Champions League 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će biti osvajač ovosezonske Lige Prvaka?

Arsenal
18
6%
Barcelona
97
31%
Bayern München
22
7%
Chelsea
22
7%
Inter Milan
18
6%
Manchester United
43
14%
Milan
23
7%
Olympique Lyon
3
1%
Real Madrid
52
17%
neko od ostalih
15
5%

Total votes: 313

El_comadante

#26 Re: Champions League 2010/2011

Post by El_comadante »

manijak1 wrote:Titulu smo osvojili zasluženo(ovo za onog što je pitao onog ide li na utakmice, kako ste nas vi na Grbavici dobili golom iz ofsajda , imali ste sreće ko mi 98-e ) , pa vi pitarski mahalaši držite sprijeda Nijaza koliko god možete , a što se sinoćnjeg nastupa tiče stoji da smo obrukali klub , državu, grad i ligu.
I navedi mi neku gostujuću tekmu koju smo po vašim saznanjima kupili , možeš komforno i domaću.
Međutim , vidjećemo 21-og u slučaju nemogućeg predlažem vam kolektivni odmor od foruma i zajebavanja preko nekog trećeg , kad nam vi uvalite peticu onako kako su oni sinoć onda se kurčite i smišljajte petake petarde i ostale mahalaške besposličarske dosjetke .Dotle njanje njanjajte tepsije.
slabo vas moderatori kažnjavaju, mislim na željovce, kad eto svaku temu morate otići u historiju ili politiku. ovde je, ako neznaš pročitati kako treba onda pitaj da ti pročitaj, tema o tekučoj LP a ne 98 Sarajevo i rezni političari vaki-naki. dosadan si i ti i svi željovci.
elSaik

#27 Re: Champions League 2010/2011

Post by elSaik »

hz__semir wrote:Ne kontam što dižete taj Hapoel u nebesa kao da je Barcelona. Ekipa sastavljena redom od izraelskih fudbalera (koji su inace poznati kao veliki fudbaleri :roll: ). to što su lani dobili HSV, Celtic, nije nikakvo mjerilo. Dobio je i Cluj Romu usred Rima, igrao neriješeno sa Chelseajem, pa je opet samo godinu dana kasnije njihov gazda drhtao i strahovao da ne prime još jedan gol i ne ispadnu iz EL prije grupne faze. Također, taj isti Hapoel je prije par godina u dvije utakmice protiv Lištice postigao skoro isto golova koliko sinoć u roku od 27 minuta, pa i ta priča da bi i drugi ovako prošli je smiješna.

Željezničar je sinoć bio preslab, vjerovatno je dosta stvari utjecalo na to. Realno gledajuci, iznenadio me Osim, kao namazan i dobar trener, da je ovako ušao u sezonu, samo sa dvije pripremne utakmice, a nije da mu nisu trebale, buduci da je ostao bez dvojice pokretača prošlogodišnje igre, Bekrića kao majstora i vizionara, te Bučana kao trkača. Suludo je bilo očekivati da će Zeba i Gančev tek tako pasti s neba i zamjeniti ovu dvojicu. Dalje, igrači Željezničara su otišli dole spuštenih gaća, pričalo se o omjerima 90-10, o tome da se ide na izlet i slično, što je po meni bila dodatna greška.

Ne treba zanemariti ni ostale faktore, tu veliku sparinu, koja je sigurno negativno utjecala na igrače Željezničara, kao i samu podlogu, jer ako sam mogao dobro vidjeti utakmica se igrala na terenu sa umjetnom travom :?:

Cluj je u toj sezoni završio kao četvrti u prvenstvu i otišao u EL, gdje ja na kraju bio posljednji u grupi. Hapoel je nakon odličnog rezultata u EL, napravio iskorak, te postao prvak Izraela sa jasnim ciljem - plasman u LP. Ili ćeš mi sad napisati kako ste pored Cluja izbacili i europske gigante slovački Spartak (u prošloj sezoni deveti) ili švedskog giganta Helsingborg (u prošloj sezoni osmi). Pusti se ba šuplje, Hapoel je za njih sviju izmislio fudbal. Samo zlonamjerni ne vide da je Hapoel jedini klub koji je posljednjih godina igrao kod nas, a da je maltene na vrhuncu svoje fudbalske moći u posljednjih 10-15 godina.
ja.neron

#28 Re: Champions League 2010/2011

Post by ja.neron »

nije hapoel toliko dobar koliko su igrači komotno ušli u utakmicu iako očekujem kad počne prvenstvo da Željo bez problema opet osvoji titulu jer imamo dobre igrače za našu taraba ligu i trenera koji bolje razmišlja i ima veći autoritet nego svi od rata pa naovamo koji su sjedili na plavoj klupi
ja.neron

#29 Re: Champions League 2010/2011

Post by ja.neron »

incognito071 wrote:Obzirom da je zakljucana tema vezana za Euro kupove, pitacu ovdje pa neka administracija premjesti ako treba...

Zar je moguce da veceras niti jedna utakmica (Siroki, Zrinjski, Borac) nece biti emitovana na TV-u? :? :?
ima borac na rtrs u 19.30h
internazionale

#30 Re: Champions League 2010/2011

Post by internazionale »

elSaik wrote:
hz__semir wrote:Ne kontam što dižete taj Hapoel u nebesa kao da je Barcelona. Ekipa sastavljena redom od izraelskih fudbalera (koji su inace poznati kao veliki fudbaleri :roll: ). to što su lani dobili HSV, Celtic, nije nikakvo mjerilo. Dobio je i Cluj Romu usred Rima, igrao neriješeno sa Chelseajem, pa je opet samo godinu dana kasnije njihov gazda drhtao i strahovao da ne prime još jedan gol i ne ispadnu iz EL prije grupne faze. Također, taj isti Hapoel je prije par godina u dvije utakmice protiv Lištice postigao skoro isto golova koliko sinoć u roku od 27 minuta, pa i ta priča da bi i drugi ovako prošli je smiješna.

Željezničar je sinoć bio preslab, vjerovatno je dosta stvari utjecalo na to. Realno gledajuci, iznenadio me Osim, kao namazan i dobar trener, da je ovako ušao u sezonu, samo sa dvije pripremne utakmice, a nije da mu nisu trebale, buduci da je ostao bez dvojice pokretača prošlogodišnje igre, Bekrića kao majstora i vizionara, te Bučana kao trkača. Suludo je bilo očekivati da će Zeba i Gančev tek tako pasti s neba i zamjeniti ovu dvojicu. Dalje, igrači Željezničara su otišli dole spuštenih gaća, pričalo se o omjerima 90-10, o tome da se ide na izlet i slično, što je po meni bila dodatna greška.

Ne treba zanemariti ni ostale faktore, tu veliku sparinu, koja je sigurno negativno utjecala na igrače Željezničara, kao i samu podlogu, jer ako sam mogao dobro vidjeti utakmica se igrala na terenu sa umjetnom travom :?:

Cluj je u toj sezoni završio kao četvrti u prvenstvu i otišao u EL, gdje ja na kraju bio posljednji u grupi. Hapoel je nakon odličnog rezultata u EL, napravio iskorak, te postao prvak Izraela sa jasnim ciljem - plasman u LP. Ili ćeš mi sad napisati kako ste pored Cluja izbacili i europske gigante slovački Spartak (u prošloj sezoni deveti) ili švedskog giganta Helsingborg (u prošloj sezoni osmi). Pusti se ba šuplje, Hapoel je za njih sviju izmislio fudbal. Samo zlonamjerni ne vide da je Hapoel jedini klub koji je posljednjih godina igrao kod nas, a da je maltene na vrhuncu svoje fudbalske moći u posljednjih 10-15 godina.
"Štokholmski sindrom je naizgled paradoksalna emocionalna reakcija koja se javlja kod osobe koja trpi nasilje, a sastoji od rađanja simpatije i naklonosti žrtve prema svom mučitelju ili tlačitelju. Ovaj je sindrom ime dobio po čuvenom slučaju pljačke banke u Stockholmu..."
Amar Osim je izgleda trener samo za naše lige i njenih propratnih pojava.
vemus

#31 Re: Champions League 2010/2011

Post by vemus »

elSaik wrote:

Cluz?
Charuga
Globalni moderator

#32 Re: Champions League 2010/2011

Post by Charuga »

internazionale wrote:Amar Osim je izgleda trener samo za naše lige i njenih propratnih pojava.
Isti taj Amar je 2002. godine postao PRVI trener koji je jedan tim iz BiH doveo do prvog pretkola LP-a gdje je ispao od Newcastla. Nakon toga je vodio ekipu u kupu UEFA i ispao od spasnke Malage sa samo jednim golom zaostatka (Koseco 0:0, Malaga 0:1) i to nakon promasena 2 zicera.
internazionale

#33 Re: Champions League 2010/2011

Post by internazionale »

Plavih_11 wrote:
internazionale wrote:Amar Osim je izgleda trener samo za naše lige i njenih propratnih pojava.
Isti taj Amar je 2002. godine postao PRVI trener koji je jedan tim iz BiH doveo do prvog pretkola LP-a gdje je ispao od Newcastla. Nakon toga je vodio ekipu u kupu UEFA i ispao od spasnke Malage sa samo jednim golom zaostatka (Koseco 0:0, Malaga 0:1) i to nakon promasena 2 zicera.
i tada je ispala bruka samo takva
osim ako ne smatraš da je dozvoljeno dopingovati igrače i biti "fizički najspremniji"
nisu ljudi levati
elSaik

#34 Re: Champions League 2010/2011

Post by elSaik »

Plavih_11 wrote:
Ne brini se ti ništa. Oni to sve vrlodobro znaju. Sanjaju ga. A i sanjat će ga još dugo. ;-)
Charuga
Globalni moderator

#35 Re: Champions League 2010/2011

Post by Charuga »

elSaik wrote:
Plavih_11 wrote:
Ne brini se ti ništa. Oni to sve vrlodobro znaju. Sanjaju ga. A i sanjat će ga još dugo. ;-)
Ma jok, ne razmisljaju uopste o njemu ... 8-)
I_Ja_Sam_Sarajevo

#36 Re: Champions League 2010/2011

Post by I_Ja_Sam_Sarajevo »

elSaik wrote:

Malo istine je u tvom postu.
Cluj je prošlu sezonu završio kao prvoplasirani. Vec su u grupnoj fazi CL (što samo po sebi dokazuje koliko je Liga Rumunije jaka).
Helsingborg je u trenutku kada je igrao dvomeč sa Sarajevom bio prvoplasirani tim Švedske lige, iskreno, nisam siguran koji su na kraju završili. U novoj sezoni, trenutno su opet prvoplasirani tim svoje lige.
E ako ova dva tima nisu bila u Top formi, ne znam koji jesu.
Za Spartak se slažem da i nije neka sila.

Što se Hapoela tiče, dosta dobra ekipa, ali ništa spektakularno. Predviđam im prolazak do 4. pretkola i plasman u EL, teško da mogu više od toga.
I svako ko je realan reći će da bi onakvom Željezničaru i mnogo slabija ekipa utrpala petaka, bez mnogo truda, trke i znoja.
burek_in_space

#37 Re: Champions League 2010/2011

Post by burek_in_space »

Kako li se samo pretvori ova tema opet u neku nazovi analizu utakmice izmedju Hapoela i Zheljeznichara. :roll:
Istorijat, kupovina, doping, bla bla bla...

Ne interesuje me Zheljeznichar na ovoj temi, a Boga mi ni Hapoel. U skladu s tim, svaki naredni post ce biti obrisan, a autor sankcionisan. :sax:
cyprus

#38 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

U prvim utakmicama drugog pretkola Lige Prvaka nije bilo mnogo iznenađenja. Kao takvo izdvaja se jedino trijumf maltežanskog prvaka Birkirkare nad slovačkom Žilinom. Kao blaža iznenađenja mogu se smatrat remi bez golova Linfielda i Rosenborga, te solidan otpor autsajdera iz Luksemburga koji je švedskog prvaka AIK-a propisno namučio i izvukao minimalan poraz, koji mu daje kakve takve nade za revanš. Blažeg iznenađenja se spasio Debrecen u zadnjoj minuti izjednačivši protiv estonske Levadije.
Visoke pobjede na domaćem terenu su ostvarili Salzburg, Hapoel Tel Aviv, Dinamo Zagreb i BATE Borisov te su tako svoje revanše napravili samo formalnim. Slično se može reći i za Spartu iz Praga i Omoniu iz Nikozije koji su svoje protivnike pobjedili sa 3:0. I u većini ostalim duela se već nazire ko prolazi dalje, ali nisu isključena iznenađenja. Ipak, najdramatičniji uzvrati se očekuju u Helsinkiju (HJK - Ekranas) i Velsu (TNS - Bohemians), a biće zanimljivo vidjeti i da li Birkirkara može zadržati prednost od 1:0 protiv favoriziranih Slovaka.

FK Liepajas Metalurgs - AC Sparta Praha 0:3
Kadlec 37', Wilfried 51', Wilfried 58'

FK Aktobe - FC Olimpi Rustavi 2:0
Smakov 40', Smakov 53'

MTÜ SK FC Levadia Tallinn - Debreceni VSC 1:1
Neemelo 58' / Rezes 90'

FK Partizan - Pyunik FC 3:1
Tomić 29', Da Silva 45', Cleo 60' / Yedigaryan 30'

FC Inter Baku - KKS Lech Poznan 0:1
Wichniarek 47'

NK Dinamo Zagreb - FC Koper 5:1
Mandžukić 31', Slepička 38', Mandžukić 63', Sammir 77', Etto 82' / Bubanja 11'

PFC Litex Lovech - FK Rudar 1:0
Popov 8'

Birkirkara FC - MŠK Žilina 1:0
Vukanac 2'

FC Sheriff Tiraspol - KS Dinamo Tirana 3:1
Volkov 9', Nikolić 62', Nadson 70' / Malacarne 12'

Hapoel Tel Aviv FC - FK Željezničar 5:0
Lala 10', Shivon 13', Bešlija(ag) 28', Lala 30', Lala 41'

Omonia AC - FK Renova Džepčište 3:0
Konstantinou 7', Davidson 31', Konstantinou 63'

FC Red Bull Salzburg - HB Torshavn 5:0
Zarate 21', Jantscher 43', Ulmer 46', Wallner 63', Hierländer 80'

Bohemians FC - The New Saints FC 1:0
Brennan 66'

FC BATE Borisov - FH 5:1
Nekhaychik 48', Bressan 58', Nekhaychik 85', Nekhaychik 88', Rodionov 90' / Björnsson 89'

AIK - AS Jeunesse Esch 1:0
Engblom 57'

Linfield FC - Rosenborg BK 0:0

FK Ekranas - HJK Helsinki 1:0
Radavicius 3'
cyprus

#39 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

Evo Koper ima 3:0 i igrača više 10 minuta prije kraja. Treba im još jedan gol za senzacionalni prolaz protiv Dinama :D :-) .
Logovan

#40 Re: Champions League 2010/2011

Post by Logovan »

cyprus wrote:Evo Koper ima 3:0 i igrača više 10 minuta prije kraja. Treba im još jedan gol za senzacionalni prolaz protiv Dinama :D :-) .

:roll: :roll: jao glupana prvu tekmu pobijedili 5:1 a sad gube 3:0, ako ispadnu trebao ih dobro kazniti
a_sta_da_radim

#41 Re: Champions League 2010/2011

Post by a_sta_da_radim »

I_Ja_Sam_Sarajevo wrote: Malo istine je u tvom postu.
Cluj je prošlu sezonu završio kao prvoplasirani. Vec su u grupnoj fazi CL (što samo po sebi dokazuje koliko je Liga Rumunije jaka).
Helsingborg je u trenutku kada je igrao dvomeč sa Sarajevom bio prvoplasirani tim Švedske lige, iskreno, nisam siguran koji su na kraju završili. U novoj sezoni, trenutno su opet prvoplasirani tim svoje lige.

Što se Hapoela tiče, dosta dobra ekipa, ali ništa spektakularno. Predviđam im prolazak do 4. pretkola i plasman u EL, teško da mogu više od toga.
I svako ko je realan reći će da bi onakvom Željezničaru i mnogo slabija ekipa utrpala petaka, bez mnogo truda, trke i znoja.
Cluj je bio toliko dobar u Uefa League da je završio uvjerljivo zadnji u svojoj (pre)jakoj grupi. Za razliku od Hapoela koji je završio uvjerljivo prvi u MNOGO slabijoj grupi :D . PSV i Kopenhagen su harali u grupi sa strašnim Clujem dok je Hapoel tukao slabašne Seltika, HSV-a i Rapida.
Izraelci su toliko slabi da uopšte nisu urnisali Salzburga prošle sezone u play ofu sa LŠ(pogledati pod Makabi-Salzburg).
E pa ovi su uzeli duplu krunu. Hladno ulaze u LŠ gdje se neće obrukati.
Sve navedeno ne znači da se Željo nije izblamirao. S druge strane, neki nisu uspjeli doći do mogućnosti da se blamiraju. Kakva su pojačanja dpveli ove sezone, isto im se smiješi :D

Bolje gledaj svoj klub i 165 godišnjih ulazniza koje su prodate a ne u tuđu bašću. Sa institucijom se ne mošete porediti, to je valjda jasno. 500 vam je plafon 8-)
cyprus

#42 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

zlo87 wrote:
cyprus wrote:Evo Koper ima 3:0 i igrača više 10 minuta prije kraja. Treba im još jedan gol za senzacionalni prolaz protiv Dinama :D :-) .

:roll: :roll: jao glupana prvu tekmu pobijedili 5:1 a sad gube 3:0, ako ispadnu trebao ih dobro kazniti
Ipak izdržaše :oops: . A meni žao, prvenstveno zbog ovoga:
cyprus wrote:Heh, još jedan sraz komšija Hrvata i Slovenaca. Dosad su Hrvati bili mnogo uspješniji, i ovdje Dinamo naizgled ne bi trebao imat većih problema. Ali... mene neki predosjećaj vuče na iznenađenje.
da se mogu malo kurčit po forumu :P :oops: . Ipak, sve mi se čini da Dinamo i ove godine ostaje bez CL :-)
Charuga
Globalni moderator

#43 Re: Champions League 2010/2011

Post by Charuga »

FT Rudar Pljevlja 0 - 4 Litex Lovech

Sto se Litex namecio na klubove iz bivse Yuge .. :mrgreen:
Grobar

#44 Re: Champions League 2010/2011

Post by Grobar »

Nije se nameracio nego ostali nemaju pojma...

Partizan ce dogurati najvise od svih ex yu klubova...
cyprus

#45 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

Plavih_11 wrote:FT Rudar Pljevlja 0 - 4 Litex Lovech

Sto se Litex namecio na klubove iz bivse Yuge .. :mrgreen:
Ma ništa je to, naspram... haj neću :oops: :D
Obuca9

#46 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

a_sta_da_radim wrote:

Cluj je bio toliko dobar u Uefa League da je završio uvjerljivo zadnji u svojoj (pre)jakoj grupi. Za razliku od Hapoela koji je završio uvjerljivo prvi u MNOGO slabijoj grupi :D . PSV i Kopenhagen su harali u grupi sa strašnim Clujem dok je Hapoel tukao slabašne Seltika, HSV-a i Rapida.
Izraelci su toliko slabi da uopšte nisu urnisali Salzburga prošle sezone u play ofu sa LŠ(pogledati pod Makabi-Salzburg).
Sve navedeno ne znači da se Željo nije izblamirao. S druge strane, neki nisu uspjeli doći do mogućnosti da se blamiraju. Kakva su pojačanja dpveli ove sezone, isto im se smiješi :D

Bolje gledaj svoj klub i 165 godišnjih ulazniza koje su prodate a ne u tuđu bašću. Sa institucijom se ne mošete porediti, to je valjda jasno. 500 vam je plafon 8-)
Ma ko to meni redovno prati koliko se karata prodalo, samo tako, samo zipa da te ne ponese pa da i ti sebi ne uzmeš jednu. Ne miješa se pita sa svačim, zna se od čega se pita može praviti, a od čega ne ;)

Bolje bi ti bilo da se sekiraš oko toga koliko će se karata prodati sutra za utakmicu sa Hapoelom, nego koliko će biti prodato godišnjih karata za utakmice FK Sarajevo, te ko je došao kao pojačanje.

I kažeš Hapoel uzeo dvostruku krunu, a Cluj nije? Pa dečko i Cluj je uzeo dvostruku krunu i to u osmoj ligi Evrope, ligi koja je po rang listi za prošlu godinu DVANAEST mjesta ispred izraelske.

I ako već porediš prošlosezonske rezultate Hapoela, sa današnjim Hapoelom, zašto onda ne porediš i rezultate Cluja iz pretprošle godine, koji je tada pobjedio Romu na Olimpicu i igrao neriješeno sa Chelseajem. Ali eto, znate vi "objektivni" šta je bolje, šta će Chelsea pored Celtica i Roma pored Rapida. Rapid i Celtic su za njih institucije.
odsutraopetultra

#47 Re: Champions League 2010/2011

Post by odsutraopetultra »

a_sta_da_radim wrote:

ma srce drago
van Basten

#48 Re: Champions League 2010/2011

Post by van Basten »

ma nemate vi pojma što pljujete po Hapoelu. Oni će ove sezone igrati 1/4 finala LP, minimalno... armirani beton je to :dance:
Omerovim_Koracima

#49 Re: Champions League 2010/2011

Post by Omerovim_Koracima »

Ovaj opet najavljuje ofanzivu...kolko je veceras zelju u plusu :D :D
internazionale

#50 Re: Champions League 2010/2011

Post by internazionale »

Omerovim_Koracima wrote:Ovaj opet najavljuje ofanzivu...kolko je veceras zelju u plusu :D :D
kralj je sviju mi
kaže mogli smo se braniti u prvoj utakmici pa ne bi onako prošli :lol:
taktički jedva par puta prešli centar
kralju, šahu...
Locked