Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

turban

#1 Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by turban »

Opet su tu,da nam kazu i pokazu ko su sta su i sta zele!!!

Četnici s Kozare položili zakletvu na Ozrenu! Ispis E-mail
13.05.2008. 08:20

Image
Pri­je de­se­tak da­na, is­pred ma­nas­ti­ra Sve­tog Ni­ko­le na Ozre­nu, os­vje­štan je bar­jak ra­vno­gor­skog po­kre­ta za okrug Ko­za­ra-Li­jevče po­lje- Mo­ta­ji­ca. Na­kon to­ga, pri­pa­dni­ci tog fa­šis­tičkog po­kre­ta, odje­ve­ni u svečane če­tničke uni­for­me, po­ložili su za­kle­tvu. Ci­je­lu ce­re­mo­ni­ju or­ga­ni­zo­vao je Ra­vno­gor­ski po­kret otadžbi­ne Re­pu­bli­ke Srpske čiji je pred­sje­dnik Du­šan Sla­do­je­vić. Pred­sje­dnik Cen­tral­ne otadžbin­ske upra­ve Ra­vno­gor­skog po­kre­ta RS je Jo­van Vu­ke­ljić, piše San.

Nji­hov bar­jak je os­vje­štao pro­to­sinđel Da­ni­lo, na­mje­snik ma­nas­ti­ra Sve­tog Ni­ko­le na Ozre­nu. Nje­go­vo pra­vo ime je Dra­gan Ra­do­jičić.

Oku­plje­nim če­tni­ci­ma sve­šte­nik Da­ni­lo je ka­zao da „je­di­no s bar­ja­kom i za­kle­tvom možemo os­ta­ti us­pra­vni i čes­ti­ti kao neu­mrli đene­ral Draža Mi­ha­ilo­vić ko­ji je upra­vo na ovom mjes­tu na Ozre­nu 20.apri­la 1941. go­di­ne do­nio odlu­ku o us­tan­ku".

Ne­vje­ro­va­tno iz­gle­da, ali je tačno - ni­ko iz drža­vnih i en­ti­tet­skih vlas­ti u na­šoj ze­mlji ni­je re­agi­rao na ovaj ni­ti bi­lo ko­ji dru­gi skup i oku­plja­nje če­tni­ka u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, a ko­mo­li da je za­bra­nio ovu fa­šis­tičku or­ga­ni­za­ci­ju.

Inače, pro­šle se­dmi­ce na Ra­vnoj Go­ri u Srbi­ji, u or­ga­ni­za­ci­ji če­tničkih or­ga­ni­za­ci­ja iz Srbi­je, Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne i Crne Go­re, or­ga­ni­zo­van je hi­tan skup na ko­jem je for­mi­ran „Ra­vno­gor­ski tri­bu­nal", tačni­je pri­je­ki če­tnički sud. Nji­me ru­ko­vo­de voj­vo­de Mi­li­ka Čeko Dačević, Mi­li­sav Aćimo­vić i Goj­ko Ra­bre­no­vić i oni su do­ni­je­li odlu­ku o ra­spi­si­va­nju novčane na­gra­de oni­ma ko­ji uhva­te oso­be ko­je su se za­mje­ri­le če­tni­ci­ma.

Sa­op­šti­li su da na­gra­da izno­si 500.000 do­la­ra za sva­ku oso­bu i bit će is­plaćene u ro­ku od po­la sa­ta na­kon što im ne­pri­ja­telj bu­de izručen i to pre­ko inos­tra­nih ba­na­ka. Za hva­ta­nje Al­ban­ca sa Ko­so­va Ha­mu­ša Ha­ra­di­na­ja, ko­jeg je Ha­ški sud oslo­bo­dio op­tužbi za ra­tne zločine, na­gra­da izno­si dva mi­li­ona do­la­ra.

Iz Ra­vno­gor­skog po­kre­ta Re­pu­bli­ke Srpske na­jav­lju­ju da će us­ko­ro or­ga­ni­zo­va­ti dvo­dne­vni skup i smo­tru svo­jih čla­no­va i sim­pa­ti­ze­ra na Ma­njači.

Za sa­da ne sa­op­šta­va­ju da­tum, ali po­zi­va­ju sve če­tni­ke iz BiH, Srbi­je i Crne Go­re da dođu na Ma­njaču.
Jimmy The Saint

#2 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Jimmy The Saint »

imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
iskupimo se par noci prije na toj livadi gdje se oni nalaze
i da prostite iskenjamo se koliko ko moze u skladu sa svojim mogucnostima
i fino sutra kad se vrla cetnicka govna iskupe na toj istoj livadi imace svesrdnu podrsku nasih govana
mislim da je to veoma parlamentarno i potice na suzivot, demokratiju, ravnopravnost i sta jos sve ne
eto :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by Truba »

:D od mene imate pola kile
minimum :lol:
bice_bice

#4 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by bice_bice »

evo i od mene koja deka... :lol:
osa

#5 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by osa »

meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
testament

#6 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by testament »

Jimmy The Saint wrote:imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
i fino sutra kad se vrla cetnicka govna iskupe na toj istoj livadi imace svesrdnu podrsku nasih govana
mislim da je to veoma parlamentarno i potice na suzivot, demokratiju, ravnopravnost i sta jos sve ne
ja imam bolji prijedlog,umjesto vanago postavimo pašteta(ali ne podravka ili argeta),već onih zelenih :D
lahor

#7 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by lahor »

Yebo ih ti nebi to njima nista naskodilo,bradate smrdljive spodobe kad se ponapijaju dosli bi zahvaljujuci nasim govnima do dobre meze.
signature

#8 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by signature »

jok,ja imam bolji prijedlog,a to je da mi Bosnjaci osnujem jednu radikalnu stranku koja bi se zvala"MekaHne kite" kao pandan ovim cetnicima,jer im se samo tako mozemo suprotstaviti.
tech10

#9 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by tech10 »

Pitam koliko ce samo medju njima biti nasih bivsih komsija sto su predrat zagovarali Stranku za Jugoslaviju, setali u grupicama sa tipicnim kacketima na glavama k'o da su oni iznijeli Oktobarsku revoluciju, a prije toga isli u mjesne zajednice na partijske sastanke. :?: :?:
signature

#10 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by signature »

tech10 wrote:Pitam koliko ce samo medju njima biti nasih bivsih komsija sto su predrat zagovarali Stranku za Jugoslaviju, setali u grupicama sa tipicnim kacketima na glavama k'o da su oni iznijeli Oktobarsku revoluciju, a prije toga isli u mjesne zajednice na partijske sastanke. :?: :?:
dobar, a jos kad se sjetim onog zadnjeg kongresa u Beogradu pa su pametni shvatili sta se iza brda valja,najprije list "Mladina" slovenacke omladine a nasa bosanskohercegovacka bratstvojuca i bratstvom i jedinstvom zadojena omladina na dan stafetne palice se zaputila u Ljubljanu pozivati slovenacku omladinu na svijetle staze bratstva i jedinstva.a Slovenci im odgovorise kako odgovorise,ko se sjeca sta su im Slovenci odgovorili nek' ovdje slobodno napise. :) :) :-) :-)
BosnaFanatic

#11 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by BosnaFanatic »

treba ih sve dignut u zrak svaki cetnik u bosni je neprijatelj drzave i treba ga drzat na nisanu
pitt

#12 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by pitt »

ekoloski prihvatljiva ideja :D :D :D :D
laku noć

#13 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by laku noć »

osa wrote:meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
To treba ignorisati i ne pridavati tome veliku pažnju,a to da ih se može samo mrziti i ništa više je jednostavno tačno.
signature

#14 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by signature »

osa wrote:meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
vazno je da ih vi ne mrzite,a i zasto bi,to su vasi saveznici a vi njihovi.
savrseni krug

#15 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by savrseni krug »

laku noć wrote:
To treba ignorisati i ne pridavati tome veliku pažnju,a to da ih se može samo mrziti i ništa više je jednostavno tačno.
ne,njih treba zaliti,i one koji se u njih kunu,i koji im kroje politicke pravce,i nas koji ne mozemo nikako vize da dobijemo...
_tulumba_

#16 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by _tulumba_ »

postoji uvijek ono rjesenje, neko drvo, ne znam kako se zove, nesto vrba jel?? :lol: :lol: :lol:
omar little

#17 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by omar little »

_tulumba_ wrote:postoji uvijek ono rjesenje, neko drvo, ne znam kako se zove, nesto vrba jel?? :lol: :lol: :lol:
ne vidim u tome nista smijesno.
s obzirom da to sto si rekao nema veze sa cetnicima, na tanak led se guras
polara

#18 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by polara »

_tulumba_ wrote:postoji uvijek ono rjesenje, neko drvo, ne znam kako se zove, nesto vrba jel?? :lol: :lol: :lol:

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:

:( :( :(
:run:
ld

#19 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by ld »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... inobacaca-

e sad zamislite koliko jos ima ovakvih stekova diljem rs-a
pa ovdje su nasli minobacac 120mm
a gdje su automatske puske i ona ,,sica,, sto imaju
ti cetnici su naoruzani do zuba,pa prije par godina ifor je nasao 2 tenka T-55 sakrivana
preko jenog je bilo nabaceno sijeno,a preko drugog je napravljena stala
pa majko draga sa kakvim mi ljudima zivimo,oni samo da imaju bilo kakvu priliku,opet bi prvi krenuli da nas kolju

a na toj livadi treba staviti pasteta i promovki,pa u zadnjem ratu smo ubili oko 25 000 tih cetnika,ranjenika je bilo 3,4 puta vise,pa opet ih ima,
pa kad covjek cita njihove forume,vijesti,ko malo obidje rs,pa tamo ima samo 5-10% normalnih ljudi,ovo ostalo samo da imaju priliku ponovili bi srebrenicu
pitt

#20 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by pitt »

moze li se kako organizovati na istom mjestu kakav vehabijski teferich i neka NDH proslava........pa nek razbace izmedju sebe na male :D
JMJ

#21 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by JMJ »

Sta, ba ignorisati i zaliti, kome vi to?
To treba zabraniti, pohapsiti, deportirati one koji nisu iz BiH. Mislim, trebalo bi, ali sta cemo sad, ko bi to obavio,SDA ili SzaBiH, ili SDP ili KO?
Pa jebote, drzava koja svako malo dozivi genocid od iste stoke, ne moze ni zakon koji bi ih zabranio i pohapsio da usvoji! Halo!? Nas ne mogu ni neo-nacisti zapasti, uvijek isto i nikad se opametiti
A nekima i smjesno, pa onda treba stoku cetnicku zaliti i ignorisati, a ne Boga mi, nego nas!
banjaluka078

#22 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by banjaluka078 »

Skup četnika na Manjači 19. jula

Rukovodstvo Ravnogorskog pokreta u BiH užurbano priprema veliku smotru četnika na Manjači koja će se održati 19. jula. Pozivi su upućeni i četnicima iz Srbije i Crne Gore, a prevoz autobusima bit će organizovan.

Skup na Manjači trajat će dva dana i bit će to svjevrsna parada fašizma. Inače, sutra će se na Ravnoj Gori u Srbiji održati veliki četnički skup na kojem će biti objelodanjeni detalji smotre na Manjači na kojoj će, kako saznajemo, biti izvršeno i postrojavanje specijalne četničke jedinice – Gorske kraljevske garde Ujedinjenog ravnogorskog pokreta. Komandant te jedinice je Draško Stojisavljević koji je predvodio četničke jedinice tokom srpsko-crnogorske agresije na BiH.

Kako saznajemo, formiran je i posebni štab za organizaciju skupa na Manjači i na njegovom čelu je predsjednik Ravnogorskog pokreta u BiH Jovo Vukeljić iz Doboja.

Članovi tog štaba su predsjednici četničkih okruga u BiH Dušan Sladojević, Nedeljko Kokošar, Novak Mičić, Trivo Lukić, Živko Sekulić, Slobodan Marić i Miloš Moravac.

Treba reći da su se prije nekoliko dana četnici okupili u Sretenjskog crkvi u Čelincu, a do smotre na Manjači bit će održano još nekoliko njihovih mitinga širom BiH.
http://www.san.ba/index.php?id=2375
BISCANIN2

#23 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by BISCANIN2 »

Da skup i sta sad , nista novo ,blago narodu ciji pripadnici odrzavaju ovakve skupove.
jeza u ledja

#24 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by jeza u ledja »

BosnaFanatic wrote:treba ih sve dignut u zrak svaki cetnik u bosni je neprijatelj drzave i treba ga drzat na nisanu
Hoces ti ici bacit im bombu?
BosnaFanatic

#25 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!

Post by BosnaFanatic »

da se nalazim u bosni ja bih napravio revoluciju naroda i srusio cijeli parlament i vladu. Za sve ovo je kriv narod u bosni, i to svi zajedno.Vec davno su trebali dole to zabranit i napravit zakon kao sto ima ovdje u njemackoj protiv nacista.mudjahedini,cetnici,ustase svi su oni ruzni i nezele dobro i kvare ugled naroda. Ali sta ces u Bosni i Hercegovini ima toga koliko hoces na svim stranama. Ja se nadam kad udjemo u EU da ce biti bolje i u narednim izborima nadam se da ce narod malo otvorit oci. Jer Bosna je preljepa Zemlja i mi Bosanci imamo lijep mentalitet i lijepu Kulturu. A ovi Cetnici su sto prave skupove su svi seljaci bez osnovne skole koji nemaju sta drugo da rade i bave se nacionalizmom. A Cetnici kao borci su najvece kukavice , to se je pokazalo u proslom ratu. Znali su da kolju djecu i silovaju zene, ali na ratistu su dobijali iz dana u dan poraze.....Bosna 4 Life
Post Reply