Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
- turban
#1 Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
Opet su tu,da nam kazu i pokazu ko su sta su i sta zele!!!
Četnici s Kozare položili zakletvu na Ozrenu! Ispis E-mail
13.05.2008. 08:20
Image
Prije desetak dana, ispred manastira Svetog Nikole na Ozrenu, osvještan je barjak ravnogorskog pokreta za okrug Kozara-Lijevče polje- Motajica. Nakon toga, pripadnici tog fašističkog pokreta, odjeveni u svečane četničke uniforme, položili su zakletvu. Cijelu ceremoniju organizovao je Ravnogorski pokret otadžbine Republike Srpske čiji je predsjednik Dušan Sladojević. Predsjednik Centralne otadžbinske uprave Ravnogorskog pokreta RS je Jovan Vukeljić, piše San.
Njihov barjak je osvještao protosinđel Danilo, namjesnik manastira Svetog Nikole na Ozrenu. Njegovo pravo ime je Dragan Radojičić.
Okupljenim četnicima sveštenik Danilo je kazao da „jedino s barjakom i zakletvom možemo ostati uspravni i čestiti kao neumrli đeneral Draža Mihailović koji je upravo na ovom mjestu na Ozrenu 20.aprila 1941. godine donio odluku o ustanku".
Nevjerovatno izgleda, ali je tačno - niko iz državnih i entitetskih vlasti u našoj zemlji nije reagirao na ovaj niti bilo koji drugi skup i okupljanje četnika u Bosni i Hercegovini, a komoli da je zabranio ovu fašističku organizaciju.
Inače, prošle sedmice na Ravnoj Gori u Srbiji, u organizaciji četničkih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, organizovan je hitan skup na kojem je formiran „Ravnogorski tribunal", tačnije prijeki četnički sud. Njime rukovode vojvode Milika Čeko Dačević, Milisav Aćimović i Gojko Rabrenović i oni su donijeli odluku o raspisivanju novčane nagrade onima koji uhvate osobe koje su se zamjerile četnicima.
Saopštili su da nagrada iznosi 500.000 dolara za svaku osobu i bit će isplaćene u roku od pola sata nakon što im neprijatelj bude izručen i to preko inostranih banaka. Za hvatanje Albanca sa Kosova Hamuša Haradinaja, kojeg je Haški sud oslobodio optužbi za ratne zločine, nagrada iznosi dva miliona dolara.
Iz Ravnogorskog pokreta Republike Srpske najavljuju da će uskoro organizovati dvodnevni skup i smotru svojih članova i simpatizera na Manjači.
Za sada ne saopštavaju datum, ali pozivaju sve četnike iz BiH, Srbije i Crne Gore da dođu na Manjaču.
Četnici s Kozare položili zakletvu na Ozrenu! Ispis E-mail
13.05.2008. 08:20
Image
Prije desetak dana, ispred manastira Svetog Nikole na Ozrenu, osvještan je barjak ravnogorskog pokreta za okrug Kozara-Lijevče polje- Motajica. Nakon toga, pripadnici tog fašističkog pokreta, odjeveni u svečane četničke uniforme, položili su zakletvu. Cijelu ceremoniju organizovao je Ravnogorski pokret otadžbine Republike Srpske čiji je predsjednik Dušan Sladojević. Predsjednik Centralne otadžbinske uprave Ravnogorskog pokreta RS je Jovan Vukeljić, piše San.
Njihov barjak je osvještao protosinđel Danilo, namjesnik manastira Svetog Nikole na Ozrenu. Njegovo pravo ime je Dragan Radojičić.
Okupljenim četnicima sveštenik Danilo je kazao da „jedino s barjakom i zakletvom možemo ostati uspravni i čestiti kao neumrli đeneral Draža Mihailović koji je upravo na ovom mjestu na Ozrenu 20.aprila 1941. godine donio odluku o ustanku".
Nevjerovatno izgleda, ali je tačno - niko iz državnih i entitetskih vlasti u našoj zemlji nije reagirao na ovaj niti bilo koji drugi skup i okupljanje četnika u Bosni i Hercegovini, a komoli da je zabranio ovu fašističku organizaciju.
Inače, prošle sedmice na Ravnoj Gori u Srbiji, u organizaciji četničkih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, organizovan je hitan skup na kojem je formiran „Ravnogorski tribunal", tačnije prijeki četnički sud. Njime rukovode vojvode Milika Čeko Dačević, Milisav Aćimović i Gojko Rabrenović i oni su donijeli odluku o raspisivanju novčane nagrade onima koji uhvate osobe koje su se zamjerile četnicima.
Saopštili su da nagrada iznosi 500.000 dolara za svaku osobu i bit će isplaćene u roku od pola sata nakon što im neprijatelj bude izručen i to preko inostranih banaka. Za hvatanje Albanca sa Kosova Hamuša Haradinaja, kojeg je Haški sud oslobodio optužbi za ratne zločine, nagrada iznosi dva miliona dolara.
Iz Ravnogorskog pokreta Republike Srpske najavljuju da će uskoro organizovati dvodnevni skup i smotru svojih članova i simpatizera na Manjači.
Za sada ne saopštavaju datum, ali pozivaju sve četnike iz BiH, Srbije i Crne Gore da dođu na Manjaču.
- Jimmy The Saint
#2 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
iskupimo se par noci prije na toj livadi gdje se oni nalaze
i da prostite iskenjamo se koliko ko moze u skladu sa svojim mogucnostima
i fino sutra kad se vrla cetnicka govna iskupe na toj istoj livadi imace svesrdnu podrsku nasih govana
mislim da je to veoma parlamentarno i potice na suzivot, demokratiju, ravnopravnost i sta jos sve ne
eto
i fino sutra kad se vrla cetnicka govna iskupe na toj istoj livadi imace svesrdnu podrsku nasih govana
mislim da je to veoma parlamentarno i potice na suzivot, demokratiju, ravnopravnost i sta jos sve ne
eto
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
minimum
-
bice_bice
#4 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
evo i od mene koja deka... 
- osa
#5 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
-
testament
#6 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
ja imam bolji prijedlog,umjesto vanago postavimo pašteta(ali ne podravka ili argeta),već onih zelenihJimmy The Saint wrote:imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
eto
-
lahor
#7 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
Yebo ih ti nebi to njima nista naskodilo,bradate smrdljive spodobe kad se ponapijaju dosli bi zahvaljujuci nasim govnima do dobre meze.Jimmy The Saint wrote:imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
eto
-
signature
#8 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
jok,ja imam bolji prijedlog,a to je da mi Bosnjaci osnujem jednu radikalnu stranku koja bi se zvala"MekaHne kite" kao pandan ovim cetnicima,jer im se samo tako mozemo suprotstaviti.Jimmy The Saint wrote:imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
eto
- tech10
#9 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
Pitam koliko ce samo medju njima biti nasih bivsih komsija sto su predrat zagovarali Stranku za Jugoslaviju, setali u grupicama sa tipicnim kacketima na glavama k'o da su oni iznijeli Oktobarsku revoluciju, a prije toga isli u mjesne zajednice na partijske sastanke.

-
signature
#10 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
dobar, a jos kad se sjetim onog zadnjeg kongresa u Beogradu pa su pametni shvatili sta se iza brda valja,najprije list "Mladina" slovenacke omladine a nasa bosanskohercegovacka bratstvojuca i bratstvom i jedinstvom zadojena omladina na dan stafetne palice se zaputila u Ljubljanu pozivati slovenacku omladinu na svijetle staze bratstva i jedinstva.a Slovenci im odgovorise kako odgovorise,ko se sjeca sta su im Slovenci odgovorili nek' ovdje slobodno napise.tech10 wrote:Pitam koliko ce samo medju njima biti nasih bivsih komsija sto su predrat zagovarali Stranku za Jugoslaviju, setali u grupicama sa tipicnim kacketima na glavama k'o da su oni iznijeli Oktobarsku revoluciju, a prije toga isli u mjesne zajednice na partijske sastanke.![]()
- BosnaFanatic
#11 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
treba ih sve dignut u zrak svaki cetnik u bosni je neprijatelj drzave i treba ga drzat na nisanu
- pitt
#12 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
ekoloski prihvatljiva idejaJimmy The Saint wrote:imam jedan nako poprilicno konstruktivan prijedlog
eto
-
laku noć
#13 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
To treba ignorisati i ne pridavati tome veliku pažnju,a to da ih se može samo mrziti i ništa više je jednostavno tačno.osa wrote:meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
-
signature
#14 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
vazno je da ih vi ne mrzite,a i zasto bi,to su vasi saveznici a vi njihovi.osa wrote:meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
- savrseni krug
#15 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
ne,njih treba zaliti,i one koji se u njih kunu,i koji im kroje politicke pravce,i nas koji ne mozemo nikako vize da dobijemo...laku noć wrote:To treba ignorisati i ne pridavati tome veliku pažnju,a to da ih se može samo mrziti i ništa više je jednostavno tačno.osa wrote:meni se čini da ih možete samo mrziti i ništa više, žalosno ali istinito.
- _tulumba_
#16 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
postoji uvijek ono rjesenje, neko drvo, ne znam kako se zove, nesto vrba jel??

-
omar little
#17 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
ne vidim u tome nista smijesno._tulumba_ wrote:postoji uvijek ono rjesenje, neko drvo, ne znam kako se zove, nesto vrba jel??![]()
![]()
s obzirom da to sto si rekao nema veze sa cetnicima, na tanak led se guras
-
polara
#18 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
_tulumba_ wrote:postoji uvijek ono rjesenje, neko drvo, ne znam kako se zove, nesto vrba jel??![]()
![]()
-
ld
#19 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... inobacaca-
e sad zamislite koliko jos ima ovakvih stekova diljem rs-a
pa ovdje su nasli minobacac 120mm
a gdje su automatske puske i ona ,,sica,, sto imaju
ti cetnici su naoruzani do zuba,pa prije par godina ifor je nasao 2 tenka T-55 sakrivana
preko jenog je bilo nabaceno sijeno,a preko drugog je napravljena stala
pa majko draga sa kakvim mi ljudima zivimo,oni samo da imaju bilo kakvu priliku,opet bi prvi krenuli da nas kolju
a na toj livadi treba staviti pasteta i promovki,pa u zadnjem ratu smo ubili oko 25 000 tih cetnika,ranjenika je bilo 3,4 puta vise,pa opet ih ima,
pa kad covjek cita njihove forume,vijesti,ko malo obidje rs,pa tamo ima samo 5-10% normalnih ljudi,ovo ostalo samo da imaju priliku ponovili bi srebrenicu
e sad zamislite koliko jos ima ovakvih stekova diljem rs-a
pa ovdje su nasli minobacac 120mm
a gdje su automatske puske i ona ,,sica,, sto imaju
ti cetnici su naoruzani do zuba,pa prije par godina ifor je nasao 2 tenka T-55 sakrivana
preko jenog je bilo nabaceno sijeno,a preko drugog je napravljena stala
pa majko draga sa kakvim mi ljudima zivimo,oni samo da imaju bilo kakvu priliku,opet bi prvi krenuli da nas kolju
a na toj livadi treba staviti pasteta i promovki,pa u zadnjem ratu smo ubili oko 25 000 tih cetnika,ranjenika je bilo 3,4 puta vise,pa opet ih ima,
pa kad covjek cita njihove forume,vijesti,ko malo obidje rs,pa tamo ima samo 5-10% normalnih ljudi,ovo ostalo samo da imaju priliku ponovili bi srebrenicu
- pitt
#20 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
moze li se kako organizovati na istom mjestu kakav vehabijski teferich i neka NDH proslava........pa nek razbace izmedju sebe na male 
-
JMJ
#21 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
Sta, ba ignorisati i zaliti, kome vi to?
To treba zabraniti, pohapsiti, deportirati one koji nisu iz BiH. Mislim, trebalo bi, ali sta cemo sad, ko bi to obavio,SDA ili SzaBiH, ili SDP ili KO?
Pa jebote, drzava koja svako malo dozivi genocid od iste stoke, ne moze ni zakon koji bi ih zabranio i pohapsio da usvoji! Halo!? Nas ne mogu ni neo-nacisti zapasti, uvijek isto i nikad se opametiti
A nekima i smjesno, pa onda treba stoku cetnicku zaliti i ignorisati, a ne Boga mi, nego nas!
To treba zabraniti, pohapsiti, deportirati one koji nisu iz BiH. Mislim, trebalo bi, ali sta cemo sad, ko bi to obavio,SDA ili SzaBiH, ili SDP ili KO?
Pa jebote, drzava koja svako malo dozivi genocid od iste stoke, ne moze ni zakon koji bi ih zabranio i pohapsio da usvoji! Halo!? Nas ne mogu ni neo-nacisti zapasti, uvijek isto i nikad se opametiti
A nekima i smjesno, pa onda treba stoku cetnicku zaliti i ignorisati, a ne Boga mi, nego nas!
- banjaluka078
#22 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
http://www.san.ba/index.php?id=2375Skup četnika na Manjači 19. jula
Rukovodstvo Ravnogorskog pokreta u BiH užurbano priprema veliku smotru četnika na Manjači koja će se održati 19. jula. Pozivi su upućeni i četnicima iz Srbije i Crne Gore, a prevoz autobusima bit će organizovan.
Skup na Manjači trajat će dva dana i bit će to svjevrsna parada fašizma. Inače, sutra će se na Ravnoj Gori u Srbiji održati veliki četnički skup na kojem će biti objelodanjeni detalji smotre na Manjači na kojoj će, kako saznajemo, biti izvršeno i postrojavanje specijalne četničke jedinice – Gorske kraljevske garde Ujedinjenog ravnogorskog pokreta. Komandant te jedinice je Draško Stojisavljević koji je predvodio četničke jedinice tokom srpsko-crnogorske agresije na BiH.
Kako saznajemo, formiran je i posebni štab za organizaciju skupa na Manjači i na njegovom čelu je predsjednik Ravnogorskog pokreta u BiH Jovo Vukeljić iz Doboja.
Članovi tog štaba su predsjednici četničkih okruga u BiH Dušan Sladojević, Nedeljko Kokošar, Novak Mičić, Trivo Lukić, Živko Sekulić, Slobodan Marić i Miloš Moravac.
Treba reći da su se prije nekoliko dana četnici okupili u Sretenjskog crkvi u Čelincu, a do smotre na Manjači bit će održano još nekoliko njihovih mitinga širom BiH.
-
BISCANIN2
#23 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
Da skup i sta sad , nista novo ,blago narodu ciji pripadnici odrzavaju ovakve skupove.
- jeza u ledja
#24 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
Hoces ti ici bacit im bombu?BosnaFanatic wrote:treba ih sve dignut u zrak svaki cetnik u bosni je neprijatelj drzave i treba ga drzat na nisanu
- BosnaFanatic
#25 Re: Cetnicki skup na Manjaci 19 jula!!!
da se nalazim u bosni ja bih napravio revoluciju naroda i srusio cijeli parlament i vladu. Za sve ovo je kriv narod u bosni, i to svi zajedno.Vec davno su trebali dole to zabranit i napravit zakon kao sto ima ovdje u njemackoj protiv nacista.mudjahedini,cetnici,ustase svi su oni ruzni i nezele dobro i kvare ugled naroda. Ali sta ces u Bosni i Hercegovini ima toga koliko hoces na svim stranama. Ja se nadam kad udjemo u EU da ce biti bolje i u narednim izborima nadam se da ce narod malo otvorit oci. Jer Bosna je preljepa Zemlja i mi Bosanci imamo lijep mentalitet i lijepu Kulturu. A ovi Cetnici su sto prave skupove su svi seljaci bez osnovne skole koji nemaju sta drugo da rade i bave se nacionalizmom. A Cetnici kao borci su najvece kukavice , to se je pokazalo u proslom ratu. Znali su da kolju djecu i silovaju zene, ali na ratistu su dobijali iz dana u dan poraze.....Bosna 4 Life