Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Prolazi dalje :

Poll ended at 05/07/2014 09:39

Nizozemska
11
73%
Kostarika
4
27%

Total votes: 15

Objektivni navijac

#1 Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by Objektivni navijac »

Nizozemci polako ali sigurno idu ka svom cetvrtom finalu,Kostarika im ne bi trebala biti problem. Ionako su prevazisli i svoja ocekivanja,utakmica sa Grckom im je iscrpila,fizicki i psihicki,a nakupili su i kartona. Ocekujemo laganu pobjedu Nizozemske. Licno bih volio da bude ubjedljiva i sa velikom razlikom,ne svidja mi se sto autsajderi cine cirkus od SP-a,ako se nastavi ovaj trend ,u skoroj buducnosti mozemo ocekivati polufinale SP-a Luksemburg-Djevicanska ostrva :D i slicno.
Vasa misljenja,ocekivanja,prognoze :
diason

#2 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by diason »

Ja opet za autsajdere uvijek navijam, pa tako ću i za Kostariku, igraju dopadljivo cijelo prvenstvo, bez nekih zvijezda, svi za jedan, jedan za sve, reklo bi se.
Holandija jest favorit, bez sumnje, ali već je puno favorita palo.Jedino će im problem biti hoće li se uspjeti odmoriti do utakmice, sinoć pred kraj bukvalno nisu mogli hodati po terenu, a u njih je nešto slično kao i nas, samo prva postava valja, pa vidjećemo.
Itakoto

#3 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by Itakoto »

VAMOS COSTA RICA!!!
Objektivni navijac

#4 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Ma nisam uopste ljubitelj Nizozemske,kada im cujem jezik,sav se ospem ali ne mogu Kostariki oprostiti sto mi je izbacila miljenike Grke i posebno Italijane. Kada su Italijani ispali,meni je prvenstvo zavrsilo :(
Zato zelim Kostariki tezak i ubjedljiv poraz i da ih pogodi teska inflacija ,sa drasticnim skokom cijena alkohola,droge i kurvi :D :izet:
General_Jackson

#5 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by General_Jackson »

Objektivni navijac wrote:Nizozemci polako ali sigurno idu ka svom cetvrtom finalu,Kostarika im ne bi trebala biti problem. Ionako su prevazisli i svoja ocekivanja,utakmica sa Grckom im je iscrpila,fizicki i psihicki,a nakupili su i kartona. Ocekujemo laganu pobjedu Nizozemske. Licno bih volio da bude ubjedljiva i sa velikom razlikom,ne svidja mi se sto autsajderi cine cirkus od SP-a,ako se nastavi ovaj trend ,u skoroj buducnosti mozemo ocekivati polufinale SP-a Luksemburg-Djevicanska ostrva :D i slicno.
E jbg :jbt: ti ga baš pretjera sada, kada su to autsajderi nešto napravili na SP? ne sjećam se da je ikada neka mala reprezentacija igrala finale, a kamoli osvojila SP, po tebi bi najbolje onda bilo da se SP ni ne igra, nego da jedno SP dodijele Argentini i Brazilu pa neka se oni dogovore kome će titula a slijedeće parlamentu EU pa neka oni izaberu prvaka među par vodećih zemalja EU kada su politika i ekonomija u pitanju, a znamo koje bi to zemlje bile, one koje su svakako jedine iz Evrope i osvajale titule. Navijat ću za Kostariku obavezno iako znam da nemaju šansi.
House

#6 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by House »

Holandija :)
Objektivni navijac

#7 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

General_Jackson wrote:
Objektivni navijac wrote:Nizozemci polako ali sigurno idu ka svom cetvrtom finalu,Kostarika im ne bi trebala biti problem. Ionako su prevazisli i svoja ocekivanja,utakmica sa Grckom im je iscrpila,fizicki i psihicki,a nakupili su i kartona. Ocekujemo laganu pobjedu Nizozemske. Licno bih volio da bude ubjedljiva i sa velikom razlikom,ne svidja mi se sto autsajderi cine cirkus od SP-a,ako se nastavi ovaj trend ,u skoroj buducnosti mozemo ocekivati polufinale SP-a Luksemburg-Djevicanska ostrva :D i slicno.
E jbg :jbt: ti ga baš pretjera sada, kada su to autsajderi nešto napravili na SP? ne sjećam se da je ikada neka mala reprezentacija igrala finale, a kamoli osvojila SP, po tebi bi najbolje onda bilo da se SP ni ne igra, nego da jedno SP dodijele Argentini i Brazilu pa neka se oni dogovore kome će titula a slijedeće parlamentu EU pa neka oni izaberu prvaka među par vodećih zemalja EU kada su politika i ekonomija u pitanju, a znamo koje bi to zemlje bile, one koje su svakako jedine iz Evrope i osvajale titule. Navijat ću za Kostariku obavezno iako znam da nemaju šansi.
Pa naravno da nisu nikada napravili nista. Nekada se znao red. Odigra Juga i Zair i uzmes ih 9-0 a ne ko danas kada nam Afrikanci otresaju kapitena ko slinu po terenu i razvaljuju nas !! Ili Madjarska uzme Salvador 10-1 ,to je mjera. Salvador da gol i ono cestitas im i kazes da su simpaticni :D A ne ovo,vidi Kostarika ,halo Kostarika dosla do cetvrt finala :? :shock:
Sto se mene tice ako na SP nema utakmice kao Italija-Njemacka ,Italija-Francuska,Njemacka -Engleska ne moraju ga vala ni igrati,besmisleno je,kao champions liga sa Vrbanjusom,Sesvetama i Palilulom u polufinalu :D
General_Jackson

#8 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Objektivni navijac wrote: Pa naravno da nisu nikada napravili nista. Nekada se znao red. Odigra Juga i Zair i uzmes ih 9-0 a ne ko danas kada nam Afrikanci otresaju kapitena ko slinu po terenu i razvaljuju nas !! Ili Madjarska uzme Salvador 10-1 ,to je mjera. Salvador da gol i ono cestitas im i kazes da su simpaticni :D A ne ovo,vidi Kostarika ,halo Kostarika dosla do cetvrt finala :? :shock:
Sto se mene tice ako na SP nema utakmice kao Italija-Njemacka ,Italija-Francuska,Njemacka -Engleska ne moraju ga vala ni igrati,besmisleno je,kao champions liga sa Vrbanjusom,Sesvetama i Palilulom u polufinalu :D
Pa to te onda i pitam, koja je svrha igranja istog, ako jedni te isti trebaju uvijek biti prvaci? Zašto smo onda navijali za naše? kada na osnovu geo-političkog položaja po tvome mi ne zaslužujemo ni da se nađemo na SP.
Što se tiče lige prvaka očito se ne sjećaš da su nekada Radnički Niš, Rijeka, Željo, Sarajevo, Velež ravnopravno igrali sa najjačim evropskim ekipama. isto tako nekada su i Mađarska, Švedska i ČSSR igrali finala SP-a a Urugvaj bio prvak.
I da ne bih imao ništa protiv da vidim Vrbanjušu u LP :ljulja:
Logovan

#9 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by Logovan »

Nadam se prolasku Kostarike. :thumbup:
Objektivni navijac

#10 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

General_Jackson wrote:
Objektivni navijac wrote: Pa naravno da nisu nikada napravili nista. Nekada se znao red. Odigra Juga i Zair i uzmes ih 9-0 a ne ko danas kada nam Afrikanci otresaju kapitena ko slinu po terenu i razvaljuju nas !! Ili Madjarska uzme Salvador 10-1 ,to je mjera. Salvador da gol i ono cestitas im i kazes da su simpaticni :D A ne ovo,vidi Kostarika ,halo Kostarika dosla do cetvrt finala :? :shock:
Pa to te onda i pitam, koja je svrha igranja istog, ako jedni te isti trebaju uvijek biti prvaci? Zašto smo onda navijali za naše? kada na osnovu geo-političkog položaja po tvome mi ne zaslužujemo ni da se nađemo na SP.
Što se tiče lige prvaka očito se ne sjećaš da su nekada Radnički Niš, Rijeka, Željo, Sarajevo, Velež ravnopravno igrali sa najjačim evropskim ekipama. isto tako nekada su i Mađarska, Švedska i ČSSR igrali finala SP-a a Urugvaj bio prvak.
Ne ocjenjujem ja zemlje po geopolitickom polozaju :-) :-) Nego po kvaliteti. Hocu da gledam Italijane i Engleze i ostale vrhunske ekipe sa vrhunskim igracima a ne neke delegate. Naprimjer SP nema pola drazi kada nam nema Ibre Kralja. Recimo Champions League je ispravno koncipirana,igraju po 3-4 kluba iz jacih liga a talasika igra kvalifikacije.
Sjecam se utakmica Yu klubova u Evropi,to da smo nekoga tukli je urbana legenda :D Uglavnom se islo na mekano dok se ne naleti na klub iz petice i to bi bio KRAJ :D Uz casne izuzetke,mada je bilo i negativnih izuzetaka,tipa Kujsisi i Flamurtari :D Jedino se moze naravno izdvojiti projekat Crvene zvezde krajem 80-ih,pocetkom 90-ih. A drugo onda su Evro kupovi bili amaterizam u usporedbi sa danasnjim nivom. Teze je danas doci do grupe nego 70-80-ih do polufinala.
Havatar

#11 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by Havatar »

Vamos Costa Rica
General_Jackson

#12 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Objektivni navijac wrote:
General_Jackson wrote:
Ne ocjenjujem ja zemlje po geopolitickom polozaju :-) :-) Nego po kvaliteti. Hocu da gledam Italijane i Engleze i ostale vrhunske ekipe sa vrhunskim igracima a ne neke delegate. Naprimjer SP nema pola drazi kada nam nema Ibre Kralja. Recimo Champions League je ispravno koncipirana,igraju po 3-4 kluba iz jacih liga a talasika igra kvalifikacije.
Sjecam se utakmica Yu klubova u Evropi,to da smo nekoga tukli je urbana legenda :D Uglavnom se islo na mekano dok se ne naleti na klub iz petice i to bi bio KRAJ :D Uz casne izuzetke,mada je bilo i negativnih izuzetaka,tipa Kujsisi i Flamurtari :D Jedino se moze naravno izdvojiti projekat Crvene zvezde krajem 80-ih,pocetkom 90-ih. A drugo onda su Evro kupovi bili amaterizam u usporedbi sa danasnjim nivom. Teze je danas doci do grupe nego 70-80-ih do polufinala.
Ocjenjuješ po parama, manje-više, tada 70-ih i 80-ih smo imali fudbal i klubove, a sada imamo biznis i fudbalske korporacije umjesto klubova, ako nemaš para nemaš pravo ni igrati drugim rječima, j.beš takvo rezonovanje, pokupuješ sve što možeš kupiti, uništi sve što možeš uništiti i onda igraj, cijeli svijet se sveo na 6-7 klubova (čitaj korporacija) koji drže sve.
Naprijed Kostarika! :mrgreen: :run:
Stargate Punk

#13 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by Stargate Punk »

Nizozemska.
Kostarika se jedva provukla protiv Grčke.
Logovan

#14 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by Logovan »

Stargate Punk wrote:Nizozemska.
A Holandija se eto nije jedva provukla kao i Kostarika. :-) :-)
jefferson

#15 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by jefferson »

Kostarika je najuredjenija drzava centralne amerike, i poslije Cilea najuredjenija drzava Latinske Amerike.
To sto su napredovali je samo "posljedica" cjelokupnog sistema u drzavi.
strong69

#16 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by strong69 »

Stargate Punk wrote:Nizozemska.
Svoj "glatki" prolaz Holandija može zahvaliti onom glumcu Robenu.
sinuhe

#17 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by sinuhe »

Navijao sam za Costa Ricu 90-te kad ih je vodio Bora Milutinovic. Dvojica su onda igrali i za Dinamo, Medford i jos jedan.
Ali cetvrtfinale je za njih maksimum. Grcka nije neka mjera a vise ne mogu iznenaditi.
Objektivni navijac

#18 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Hajmo Tulipani :D Da konacno vidimo jedno demoliranje :D
miki.ba

#19 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by miki.ba »

Zar sad ne igra Holandija? :zoka:

Uzimaju bez vecih problema dva razlike.
Objektivni navijac

#20 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Ova Kostarika kao da je pripreme od mjesec dana provela u Medjugorju,koliko su imali srece,nafake i koliko su ih vile nosale. A i oni Holandezi ako budu ovakvi sa realizacijom ,nemaju sta dalje traziti.
Sto se tice penala,mozemo reci da je pravda pobijedila. Pravda i Van Gaal :D
sportman1

#21 Re: Cetvrtfinale Nizozemska-Kostarika

Post by sportman1 »

koji dribler je onaj roben. nisu ga mogli nikako zaustavit osim faulom.
Post Reply