Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Den

#51 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Den »

omar little wrote:
Den wrote:
Nosferatu wrote:Nista oni od ovoga ne rade radi sebe, vec radi drugih.

To je ta posljednja brana terorizma - mentalnog - nad ljudima koji moraju da budu "informisani" o tome kako se skupljaju, a bezbeli nakon skupa, bice otvorena nova tema sa slikama istog, da se opet izredamo i tuspasimo o tome kako ne mozemo da vjerujemo svojim ocima ili da smo oduvijek znali da je to takvim kakvim je.

Helem, nece niko uciniti nista da se skup ne zdogodi. To je vec odvec jasno.

Kad niko nece nista uciniti - ne trebamo ni pisati ni komentarisati jer ne vodi to nicemu osim sto pomaze upravo postizanju zeljenog efekta ovakve manifestacije. I ako i kad bi zabranili ih u BiH - iste bi se odrzavale u Srbiji, i opet bi isli "nasi" turisti tamo, tako da ne pije nista vode osim sile, a tu silu jedino moze primjeniti Srpski puk nad Srpskim nacionalistima. Posto se to nece dogoditi u dogledno vrijeme - ostaje samo nada da ce s Manjace sici negdje prema Sanskom Mostu ili Kozarcu, gdje sam sasvim siguran, cekaju ih opet ljudi s viljuskama i kasikama, nakon arbeita po inozemstvu od 10-15 godina, siguran sam da je svaki povratnik u gepeku dovukao prvo, jel, oruzije/orudje za suzivot tkz. kalas bre Andjo.
Zasto neko mora uciniti nesto da se skup nezdogodi? Pa je li zivimo u pravnoj drzavi ili ne? Ako ljudi zele da se skupe sa petokrakama na kapama zasto da ne? Sve dok ne ugrozavaju javni red i mir i dok se ponasaju po zakonskim propisima i nedrze govore mrznje to je u redu. A to sto ce oni pijevati cetnicke pijesme o Drazi Mihajlovicu i sta ja znam kome jos to nije nikakav problem i to je sto se mene tice sasvim u redu.
A sta je po tebi govor mrznje? Sta cini govor mrznje?
Govor mrznje je govor koji kao najvazniju komponentu ima mrznju prema nekim ili necim drugim. Npr. ako bi ti cetnici poceli da govore kako je u Srebrenici ubijeno 8000 Srba a ne Bosnjaka , kao sto su govorili prije nekoliko godina, ili kada bi poceli da slave Srebrenicu, da je negiraju ili Sarajevu, Visegrad, Focu ili da negiraju neke druge zlocine za koji je sud utvrdio da je zlocin onda je to vec govor mrznje i u tom slucaju mora ME da se umjesa i da rastjera taj skup. Vrlo jednostavno. Ako se oni tu samo skupe u tradicionalnoj odjeci, piju pivo i okrecu krmke i uz to malo popricaju sa onim popovima uz cetnicku Muziku i uz prisustvo mnogo kockastih glava onda tu nema nista pogresno. Takve stvari su dozvoljene u svim demokratskim zemljama . Jedino karakteristicno za takve skupove je da je policija vrlo blizu i da se vrlo pazljivo prati sta ce ko reci i da se dobro nadgleda da li je sve po propisima. Skup koji se odrzava u cast 50. godisnjicie Einsteinove Smrti sigurno nece imati tu vrstu pratnje i nadgledanja kao neki cetnicki skup ali zajednicko jeste da su to obadvoje legalni skupovi.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#52 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Nosferatu »

Den wrote:
omar little wrote:[
Govor mrznje je govor koji kao najvazniju komponentu ima mrznju prema nekim ili necim drugim. Npr. ako bi ti cetnici poceli da govore kako je u Srebrenici ubijeno 8000 Srba a ne Bosnjaka , kao sto su govorili prije nekoliko godina, ili kada bi poceli da slave Srebrenicu, da je negiraju ili Sarajevu, Visegrad, Focu ili da negiraju neke druge zlocine za koji je sud utvrdio da je zlocin onda je to vec govor mrznje i u tom slucaju mora ME da se umjesa i da rastjera taj skup. Vrlo jednostavno. Ako se oni tu samo skupe u tradicionalnoj odjeci, piju pivo i okrecu krmke i uz to malo popricaju sa onim popovima uz cetnicku Muziku i uz prisustvo mnogo kockastih glava onda tu nema nista pogresno. Takve stvari su dozvoljene u svim zemljama. Jedino karakteristicno za takve skupove je da je policija vrlo blizu i da ima uvijek dosta kamera koji to snimaju i cim se nesto desi sto nesmije reagira se adekvatno.
Ti si momak, podobar komad haklame.

Ne daju se prava, sine, onima koji ljude trpaju u hangare za stoku, pa ih onda tuku i muce, jer nisu bili za "sukladnu zajednicu Srpskih naroda" na Podkorzariju prije 16 godina.

I ne moze se porediti jedan maligni entitet, sa Holandijom i Njemackom, znas sto - jer u Njemackoj su dobro asfalta i sumskog puta prognjacale i ruske i americke cizmice, a slicno je i sa Holandijom. Dakle, tamo je cijelokupni rezim, iscupan, ostali su samo patrljci u vidu radikalizirane omladine koja zivi u socijal-zapadnom drustvu u kojem nema oko cega preceg da se brine i stara, osim oko nasljeda Nazi-skinhead-a.

U poredenju s tim - ti ne kontas - da nijedan miting cetnika nije mirni miting. To su mitinizi na koji se nosi oruzije, pod broj #1, kame i folklor za slikanje, tu su parole tj. takmicenje - ko ce bolju "ceradu" dovuci, tu je onda alkoholiziranje starih a mlade snage smotaju i smrknu stogod, pa onda me nebi zacudilo da i ne nadju metu za dokazivanje svojih ambicija u vidu "drive by" shooting-a, ili napada na kakvu povratnicku kucu i slicno.

Zbog toga - sto ti nisi svjestan niceg - bolje te je ne osvjestavati i najbolje ti je da citas samo - sta ljudi imaju reci a ne prosipas se s petokrakama i pjesmama o Drazi Mihajlovicu i slicno. Ako vjerujes u pravnu drzavu - preporucujem ti da odes na taj dan - s fesom i u caksirama - na miting - pa da nam se vratis i ispricas - kako je to bilo kao ocevidac iz neposredne blizine. To bi i bilo veoma edukativno iskustvo za tebe, nemoj samo da babi i majci kazes da ides na Kozaru za Vidovdan - jerbo morali bi podhitno oboma strahu da sljevaju.
Den

#53 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Den »

Nosferatu wrote:
Den wrote:
omar little wrote:[
Govor mrznje je govor koji kao najvazniju komponentu ima mrznju prema nekim ili necim drugim. Npr. ako bi ti cetnici poceli da govore kako je u Srebrenici ubijeno 8000 Srba a ne Bosnjaka , kao sto su govorili prije nekoliko godina, ili kada bi poceli da slave Srebrenicu, da je negiraju ili Sarajevu, Visegrad, Focu ili da negiraju neke druge zlocine za koji je sud utvrdio da je zlocin onda je to vec govor mrznje i u tom slucaju mora ME da se umjesa i da rastjera taj skup. Vrlo jednostavno. Ako se oni tu samo skupe u tradicionalnoj odjeci, piju pivo i okrecu krmke i uz to malo popricaju sa onim popovima uz cetnicku Muziku i uz prisustvo mnogo kockastih glava onda tu nema nista pogresno. Takve stvari su dozvoljene u svim zemljama. Jedino karakteristicno za takve skupove je da je policija vrlo blizu i da ima uvijek dosta kamera koji to snimaju i cim se nesto desi sto nesmije reagira se adekvatno.
Ti si momak, podobar komad haklame.

Ne daju se prava, sine, onima koji ljude trpaju u hangare za stoku, pa ih onda tuku i muce, jer nisu bili za "sukladnu zajednicu Srpskih naroda" na Podkorzariju prije 16 godina.

I ne moze se porediti jedan maligni entitet, sa Holandijom i Njemackom, znas sto - jer u Njemackoj su dobro asfalta i sumskog puta prognjacale i ruske i americke cizmice, a slicno je i sa Holandijom. Dakle, tamo je cijelokupni rezim, iscupan, ostali su samo patrljci u vidu radikalizirane omladine koja zivi u socijal-zapadnom drustvu u kojem nema oko cega preceg da se brine i stara, osim oko nasljeda Nazi-skinhead-a.

U poredenju s tim - ti ne kontas - da nijedan miting cetnika nije mirni miting. To su mitinizi na koji se nosi oruzije, pod broj #1, kame i folklor za slikanje, tu su parole tj. takmicenje - ko ce bolju "ceradu" dovuci, tu je onda alkoholiziranje starih a mlade snage smotaju i smrknu stogod, pa onda me nebi zacudilo da i ne nadju metu za dokazivanje svojih ambicija u vidu "drive by" shooting-a, ili napada na kakvu povratnicku kucu i slicno.

Zbog toga - sto ti nisi svjestan niceg - bolje te je ne osvjestavati i najbolje ti je da citas samo - sta ljudi imaju reci a ne prosipas se s petokrakama i pjesmama o Drazi Mihajlovicu i slicno. Ako vjerujes u pravnu drzavu - preporucujem ti da odes na taj dan - s fesom i u caksirama - na miting - pa da nam se vratis i ispricas - kako je to bilo kao ocevidac iz neposredne blizine. To bi i bilo veoma edukativno iskustvo za tebe, nemoj samo da babi i majci kazes da ides na Kozaru za Vidovdan - jerbo morali bi podhitno oboma strahu da sljevaju.
Pod broj 1. Srbi drze pola Bosne i 95% Srba u toj pola Bosne vide cetnike skroz drugacije nego sto ih vidimo ja i ti. Oni u njima vide borce zadnjeg Srpskog Kralja i vide u tome neku svoju istoriju. Ako oni zele da drze taj skup neka ga drze jedino ako je policija i drzava dovoljno jaka i sposobna da osigura taj citav skup i da ucini da se on sprovede po zakonima. Nemozes sjediti na dvije stolice. Ako zelis da budes pravna drzava onda se moras tako ponasati.

Ako ni jedan miting cetnika nije mirni miting onda se ni jedan miting nesmije odrzati i gotovo. Ako se vec odluce da ipak obecaju da ce miting biti miran onda tu treba biti puno policija koja ce to nadgledati posto je miting rizican i to je to. Ja znam da ovo u BiH jos nije realnost ali ovakvo razmisljanje ce morati prevladati u narednih 20 godina svakako. Sad za sad se samo digne galama. Cetnici hi ha ho i na kraju nista, ni korak se nije pomjerilo.
Shoba

#54 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Shoba »

tech10 wrote:Pitam koliko ce samo medju njima biti nasih bivsih komsija sto su predrat zagovarali Stranku za Jugoslaviju, setali u grupicama sa tipicnim kacketima na glavama k'o da su oni iznijeli Oktobarsku revoluciju, a prije toga isli u mjesne zajednice na partijske sastanke. :?: :?:
procentualno isto koliko ih danas sjedi u centali SDA...
turban

#55 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by turban »

Dobro je ima budnog svjeta.
Nije dobro sto neki likovi ne znaju ko su cetnici?!
Nije dobro sto neki forumasi ne znaju sta mogu cetnici sve ciniti?!
Nije dobro i ne ukusno je porediti cetnike i vehabije,ko to cini taj je za Tibet da odrapi jedno 100 godina.
Pa posto je tako da se malko podsjetimo ko su cetnici.

Cetnicka ideologija jeste nesto u rangu Hitlerove ideologije.
Cetnici ubijaju nemilosrdno.Vade oci,sjecu glave testerama,gule ljude,nabijaju ljude na kolac,naloze vatru pa peku tog istog nabijenog na kolac,vade zivim trudnicama djecu iz stomaka,nagone oca da siluje cerku,nagone sina da siluje majku.Pale svoje zrtve.Cineci ovaka gnusna zlodjela cetnik pada u stanje posebnog transa koji je nedefinisan ali se moze
mozda uporediti sa hipnozom.Cetnik je u momentu svoga zlodjela sa svojim bogom koji mu to svemilosrdno odobrava.Izjava jednog zaraobljenog cetnika.
Dakle cetnik nema moc svatiti zlocin naprotiv on se divi svom zlocinu misleci da je udovoljio svome bogu.

Dali treba da se zabrinemo kad se ponovo ove povampirene zvjeri koje SPC bezdusno cjeliva i dariva toplim rjecima pojave
sa namjerom da nam kazu da nisu dovrsili posao?!Zasto bi se inace i pojavljivali nego zbog mene,tebe i svih ljudi koji dobro Bosni zele?!
Neko spomenuh komsije i mogucnost dali ce i oni biti medju tim monstrumima.Hoce ne brini,to ja znam VRLO DOBRO.Srpski narod kao nikad do sada nije izgubio imunitet u tolikoj mjeri da se nije mogao odbraniti od virusa fasizma koji je zahvatio dobar dio istoga?!Trebamo li pred tim zatvoriti oci?
Pola Srbije jeste go cetnik?Svi koji glasaju za Seseljevu stranku i Kostunicinu su goli cetnici.
DA VIDIMO KAKO JE KOD NAS:
TZV RS jeste fasisticka tvorevina stvorena cetnickom ideologijom.Njeni nasatavljaci(Dodik i ostala comanija) su cetnici.
Citavo rukovodstvo Srpskog naroda optuzeno je za genocid,neki nisu jos napipali apsanu ali to je sad ne bitno.
Meni je bitno da cetnici danas slobodno setaju Bosnom i to u stravicno velikom broju.
Svjet pa i mi sami napravili smo gresku koju je Tito napravio.Radi nekog pomirenja pohvatao je par glavesina cetnika i to je sve.Hiljade i hiljade cetnika se od Titina doba razmnozavalo kao bakterije.
Danas isti problem,Mladic Karadzic i da mi zatvore oci da ne vidim horde cetnika?!Ovaj put su se prevarili, Bosnjaci i ostali dobri Bosanci konacno su progledali i vide dzelata i kad kravatu nosi.Dakle zabrinuti jesmo ali i budni smo.Nasu glavu ponudjenu na panj cetnik nikada nece dobiti vise,nesto drugo u celo svakako,ako bog da.
banjaluka078

#56 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by banjaluka078 »

industrijalac wrote:To je skup obicnih pijanica i besposlicara koji sebe mogu nazivati kako god hoce. Ne znam zasto im se pridaje ovolika paznja. Pa ja u Banja Luci nisam cuo za ovako nesto a relativno je blizu. Sjecam se prosle godine, kad su se te pijanice i klosari vracali sa "skupa" na manjaci, doslo njih sestorica sa 2 auta u jednno predgradje Banja Luke u jedan kafic. gazda kafica, cova oko 30tak godina, uzeo neku drvenu paliju i polupo ih svih sest on sam na ocigled nas 50tak koji smo to gledali. Dosla policija i sve ih pohapsila, mad bi zao tog cove, odvedose i njega.
Potpuno ne bitna stvar da bi se diskutovala na forumu.
Ipak, cesce se desi da u povratku s Manjace, cim sidju na "nulu" "svrate" u Seher, kojem fasisti dadode naziv Srpske toplice, a pogotovu u zadnjih par godina kad odmah po silasku s brda ugledaju munare novoselijskih dzamija, naidju sredinom ulice, pjevaju cetnicke, zapisaju dzamijsku ogradu i podijele samare svakome ko "izgleda balijski". Policija tada ne intervenise.

Taj tajming sredinom jula nije slucajan, grad je tada pun onih koji su prognani iz Banjaluke, "krasan" prizor onima kojima gradonacelnik tad uprilici Dane banjalucke dijaspore!

Btw. taj skup se odrzava tek 15 minuta voznje dalje od mjesta gdje je u logoru Manjaca tokom rata mucen i ubijan nesrpski zivalj.

http://www.camo.ch/zatvorenici_manjace.htm
http://manjaca.blogger.ba/arhiva/?start=210

Cetnicki skup prije par godina: http://video.google.com/videoplay?docid ... 5695621553
zlatiborka

#57 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by zlatiborka »

Cetnike i njihovu ideoilogiju treba pod hitno zakonom zabraniti!

Kao sto su neofasisticki, nacisticki pokreti i ideologije u Njemackoj ZAKONOM zabranjeni!
laku noć

#58 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by laku noć »

zlatiborka wrote:Cetnike i njihovu ideoilogiju treba pod hitno zakonom zabraniti!

Kao sto su neofasisticki, nacisticki pokreti i ideologije u Njemackoj ZAKONOM zabranjeni!
Ne daju ameri,oni su Četnike nagradili i dali im ordenje za pomoć Amerikancima u 2.sv.ratu.Po amerima oni su bili antifašisti,samo što su "malkice" i "pođekad" sarađivali sa okupatorima :lol:
pirmin

#59 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by pirmin »

Ja cu gledati da cim se vratim iz dijaspore da im zabranim okupljanja.

Evo i u kalendar sam upisao 09:00 - 09:45 "Zabraniti cetnicima okupljanje" . (podvuceno crvenim markerom)
zeljoo

#60 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by zeljoo »

Sta vi znate sta su cetnici...evo malo da pogledate kako to izgleda izbliza!

Image

Image
omar little

#61 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by omar little »

zeljoo wrote:Sta vi znate sta su cetnici...evo malo da pogledate kako to izgleda izbliza!

Image

Image
Jesu ovo tvoje vlastite slike ili si ih skinuo sa net-a?
Prozor

#62 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Prozor »

laku noć wrote:
zlatiborka wrote:Cetnike i njihovu ideoilogiju treba pod hitno zakonom zabraniti!

Ne daju ameri,oni su Četnike nagradili i dali im ordenje za pomoć Amerikancima u 2.sv.ratu.Po amerima oni su bili antifašisti,samo što su "malkice" i "pođekad" sarađivali sa okupatorima :lol:
Ameri su skolovali i bin Ladena.
popajic

#63 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by popajic »

@Den
Zasto neko mora uciniti nesto da se skup nezdogodi? Pa je li zivimo u pravnoj drzavi ili ne? Ako ljudi zele da se skupe sa petokrakama na kapama zasto da ne? Sve dok ne ugrozavaju javni red i mir i dok se ponasaju po zakonskim propisima i nedrze govore mrznje to je u redu. A to sto ce oni pijevati cetnicke pijesme o Drazi Mihajlovicu i sta ja znam kome jos to nije nikakav problem i to je sto se mene tice sasvim u redu.
Da covjek ne povjeruje kakvi se sve postovi ovdje ZDOGADJAJU.
Sto se tebe tice sve je u redu,ovo u vezi cetnika???????
Ne mogu tebi ni antibiotici pomoci.Smijesno u stvari!
Ponekad s'proljeca

#64 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Ponekad s'proljeca »

Moj Turbane, ja se nekad zapitam nismo li mi svi pomalo retardirani kao sto neki kazu za Aliju, jer kada vidim ko nam prosipa pamet po ovom forumu, a mi se kacimo i ubijamo se da istim tim banditima pokusavamo neke stvari objasniti, ali ne ide pa ne ide.

Pa ovakvu gamad treba odmah banirati za sva vremena. Pa cetnicka je taktika ponavljaj laz dok ne postane istina, ali sto je najzalosnije, mnogi koji nisu osjetili rat pocinju da nasjedaju tim lazima!!!!

Ovaj tvoj post svaki Bosnjo treba svako jutro da procita onako uz kahvu da se ne bi uspavao citajuci slatkorjecive cetnike!!!!

Dobro je ima budnog svjeta.
Nije dobro i ne ukusno je porediti cetnike i vehabije,ko to cini taj je za Tibet da odrapi jedno 100 godina.

Cetnici ubijaju nemilosrdno.Vade oci,sjecu glave testerama,gule ljude,nabijaju ljude na kolac,naloze vatru pa peku tog istog nabijenog na kolac,vade zivim trudnicama djecu iz stomaka,nagone oca da siluje cerku,nagone sina da siluje majku.Pale svoje zrtve.Cineci ovaka gnusna zlodjela cetnik pada u stanje posebnog transa koji je nedefinisan ali se moze
mozda uporediti sa hipnozom.[color=#FF0000]Cetnik je u momentu svoga zlodjela sa svojim bogom koji mu to svemilosrdno odobrava.Izjava jednog zaraobljenog cetnika.[/color]
Dakle cetnik nema moc svatiti zlocin naprotiv on se divi svom zlocinu misleci da je udovoljio svome bogu.

Dali treba da se zabrinemo kad se ponovo ove povampirene zvjeri koje SPC bezdusno cjeliva i dariva toplim rjecima pojave
sa namjerom da nam kazu da nisu dovrsili posao?!Zasto bi se inace i pojavljivali nego zbog mene,tebe i svih ljudi koji dobro Bosni zele?!
Neko spomenuh komsije i mogucnost dali ce i oni biti medju tim monstrumima.Hoce ne brini,to ja znam VRLO DOBRO.Srpski narod kao nikad do sada nije izgubio imunitet u tolikoj mjeri da se nije mogao odbraniti od virusa fasizma koji je zahvatio dobar dio istoga?!Trebamo li pred tim zatvoriti oci?
Pola Srbije jeste go cetnik?Svi koji glasaju za Seseljevu stranku i Kostunicinu su goli cetnici.
TZV RS jeste fasisticka tvorevina stvorena cetnickom ideologijom.Njeni nasatavljaci(Dodik i ostala comanija) su cetnici.
Citavo rukovodstvo Srpskog naroda optuzeno je za genocid,neki nisu jos napipali apsanu ali to je sad ne bitno.
Meni je bitno da cetnici danas slobodno setaju Bosnom i to u stravicno velikom broju.
Svjet pa i mi sami napravili smo gresku koju je Tito napravio.Radi nekog pomirenja pohvatao je par glavesina cetnika i to je sve.Hiljade i hiljade cetnika se od Titina doba razmnozavalo kao bakterije.
Danas isti problem,Mladic Karadzic i da mi zatvore oci da ne vidim horde cetnika?!Ovaj put su se prevarili, Bosnjaci i ostali dobri Bosanci konacno su progledali i vide dzelata i kad kravatu nosi.Dakle zabrinuti jesmo ali i budni smo.Nasu glavu ponudjenu na panj cetnik nikada nece dobiti vise,nesto drugo u celo svakako,ako bog da.[/quote]
JMJ

#65 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by JMJ »

Sta ba ameri ne daju, nije tacno, Alija nije dao da se SDS zabrani, a i sa Krajisnikom je mog'o, je li, a tek sa Dobricom Cosicem, ej! I tako, jedan, po jedan = Manjaca !
turban

#66 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by turban »

JMJ wrote:Sta ba ameri ne daju, nije tacno, Alija nije dao da se SDS zabrani, a i sa Krajisnikom je mog'o, je li, a tek sa Dobricom Cosicem, ej! I tako, jedan, po jedan = Manjaca !
Zanimljiv post,aferim... :roll:
Nego daj malo pojasni sad ovo oko Cosica i Alije.Usput pitanje o Cosicu,sta bi nam mogao reci o doticnom??Jeli cetnik ili nije,je li bio partizan ili nije ili je to sve isto???Hade sokole jedva cekam odgovor... 8-)
mofo33

#67 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by mofo33 »

cetnici, ustase, mudzehedini...
samo treba postaviti malo vise fotografija da svako prepozna svoju jazbinu...
nikad kraja ludilu :-?
koja tuga i zalost
Fair Life

#68 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Fair Life »

turban wrote:
JMJ wrote:Sta ba ameri ne daju, nije tacno, Alija nije dao da se SDS zabrani, a i sa Krajisnikom je mog'o, je li, a tek sa Dobricom Cosicem, ej! I tako, jedan, po jedan = Manjaca !
Nego daj malo pojasni sad ovo oko Cosica i Alije. Usput pitanje o Cosicu,sta bi nam mogao reci o doticnom??Jeli cetnik ili nije,je li bio partizan ili nije ili je to sve isto???Hade sokole jedva cekam odgovor... 8-)
Image
http://www.bhdani.com/arhiva/216/fokus.shtml
Last edited by Fair Life on 18/05/2008 02:07, edited 2 times in total.
Fair Life

#69 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Fair Life »

...Cengic na slijedeci nacin opisuje sastanak ostatka Izetbegoviceve grupe sa srpskim akademicima dok je Izetbegovic jos bio u zatvoru.
Novinar Mustafa Borovic: Dvije godine poslije toga (Izetbegovicevog hapsenja) sreli ste se sa Dobricom Cosicem i drugim akademicima SANU-a. Mozete li nam to poblize objasniti? Ko je sve bio sa vama u grupi?

Cengic: U drustvu smo bili ja, Mustafa Spahic, Dzemaludin Latic (vec su bili izasli iz zatvora), gospodja Lejla Aksamija, kcerka gospodina Izetbegovica, i Azijada, supruga Ismeta Kasumagica (koji je jos bio u zatvoru sa Izetbegovicem). Akademik Ljuba Tadic nas je odveo u Beogradu u neki poznati restoran u sumi na Kosutnjaku na rucak, jer tamo sluze janjetinu. Tamo smo ostali i razgovarali oko tri sata. Kasnije smo shvatili da je to bila neka "srpsko-muslimanska Jalta".

Borovic: O cemu ste razgovarali?

Cengic: O svemu. Moram istaci da su se nasi domacini dobro potrudili. Napravili su takav raspored za stolom da pojedinacno svaki od nas sjedi do jednog od akademika, da moze dobro razgovarati. Ja sam sjedio do dr. Bozidara Jaksica i dr. Kosta Cavoskog. Do Koste je sjedio akademik Tadic, pa do njega Dzemal, pa onda Mustafa, pa akademik Dobrica Cosic, pa Lejla i Azijada. ...
(Vjerodostojnost Cengiceva svjedocenja dobila je potvrdu i sudionika sa srpske strane. Istoga sastanka, naime, prisjeca se i Dobrica Cosic u svojim "Piscevim zapisima (1981. -1991.)" koji su jedno vrijeme objavljivani u beogradskim Vecernjim novinama, ali i svojih brojnih drugih sastanaka s Alijom Izetbegovicem). Srpski akademici su, dakle, poklonili ogromnu paznju Cengicu, hodzi Spahicu, Dzemaludinu Laticu, kojemu su srpske novine, kako se to danas cesto moze cuti, objavile prve pjesme da bi ga mogli poturati kao "islamskog intelektualca", te Lejli i Azijadi, iz jednostavnog razloga što je bila rijec o ljudima odanima Izetbegovicu, njihovoj uzdanici u predstojecim dogadjajima.

Uostalom, Cengic je najbolje objasnio smisao prijateljstva SANU-a prema Izetbegovicu i njegovoj grupi, nazivajuci taj sastanak "srpsko-muslimanskom Jaltom", sto je drugo ime za podjelu Bosne, planiranu cak 6 godina prije zapocinjanja rata. Istoga onoga rata za kojega je Izetbegovic, uvjeravajući Muslimane da ostanu mirni, govorio da to nije njihov rat...

E sad bih volio da mi neko odgovori koje godine je ukinuta "sarajevska" VII armija ??
Last edited by Fair Life on 18/05/2008 02:45, edited 4 times in total.
signature

#70 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by signature »

turban wrote:Dobro je ima budnog svjeta.

mozda uporediti sa hipnozom.Cetnik je u momentu svoga zlodjela sa svojim bogom koji mu to svemilosrdno odobrava.Izjava jednog zaraobljenog cetnika.
ko ono podrza sporazum sa SPC?
Danas isti problem,Mladic Karadzic i da mi zatvore oci da ne vidim horde cetnika?!Ovaj put su se prevarili, Bosnjaci i ostali dobri Bosanci konacno su progledali i vide dzelata i kad kravatu nosi.Dakle zabrinuti jesmo ali i budni smo.Nasu glavu ponudjenu na panj cetnik nikada nece dobiti vise,nesto drugo u celo svakako,ako bog da.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#71 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by pici »

Image
Image
ima i kokara medju kokardasima :D

Image
Image
Image
i sta ono kazu,da su anti-fasisti :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by pici »

I meni najdraza scena iz filma jos davno kad sam pogledao prvi put ovaj film kao dijete :D

http://www.youtube.com/watch?v=28Ca1GQD ... re=related
paratrooper

#73 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by paratrooper »

popajic wrote:
@Den
Da covjek ne povjeruje kakvi se sve postovi ovdje ZDOGADJAJU.
Sto se tebe tice sve je u redu,ovo u vezi cetnika???????
Ne mogu tebi ni antibiotici pomoci.Smijesno u stvari!
ti bi se kao tuko izgleda , pa buraz moj zaputi se, RS nije daleko , zaista je smijesno i ja se smijem :lol:
turban

#74 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by turban »

Fair Life wrote:...Cengic na slijedeci nacin opisuje sastanak ostatka Izetbegoviceve grupe sa srpskim akademicima dok je Izetbegovic jos bio u zatvoru.
Novinar Mustafa Borovic: Dvije godine poslije toga (Izetbegovicevog hapsenja) sreli ste se sa Dobricom Cosicem i drugim akademicima SANU-a. Mozete li nam to poblize objasniti? Ko je sve bio sa vama u grupi?

Cengic: U drustvu smo bili ja, Mustafa Spahic, Dzemaludin Latic (vec su bili izasli iz zatvora), gospodja Lejla Aksamija, kcerka gospodina Izetbegovica, i Azijada, supruga Ismeta Kasumagica (koji je jos bio u zatvoru sa Izetbegovicem). Akademik Ljuba Tadic nas je odveo u Beogradu u neki poznati restoran u sumi na Kosutnjaku na rucak, jer tamo sluze janjetinu. Tamo smo ostali i razgovarali oko tri sata. Kasnije smo shvatili da je to bila neka "srpsko-muslimanska Jalta".

Borovic: O cemu ste razgovarali?

Cengic: O svemu. Moram istaci da su se nasi domacini dobro potrudili. Napravili su takav raspored za stolom da pojedinacno svaki od nas sjedi do jednog od akademika, da moze dobro razgovarati. Ja sam sjedio do dr. Bozidara Jaksica i dr. Kosta Cavoskog. Do Koste je sjedio akademik Tadic, pa do njega Dzemal, pa onda Mustafa, pa akademik Dobrica Cosic, pa Lejla i Azijada. ...
(Vjerodostojnost Cengiceva svjedocenja dobila je potvrdu i sudionika sa srpske strane. Istoga sastanka, naime, prisjeca se i Dobrica Cosic u svojim "Piscevim zapisima (1981. -1991.)" koji su jedno vrijeme objavljivani u beogradskim Vecernjim novinama, ali i svojih brojnih drugih sastanaka s Alijom Izetbegovicem). Srpski akademici su, dakle, poklonili ogromnu paznju Cengicu, hodzi Spahicu, Dzemaludinu Laticu, kojemu su srpske novine, kako se to danas cesto moze cuti, objavile prve pjesme da bi ga mogli poturati kao "islamskog intelektualca", te Lejli i Azijadi, iz jednostavnog razloga što je bila rijec o ljudima odanima Izetbegovicu, njihovoj uzdanici u predstojecim dogadjajima.

Uostalom, Cengic je najbolje objasnio smisao prijateljstva SANU-a prema Izetbegovicu i njegovoj grupi, nazivajuci taj sastanak "srpsko-muslimanskom Jaltom", sto je drugo ime za podjelu Bosne, planiranu cak 6 godina prije zapocinjanja rata. Istoga onoga rata za kojega je Izetbegovic, uvjeravajući Muslimane da ostanu mirni, govorio da to nije njihov rat...

E sad bih volio da mi neko odgovori koje godine je ukinuta "sarajevska" VII armija ??
Ako ti formiras svoje misljenje na osnovu ovoga onda znaci da si ti zaluto.A ko je zalutao taj nije mnogo od koristi Bosni??
Prije bi se reklo da napadajuci neke Bosnjacke vodje navijas za neku drugu opciju?!
Tema je cetnicki poktert a ti mi ubacujes Aliju,hoces da kazes da je to isto ili da je Alija kumovao stvaranju ove morbidne cetnicke organizacije?
Cetnicka ideologija postojala je i postojace sve dok je gusala i epskog duha.Nema cak ni normalnog Srbina koji ce kao ti da pokusa da ublazi nekako cetnicku ideologiju cinjenicom sto ce ceprkati po netu i mahati raznim clancima?!To samo imamo mi,takve male Kuste!Aferim internet-rudaru-udarniku!!!
Pa da ima i trurnke istine koju sugerises.Covjece jos za vrjeme Tita se pregovaralo o raslojavanju Yugoslavije,Srpski liberali Nikezic,Hrvatsko proljece,itd...
Bolje ti je da se vise ne brukas na ovu temu!!!
P.S
PODSJECANJA RADI TREBA POGLEDATI OVO LINK SVAKI DAN,DOK SE NEKI NE PROBUDE:
http://youtube.com/watch?v=j5p4-rqkW00&feature=related
Fair Life

#75 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Fair Life »

turban wrote:...
Prije bi se reklo da napadajuci neke Bosnjacke vodje navijas za neku drugu opciju?!
Tema je cetnicki poktert a ti mi ubacujes Aliju,hoces da kazes da je to isto ili da je Alija kumovao stvaranju ove morbidne cetnicke organizacije?
...
Necu ti reci "Ne seri!", necu...

Sam si u jednom od prethodnih postova pitao za vezu Alije i Cosica pa sam ti pokusao pojasniti.

Evo...
turban wrote:
Nego daj malo pojasni sad ovo oko Cosica i Alije. Usput pitanje o Cosicu,sta bi nam mogao reci o doticnom??Jeli cetnik ili nije,je li bio partizan ili nije ili je to sve isto???Hade sokole jedva cekam odgovor... 8-)
Post Reply