cetvrta godina srednje skole
- alica.k
#1 cetvrta godina srednje skole
imam prijatelja koji je zavrsio trogodisnju skolu, a sad bi da upise fakultet. jel zna neko jel uopste moze i kako zavrsiti cetvrtu godinu ili nesto...?
- kockica_kockica
#2 Re: cetvrta godina srednje skole
alica.k wrote:imam prijatelja koji je zavrsio trogodisnju skolu, a sad bi da upise fakultet. jel zna neko jel uopste moze i kako zavrsiti cetvrtu godinu ili nesto...?
ne znam tacno koliko kosta ali znam da moze upisati 4 razred srednje skole i onda ide polagati te predmete... tek nakon toga moze upisati faks...
good luck
-
maharet
#3 Re: cetvrta godina srednje skole
koliko mi je poznato, ako je upitanju zavrsena zanatska skola, da bi upisao cetvrti stepen ( u istoj skoli ), potrebno je polagati razliku predmeta prva tri razreda, pa tek onda upisuje cetvrti. vanredno je, a za cijenu nisam sigurna, no vjerovatno nije jeftino....
ovakav je bio slucaj sa jednim poznanikom koji je imao tri godine ( Žiš ), te se odlucio na polaganje cetvrtog
u svakom slucaju nek se raspita u skoli gdje je zavrsio, to bi mu bilo najbolje
ovakav je bio slucaj sa jednim poznanikom koji je imao tri godine ( Žiš ), te se odlucio na polaganje cetvrtog
u svakom slucaju nek se raspita u skoli gdje je zavrsio, to bi mu bilo najbolje
- RIZVA
#4 Re: cetvrta godina srednje skole
koliko je to vremenski da se zavrsi to polaganje vanredno
- alica.k
#5 Re: cetvrta godina srednje skole
evo nasla sam jednog prijatelja koji je prosao sve ovo, i kaze ima u brezi skolski centar mak dizdar, tamo kosta oko 1500 KM (tad je kostalo, ne znam za sad), i on je uspio do januara polozit razliku a do jula ispite.
- profi25
#6 Re: cetvrta godina srednje skole
za bilo koji fax moras imati 4 razreda
ima u zenici mjesovita srednja skola, moj jaran je polagao turisticki tehnicar, sada studira ekonomiju...
polozis razliku za mjesec ako si marljiv i ako je srodna skola nema puno... a onda polazes 4.razred... kosta oko 1300 cini mi se razlika, a toliko i 4.god.
u avazu vidim nesto u sirokom brijegu stalno konkurs izlazi pa mozda je to jos bolje dole...
pokusaj da potplatis malo direktora ili razrednik ko ti bude da to ubrza
moj jaran je davao po 200km za predmet i njih je samo procitao nije puno ucio i razrednik je to sredjivao
jedna jaranica je isla trgovacku, pa kasnije ekonomsku negdje u vogosci i ona je to brzo zavrsila, ali kaze da je uzimala instrukcije i ucila i nije htjela potplacivati... sada ide menadzment i pri kraju je
eto nazovi i raspitaj se, a jos bolje ako ti direktor izadje u susret ili ako imas nekoga ko se zna sa njim pa ti to malo pogura
ima u zenici mjesovita srednja skola, moj jaran je polagao turisticki tehnicar, sada studira ekonomiju...
polozis razliku za mjesec ako si marljiv i ako je srodna skola nema puno... a onda polazes 4.razred... kosta oko 1300 cini mi se razlika, a toliko i 4.god.
u avazu vidim nesto u sirokom brijegu stalno konkurs izlazi pa mozda je to jos bolje dole...
pokusaj da potplatis malo direktora ili razrednik ko ti bude da to ubrza
jedna jaranica je isla trgovacku, pa kasnije ekonomsku negdje u vogosci i ona je to brzo zavrsila, ali kaze da je uzimala instrukcije i ucila i nije htjela potplacivati... sada ide menadzment i pri kraju je
eto nazovi i raspitaj se, a jos bolje ako ti direktor izadje u susret ili ako imas nekoga ko se zna sa njim pa ti to malo pogura
-
Nazif_Gljiva
#7 Re: cetvrta godina srednje skole
Jaran zavrsio cetvrtu u rs-u, isto, samo je tamo jeftinije... Upisao ekonomiju u Sarajevu...