Četvrtak, 13.03.2008. ispred Katedrale, Građani vs. S&S

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Risto Kuglarić

#1 Četvrtak, 13.03.2008. ispred Katedrale, Građani vs. S&S

Post by Risto Kuglarić »

Skup podrške građanima u emisiji Pošteno na FTV-u, 13.03 u sa početkom u 21.00 uz projekciju emisije.
interface

#2 Re: Četvrtak, 13.03.2008. ispred Katedrale, Građani vs. S&am

Post by interface »

Risto Kuglarić wrote:Skup podrške građanima u emisiji Pošteno na FTV-u, 13.03 u sa početkom u 21.00 uz projekciju emisije.
jel s piscama :)
Risto Kuglarić

#3 Re: Četvrtak, 13.03.2008. ispred Katedrale, Građani vs. S&am

Post by Risto Kuglarić »

interface wrote:
Risto Kuglarić wrote:Skup podrške građanima u emisiji Pošteno na FTV-u, 13.03 u sa početkom u 21.00 uz projekciju emisije.
jel s piscama :)
pa rekviziti su uvijek dobrodošli, ali vjerujem da bi trebalo reducirati njihovu upotrebu za vrijeme same emisije :)
fixer

Post by fixer »

prati se emisija.... formira se civino drustvo
helo

Post by helo »

Zar nije dogovoren u 20:30h, ovo je ebo lud zbunjenog, jedni pricaju jedno drugi drugo... moze li se jednom dogovoriti kada je sljedeci protest i u koliko sati?

Ako ce biti u 13h nema šanse od velikog okupljanja, vecina ljudi su na poslovima kao i sam ja.
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

helo wrote:Zar nije dogovoren u 20:30h, ovo je ebo lud zbunjenog, jedni pricaju jedno drugi drugo... moze li se jednom dogovoriti kada je sljedeci protest i u koliko sati?

Ako ce biti u 13h nema šanse od velikog okupljanja, vecina ljudi su na poslovima kao i sam ja.
Početak emisije je 21.00. Izvinjavam se ako sam bio nejasan. Kada je početak okupljanja odnosno "programa", mislim da još nije definitivno utvrđeno. Dok admin ne premjesti postove vezane za ovo, da pokušam da sumiram do sada rečeno.

Dakle, projekcija emisije ispred katedrale. U emisiji učestvuju damirm, zlatiborka, homo_sapiens i... pomozite mi... Emisija počinje u 21.00, skupljamo se u 20.00 čini mi se, @policy će obezbijediti LCD projektor, @sunčica24 platno, ostaje problem zvučnika (šta je sa onima sa protesta).
fixer

Post by fixer »

amrica

Post by amrica »

kod Duske gostuju, osim SS i SB i Meliha Alic federalna ministrica obrazovanja i ministrica obrazovanja ZE-DO kantona, i naravno predstvanici gradjana.
Mogly

Post by Mogly »

Nego, uz rizik da ispadnem neobaviješten, treba li kakva dozvola za ovo pred Katedralom jer se ide u noć. Jest da nas ništa nemože zaustaviti niti nam nešto zabraniti, pogotovo im ne treba dati razlog da nas odbiju. Ne znam ni zašto ovo pišem, šta nam mogu. Možda napišu neku prijavu, ali kome. Uopšte ima li neki zakon da bi eventualno prekršili?
ribadori

Post by ribadori »

Evo da svecano izjavim:

Ribadori i homo-sapiens su se pomirili i shvatili da misle i zele isto.
:D
Nevjerovatno je koja je razlika kada nekoga upoznas licno sa foruma. Upoznala sam Tita i Baby Blue i Damira. Svi su stvarno divni ljudi.

Eto, nakon ovog iznenadjujuce prijatnog susreta, predlazem da se svi, vremenom, medjusobno upoznamo.

Vidimo se na projekciji!

Pusa svima :kiss:
sarajevo63

Post by sarajevo63 »

Nego, uz rizik da ispadnem neobaviješten, treba li kakva dozvola za ovo pred Katedralom jer se ide u noć. Jest da nas ništa nemože zaustaviti niti nam nešto zabraniti, pogotovo im ne treba dati razlog da nas odbiju. Ne znam ni zašto ovo pišem, šta nam mogu. Možda napišu neku prijavu, ali kome. Uopšte ima li neki zakon da bi eventualno prekršili?
Koliko sam upoznata mnogi zakoni se tumbaju u posljednjih mjesec i po dana, znam od drota u komsiluku da je i taj o javnom redu i miru ili promijenjen ili postoje prijedlozi za promjenu. Posto se radi o javnoj povrsini nekako mi je najlogicnije pozvati opstinu i PU. Potpisati sa gradani, jer vise i tice znaju ko smo. Poslije svih okupljanja i Duskine pomoci, na neki nacin da ipak dode do susreta sa s & s, mislim da bi bilo ok kontaktirati i najaviti razglas. Po ranije vazecem zakonu na otvorenom od 21.00 sa razglasom se ne ide... (i po novim odlukama o kucnom redu u zgradama postoji mogucnost najave derneka -glasna muzika i to, te se tako nemaju problemi, najava se nakaci na oglasnu plocu, pa je tako logicno da je dovoljno najaviti samo)
Dobronamjerno pisanje, nista vise. Ne treba se dovesti u situaciju misliti srcem. A uvijek, i svugdje nekom se moze nakaciti prijava. I u mnogo boljim drzavama od ove nase. Nekako kontam da nam nije cilj da nas gledaju pred Katedralom nego da nam se pridruze.Sta god skontate znam da cu biti s vama.
Uostalom pitajte Zlatiborku, mozda i Dusku nazvati, a tu je i mogucnost
-mozda- davanja razglasa od strane FTV-a
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja BIH došao

ALI mi se ne gleda emisija...

važnije mi je zdravlje

što da radim :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?
suncica24

Post by suncica24 »

komi: Donosim ja apaurin :D
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Policija svakako MORA biti obavijestena o planiranom javnom okupljanju kod Katedrale u cetvrtak u 21.00 sati.
Vjerujem da necemo imati smetnji i da cemo naici na puno razumijevanje i saradnju policije, upravo onakvu, korektnu i profesionalnu, kakvu smo imali i kod javnih okupljanja subotom, jer smo pokazali, i dokazali da nismo rulja, niti razjarena masa, vec obicni, jednostavni ljudi, zeljni samo mirnog i dostojanstvenog zivota, kakav i zasluzujemo, a koji nam je uskracen.

Da bi okupljanje bilo ispravno najavljeno, moramo znati i priblizan podatak o broju gradjana koji ce doci, i sadrzaju i motivu okupljanja.

Ozvucenje sa subotnjih okupljanja necemo moci obezbijediti, jer je "u radu" :-D sve do kraja sedmice, na zalost, pa ako neko ima slicno rjesenje neka da prijedlog.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

suncica24 wrote:komi: Donosim ja apaurin :D
:D više razmišljam o nekim čepićima za uši :D
jasminasab

Post by jasminasab »

Preselite se na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=48328. A ove postove vam ne znam tamo kopirati, sorry.
Locked