Cevap u pisanim medijumima

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...
Post Reply
Stari
Posts: 6336
Joined: 10/10/2003 00:00

Cevap u pisanim medijumima

Post by Stari » 26/01/2007 10:25

Evo procitah onu vijest sa naslovne strane Sa-x gdje stoji da su u hrvatskim novinama Glas Istre napisali, koliko sam ja to ukont'o, da se cevapi u bosni prave od paschetine oliti cuketine ili pseceg mesa. Pa rekoh hajd da vidim sigurno se na forumu neko kriticki osvrnuo na takve napise u stampi superiornog nam zapadnog susjeda. Kad ono tamo...medjutim. Jos uvjek se vatra, drvlje & kamenje, jed , i sve ostalo ...baca na Radoncica, Avdica, Pecanina....pa bogme i na Hadzifejzovica i onog sa BH1 (zaboravih mu ime)...a da se na ovakve zrvljotine niko ....izgleda bas niko....ni u sali ne nasali.

Pa dobro rekoh u slucaju da topic sa slicnom temom vec postoji ...molim upravni odbor foruma za oprostaj sto cu, u tom slucaju, na ovaj nacin uduplati teme...al ja stvarno nigdje ne nalazim da se ista o tome pise...pa.
Eto vi vidite.

(H)elem....jedoh, jeo sam ...a i dan-danas jedem cevape. Razne recepte sam probao ...i one Banjalucke (sa po 4 cevapa u plocici, na ugljenom rostilju)...i one Travnicke koji su malo veci i gdje se lepinja pocinje zvati somun....U Bihacu ih ima i po jednom i po drugom receptu....U Prijedoru su opet na nekim mjestima znali biti okrugli kao minijaturni hamburgeri....U Cazinu su pak znali nakrhati dosta luka.....Dakle razno razne varijacije ...pa ko voli - nek izvoli....no nigdje nisu bili toliko losi da ih ja nisam mogao smazati ...u roku od recimo ...10-tak minuta.

Sarajevski cevap nisam nikad imao priliku kusati jer jednostavno nikad nisam bio u Sarajevu....ali....onako kockarski receno...."na nevidjeno"...bih se usudio reci da nemogu biti toliko losi da bi covjek rek'o da se od pascetine prave.

Dakle sarajlije da vas cujem .... jesu li cevabdzije kod vas u seheru silnom toliko srozali kvalitet ovog interplanetarnog specijaliteta...da su oni napisi u Istarskom Listu utemeljeni?


Ako nisu....e hajde onda da kolektivno jebemo znanje (i majcinu majku za nas koji smo malo stariji) onima koji su takve bljuvotine mogli staviti u novine.


Sjasimo bar za momenat sa Radoncica, Avdica, Hadzifejzovica i ostalih ...i okrenimo se malo komsijama.


User avatar
tech10
Posts: 9707
Joined: 14/09/2005 14:04

Post by tech10 » 29/01/2007 16:23

U sve mi dirni, samo mi ne barchi u chevap. :D

Post Reply