Cevapi 9km ...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VjecitiStudent

#1 Cevapi 9km ...

Post by VjecitiStudent »

http://www.sltrib.com/athome/ci_11617817
In Bosnia and America, customers order a cevapi according to how many links they want. At Cafe on Main, customers choose a five-piece sandwich for $4 or a 10-piece for $6. Additionally, cevapi links are part of the meat platter that also includes chicken and veal for $9.75.

Cevapi are so simple --- and popular --- they are also a favorite for home cooks. Here in Utah, many Bosnian natives shop for the ingredients at Europa Market at 2850 Redwood Road.
:)
texel

#2 Re: Cevapi 9km ...

Post by texel »

Pa i kod nas su skoro te cijene :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Cevapi 9km ...

Post by Truba »

:-) odron ba
ja ih nisam jeo skoro godinu i pol
Ublehas

#4 Re: Cevapi 9km ...

Post by Ublehas »

7 KM na carsiji u petici, u Kurte 6, mislim da su malo pretjerali s cijenama a sve losiji kvalitet nude.
VjecitiStudent

#5 Re: Cevapi 9km ...

Post by VjecitiStudent »

texel wrote:Pa i kod nas su skoro te cijene :x
Super, to znaci da se priblizavamo Americi :D
Truba

#6 Re: Cevapi 9km ...

Post by Truba »

Ublehas wrote:7 KM na carsiji u petici, u Kurte 6, mislim da su malo pretjerali s cijenama a sve losiji kvalitet nude.
neka neka samo polako :x :x :x :x :x
VjecitiStudent

#7 Re: Cevapi 9km ...

Post by VjecitiStudent »

Ublehas wrote:7 KM na carsiji u petici, u Kurte 6, mislim da su malo pretjerali s cijenama a sve losiji kvalitet nude.
Samo naprijed, jos samo 2km i postacemo Amerika! :oops:
Panthera

#8 Re: Cevapi 9km ...

Post by Panthera »

VjecitiStudent wrote:
Samo naprijed, jos samo 2km i postacemo Amerika! :oops:
A moj jaran gledo kako ih prave..kupuju najjeftinije meso plus ga mjesaju sa ostacima od pileceg mesa tako da ih kila sirove smjese za cevape izadje oko 5 km....a porcija 7...bice da je luk poskupio....
Truba

#9 Re: Cevapi 9km ...

Post by Truba »

recesija
BajrinNajmladji

#10 Re: Cevapi 9km ...

Post by BajrinNajmladji »

komi wrote::-) odron ba
Ne piješ mlijeko, izgleda ni meso, pa šta jedeš,...Da ne pecaš golubove mira?
Leonid Breznjev

#11 Re: Cevapi 9km ...

Post by Leonid Breznjev »

hajde ba, nije to nista... plaho povoljno i jeftino.. prije nekoliko mjeseci sam bio u CH i kod jednog plahog "gastronoma" platih 5 cevapa i porciju fritiranog krompira 26.50 CHF(ca. 32 KM).. :shock: jebiga, kad ne znamo da cijenimo svoju hranu.. :-) :-) da su bar bili cemu ne bih ni zalio... al' eto..

ah da, zaboravih reci da u istom tom lokalu govedji filet od 250 gr. kosta 36 CHF.. gdje je tu balansa, ja evo ne znam...
nino90

#12 Re: Cevapi 9km ...

Post by nino90 »

ma ja, sjecam se kada si prije za 2 KM dobio 15cevapa s kajmakom i kolu od dva litra :p
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13 Re: Cevapi 9km ...

Post by PipiDugaDevetka »

Bosanski ćevapi i nisu baš 100% bh. ćevapi!
Prof. dr. Ahmed Smajić, Polj. fax Sa. za Pogledi, Oslobođenje, subota, 23. avgust 2008.g. wrote:Kad direktor Državne granične službe kaže da imamo stotine nelegalnih prelaza, onda možete misliti kakvu mi hranu jedemo * Kod nas se 70 posto svježeg mesa uvozi iz Latinske Amerike, Latvije, Estonije,...To svježe meso je uglavnom starijeg datuma, a zna se desiti da je ponekad staro i po 10 godina *
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#14 Re: Cevapi 9km ...

Post by Nosferatu »

reni-90 wrote:ma ja, sjecam se kada si prije za 2 KM dobio 15cevapa s kajmakom i kolu od dva litra :p
Jes, ispod mosta.

15 mesnih brabonjaka i 2 litre pesticida i bojnih otrova boje crne.

Jebes cevap u Americi, nije to to. Najgore je pogoditi somun. A cevap dolaze preko okeana, ili ih prave oni koji prave i suhovinu u Americi a naseg su porijekla. Meni se cini ima u St. Louisu i Chicagu nekih proizvodjaca.

Mada, sta ja znam, ako ces se trovati uzmes Omaha stake, jest da je govedo utovljeno s kukuruzom ali barem znas da si dobio komad mesa, a cevapi i sudjuci, sta se u njih melje i mjesa, dje se to mjesa i koliko stoji dok na tebe ne naleti, hvata me blage skepsa. Sjecam se prije nekoliko kad je lik na forumu pricao, da cevapi s kruhom kad se bace, umjesto da se smanje oni narastu.

A sjecam se i lika koji je u Americi cevape i somun i sve umakao u vegetu - pa se zutilo da nemres bilivit, kao tako je to ukusno. Ima radnju - zove se Sarajevo, a lik iz Prijedora. Dje tu rezon, nema ga. Jos od kako je propradio GPS, samo registrujes bizmis i moze te i slucjani putnik namjernik/prolaznik naci. Zbog toga i stavljaju imena kao Sarajevo ili Bosna jerbo sta komplikovanije ime nece te niko ni naci. Svi takvi biznisi medjutim iz pocetka krenu dobro, Ameri proba jednom, i nema ga vise, ostane na nasim ljudima da guraju a znas nas jebo nas, ili gost ili gazda ima los dan, i tako to krene, rijetko je ko uspjeo u tom biznisu...

A te cijene.

Tepsija pite - $15. Ali da je to pita. To su dva sloja jufki i istrese izmedju njih - fil, ispece se fino, ali nije pita na koju sam ja navikao, sterana. I jos dodje u kutiji od pizze. Ima i delivery. A covjek pravi na crno. Tj. kod kuce. Ali opet bolje nego pizza.

Jebi ga to su biznisi nasi. Susenje mesa, u garazi ili na tavanu. Prvo odes kod Amisha zakoljes tele ili kravu, pa to u gepeku od automobila prebacis, dok curi krvi po 50 milja dzadom. Pa onda u sred noci pali vatru da ne dodju vatrogasci jerbo komsiluk je opazio da dim sukti ispod krova. Pa onda kazne, po sudovima, pa se ozida susionica ili se nikad ni ne ozida, nije dovoljno daleka od okolnih kuca, fire hazard, ovo ono. Jebi ga, neka je rostilj siguran njega mozes i u kuci podpaliti.
Truba

#15 Re: Cevapi 9km ...

Post by Truba »

BajrinNajmladji wrote:
komi wrote::-) odron ba
Ne piješ mlijeko, izgleda ni meso, pa šta jedeš,...Da ne pecaš golubove mira?
zavisi kako gdje
u firmi jedem govna

a kući salamu sudžuku pršut i šta skuha mama... supicu od goveđeg mesa pizza s gljivama krompir pileće filete ribu i tako

uglavnom vani ne jedem ništa više... ne volim otrove unositi u organizam
nudis verbis

#16 Re: Cevapi 9km ...

Post by nudis verbis »

cevape prvi put probao bilo mi dvadesetisedam godina :D od tada do danas jeo ih mozda pet puta :D

svaki put kod tarika hodzica :) ne napusu stomak i ne bude mi slabo :)

jedem iskljucivo domacu radinost :D jaja meso perad dobijamo direktno sa sela :D tz kanton :D sve prirodno

voce povrce iz hercegovine :D prsut sa otoka :D super logistika :D prednosti multinacionalne family :D :D
Post Reply