Čevljanovići
- casper_
#3 Re: Čevljanovići
kazu da bude dobrih cica koje se puno ne otimaju.crnoplavo wrote:obavezno
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#4 Re: Čevljanovići
jebo to, nista bez dobrih bikovacasper_ wrote:kazu da bude dobrih cica koje se puno ne otimaju.crnoplavo wrote:obavezno
- casper_
#5 Re: Čevljanovići
bgmi , ja tako cuo. Kazu da hodaju u stiklama i traze rasplodne muzjake.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Čevljanovići
Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod federativnog Jajca.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod federativnog Jajca.
-
TheMule
#7 Re: Čevljanovići
Upravo tako, nasi stari obicajiPipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod Jajca.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: Čevljanovići
TheMule wrote:Upravo tako, nasi stari obicajiPipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod Jajca.

Ja sam svojevremeno naučio ''narodno kolo'' u plesnoj školi ''Žurim-hitam u Evroritam'' kod Envera Hadžihasanovića.
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/08/2013 14:35, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Čevljanovići
vidio sam najavu u avazu
možda odem
možda odem
-
TheMule
#10 Re: Čevljanovići
FinoPipiDugaDevetka wrote:TheMule wrote:Upravo tako, nasi stari obicajiPipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
- escobar__
#11 Re: Čevljanovići
Sumnjam da ta tradicija u svom izvornom obliku uključuje orgijanje i lešenje do besvijesti, te primitivizam kakav tamo danas vlada, a rijetko viđen u normalnoj državi.
-
TheMule
#12 Re: Čevljanovići
Sta mislis sta su nasi pretci obicno radili? Kulturno gledali televiziju kad se vrate s posla, ili se igrali na Ipod-u?escobar__ wrote:Sumnjam da ta tradicija u svom izvornom obliku uključuje orgijanje i lešenje do besvijesti, te primitivizam kakav tamo danas vlada, a rijetko viđen u normalnoj državi.
- tendzera
#13 Re: Čevljanovići
Ma nisu nasi preci pili,ni govora. 
-
TheMule
#14 Re: Čevljanovići
Ljudi posmatraju historiju kao neku finu slikovnicu ili tv program za djecu.tendzera wrote:Ma nisu nasi preci pili,ni govora.
- tendzera
#15 Re: Čevljanovići
Jah,sve med i mlijeko.TheMule wrote:Ljudi posmatraju historiju kao neku finu slikovnicu ili tv program za djecu.tendzera wrote:Ma nisu nasi preci pili,ni govora.
- It_is_a_Leclerc
#16 Re: Čevljanovići
Mi smo vjerovatno jedina zemlja na kugli zemaljskoj na kojoj je moguće javno promovisati i pozivati ljude na kršenje zakona i ismijavanje države, a vjerovatno smo i jedina zemlja na kugli zemaljskoj čiji su građani dovoljno mudri da taj notorni primitivizam, seljakluk i ilegalnu aktivnost poturi pod kulturni događaj i tradiciju...
- JThomas
#17 Re: Čevljanovići
pa još malo idealizovanije, jer u slikovnicama bar imaju vještice i babaroge...TheMule wrote:Ljudi posmatraju historiju kao neku finu slikovnicu ili tv program za djecu.tendzera wrote:Ma nisu nasi preci pili,ni govora.
-
TheMule
#18 Re: Čevljanovići
O kojim ilegalnim aktivnostima govoris posto nisam bio na ovom teferidzu? Bikovima ili necem drugom?It_is_a_Leclerc wrote:Mi smo vjerovatno jedina zemlja na kugli zemaljskoj na kojoj je moguće javno promovisati i pozivati ljude na kršenje zakona i ismijavanje države, a vjerovatno smo i jedina zemlja na kugli zemaljskoj čiji su građani dovoljno mudri da taj notorni primitivizam, seljakluk i ilegalnu aktivnost poturi pod kulturni događaj i tradiciju...
A sto se tice seljakluka, o kojem seljakluku govoris, opisi malo.
- PipiDugaDevetka
#19 Re: Čevljanovići
It_is_a_Leclerc wrote:Mi smo vjerovatno jedina zemlja na kugli zemaljskoj na kojoj je moguće javno promovisati i pozivati ljude na kršenje zakona i ismijavanje države, a vjerovatno smo i jedina zemlja na kugli zemaljskoj čiji su građani dovoljno mudri da taj notorni primitivizam, seljakluk i ilegalnu aktivnost poturi pod kulturni događaj i tradiciju...
Poveži se sa @Black swan-om, pa prodajite Blackswanove đinđuve, navucite do tezge ''SOKTA-KOK-PIVE'', pa prodajite dok se ne umorite.Black swan wrote:vidio sam najavu u avazu
možda odem![]()
-
TheMule
#20 Re: Čevljanovići
Mislim da bi Leclerk radije da mi izbacimo Kolo, a ubacima neku civilizovanu muziku, tako da se ne stidi sebe i svojih predaka ako stranci to vide.
- Saraba
#21 Re: Čevljanovići
escobar__ wrote:Sumnjam da ta tradicija u svom izvornom obliku uključuje orgijanje i lešenje do besvijesti, te primitivizam kakav tamo danas vlada, a rijetko viđen u normalnoj državi.
- PipiDugaDevetka
#22 Re: Čevljanovići
Poznato je da su naši stari sadili i konoplju (Sativa+nešto Canabis) i izrađivali odjeću od toga. Dešavalo se da mirisom opijeni budu natjerani (prirodno) da smotaju i zapale, te udišu dim da bi otjerali uroke,...TheMule wrote:Mislim da bi Leclerk radije da mi izbacimo Kolo, a ubacima neku civilizovanu muziku, tako da se ne stidi sebe i svojih predaka ako stranci to vide.
http://www.youtube.com/watch?v=KSRTfnJiP4Q
- nOrMaLaC
#23 Re: Čevljanovići
Evo ja se prvi stidim. Drugo su teferiči, a drugo je Balinluk. Ja ne pamtim da je moj rahmetli dedo sjedio ispod šatora i gulio meso i gledajući seljančice kako mrdaju prdarom.PipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
- Saraba
#24 Re: Čevljanovići
Tad nije postojao turbofolk i ljudi koji su njegovi izdancinOrMaLaC wrote:Evo ja se prvi stidim. Drugo su teferiči, a drugo je Balinluk. Ja ne pamtim da je moj rahmetli dedo sjedio ispod šatora i gulio meso i gledajući seljančice kako mrdaju prdarom.PipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
- nOrMaLaC
#25 Re: Čevljanovići
Pa onda možemo reći da Čevljanovići nisu koridaSaraba wrote:Tad nije postojao turbofolk i ljudi koji su njegovi izdancinOrMaLaC wrote:Evo ja se prvi stidim. Drugo su teferiči, a drugo je Balinluk. Ja ne pamtim da je moj rahmetli dedo sjedio ispod šatora i gulio meso i gledajući seljančice kako mrdaju prdarom.PipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.