cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

RenaTTa

#26 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by RenaTTa »

Dobor ne jedesh nista iz mora ali
zato dalmatinske sireve, prshute i ostalu NORMALNU hranu koja se takodjer servira mozes jesti :)
d2

#27 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by d2 »

x genaration wrote:Zar je problem uzeti konzumove cevapcice na moru?
problem je jer ih ni ovdje ne kupujem nego kao i svako odavde imam svoju mesaru gdje kupujem meso, pored toga iako meni svinjetina ne smeta ima ljudi kojima smeta a konzumovi cevapi u hrvatskoj 16.000.000% (sesnaest miliona posto) imaju svinjetine u sebi

otprilike kao da mi u becu kazes pa sto kupujes mocart kugle u becu, kupi ih u pakistanu...
Last edited by d2 on 02/07/2008 23:54, edited 1 time in total.
d2

#28 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by d2 »

RenaTTa wrote:Dobor ne jedesh nista iz mora ali
zato dalmatinske sireve, prshute i ostalu NORMALNU hranu koja se takodjer servira mozes jesti :)
mogu zato i ne pitam kako da njih prenesem nego ovo nabrojano... :mrgreen:

dakle pliz budite parlamentarni i fino ako ste prelazili granicu sa mesinom napisite da li ste trkeljani (kao sto su neki i napisali)

hvala
DaysleepeR

#29 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by DaysleepeR »

evo sad najavljujem da idem na more u subotu i da cu nositi stanoviti broj kg raznog mesa za roštilja :D

pa vam javim da li mi je oduzeto, inace nikad im ga nebih dao vec bih ga istresao pored ceste, nece niko rostiljat necim sto sam ja kupio

a za ovo pitanje vezano za morske plodove, cevape na more nosim da rostiljam sa ljudima koji su dalmatinci i kojima je preko glave morskih plodova :D

idem sa motorom tako da sumnjam da ce me roviti uopste, obicno samo pitaju imam li trave :D
RenaTTa

#30 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by RenaTTa »

d2 wrote:

dakle pliz budite parlamentarni i fino ako ste prelazili granicu sa mesinom napisite da li ste trkeljani (kao sto su neki i napisali)

hvala
taj post se nije odnosio na tebe nego na tog gore iznad :)
d2

#31 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by d2 »

RenaTTa wrote:
d2 wrote:

hvala
taj post se nije odnosio na tebe nego na tog gore iznad :)
ali se zato odnosio na mene onaj u kojem kazes da je primitivac onaj ko nosi meso na more i uz to se jos drzne da i rostilja ...
RenaTTa

#32 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by RenaTTa »

ukoliko je zakonom, zabranjeno a koliko ja vidim (nije mi losh vid, bar ne josh) fino pishe POZOR! ACHTUNG! ATTENTION! chak i na vishe jezika :) da se ne smije paliti vatra :) i za mene to jeste primitivno da ne moze biti primitivnije al sta ces
:)
Judge_Dread

#33 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by Judge_Dread »

Barbarez wrote:Ma glume Hrvati Becke konjusare kao i uvijek. Da je nas narod pametan svaki proizvod iz Hrvatske bi bojkotovao. U Splitu mozes u max. dva ducana naci Sarajevsko Pivo a kod nas i kod hodze mozes kupiti Ozujsko i Karlovacko. Stvarno ne kontam nas narod.

A sto se tice njihovih zakona oko mesa ..........ma prenosite sto vise i sto manje para ostavljaje u Hrvatskoj. Dosta smo mi Bosanci i Hercegovci glumili neke postenjacine i dobrice. Ta dobrota ide uvijek nama po ledjima.
Barba mani se ti tvog supljeg sovinistickog patriotizma i pokusaj pecenku prosvercovat u ameriku, englsku ili .....?? Kad ti je nadju bolje ti je da imas i vazelina jer ce ti trebat. Al ti se garant ne bi bunio da vazelin upotrjebi amer ili englez jerbo oni su stranci a ovi su kao "nasi" pa gdje ce me vazelinat nasi tj. isti smo mi odnosno bolji smo mi :)))
Inace ko jede cevape na moru ili bilo gdje van BiH ja bi ga dodatno kaznio zbog zatupjelosti. Supljimo ovdje na bezze temu a rugamo se Cesima kao paradajz turistima. Sta smo mi onda - cevap turisti ???? Malo mi ovo nekako dvolicno ili mi se samo cini :)))
Evo da te nasekiram dodatno, nadam se da sam dobro cuo, jer sam uletio na pola vijesti na Novoj da je sad u totalu ili samo u tom mjestu a ne cuh kojem zabranjeno na plazi jesti ista osim sladoleda i bezalkoholnih pica. Kako ti se ovo cini ???
d2

#34 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by d2 »

RenaTTa wrote:ukoliko je zakonom, zabranjeno a koliko ja vidim (nije mi losh vid, bar ne josh) fino pishe POZOR! ACHTUNG! ATTENTION! chak i na vishe jezika :) da se ne smije paliti vatra :) i za mene to jeste primitivno da ne moze biti primitivnije al sta ces
:)
to se odnosi se na rostiljanje u sumi i prirodi renatta, ne odnosi se na rostiljanje na terasi u svom dvoristu na rostilju... :roll:
Last edited by d2 on 03/07/2008 00:24, edited 1 time in total.
RenaTTa

#35 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by RenaTTa »

Judge_Dread wrote:
Barbarez wrote:Ma glume Hrvati Becke konjusare kao i uvijek. Da je nas narod pametan svaki proizvod iz Hrvatske bi bojkotovao. U Splitu mozes u max. dva ducana naci Sarajevsko Pivo a kod nas i kod hodze mozes kupiti Ozujsko i Karlovacko. Stvarno ne kontam nas narod.

A sto se tice njihovih zakona oko mesa ..........ma prenosite sto vise i sto manje para ostavljaje u Hrvatskoj. Dosta smo mi Bosanci i Hercegovci glumili neke postenjacine i dobrice. Ta dobrota ide uvijek nama po ledjima.
Barba mani se ti tvog supljeg sovinistickog patriotizma i pokusaj pecenku prosvercovat u ameriku, englsku ili .....?? Kad ti je nadju bolje ti je da imas i vazelina jer ce ti trebat. Al ti se garant ne bi bunio da vazelin upotrjebi amer ili englez jerbo oni su stranci a ovi su kao "nasi" pa gdje ce me vazelinat nasi tj. isti smo mi odnosno bolji smo mi :)))
Inace ko jede cevape na moru ili bilo gdje van BiH ja bi ga dodatno kaznio zbog zatupjelosti. Supljimo ovdje na bezze temu a rugamo se Cesima kao paradajz turistima. Sta smo mi onda - cevap turisti ???? Malo mi ovo nekako dvolicno ili mi se samo cini :)))
Evo da te nasekiram dodatno, nadam se da sam dobro cuo, jer sam uletio na pola vijesti na Novoj da je sad u totalu ili samo u tom mjestu a ne cuh kojem zabranjeno na plazi jesti ista osim sladoleda i bezalkoholnih pica. Kako ti se ovo cini ???
Barbarez, pa niko te ne tjera da ides u RH na more, otidji do Panonskog jezera u TZ i shuti :)
Fkt mi nije jasno odakle toliki negativni naboji u vama, kriza ste (vecina) mislim na gradjane
tolika frustracija i malogradjanstvo za ne povjerovati
d2

#36 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by d2 »

molim zakljucavanje teme, saznao sam sve sto me je interesovalo cak i vise od toga.
hvala.
RenaTTa

#37 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by RenaTTa »

d2 wrote:molim zakljucavanje teme, saznao sam sve sto me je interesovalo cak i vise od toga.
hvala.
I'm happy about you :)
x generation

#38 Re: cevapi, sudzukice, pljeskavice, kobasice i tako to

Post by x generation »

Nevezano za temu profulao sam slovo pri registraciji :-) pa bi molio moderatora da ukoliko je moguce da mi pravilno napise nick generation
Hvala
Locked