oridjidji wrote:
Ti poredis dvije barse Rajkardovu Barsu koja je osvojila trofej 2006 u lp i Gvardiolinu Barsu koja je osvojila dvije lige prvaka i od 2008 igra peto polufinale uzastopno. I koje je od sezone 2008/2009 caruje gotovo u svim takmicenjima bez prestanka.
Zasto nas obavjestavas o necemo sto svi znamo. Da budem precizan, zasto si dosadan?
Mislis da je kvantitet kvalitet?
Tebi nije uspijeh sto je takvoj Barsi, jedino Murinjo oteo trofeje sto prvo na euro sceni sa Interom
Kakav Inter sad? Uvidjevsi da JM nema uspjeha* (*za Realove standarde) s Real Madridom, ukljucujes Inter u pricu?
Priberi se malo.
pa potom u Spaniji kup kralja i to u sezonama kada su prakticno osvajali sve.
Ovo je strasno. Klubu koji ima 9 titula LP i 30-ak osvojenih prvenstava, ovaj demagog navodi Kup kralja kao podvig vrijedan divljenja.
Kome i ja odgovaram.
A sa svojom drugom sezonom vec je u stanju da im odnese titulu u la ligi, pa i u lp-u.
Velis 'druga sezona'. Zanimljivo, Capello i Schuster nisu imali privelegiju 'dvije sezone'. Ali, eto, jeste trener koji je razguzen sa 5:0 od najljuceg rivala. Moram li opet napominjat da su ova dvojica uzela prvenstvo, a drugi samo Kup kralja.
Evidentno je kakva je besmislica navodit polufinale kao uspjeh. Barem za Realove standarde.
Barsa jeste imala Messija koji nije bio na nivou ovih igara, kao i Xavija i Iniestu. Eto je samo jednu sezonu odigrao pod Gvardiolinom palicom.
:momenti šuplje:
Kapelo i Suster su pobjedili Rajkardovu Barselonu, ne Gvardiolinu.
Kakve ovo veze ima s bilo cim, osim sto impliciras da je Guardiola bolji trener od JM?
Suster je 8 decembra 2008 prije el klasika sa Gvardiolinom ekipom dao otkaz, pa je Huande Ramos izgubio tu utakmicu sa 2-0 iako se od njega ocekivalo da pobjedi Barsu.
Gospoda Schuster i Capello, pobjedjivali su Barcelonu u prvenstvenim utakmicama. Kraj price. Mogu ti ponoviti hiljadu puta ako treba. Treba?
Gvardiola je u tim po dolasku na ljeto 2008 u A tim promovirao Busketsa i Pedra, te Dzefrena, te kupio Keitu, Hleba, Dani Alvesa, Pikea, te sastavio novi tim za ovu eru. Potom je vecinu igraca iz Rajkardove ere rasprodao.
Opet, nicim izazvana, suplja predavanja.
Hajde, ako nista, makar smo saznali da su Keita, Hleb, Jefren...i ko sve ne, preporodili Barcu i zaustavili dominaciju Reala u prvenstvu.

Nevjerovatan momak, taj oridjidji. Pratite ga samo.
Ako je tebi to ista Barsa po igrama i kvaliteti, onda stvarno ne znam. Nije mi jasno samo kako povlacis poredjenje izmedju dvije razlicite ere toga kluba.
Da sam zloban, sad bi se nasmijao na ovu nemoc. Iako vlada konsenzus da je vladavina Barcelone krenula od 2006. (da budem jasan, pojavom Messia) ovaj prica o nekakvim razlicitim 'erama'

koje se odvijaju u razdoblju od par (vezanih) godina, i previdja cinjenicu da je igracki kadar, manje-vise, isti. Kicma je ista.
Postedi me kilometarskih postova, prepunih opcenitosti, statistike i suplje.
Fino sma te upozoravao da se sklonis. Zasto si mazohista, i zasto mi oduzimas vrijeme?
Zavrsio sam s tobom.