Champions league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Partijaner

#1976 Re: Champions league 2013/14

Post by Partijaner »

A i Bayo je prosle godine u ligi izgubio samo od guzena. :mrgreen:
missko

#1977 Re: Champions league 2013/14

Post by missko »

Ma meni ovo kod guzena nije nista jasno

Gesendet von meinem GT-I9505
north

#1978 Re: Champions league 2013/14

Post by north »

Artest wrote:Bune se kad im kazes istinu: nikad gori United otelembecio drugoplasiranu ekipu BL, i to skoro sa drugim sastavom.

Bundesliga je vladavina jednog kluba, i sporadicnih incidenata, ono kad se Bayern opusti.

0 - 5

GGMU :bih:
:-) Ta loša bundesliga je u prošlom finalu imala dva kluba....malo li je.....pored tolikih klubova gdje se tolila lova vrti, švabe prošle sezone u finalu LP dva svoja kluba i popišaše se na sve ostale lige i velikane...i neko osporava Bundesligu kako je samo Bayern ozbiljan...smiješno...Bayern i Dortmund su institucije, ostale ekipe poput Leverkusena i Schalkea su dosta lošije u zadnje vrijeme, ali igrao je i taj Leverkuzen ne baš tako davno finale LP...Stuttgart, Hamburg i Werder su već smijurije od ekipa, a nekad su tako slavni bili, naročito ova prva dva kluba, a Werder je donedavno imao solidnu ulogu u LP ali to je do njih i njihovog očito neuspješnog sistema rada zadnjih godina...Bundesliga je u top tri lige na svijetu uz Španiju i Englesku, u to nema sumnje....
Artest

#1979 Re: Champions league 2013/14

Post by Artest »

Ma radi se o kontinuitetu. Koji je to njemacki klub, osim Bayerna, napravio nesto u LP (titule) posljednjih 15 g.?

Finale nije dovoljno.

Uzeli su titulu u novembru, nazalost, kupuju najbolje igrace glavnih konkurenata, i sad pricat da BL nije liga jednog kluba.
Bayern mi je najmrzi klub generalno, i zao mi je sto im Borusija, ili neko drugi, ne moze parirat.
Havatar

#1980 Re: Champions league 2013/14

Post by Havatar »

Artest wrote:Ma radi se o kontinuitetu. Koji je to njemacki klub, osim Bayerna, napravio nesto u LP (titule) posljednjih 15 g.?

Finale nije dovoljno.

Uzeli su titulu u novembru, nazalost, kupuju najbolje igrace glavnih konkurenata, i sad pricat da BL nije liga jednog kluba.
Bayern mi je najmrzi klub generalno, i zao mi je sto im Borusija, ili neko drugi, ne moze parirat.
Dugo vremena ni Bayern nije imao neke rezultate u LP i tek su u zadnje tri godine poceli da imaju zapazene rezultate
missko

#1981 Re: AW: Champions league 2013/14

Post by missko »

Artest wrote:Ma radi se o kontinuitetu. Koji je to njemacki klub, osim Bayerna, napravio nesto u LP (titule) posljednjih 15 g.?

Finale nije dovoljno.

Svaka cast

Itakoto

#1982 Re: Champions league 2013/14

Post by Itakoto »

Prije 5-6 godina FCB nije ni igrao u CL. Toliko o dominaciji i kontinuitetu.
SmokingMan

#1983 Re: Champions league 2013/14

Post by SmokingMan »

LSD wrote:
Picajzla wrote:
BHF_Manijak wrote:Liga je nesto sasvim drugo. Izgubio je i Dortmund od Wolfsburga, pa ce opet doci daleko u LP.
Dortmund je ispusena lula. Cekaj jos malo, uskoro ce oni ponovo u anonimnost na jedno 15-20 godina.
De ne zezaj, cuj ispušena lula :shock: Dortmund je elitna ekipa koja može svakoga unerediti...imaju sistem i odlicnog trenera....doduše imaju problema sa širinom kadra, ali i kao takvi su favoriti za osvajanje LP.....ako si gledao sinoc tekmu, onda si vidio šta su uradili Napoliju....istrcavaju kontre ko od šale i samo raspoloženi Reina je spasio talijane od potopa.

Leverkusen je druga prica....imaju dobre igrace - ali oni nemaju sistem, nema razrađen stil, lutaju u igri, trener Hipia je pocetnik (da ne kažem nešto teže)....vrlo slican problem ima i Šalke.
-Dortund ima strašne vizionare u klubu,sve što su do sada postigli (podebno u ovih 4-5 godina) je zaista fascinantno i za svaki respekt,posebice ako se osvrnemo na teške periode i agoniju kroz koji je ovaj klub prolazio u bliskoj prošlosti,uprava je i sa mnogo manje novca,za razliku od daleko bogatijeg kluba iz bavarske,uspjela napraviti dobre poteze sa dovođenjem mladih i talentovanih igrača.

-Ni porpilično neugodan poraz od bavaraca tokom vikenda nije poljuljao samopouzdanje ekipe,to su i dokazali protiv Napolija u Utorak.Zaslužili su da i na proljeće igraju u LP.

-Odlazak Lewandowskog sigurno neće puno utjecati na igru,imaju dosta dobru zamjenu u vidu Aubameyang-a,ali svakako planiraju pojačati konkurenciju u napadu dovođenjem još jednog igrača.
Last edited by SmokingMan on 28/11/2013 00:21, edited 1 time in total.
Partijaner

#1984 Re: Champions league 2013/14

Post by Partijaner »

Goru je agoniju prolazio Bayern za vrijeme Hitlerove vladavine, ali to je vec druga tema, Bvb se popravio u zadnjih par godina mora se reci, samo da im je jos uprava malo "jaca".
missko

#1985 Re: AW: Champions league 2013/14

Post by missko »

Dal su se ovi iz guzena svadjali na poluvremenu ko ce od Runija dobit dres, ili to samo kad Mesi dodje prime 7 komada :mrgreen:

LSD

#1986 Re: Champions league 2013/14

Post by LSD »

Finale nije dovoljno.

Ma može im Borusija parirati, eto uzeli su skoro dvije titule u nizu....sad je pitanje koliko im mogu pariratiu ovde godine....treba biti pošten i reci da je Bayern trenutno najjaci svjetski klub (ovo je moje mišljenje, ograđujem se), da ljudi melju sve redom i da imaju zdravu politiku, non stop posluju u plusu....to nije slucajnost jbg, ma koliko ih neko ne podnosio.
Borusija se uspjela izdici iz sivila i postati jako kvalitetna ekipa u evropskim okvirima, zakvaljujuci Kloppu i upravi....ni to nije samo od sebe došlo.
Šteta što Levekuzen sa onom generacijom nije uzeo LP, ali jbg Real i Zidan su bili prevelik zalogaj....šteta je i što je Werder potonuo u sivilo odlaskom Ozila i Diega, bili su dobra ekipa.

U svakoj ligi imaš dominantne klubove (Bayern, Borusija....Juventus, Milan.....Barca, Real.....United, Čelzi....i samo se mjenjanju na vrhu).
north

#1987 Re: Champions league 2013/14

Post by north »

Finale nije dovoljno.

Ako već spominješ tako dug period za osvajanje titule osvojio je Dortmund u onom finalu protiv Juventusa....nemaju ni španci više od dva kluba koji su osvajali, nije teško zaključiti koja su to dva kluba, dok englezi imaju tri: Man Utd, Chelsea i Liverpool, i italijani isto tri: Milan, Inter i Juventus.....tako nisu tu švabe baš toliko u potlačenoj poziciji...
skenderija04

#1988 Re: Champions league 2013/14

Post by skenderija04 »

Polako, te Svabe ubace svalo malo jednu ekipu u polufinale. Ja se sjecam i Kaiserslasuterna, Shalkea,Borussije, Leverkusena... Bayern je vjecno u vrhu. Takva im liga, zdrava srednja klasa zdravo takmicenje.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1989 Re: Champions league 2013/14

Post by Picajzla »

LSD wrote:
Picajzla wrote:
BHF_Manijak wrote:Liga je nesto sasvim drugo. Izgubio je i Dortmund od Wolfsburga, pa ce opet doci daleko u LP.
Dortmund je ispusena lula. Cekaj jos malo, uskoro ce oni ponovo u anonimnost na jedno 15-20 godina.
De ne zezaj, cuj ispušena lula :shock: Dortmund je elitna ekipa koja može svakoga unerediti...imaju sistem i odlicnog trenera....doduše imaju problema sa širinom kadra, ali i kao takvi su favoriti za osvajanje LP.....ako si gledao sinoc tekmu, onda si vidio šta su uradili Napoliju....istrcavaju kontre ko od šale i samo raspoloženi Reina je spasio talijane od potopa.

Leverkusen je druga prica....imaju dobre igrace - ali oni nemaju sistem, nema razrađen stil, lutaju u igri, trener Hipia je pocetnik (da ne kažem nešto teže)....vrlo slican problem ima i Šalke.
Vidis, ja ne sporim da je Dortmund dobra ekipa, trenutno. Losiju su nego prosle sezone kad su igrali finale. Ako cemo da se vracamo na proslu sezonu kad je Borusija dosla do finala treba se sjetiti utakmice protiv Malage i revansa protiv Reala.

Dortmund je ekipa koja ia odlicnog trenera i koja ne moze da zadrzi najbolje igrace i kao takvi, oni nemaju sta traziti dugorcno, 2-3 sezone maksimum i onda opet sivilo. Zbog toga kazem ispusena lula.

Eh sad to istrcavanje kontri i sl. sve zavisi od protivnika, da li ti odgovara ili ne, da li ce protivnik igrati ofanzivno, defanzivno i sl. Cak sta vise njima i odgovara nadigravanje sa protivnikom. Kako ce ici kad protivnik saceka na svojoj polovini i kad protivnik krene kontrirati to cemo vidjeti.

Da li ove sezone mogu daleko u LP ? Mogu.
Da li su favoriti za osvajanje ? Nisu !
Logovan

#1990 Re: Champions league 2013/14

Post by Logovan »

Preko 30 golova u ovih 8 utakmica. Toliko majstorskih golova i sjajnih asistencija. Uživancija je bila gledati pregled od ovih utakmica.
United. :thumbup: :thumbup: Šta im je bilo pa su odjednom ostvarili onakvu pobjedu? :-) Kiksaju po svojoj ligi i onda dođu u goste Bayeru i uvale im pet golova. Očekivao sam njihovu pobjedu ali da bude petarda u mreži Leverkusena vala nisam. Rooney. :thumbup: Dijelio asistencija k'o rukom.
Spahić. :-) Jebi ga, svakom se desi. Džeko. :thumbup: Konačno i Juve da nekoga pobijedi. :D
aux

#1991 Re: Champions league 2013/14

Post by aux »

Ljudi sta mislite da li je Liga Prvaka gledana sirom svijeta ili je to samo kod nas u Europi bas nesto veceras razmisljam da li se gleda u Tokiu,Sidneyu,Abu Dhabiu,Bangkoku,Rio de Janeiru,New Yorku mozda je poglupo ali da li tamo ljudi znaju za jedan Manchester City,Arsenal,Dortmund,Porto,Bayern,imaju li oni neko takmicenje koje je slicne jacine
Last edited by aux on 28/11/2013 00:34, edited 1 time in total.
Artest

#1992 Re: Champions league 2013/14

Post by Artest »

@LSD Provjeri koliko Bayern ima domacih titula, a koliko prvi pratilac. Nije to ni blizu kao Barca & Real ili Celtic & Glasgow, itd.

Engleska (United, Liv, Arsenal) i Italija (Juve, Milan, Inter) su dosta ujednacnije po tom pitanju. U Spaniji se vrte dva kluba.

Vidjecemo sta ce biti od Borusije narednih godina. Sto se mene tice, volio bih da osvoje narednih 10 titula BL. Ili bilo ciji klub osim gice Henesa. A sto se tice Evrope, valjda nece ponovo nestat.

Ne bih granao dalje...
Picajzla

#1993 Re: Champions league 2013/14

Post by Picajzla »

skenderija04 wrote:Polako, te Svabe ubace svalo malo jednu ekipu u polufinale. Ja se sjecam i Kaiserslasuterna, Shalkea,Borussije, Leverkusena... Bayern je vjecno u vrhu. Takva im liga, zdrava srednja klasa zdravo takmicenje.
Izuzev Bayerna, ekipe otprilike budu nesto kao topovsko meso. Realno, Shalke, Leverkusen (izuzev Leverkusena sa pocetka vijeka), Werder svojevremeno ekipe za nabijanje u tim zavrsnim fazama LP.
skenderija04

#1994 Re: Champions league 2013/14

Post by skenderija04 »

aux wrote:Ljudi sta mislite da li je Liga Prvaka gledana sirom svijeta ili je to samo kod nas u Europi bas nesto veceras razmisljam da li se gleda u Tokiu,Sidneyu,Abu Dhabiu,Bangkoku,Rio de Janeiru,New Yorku mozda je poglupo ali da li tamo ljudi znaju za jedan Manchester City,Arsenal,Dortmund,Porto,Bayern,imaju li oni neko takmicenje koje je slicne jacine
U juznoj Americi prate i to slicno kao mi. Gledaju svoje zemljake. Utakmice su oko 13-14 sati i prate po kafanama i restoranima uz rucak.
Artest

#1995 Re: Champions league 2013/14

Post by Artest »

north wrote:

Finale nije dovoljno.

Ako već spominješ tako dug period za osvajanje titule osvojio je Dortmund u onom finalu protiv Juventusa...
Netacno. Racunaj bolje.
Picajzla

#1996 Re: Champions league 2013/14

Post by Picajzla »

aux wrote:Ljudi sta mislite da li je Liga Prvaka gledana sirom svijeta ili je to samo kod nas u Europi bas nesto veceras razmisljam da li se gleda u Tokiu,Sidneyu,Abu Dhabiu,Bangkoku,Rio de Janeiru,New Yorku mozda je poglupo ali da li tamo ljudi znaju za jedan Manchester City,Arsenal,Dortmund,Porto,Bayern,imaju li oni neko takmicenje koje je slicne jacine
Pa sto se tice gledanosti sve zavisi i od vremenskih zona. Kod nas u Evropi su utakmice u udarnom terminu dok kod njih ne znam bas :?
A ako pogledas jace timove, svi oni imaju dosta navijaca iz azije.
skenderija04

#1997 Re: Champions league 2013/14

Post by skenderija04 »

Picajzla wrote:
skenderija04 wrote:Polako, te Svabe ubace svalo malo jednu ekipu u polufinale. Ja se sjecam i Kaiserslasuterna, Shalkea,Borussije, Leverkusena... Bayern je vjecno u vrhu. Takva im liga, zdrava srednja klasa zdravo takmicenje.
Izuzev Bayerna, ekipe otprilike budu nesto kao topovsko meso. Realno, Shalke, Leverkusen (izuzev Leverkusena sa pocetka vijeka), Werder svojevremeno ekipe za nabijanje u tim zavrsnim fazama LP.
Ali se dokotrljaju do polufinala. Ja ne nam koliki je budzet recimo Shalkeu ili Leverkusenu?
BHF_Manijak

#1998 Re: Champions league 2013/14

Post by BHF_Manijak »

Dzaba pricati. Eto nek' su Englezi giganti sa stranim kapitalom, ruskim, arapskim i ostalim, pa im tribine sve vise na vasar lice ,dobiju to da u kolijevci fudbala, gdje je nekad navijacka kultura top bila, da im se nasred stadiona popisaju Dortmundovi navijaci, da Napolitancu oderu Chelseave navijace itd...
Da u ligi imas tek JEDNU trecinu domacih igraca, da im je reprezentacija goli qrac i sve vise pada... Trebam li jos nabrajati?

Bayern jeste najdominantniji u BL, ali nijedna druga liga nije dala vise razlicitih prvaka od liga petice u posljednjih 15 godina, NIJEDNA! :wink: Stuttgart, Werder, Dortmund, Bayern.

Govori se o dominaciji Bayerna, te losim statusom ostalih BL klubova u Evropi, a koji to Bogati klubovi iz drugih zemalja dolaze do polufinala-finala LP? Spanija vrti jedan te isti tim, Reala nije dugo bilo, pa onda dva polufinala zaredom, ok, a ispali su tu? Od koga? Od Svaba. Engleska Chelsea i United, koga jos? Arsenala na mapi nema, Liverpoola, Italija?

Kada vas cita covjek bi pomislio drugi zemlje po 10 razlicitih timova daju do finala, polufinala... :-) :roll: :oops:

@Artest, a koja je majketi razlika izmedju Primere i Bundesa? Real 32 titula, Barca 22, a o ostalim garibima da ne pricam. Koja je razlika u Italiji??? Juventus miljama bjezi ostalim, u Engleskoj bi bilo isto da Liverpool nije prije 25 godina zadnji put nesto uzeo.
Daj ba smijesan ti je argument majkemi, jebote rek'o bi covjek kad te cita da u ostalim ligama se ekipe razlikuju u jednu-dvije titule!!! :roll: :roll: :roll:
Zatamnjena stakla

#1999 Re: Champions league 2013/14

Post by Zatamnjena stakla »

Sitan :roll:
Partijaner

#2000 Re: Champions league 2013/14

Post by Partijaner »

skenderija04 wrote:
Picajzla wrote:
Ali se dokotrljaju do polufinala. Ja ne nam koliki je budzet recimo Shalkeu ili Leverkusenu?
Vjeruj da veci budzet ima Wolfsburg. :-D
Locked