cetvrta godina srednje skole

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
alica.k

#1 cetvrta godina srednje skole

Post by alica.k »

imam prijatelja koji je zavrsio trogodisnju skolu, a sad bi da upise fakultet. jel zna neko jel uopste moze i kako zavrsiti cetvrtu godinu ili nesto...?
kockica_kockica

#2 Re: cetvrta godina srednje skole

Post by kockica_kockica »

alica.k wrote:imam prijatelja koji je zavrsio trogodisnju skolu, a sad bi da upise fakultet. jel zna neko jel uopste moze i kako zavrsiti cetvrtu godinu ili nesto...?

ne znam tacno koliko kosta ali znam da moze upisati 4 razred srednje skole i onda ide polagati te predmete... tek nakon toga moze upisati faks...

good luck :)
maharet

#3 Re: cetvrta godina srednje skole

Post by maharet »

koliko mi je poznato, ako je upitanju zavrsena zanatska skola, da bi upisao cetvrti stepen ( u istoj skoli ), potrebno je polagati razliku predmeta prva tri razreda, pa tek onda upisuje cetvrti. vanredno je, a za cijenu nisam sigurna, no vjerovatno nije jeftino....

ovakav je bio slucaj sa jednim poznanikom koji je imao tri godine ( Žiš ), te se odlucio na polaganje cetvrtog :D

u svakom slucaju nek se raspita u skoli gdje je zavrsio, to bi mu bilo najbolje :)
RIZVA

#4 Re: cetvrta godina srednje skole

Post by RIZVA »

koliko je to vremenski da se zavrsi to polaganje vanredno
alica.k

#5 Re: cetvrta godina srednje skole

Post by alica.k »

evo nasla sam jednog prijatelja koji je prosao sve ovo, i kaze ima u brezi skolski centar mak dizdar, tamo kosta oko 1500 KM (tad je kostalo, ne znam za sad), i on je uspio do januara polozit razliku a do jula ispite.
profi25

#6 Re: cetvrta godina srednje skole

Post by profi25 »

za bilo koji fax moras imati 4 razreda :)
ima u zenici mjesovita srednja skola, moj jaran je polagao turisticki tehnicar, sada studira ekonomiju...
polozis razliku za mjesec ako si marljiv i ako je srodna skola nema puno... a onda polazes 4.razred... kosta oko 1300 cini mi se razlika, a toliko i 4.god.
u avazu vidim nesto u sirokom brijegu stalno konkurs izlazi pa mozda je to jos bolje dole...
pokusaj da potplatis malo direktora ili razrednik ko ti bude da to ubrza :D moj jaran je davao po 200km za predmet i njih je samo procitao nije puno ucio i razrednik je to sredjivao :D
jedna jaranica je isla trgovacku, pa kasnije ekonomsku negdje u vogosci i ona je to brzo zavrsila, ali kaze da je uzimala instrukcije i ucila i nije htjela potplacivati... sada ide menadzment i pri kraju je ;-)
eto nazovi i raspitaj se, a jos bolje ako ti direktor izadje u susret ili ako imas nekoga ko se zna sa njim pa ti to malo pogura :D
Nazif_Gljiva

#7 Re: cetvrta godina srednje skole

Post by Nazif_Gljiva »

Jaran zavrsio cetvrtu u rs-u, isto, samo je tamo jeftinije... Upisao ekonomiju u Sarajevu...
Post Reply