Čevljanovići, titula i bik Medonja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kiligonzales

#76 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by kiligonzales »

dječak sa šibicama wrote:igra kolo i u kolu Duda, od radosti tresu mi se kosti .. gara gara garis li se sada ko sto si se garila nekada.... joooooooj imam pistolj devetka je duga zbog njeg su me prozvali caruga ijuijuiju u mog strica osam kobasica osam kobasica sedam przi osmu strina drzi

sprecanski talasi, mara i derventske lole, braca babajic, sateliti, adidas dimije, hit do hita
moja mala rabil alemine mustekime ne zaboravi me haha
kiligonzales

#77 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by kiligonzales »

_BataZiv_0809 wrote:
pici wrote:

povedi kolo garaaaaaa u prvu polaHkoooo ffffffffffffffffffffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ijijijijiijijiij
Kad se ove ljanakase usafunjaju u ovim sintentickim suknjama, to ni pici ne bi :izet:
siguran sam da pici ne bira :lol:
azurna_obala

#78 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by azurna_obala »

Škobo Habu wrote:Kol'ko mene pamćenje služi do rata su se Čevljanovići održavali na Dan ustanka naroda BiH, 27. jula.
Bilo je to nešto kao narodno veselje ili proslava. Koride se ne mogu sjetiti da se održavala, ali mislim da je i ona došla sa prvim "demokratskim" izborima.

By the way ovaj Habib nije iz Olova, jedino ako se Olovo ne prostire 32 kilometra niz dolinu Krivaje, sve do Careve, onda može biti da jeste. :-)

Valjda misle na opštinu kad kažu iz Olova, kad bi rekli iz Careve, većina ne zna gdje je to.
kiligonzales wrote:a koliko vas je bilo tamo barem jednom :D
2x tamo nekad početkom 2000-tih :lol:
kiligonzales

#79 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by kiligonzales »

azurna_obala wrote:
Valjda misle na opštinu kad kažu iz Olova, kad bi rekli iz Careve, većina ne zna gdje je to.
kiligonzales wrote:a koliko vas je bilo tamo barem jednom :D
2x tamo nekad početkom 2000-tih :lol:
i kakva su iskustva :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#80 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by pici »

kiligonzales wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
pici wrote:

povedi kolo garaaaaaa u prvu polaHkoooo ffffffffffffffffffffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ijijijijiijijiij
Kad se ove ljanakase usafunjaju u ovim sintentickim suknjama, to ni pici ne bi :izet:

ma nejma boljeg mrČenja od sjenika il na zadnjem sjedistu moga traktora :mrgreen:
kiligonzales

#81 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by kiligonzales »

pici wrote:
kiligonzales wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

ma nejma boljeg mrČenja od sjenika il na zadnjem sjedistu moga traktora :mrgreen:
sve krene od igra mala u kolu, primi ce se djavolu, igra mala vjesto maloj fali nešto :D
dječak sa šibicama

#82 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by dječak sa šibicama »

Cevljanovici su bosanska Ultra Music Festival, Exit i Tomorowland zajedno.
azurna_obala

#83 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by azurna_obala »

kiligonzales wrote:

Odes jednom da vidis sta je to, drugi put se pokajes i kazes neću vise nikad :lol:
mali jomu

#84 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by mali jomu »

azurna_obala wrote: Odes jednom da vidis sta je to, drugi put se pokajes i kazes neću vise nikad :lol:

Pazite se Medonje.....

:lol:
Fudo387

#85 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by Fudo387 »

azurna_obala wrote:
kiligonzales wrote:

Odes jednom da vidis sta je to, drugi put se pokajes i kazes neću vise nikad :lol:
Udala se nakon drugog pokusaja. :thumbup:
azurna_obala

#86 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by azurna_obala »

Fudo387 wrote:
azurna_obala wrote:
kiligonzales wrote:

Udala se nakon drugog pokusaja. :thumbup:
Nisam ba, hahaha nisam smjela sa 15 da udajem :lol:
Nisam ja ko Ilma :mrgreen:
hAZNADAR

#87 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
pici wrote:

Krivome q svaka dlaka smeta
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#88 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by pici »

uuhhhhh kadse nazderes mesine i lukca pa zalijesH sljivom, nema da te odbije ni jedna,...

Mala moja i da dasku staviš na nju,
i opet sam probiti u stanju

fffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ijijijijiijiiji ijHAAAAAAAAAAA
mali jomu

#89 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by mali jomu »

Ni daska mu ne moze nista :lol:
mali jomu

#90 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by mali jomu »

Čevljanska korida je ovog vikenda: Borbe bikova, bosansko kolo i šahovski turnir

Image

Čevljansko polje u subotu i nedjelju bit će centar Bosne i Hercegovine. I ove godine, kao i prethodnih,
organizatori 71. tradicionalne koride očekuju više od 50.000 posjetilaca.

Čevljansko polje u subotu i nedjelju bit će centar Bosne i Hercegovine. I ove godine, kao i prethodnih,
organizatori 71. tradicionalne koride očekuju više od 50.000 posjetilaca.

"Čevljansko polje na radost brojnih Bosanaca i Hercegovaca, ali i gostiju iz cijelog regiona, za vikend bit će domaćin najveće koride na Balkanu. Pripreme za najbolju borbu bikova u regionu su završene. Program Čevljanske koride je manje ili više ustaljen, a od ove godine bit će bogatiji i za veliki šahovski turnir.

Na Čevljansko polje stižu vrhunski šahisti iz regiona, očekujemo ih između 500 i 800, a turnir će biti održan 28. jula. Atrakcija šahovskog turnira bit će velemajstor Emir Dizdarević, koji će odigrati simultanku na 30 tabli.

Turnir počinje u 10 sati, obezbijedili smo 15 redovnih i pet vanrednih nagrada", govori Milenko Srdić koji već godinama komentariše Čevljansku koridu i samim borbama daje posebnu draž.

Besim Gljiva, predsjednik Organizacionog odbora Čevljanske koride, ističe da su vodili računa i o svim
ostalim sadržajima, jer je ova manifestacija daleko više od borbe bikova.

"I ove godine posjetioci će moći da uživaju u različitim sadržajima i disciplinama. Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava samo su neki od sadržaja. Na ovaj način pokušavamo sačuvati našu tradiciju. Tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike... U centralnom muzičkom dijelu programa nastupit će pobjednici popularnog muzičkog showa Nikad nije kasno, Nihada Kapetanović i Stanoje Stanković – Kale Dijamant", kaže Besim Gljiva koji dodaje da ga posebno raduje vremenska prognoza prema kojoj za vikend neće biti padavina.

Čevljanska korida je olimpijada u borbi bikova i na njoj učestvuju samo najbolji bikovi iz BiH.

Raspored borbi najavljuje dosta neizvjesnih okršaja. Tako će rogove ukrstiti Brisko i Ruško, Medonja i Žujo, Peronja i Gareša, Vihor i Struja... U glavnoj borbi Čevljanske koride Medonja Habiba Bjelića Habibića iz Olova za protivnika će imati neporaženog Perana, čiji je vlasnik Rešad Porča iz Visokog.

"Medonja je višestruki pobjednik Čevljanovića u srednjoj kategoriji i vjerujem da će tako biti i nakon 29. jula. Medonja se za borbu pripremao dva mjeseca, a 10 dana prije borbe on odmara. Već u subotu on ide na Čevljansko polje da bi hladne glave ušao u borbu. Naravno, naš Medonja je za Čevljanoviće imao i poseban tretman hrane, a zanimljivo je da mnogo voli med i tulumbe", kaže Habib Bjelić.

Image
Medonja
dječak sa šibicama

#91 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

eki sahovski turnir :lol:
jazzer

#92 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by jazzer »

Na Čevljansko polje stižu vrhunski šahisti iz regiona, očekujemo ih između 500 i 800, a turnir će biti održan 28. jula.
Jebes SSSR kakav se sah igra u regionu :) .
Labirint

#93 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by Labirint »

ima logike , plemeniti sport uz plemenitu vještinu :D
zforumas

#94 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by zforumas »

Bit ce to sudar mozgova.
valjuga

#95 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by valjuga »

Joooooj i ja jedva čekam tu kohridu kad se volovi pobodu a ja svratim do pjevaljke
Mala moja kad ga skargam u te,rumeni ti obrazi požute :lol:
mali jomu

#96 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by mali jomu »

Ima i pjesnika..... :lol:
high_volume

#97 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by high_volume »

Kad nije smiješna Ajvatovica, ne znam zašto je korida Čevljanovića predmet sprdanja i ismijavanja. Oboje su tradicije ovih prostora, oboje su kulturne manifestacije, jedna čak i vjerska. Kultura je kultura, bila ona na pozorišnim daskama ili na čevljanovičkoj livadi.

Zna se da se na Čevljanovićima bikovi ne bodu, ne povrjeđuju, da je njihovo nadmetanje ko će biti bolji radi rasploda, selekcije... Usputno radovanje ljudi, veselje praćeno lokalnim pjevačicama i lošom muzikom, stvar je ukusa organizatora.

Možda trebaju pozvati "2Cellos" na svirku?
dječak sa šibicama

#98 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Medonjin pogled je prijeteci ali i smiren, kao da kaze "siguran sam u sebe i svoje mogucnosti"
It_is_a_Leclerc

#99 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by It_is_a_Leclerc »

Divno je vidjeti kako BH Telecom pare građana troši na sponzorstva krkanskim sagrdumima, kršenju Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, sveopštem neukusu i seljakluku. :thumbup:
Logovan

#100 Re: Čevljanovići, titula i bik Medonja

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:Divno je vidjeti kako BH Telecom pare građana troši na sponzorstva krkanskim sagrdumima, kršenju Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, sveopštem neukusu i seljakluku. :thumbup:
Jebali familiju bezobraznu.

Tužno je što se daje ovolika pažnja koridi, tužno je što onako puno ljudi prisustvuje koridi.
Post Reply