cevapi- platis 10 dobijes 9
-
sabanss
#51 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Jedini cevapi u SA poslije kojih nemam tezinu u stomaku, zelju da popijem hektolitre vode i ruzan osjecaj kad podrignem su u Veneri. Na jednoj od proslih tema jedan od komentara je bio "gdje ce siptar cevap praviti", ali ne vidim po cemu je zasluzen. Inace ne volim pretjerano cevape, a u Zelji i Zmaju bi mi morali platiti da ih pojedem.
- trinaesti
#52 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
ostavis im ceduljicu u vrata ujutro sa sljedecim sadrzajem:
dabogda ti se generacijama radjala djeca u familiji bez onoliko prstiju, koliko si cevapa meni uzeo svaki put kad porucim cevape u papir.
pri tome naravno ne mislis to "zaoprave" nego "kobajagi" hehe
ali dovoljno je da razmisle o tome.
dabogda ti se generacijama radjala djeca u familiji bez onoliko prstiju, koliko si cevapa meni uzeo svaki put kad porucim cevape u papir.
pri tome naravno ne mislis to "zaoprave" nego "kobajagi" hehe
ali dovoljno je da razmisle o tome.
- ultima_palabra
#53 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Drug tebi treba orden za hrabrost dati kad smiješ tamo jesticappy_tempo wrote:evo da ne otvaram temu a ima veze sa hranom i rositeljem.jutros otisao do melise i uzeo dvije pljeske za ponjet,dosao kuci i imam sta vidjet,ona teta sto radi plave kose je uzela jednu pljesku prepolovila je i stavila u dva somuna po pola pljeskavice i ja sam za to platio 6km![]()
- 11sumirp
#54 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Ih ja maksuziju napravim preko po Bosne da odem u Travnik na Vapaće

Nemoj djaba,nema bolje,a ima i logike Vlašić blizu,svježa krv
Nemoj djaba,nema bolje,a ima i logike Vlašić blizu,svježa krv
- cappy_tempo
#55 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
ma jedem vec par godina i nista mi se nije desiloultima_palabra wrote:Drug tebi treba orden za hrabrost dati kad smiješ tamo jesticappy_tempo wrote:evo da ne otvaram temu a ima veze sa hranom i rositeljem.jutros otisao do melise i uzeo dvije pljeske za ponjet,dosao kuci i imam sta vidjet,ona teta sto radi plave kose je uzela jednu pljesku prepolovila je i stavila u dva somuna po pola pljeskavice i ja sam za to platio 6km![]()
- chuchumbamayumbe
#56 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Slazem se.sabanss wrote:Jedini cevapi u SA poslije kojih nemam tezinu u stomaku, zelju da popijem hektolitre vode i ruzan osjecaj kad podrignem su u Veneri. Na jednoj od proslih tema jedan od komentara je bio "gdje ce siptar cevap praviti", ali ne vidim po cemu je zasluzen. Inace ne volim pretjerano cevape, a u Zelji i Zmaju bi mi morali platiti da ih pojedem.
Mada ja u Veneri cesce pojedem telechu djigericu, ovo sa chevapima je skroz tacno, ne znam sta im urade, ali mi fakat dobro legnu.
- Edin H.
#57 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Kod Hodzica 7 kerma cevapcici
Ja jedva cekam ko ce prvi zacijeniti 10 cevapa 10 kerma
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#58 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Zovni gazdu Melise i fino mu reci da si ga "nakacio" na forum i da cijeli svijet cita o njegovom lopovluku. Nek se i on javi ko ona fotografkinja da se mako posvadjamo sa njim.cappy_tempo wrote:evo da ne otvaram temu a ima veze sa hranom i rositeljem.jutros otisao do melise i uzeo dvije pljeske za ponjet,dosao kuci i imam sta vidjet,ona teta sto radi plave kose je uzela jednu pljesku prepolovila je i stavila u dva somuna po pola pljeskavice i ja sam za to platio 6km![]()
A mogao bi uzeti i onaj gajger milerv mjerac radijacije od Pipi Duga Devetka; napravit se blentav i uci mu u radnju i mjeriti radijaciju, nek mu se gosti preplase. Gostima reci da mu je meso radiaktivno. Dace ti deset porcija samo da mu ne mjeris radijaciju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#59 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
isti sam valachuchumbamayumbe wrote:Slazem se.sabanss wrote:Jedini cevapi u SA poslije kojih nemam tezinu u stomaku, zelju da popijem hektolitre vode i ruzan osjecaj kad podrignem su u Veneri. Na jednoj od proslih tema jedan od komentara je bio "gdje ce siptar cevap praviti", ali ne vidim po cemu je zasluzen. Inace ne volim pretjerano cevape, a u Zelji i Zmaju bi mi morali platiti da ih pojedem.
Mada ja u Veneri cesce pojedem telechu djigericu, ovo sa chevapima je skroz tacno, ne znam sta im urade, ali mi fakat dobro legnu.
-
MUNAFIK
#60 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
sta ovo raja hvali cevape kod zmaja????
Vala nisu nesto, bar nisu bili kada sam ih ja jeo prije desetak dana na Hrasnom... Prije toga sam jeo cevape kod zmaja na zeljeznickoj i tamo su mi bili DUPLO bolji... e sad da li je to isti vlasnik ili da li se prave isti cevapi ne znam, ali ralika je postojala...
U Travniku sam jeo cevape vise puta (nekada maksuz isao da ih jedem) i prvo sam bio iznenadjen kolicinom i obimom porcije tako da su mi to bili DOBRI CEVAPI
sto se okusa tice onako su al su bolji nego u zmaju
i da nakon nekog vremena prestali su biti interesantni i dosadila mi je prevlazna lepina...
Na carsiji jedem cevape u PETICI kod Ferhatovica i jos nikad se nisam razocarao... nisu veliki ali su dobri... i moram izdvojiti PLJESKAVICU u mrkvi, predobra je.
E sada postoji taj ekonomski faktor CIJENA i carsija je PRESKUPA 7 KM 10 cevapa u pola somuna- druga polovica se placa 0.5 KM (neka raja narucuje 2x5 cevapa, da bi za 7 Km dobila 10 u cijeli )
Ruku na srce to je preskupo, al sta je tu je... eto da spomenem jos i SPECIJAL na carsiji koji ima solidnu cijenu i poprilican kvalitet
I da dodam... za mene nije cepav ako nije u SOMUNU... a vala i kada nema luka!!!
Vala nisu nesto, bar nisu bili kada sam ih ja jeo prije desetak dana na Hrasnom... Prije toga sam jeo cevape kod zmaja na zeljeznickoj i tamo su mi bili DUPLO bolji... e sad da li je to isti vlasnik ili da li se prave isti cevapi ne znam, ali ralika je postojala...
U Travniku sam jeo cevape vise puta (nekada maksuz isao da ih jedem) i prvo sam bio iznenadjen kolicinom i obimom porcije tako da su mi to bili DOBRI CEVAPI
Na carsiji jedem cevape u PETICI kod Ferhatovica i jos nikad se nisam razocarao... nisu veliki ali su dobri... i moram izdvojiti PLJESKAVICU u mrkvi, predobra je.
E sada postoji taj ekonomski faktor CIJENA i carsija je PRESKUPA 7 KM 10 cevapa u pola somuna- druga polovica se placa 0.5 KM (neka raja narucuje 2x5 cevapa, da bi za 7 Km dobila 10 u cijeli )
Ruku na srce to je preskupo, al sta je tu je... eto da spomenem jos i SPECIJAL na carsiji koji ima solidnu cijenu i poprilican kvalitet
I da dodam... za mene nije cepav ako nije u SOMUNU... a vala i kada nema luka!!!
- Deriguz
#61 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Potpis za specijal, o'licanMUNAFIK wrote:sta ovo raja hvali cevape kod zmaja????
U Travniku sam jeo cevape vise puta (nekada maksuz isao da ih jedem) i prvo sam bio iznenadjen kolicinom i obimom porcije tako da su mi to bili DOBRI CEVAPIsto se okusa tice onako su al su bolji nego u zmaju
i da nakon nekog vremena prestali su biti interesantni i dosadila mi je prevlazna lepina...
- mayab
#62 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Odmah ispred Zmaja u Hrasnom ima Besko, po meni trenutno najbolji ćevapi.Probajte , pa se javite
- cappy_tempo
#63 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Toto wrote:Zovni gazdu Melise i fino mu reci da si ga "nakacio" na forum i da cijeli svijet cita o njegovom lopovluku. Nek se i on javi ko ona fotografkinja da se mako posvadjamo sa njim.cappy_tempo wrote:evo da ne otvaram temu a ima veze sa hranom i rositeljem.jutros otisao do melise i uzeo dvije pljeske za ponjet,dosao kuci i imam sta vidjet,ona teta sto radi plave kose je uzela jednu pljesku prepolovila je i stavila u dva somuna po pola pljeskavice i ja sam za to platio 6km![]()
A mogao bi uzeti i onaj gajger milerv mjerac radijacije od Pipi Duga Devetka; napravit se blentav i uci mu u radnju i mjeriti radijaciju, nek mu se gosti preplase. Gostima reci da mu je meso radiaktivno. Dace ti deset porcija samo da mu ne mjeris radijaciju.![]()
- JThomas
#64 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
ima ja mislim jedno godina i po većEdin H. wrote:Kod Hodzica 7 kerma cevapcici![]()
ne dam više od 6, da jebe rak raka. ćevapi u sarajevu postali luksuz
meni su najbolji kod nuneta i kod beska, kod ferhatovića također, ali ne dam 7 km iz principa. specijal isto nije loš, a još uvijek su 5, ja mislim jedino mjesto u starom gradu gdje su još uvijek 5.
-
lolo_lolo
#65 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
da se javimmayab wrote:Odmah ispred Zmaja u Hrasnom ima Besko, po meni trenutno najbolji ćevapi.Probajte , pa se javite
besko je cisti prosjek,ali bolji od zmaja u svakom slucaju
-
edvin
#66 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Mrkva, zakon. Dobri cevapi, cisto, uredno, nikad te nece zakinuti.
- black
#67 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
isti sam ti takiJThomas wrote:
ima ja mislim jedno godina i po već![]()
ne dam više od 6, da jebe rak raka. ćevapi u sarajevu postali luksuz![]()
meni su najbolji kod nuneta i kod beska, kod ferhatovića također, ali ne dam 7 km iz principa. specijal isto nije loš, a još uvijek su 5, ja mislim jedino mjesto u starom gradu gdje su još uvijek 5.
-
Gospoda Ministarka
#68 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 09:43, edited 1 time in total.
- Krompirpitac
#69 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
norah wrote:Vec mi se par puta desilo u cevabdzinici "Zmaj" da uzmem 10 cevapa i kada ih donesem kuci, unutra ih 9. I to uvijek kada uzmem u papir, a kada ih tamo jedem nikada. Ne moze biti slucajnost. Ne mogu da vjerujem da su spali na tako niske grane. Cevapi su im stvarno dobri i imaju veliki promet. Pa, zasto im je potrebno da se brukaju na ovaj nacin. Da li se i nekome od vas ovo desilo?
Dobro si prosao
Davno mi se desilo da narucim cevape i dobijem 8 normalnih a 2 sa strane odgrizena lijepo se vide tragovi zuba
Valjda osoblje ogladnilo
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#70 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
jesi li platio svih 10Krompirpitac wrote:norah wrote:Vec mi se par puta desilo u cevabdzinici "Zmaj" da uzmem 10 cevapa i kada ih donesem kuci, unutra ih 9. I to uvijek kada uzmem u papir, a kada ih tamo jedem nikada. Ne moze biti slucajnost. Ne mogu da vjerujem da su spali na tako niske grane. Cevapi su im stvarno dobri i imaju veliki promet. Pa, zasto im je potrebno da se brukaju na ovaj nacin. Da li se i nekome od vas ovo desilo?
Dobro si prosao![]()
Davno mi se desilo da narucim cevape i dobijem 8 normalnih a 2 sa strane odgrizena lijepo se vide tragovi zuba
Valjda osoblje ogladnilo
- Bosanka551
#71 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Meni se vise puta desilo da umjesto narucenih 10 cevapa, u doticno cevabdzinici dobijem 11 cevapa. Odlicni cevapi, odlicna usluga, jos uvijek nisam imala nikakvih problema s njima. 
Mislim da je to sto ti se desilo slucajnost, nisu oni spali na tako niske grane pa da kradu po cevap
.
Mislim da je to sto ti se desilo slucajnost, nisu oni spali na tako niske grane pa da kradu po cevap
- TaKuViTo
#72 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Samo da se potpisem za lose cevape iz zelje, poslije bilo kakve porcije ne gine mi 2 dana kiseline u stomaku
A sto se tice travnickih cevapa u hariju , samo najbolje , maksuz se ode tamo na cevape i vrijedi fakat
Zmaj nije los ali nekada je to i bolje bilo , mala je razlika od zelje ali fakat !!!

A sto se tice travnickih cevapa u hariju , samo najbolje , maksuz se ode tamo na cevape i vrijedi fakat
Zmaj nije los ali nekada je to i bolje bilo , mala je razlika od zelje ali fakat !!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#73 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Krompirpitac wrote:
Dobro si prosao![]()
Valjda osoblje ogladnilo
- amrica
#74 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Nidje veze sa temom
, ali da ne otvaram novu, a ne mogu naci "najbolja cevapcinca u gradu"
Danas kupih cevape kod Zelje, tacan broj komada, i velicina, nisu grickani, sve OK
, ali ukus i miris 0 bodova.
Ono, realno, kad se izvade cevapi iz kese "cuju" se pravo, a ovi nista. Kao da sam ja sama navaljala fasiranog i to je to. Nisu ruzni za jesti, ali nisu cevapi...
Mozda im je samo bio los dan ili im je cevap-majstor na godisnjem, ili Zeljo vise nije Zeljo? Prvi put od kad idem na cevape tamo sjedi cura za kasom
da nije nesto na tu temu?

Danas kupih cevape kod Zelje, tacan broj komada, i velicina, nisu grickani, sve OK
Ono, realno, kad se izvade cevapi iz kese "cuju" se pravo, a ovi nista. Kao da sam ja sama navaljala fasiranog i to je to. Nisu ruzni za jesti, ali nisu cevapi...
Mozda im je samo bio los dan ili im je cevap-majstor na godisnjem, ili Zeljo vise nije Zeljo? Prvi put od kad idem na cevape tamo sjedi cura za kasom
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#75 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9
Zao mi je "starih" Sarajlija koji neće da priznaju gdje su sada najbolji ćevapi...ZMAJ RULES!