Četvrtfinale

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
commendatore

#1026 Re: Četvrtfinale

Post by commendatore »

Melbourne_Australia wrote:
commendatore wrote:
Melbourne_Australia wrote:Za Njemacku samo navijaju ovi nasi baustelci ili ovi sto su bili ko izbjeglice gore ili u najgorem slucaju koji imaju tetku gore :-D Cuj za svabe navijati :lol: Italijani su gospoda uvjek bili za svabe :lol: Uglavnom od dva moja favorita od pocetka ostao je jos jedan a to je France :ize

ti si vjerovatno u australiju otiso pozvan od drzave kao kvantni fizicar :lol:
Da otisao sam za tvoju info na sportsku vizu, placeno skolovanje uz treniranje fudbala, nesto kao koledz u Americi ali to se dole zove " youth academy" e vidis kako se covjek lako izblamira kad hoce da ispadne komicar :lol: nego komicar prosuo si se ti bas :lol: i ne pise se otiso nego otisao baustelac :-D i Australija se pise ovako a ne sa malim slovom :lol: Nego sutra te ceka
mjesalica u 8..
pa ne prdoklaci - i ti si otiso na sadaka fazon.... nisi na znanje - a baustelac moze da ti pokaze certifikate jedne od najjacih korporacija da vidis kako se mijesa malter na serverima i mrezama :mrgreen: manje prdi sinko - baustelac mi je drazi coek od takvih koji prde da su nesto zaslugom dobili a isto socijalni slucajevi na sadaku papire dobili....
commendatore

#1027 Re: Četvrtfinale

Post by commendatore »

groove wrote:Image

8-)
idi u kurac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#1028 Re: Četvrtfinale

Post by L u c i f e r »

sportsku vizu
i odma kurčenje :roll:
BHF_Manijak

#1029 Re: Četvrtfinale

Post by BHF_Manijak »

ExNihilo wrote:U svakom slučaju, to koliko Bošnje (pa i ostali Balkanci) svršavaju na Njemačku i sve njemačko, od Nutele koju izbaci njemačka fabrika do Mercedesa, Bayerna i reprezentacije, predstavlja sociološki fenomen.
Nutella je italijanska. :mrgreen:

Vole ljude sistem, perfekcionizam, pa vjerovatno zato. Nagadjam, lupam... :mrgreen: A i ta neka prijeratna povezanost s Njemackoj, jer je pola familije odlazilo tamo, odmori se provodili kod tetki, amidza... :mrgreen:
Romanista 101%

#1030 Re: Četvrtfinale

Post by Romanista 101% »

jethro wrote:
ExNihilo wrote:U svakom slučaju, to koliko Bošnje (pa i ostali Balkanci) svršavaju na Njemačku i sve njemačko, od Nutele koju izbaci njemačka fabrika do Mercedesa, Bayerna i reprezentacije, predstavlja sociološki fenomen.

nemoj te mi Nutellu dirati uvijek je bila talijanska :D Ferrero :thumbup:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nutella
Grean

#1031 Re: Četvrtfinale

Post by Grean »

Nama je uvijek bila Italija zvijezda vodilja sto se tice uticaja na zivotni stil a Nijemci sto se tice svega ostalog. Impresionirani smo njima.

Sto se tice kompleksa manje vrijednosti mislim da pomalo pretjerujete, da ne kazem supljirate. Svi manji narodi imaju neke uticaje sa strane, ti Skandinavci koje spominjete generalno sto se zivotnog stila tice gledaju na USA a sto se tice ostalog, kao fudbal npr. u Englesku. "Ne vole" juznu Evropu i uvijek navijaju za sjevernjake, pa tako i kad Njemacka igra protiv Italije ili rekao bih pogotovo protiv Italije.

Svako ima svoje predrasude.
sinuhe

#1032 Re: Četvrtfinale

Post by sinuhe »

Skandinaviji je bliza Engleska kroz pop-kulturu i fudbal ali nema govora o takvom odnosu kao Balkanaca prema Njemackoj.
cyprus

#1033 Re: Četvrtfinale

Post by cyprus »

Meni je ovdje najbolje bilo prvo kolo... Kako prvenstveno ide svom kraju sve mi je bezveznije :-) Nadam se da Islanđani mogu izvuć stvar, mada sumnjam...
Dr Baltazar

#1034 Re: Četvrtfinale

Post by Dr Baltazar »

Kako smarate sa ovom pričom. Navijajte i vi za Tanzaniju niko vam ne brani. Ima ljudi ovdje kojima život nije samo BiH.
ExNihilo

#1035 Re: Četvrtfinale

Post by ExNihilo »

BHF_Manijak wrote:
Nutella je italijanska. :mrgreen:

Vole ljude sistem, perfekcionizam, pa vjerovatno zato. Nagadjam, lupam... :mrgreen: A i ta neka prijeratna povezanost s Njemackoj, jer je pola familije odlazilo tamo, odmori se provodili kod tetki, amidza... :mrgreen:
Znam da je Nutela italijanska, stoga i jeste paradoksalno što Bošnjo smatra kako je Nutela "prava" samo ako je proizvedena u njemačkoj fabrici. Dakle, nije Nutela dobra zato što je Nutela, već što je pravi Švabo. Koliko puta sam samo čuo savjete tipa: gledaj da je proizvedena u Njemačkoj, a ne u Poljskoj. Rezon je da, ako su je poizveli Poljaci, mora biti karina. :skoljka:

Imao bih reći dosta toga na ovu temu, ali da ne furamo u off. :)
1946--1987

#1036 Re: Četvrtfinale

Post by 1946--1987 »

a ima i ona, kad kupujes i gledas auto glavno je da je "svabo"
hiljadu puta sam cuo, "svabo je svabo"
jebo vas svabo, ja imam francuza nikad me nigdje nije ostavio :D
omar little

#1037 Re: Četvrtfinale

Post by omar little »

najjace od svega mi je kada dozvolite da vam polupismeni mahalas pausalnim izjavama odredjuje tok diskusije. koja veze nema sa sportom. mislim, razina najobicnijeg cumurasa ispred granapa na cosku, a vi se nalijepite kao da se weber oglasio.
ExNihilo

#1038 Re: Četvrtfinale

Post by ExNihilo »

omar little wrote:najjace od svega mi je kada dozvolite da vam polupismeni mahalas pausalnim izjavama odredjuje tok diskusije. koja veze nema sa sportom. mislim, razina najobicnijeg cumurasa ispred granapa na cosku, a vi se nalijepite kao da se weber oglasio.
O kome govorimo?
omar little

#1039 Re: Četvrtfinale

Post by omar little »

ExNihilo wrote:
omar little wrote:najjace od svega mi je kada dozvolite da vam polupismeni mahalas pausalnim izjavama odredjuje tok diskusije. koja veze nema sa sportom. mislim, razina najobicnijeg cumurasa ispred granapa na cosku, a vi se nalijepite kao da se weber oglasio.
O kome govorimo?
o onome od koga je krenula ova tupa rasprava.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1040 Re: Četvrtfinale

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: Znam da je Nutela italijanska, stoga i jeste paradoksalno što Bošnjo smatra kako je Nutela "prava" samo ako je proizvedena u njemačkoj fabrici. Dakle, nije Nutela dobra zato što je Nutela, već što je pravi Švabo. Koliko puta sam samo čuo savjete tipa: gledaj da je proizvedena u Njemačkoj, a ne u Poljskoj. Rezon je da, ako su je poizveli Poljaci, mora biti karina. :skoljka:

Imao bih reći dosta toga na ovu temu, ali da ne furamo u off. :)
Sa mojim ćaćom je radio jedan lik koji je prije toga pola radnog vijeka proveo u Njemackoj i ova mu je, bas po tom tvom obrascu, bila zakletva.

I tako jednom im se na nekom postrojenju pokvari vodena pumpa i taj frajko je tvrdio da je njemacki proizvodjac, kvar se ne bi desio. Kad se, pak, utvrdilo da je pupma made in West Germany, komentar je bio: "Onda je do vode" :D

A sto se tice te price o razlicitim fabrikama i aksiomu da iz njemacke sve valja, tu je sitacija dovedena do lakrdije.

P.S. Mufljuz de ziv bio nemoj se na svakoj temi sa nekim raspravljati :-)
pink floydd

#1041 Re: Četvrtfinale

Post by pink floydd »

Image

idu i po Deschampsovu večeras
insomnia78

#1042 Re: Četvrtfinale

Post by insomnia78 »

:lol:

S moje sokoćalo
insomnia78

#1043 Re: Četvrtfinale

Post by insomnia78 »

Veceras ce da budu vraceni tamo gdje im je i mjesto

S moje sokoćalo
pink floydd

#1044 Re: Četvrtfinale

Post by pink floydd »

ma znam da hoće, ali svejedno će imati veliku podršku od mene :thumbup:
insomnia78

#1045 Re: Četvrtfinale

Post by insomnia78 »

Samo da Omar ne bude navijala za njih
Onda su gotovi :D

S moje sokoćalo
jethro

#1046 Re: Četvrtfinale

Post by jethro »

BREAKING: Zaza's penalty has just landed.. :lol:

Image
omar little

#1047 Re: Četvrtfinale

Post by omar little »

oni su izuzeti od mog prokletstva, za njih navijam od pocetka i prolaze.
tako su se i englezi silili ko ti pa je bilo pljugo pljugare. :D
insomnia78

#1048 Re: Četvrtfinale

Post by insomnia78 »

omar little wrote:oni su izuzeti od mog prokletstva, za njih navijam od pocetka i prolaze.
tako su se i englezi silili ko ti pa je bilo pljugo pljugare. :D
[emoji3]

S moje sokoćalo
L u c i f e r

#1049 Re: Četvrtfinale

Post by L u c i f e r »

pink floydd wrote:Image

idu i po Deschampsovu večeras
amin
Jack Be Nimble

#1050 Re: Četvrtfinale

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam kako ce to izvesti ali Island ide u polufinale.
Locked