cevapi- platis 10 dobijes 9

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

amrica

#76 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by amrica »

Nisu losi u Zmaju, probala par puta, ali meni Zmaj bogu iza nogu....
prezimenko

#77 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by prezimenko »

inace idem u mrkvu i jedan dan hajd odoh u zeljku da probam chevape i pokajao sam se siguran sam da su ih bili samo podgrijali na rostilju.

Chevapi nula.
Bolonjac

#78 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Bolonjac »

Hajmo malo van Sarajeva i Travnika :)

U Mostaru su dobri u Rottoru (malo masniji ali dobri)

U Tuzli u glavnoj ulici sa desne strane blage nemam kako se zove ali meni su bili ok neka mjesavina sarajevskih i travnickih, u srebreniku ista ta kombinacija - meni se svidjela
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#79 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Pera Trta »

U Tuzli je čuvena Limenka, tu sam ih jedino i jeo dva puta kad sam bio tamo. Odlični su.
high_volume

#80 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by high_volume »

amrica wrote:Nidje veze sa temom :D , ali da ne otvaram novu, a ne mogu naci "najbolja cevapcinca u gradu"

Danas kupih cevape kod Zelje, tacan broj komada, i velicina, nisu grickani, sve OK :-D , ali ukus i miris 0 bodova. :roll:
Ono, realno, kad se izvade cevapi iz kese "cuju" se pravo, a ovi nista. Kao da sam ja sama navaljala fasiranog i to je to. Nisu ruzni za jesti, ali nisu cevapi... :?
Mozda im je samo bio los dan ili im je cevap-majstor na godisnjem, ili Zeljo vise nije Zeljo? Prvi put od kad idem na cevape tamo sjedi cura za kasom :D da nije nesto na tu temu?
:D
Sjećam se da je ranije ovdje dugo vremena bila aktivna tema "Ćevapi kod Želje". Sve sam pretražio - nigdje teme :?

Moderatori... ?
Gospoda Ministarka

#81 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Gospoda Ministarka »

Bolonjac wrote:Hajmo malo van Sarajeva i Travnika :)

U Mostaru su dobri u Rottoru (malo masniji ali dobri)

U Tuzli u glavnoj ulici sa desne strane blage nemam kako se zove ali meni su bili ok neka mjesavina sarajevskih i travnickih, u srebreniku ista ta kombinacija - meni se svidjela

U Mostaru su jedno dobri kod Rote, najbolje filete mozete pojeti kod Goge (nema dalje).

U Sarajevu jedem u Specijalu i kod Ferhatovica, ostale zaobilazim jer im cevap nije cevap.

A u Travniku su mi sve bolji.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#82 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Toto »

Najveci domet mostarskih cevabdzija je bio kad su uz cevap servirali dvije snite kruhva/hljeba/struce, iz nadaleko cuvene mostarske hljebare. Taj domet nisu ni do danas prevazisli.

Mostarski ljetni cevap treba u -blagom luku- zaobilaziti zbog ubitacnih 40 Celzijusa u hladu i zbog toga sto mostarske ugostitelje jamije turisticka groznica, pa vam i cevape spremaju groznicavo i u srkletu.

Cevapi kod Rote su hibridni cevapi; nastali ukstanjem sarajevskog, tuzlanskog i 'rvackog cevapa. Receptura je sarajevski plagijat, sa osebujnom notom tuzlankse sode bikarbone, oplemenjeni sa vegetarijanskim uticajima koprivnicke Vegete.
Cevapi kod Bahre na Musalli su najslicniji travnickom cevapu. Dva puta su manji od onih sa Rotimlje, jer Bahra "stedi" na sodi bikarboni i popularni su kod mostarskih tabijasusa, koji ne vole previse natrijum glutaminta u hrani.
Soda bikarbona i natrijum glutaminat u organoleptickoj korelaciji :D nepovoljno uticu na ljudski organizam na hercegovackim temparaturama preko 40 Celzijusa.

Ako ste pasionirani ljubitelji cevapa i budete suoceni sa prebukiranoscu kapaciteta elitnih mostasrkih cevabdzija: necete puno izgubiti, ako svratite kod bilo kojeg cevabdzije.
Ako ste ogladnili : probajte da u Mostaru i okolici pojedete nesto sto nije cevap. Bosna je ipak kraljevina cevapa i raznja.
razbijacica

#83 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by razbijacica »

starii wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Ja vala Travnicke ne bih da mi gladnoj daba daju... Banjalucki su mi odlicni ali se sa Sarajevskim nis nemoze porediti, u Travniku sam probala na tri mjesta i svi su mi bez veze.

probaj cevape kod harija u travniku u staroj carsiji,po meni najbolji cevapi.. :)
a za one kojim su sad primirisali evo jedna slika pa nek umoće :D
Image

nije ti fer, ja satro na dijeti... :run:
(ne)forumas

#84 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by (ne)forumas »

Zaliteli se kada platite 10, a dobijete 11 cevapa?
plejka2

#85 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by plejka2 »

Ja nikad nisam brojao ako mi bude malo uzmem jos :D
MAN-lion's coach

#86 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:40, edited 1 time in total.
Nuclear Winter

#87 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Nuclear Winter »

MAN-lion's coach wrote:bezveze sU Želji u,brzo baci na roštilj samo da potamni kad ono živo! :cry: :skoljka:
Auuu crno ti se piše od ovih "manijaka" gdje ćeš reći da u lopovčine šaina koji je prije rata dnevno na čaršiji prodavao DESET porcija,nevaljaju ćevapi
Nuclear Winter

#88 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Nuclear Winter »

Toto wrote:Najveci domet mostarskih cevabdzija je bio kad su uz cevap servirali dvije snite kruhva/hljeba/struce, iz nadaleko cuvene mostarske hljebare. Taj domet nisu ni do danas prevazisli.

Mostarski ljetni cevap treba u -blagom luku- zaobilaziti zbog ubitacnih 40 Celzijusa u hladu i zbog toga sto mostarske ugostitelje jamije turisticka groznica, pa vam i cevape spremaju groznicavo i u srkletu.

Cevapi kod Rote su hibridni cevapi; nastali ukstanjem sarajevskog, tuzlanskog i 'rvackog cevapa. Receptura je sarajevski plagijat, sa osebujnom notom tuzlankse sode bikarbone, oplemenjeni sa vegetarijanskim uticajima koprivnicke Vegete.
Cevapi kod Bahre na Musalli su najslicniji travnickom cevapu. Dva puta su manji od onih sa Rotimlje, jer Bahra "stedi" na sodi bikarboni i popularni su kod mostarskih tabijasusa, koji ne vole previse natrijum glutaminta u hrani.
Soda bikarbona i natrijum glutaminat u organoleptickoj korelaciji :D nepovoljno uticu na ljudski organizam na hercegovackim temparaturama preko 40 Celzijusa.

Ako ste pasionirani ljubitelji cevapa i budete suoceni sa prebukiranoscu kapaciteta elitnih mostasrkih cevabdzija: necete puno izgubiti, ako svratite kod bilo kojeg cevabdzije.
Ako ste ogladnili : probajte da u Mostaru i okolici pojedete nesto sto nije cevap. Bosna je ipak kraljevina cevapa i raznja.
Svaka čast buraz,i da se razumijemo u UNIVERZUMU cijelom postoje samo TRI vrste ćevapa da valjaju:Banjalučki,Travnički,i Sarajevski.Kakvi CRNI ćevapi u Tuzli,Mostaru,Makarskoj :run:
amrica

#89 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by amrica »

Nuclear Winter wrote:
MAN-lion's coach wrote:bezveze sU Želji u,brzo baci na roštilj samo da potamni kad ono živo! :cry: :skoljka:
Auuu crno ti se piše od ovih "manijaka" gdje ćeš reći da u lopovčine šaina koji je prije rata dnevno na čaršiji prodavao DESET porcija,nevaljaju ćevapi

auuu, da ga ti malo ne pretjera? :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: je li deset porcija po 10 ili po 5 komada? :lol:

Ima nas koji smo carsijom hodali prije rata, i cevape kod Zelje klopali, vazda bilo raje. I zato nemoj svoje lose uspomene i licne stavove iznositi kao jednu i jedinu istinu.

Ja napisah da cevapi nisu ni nalik neke stare dobre cevape, nemam idolopoklonostvo prema Zeljinom cevapu, ali budi i ti malkice realan.
MAN-lion's coach

#90 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by MAN-lion's coach »

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:40, edited 1 time in total.
Kikson

#91 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Kikson »

norah wrote:Vec mi se par puta desilo u cevabdzinici "Zmaj" da uzmem 10 cevapa i kada ih donesem kuci, unutra ih 9. I to uvijek kada uzmem u papir, a kada ih tamo jedem nikada. Ne moze biti slucajnost. Ne mogu da vjerujem da su spali na tako niske grane. Cevapi su im stvarno dobri i imaju veliki promet. Pa, zasto im je potrebno da se brukaju na ovaj nacin. Da li se i nekome od vas ovo desilo?
Akcija :D :D :D :D
2005

#92 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by 2005 »

Pera Trta wrote:Zao mi je "starih" Sarajlija koji neće da priznaju gdje su sada najbolji ćevapi...ZMAJ RULES! :bih:
Vidim ja nema ovih lutalica po gradu... :D
Zmaj je obični trovač, gazda prljavi šiptar koji veze nema o ćevapima!
delightful

#93 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by delightful »

2005, krsis pravila foruma, ban.
AmADin_gospo

#94 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by AmADin_gospo »

smatram se poguzijom i volim pojest i u dosadašnjoj karijeri imam par kvalitetnih zaključaka, a to su sljedeči.

1. Na čaršiji se samo vode napit a jesti samo u slučaju da konzerve IKAR-a nisu dostupne
2. Najbolja klopa je uz put (van grada naravno) gdje vidite puno parkiranih kamiona
3. Čevap se jede kad je vruč a ne nakon 6 sati kad se ohladi i bude tvrđi od selen bloka za golfa duju
4. Kad se poželim mesa uzmem u mesari meso i roštiljam a kad se zaželim čevapa odem do Mujanića na Marin Dvor (definitivno najbolji čevapi)
5. Najbolji čevapi u čevapđinci su u Zenici pored kafea Tango (s desne strane na ulazu u ZE)

vezano za "sarajevsku kuhiju"... možemo mi glumiti i hvaliti se najboljim ovim il najboljim onim, ali je činjenica da nam je kuhinja karina, loša kopija svega što vanja širom BiH. Kombinacija loše i katastrofalne usluge, kvaliteta sirovina, lokacije i bezobraznih cjena.

Odeš u želju na čevape (koji su valjali do jedno 2001) i nakon 6-7 čevapa ti dahču u vrat i tjeraju te da požuriš s jelom jer kako vele ima još mušterija, bez pranja ruku diraju hranu, novčanice. Mrkva, čevapi jajasti, ne liče na sebe... kod ferhatovića čevapi ko malo veči smokiji. generalno sva hrana na čaršiji je loša i skupa, jer kontaju gazde da nafataju levate strance i uzimaju ih lopatom, nebrojno mi se puta desilo da sam vidio kako turiste povaljuju za veči ceh nego što jeste.

pite u SA? kako gdje, nesječam se da sam igdje u SA na istom mjestu 3 dana uzastopno pojeo dobru pitu, svaki dan drugačijeg okusa.

Nekada je kod stankovića iza kule bila dobra klopa, ali se i on pomalio pa za razliku od prije, kad je pečenje mesa bilo đaba, sad naplačuje 2 KM i više me nema tamo.

Brajlović Urban-Grill je preskup, hrana sterilna i bez ukusa, a i kad ima okus, onda je to sol.

Trenutno je najbolje jesti konkretno i kvalitetno u malom lokalu Chicken&Pasta kraj katedrale (bivši kafe prizma) te u restoranu na 4 spratu BBI centra, na ostala mjesta vala idete na svoju odgovornost.

Vazda je bilo, koliko para toliko i klope, a za moje krvavo zarađene pare, neče me niko budalom praviti i lojem i hljebom hraniti.
incognito071

#95 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by incognito071 »

2005 wrote:
Pera Trta wrote:Zao mi je "starih" Sarajlija koji neće da priznaju gdje su sada najbolji ćevapi...ZMAJ RULES! :bih:
Vidim ja nema ovih lutalica po gradu... :D
Zmaj je obični trovač, gazda prljavi šiptar koji veze nema o ćevapima!
Nije siptar nego sandzaklija, tacnije iz Prijepolja.
Ucio zanat nekad davno u Mrkvi.

Raspitaj se prvo pa onda laprdaj :D
sabanss

#96 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by sabanss »

AmADin_gospo wrote: 2. Najbolja klopa je uz put (van grada naravno) gdje vidite puno parkiranih kamiona
Ovaj ti zakljucak ne valja. Nikad gore nisam jeo nego u restoranu na samom prevoju Karaula prema Tuzli... Prevari me 7-8 parkiranih kamiona ispred :D
AmADin_gospo

#97 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by AmADin_gospo »

moj šabane, ne sekiraj se ti, kamionđije su ovu zemlju prešle uzduž i poprijeko, znaju oni dobro gdje je dobra klopa i jeftina
plejka2

#98 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by plejka2 »

AmADin_gospo wrote: pite u SA? kako gdje, nesječam se da sam igdje u SA na istom mjestu 3 dana uzastopno pojeo dobru pitu, svaki dan drugačijeg okusa.
Sto se pite tice ja jedem u m$m na malti (E.Sehovica ulica)uvijek cekam na red pita ide ko halva sto kazu.Jos bolji od njih mi je na pofalicima pored kafica premijer kod makedonca.Vidjeces zatamljena stakla pita vazda ista a dobra do bola :thumbup:
AmADin_gospo

#99 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by AmADin_gospo »

mojne mi bogati premijera i buregđince kraj nje... ne jednom sam fasovao kod njih, jednom proljev, jednom nisam srao 5 dana
plejka2

#100 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by plejka2 »

:lol: :lol: :lol:
Imaju dvije sigurno si bio u ovoj drugoj :lol: :lol:
Vamo nema ko pitu nije pojo a da se zalio na nesto :thumbup:
Post Reply