Čevljanovići

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
casper_

#1 Čevljanovići

Post by casper_ »

Ide li ko u nedjelju?
crnoplavo

#2 Re: Čevljanovići

Post by crnoplavo »

:thumbup: obavezno
casper_

#3 Re: Čevljanovići

Post by casper_ »

crnoplavo wrote::thumbup: obavezno
kazu da bude dobrih cica koje se puno ne otimaju.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4 Re: Čevljanovići

Post by Matijevic_Vlado »

casper_ wrote:
crnoplavo wrote::thumbup: obavezno
kazu da bude dobrih cica koje se puno ne otimaju.
jebo to, nista bez dobrih bikova :mrgreen: :mrgreen:
casper_

#5 Re: Čevljanovići

Post by casper_ »

bgmi , ja tako cuo. Kazu da hodaju u stiklama i traze rasplodne muzjake.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Čevljanovići

Post by PipiDugaDevetka »

Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod federativnog Jajca.
TheMule

#7 Re: Čevljanovići

Post by TheMule »

PipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod Jajca.
Upravo tako, nasi stari obicaji
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: Čevljanovići

TheMule wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Šta god ko mislio, to su Bosanci i Hercegovci. Izistinski pravi Bosanci i Hercegovci (Bošnjaci, Hrvati, Srbi, ostali,..). To je moj narod i ja ga se ne stidim.
Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod Jajca.
Image

Ja sam svojevremeno naučio ''narodno kolo'' u plesnoj školi ''Žurim-hitam u Evroritam'' kod Envera Hadžihasanovića.
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/08/2013 14:35, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: Čevljanovići

Post by Truba »

vidio sam najavu u avazu
možda odem :D
TheMule

#10 Re: Čevljanovići

Post by TheMule »

PipiDugaDevetka wrote:
TheMule wrote:
Image
Fino
escobar__

#11 Re: Čevljanovići

Post by escobar__ »

Sumnjam da ta tradicija u svom izvornom obliku uključuje orgijanje i lešenje do besvijesti, te primitivizam kakav tamo danas vlada, a rijetko viđen u normalnoj državi.
TheMule

#12 Re: Čevljanovići

Post by TheMule »

escobar__ wrote:Sumnjam da ta tradicija u svom izvornom obliku uključuje orgijanje i lešenje do besvijesti, te primitivizam kakav tamo danas vlada, a rijetko viđen u normalnoj državi.
Sta mislis sta su nasi pretci obicno radili? Kulturno gledali televiziju kad se vrate s posla, ili se igrali na Ipod-u?
tendzera

#13 Re: Čevljanovići

Post by tendzera »

Ma nisu nasi preci pili,ni govora. :oops:
TheMule

#14 Re: Čevljanovići

Post by TheMule »

tendzera wrote:Ma nisu nasi preci pili,ni govora. :oops:
Ljudi posmatraju historiju kao neku finu slikovnicu ili tv program za djecu.
tendzera

#15 Re: Čevljanovići

Post by tendzera »

TheMule wrote:
Jah,sve med i mlijeko. :|
It_is_a_Leclerc

#16 Re: Čevljanovići

Post by It_is_a_Leclerc »

Mi smo vjerovatno jedina zemlja na kugli zemaljskoj na kojoj je moguće javno promovisati i pozivati ljude na kršenje zakona i ismijavanje države, a vjerovatno smo i jedina zemlja na kugli zemaljskoj čiji su građani dovoljno mudri da taj notorni primitivizam, seljakluk i ilegalnu aktivnost poturi pod kulturni događaj i tradiciju...
JThomas

#17 Re: Čevljanovići

Post by JThomas »

TheMule wrote:
pa još malo idealizovanije, jer u slikovnicama bar imaju vještice i babaroge...
TheMule

#18 Re: Čevljanovići

Post by TheMule »

It_is_a_Leclerc wrote:Mi smo vjerovatno jedina zemlja na kugli zemaljskoj na kojoj je moguće javno promovisati i pozivati ljude na kršenje zakona i ismijavanje države, a vjerovatno smo i jedina zemlja na kugli zemaljskoj čiji su građani dovoljno mudri da taj notorni primitivizam, seljakluk i ilegalnu aktivnost poturi pod kulturni događaj i tradiciju...
O kojim ilegalnim aktivnostima govoris posto nisam bio na ovom teferidzu? Bikovima ili necem drugom?

A sto se tice seljakluka, o kojem seljakluku govoris, opisi malo.
PipiDugaDevetka

#19 Re: Čevljanovići

It_is_a_Leclerc wrote:Mi smo vjerovatno jedina zemlja na kugli zemaljskoj na kojoj je moguće javno promovisati i pozivati ljude na kršenje zakona i ismijavanje države, a vjerovatno smo i jedina zemlja na kugli zemaljskoj čiji su građani dovoljno mudri da taj notorni primitivizam, seljakluk i ilegalnu aktivnost poturi pod kulturni događaj i tradiciju...
Black swan wrote:vidio sam najavu u avazu
možda odem :D
Poveži se sa @Black swan-om, pa prodajite Blackswanove đinđuve, navucite do tezge ''SOKTA-KOK-PIVE'', pa prodajite dok se ne umorite.
:mrgreen:
TheMule

#20 Re: Čevljanovići

Post by TheMule »

Mislim da bi Leclerk radije da mi izbacimo Kolo, a ubacima neku civilizovanu muziku, tako da se ne stidi sebe i svojih predaka ako stranci to vide.

Saraba

#21 Re: Čevljanovići

Post by Saraba »

escobar__ wrote:Sumnjam da ta tradicija u svom izvornom obliku uključuje orgijanje i lešenje do besvijesti, te primitivizam kakav tamo danas vlada, a rijetko viđen u normalnoj državi.
:thumbup:
PipiDugaDevetka

#22 Re: Čevljanovići

TheMule wrote:Mislim da bi Leclerk radije da mi izbacimo Kolo, a ubacima neku civilizovanu muziku, tako da se ne stidi sebe i svojih predaka ako stranci to vide.

http://www.youtube.com/watch?v=KSRTfnJiP4Q
Poznato je da su naši stari sadili i konoplju (Sativa+nešto Canabis) i izrađivali odjeću od toga. Dešavalo se da mirisom opijeni budu natjerani (prirodno) da smotaju i zapale, te udišu dim da bi otjerali uroke,... :D
nOrMaLaC

#23 Re: Čevljanovići

Post by nOrMaLaC »

Kome se ne sviđa, neka ide na Festival ''jazz-muzike'' u Zelenkovac (bh. entitet R.S.) kod federativnog Jajca.
Evo ja se prvi stidim. Drugo su teferiči, a drugo je Balinluk. Ja ne pamtim da je moj rahmetli dedo sjedio ispod šatora i gulio meso i gledajući seljančice kako mrdaju prdarom.
Saraba

#24 Re: Čevljanovići

Post by Saraba »

nOrMaLaC wrote:
Evo ja se prvi stidim. Drugo su teferiči, a drugo je Balinluk. Ja ne pamtim da je moj rahmetli dedo sjedio ispod šatora i gulio meso i gledajući seljančice kako mrdaju prdarom.
Tad nije postojao turbofolk i ljudi koji su njegovi izdanci
nOrMaLaC

#25 Re: Čevljanovići

Post by nOrMaLaC »

Saraba wrote:
nOrMaLaC wrote:
Tad nije postojao turbofolk i ljudi koji su njegovi izdanci
Pa onda možemo reći da Čevljanovići nisu korida :)
Post Reply