Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Locked
sv12

#176 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

cakinaki wrote:
Skijaš wrote:
Ripicipi wrote:Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
Sporiš li činjenicu da je Dodikova policija, mimo zakona, išla povratnicima od vrata do vrata ?
a ko tumaci zakon u rs?,,ti?
Pa on tebi kaze da ti tumacis zakon i da se onda izjasnis, sto ti ne radis, nego mu "odgovaras" sa pitanjem koje je totalno bez veze i djecije, samo u zelji da nesto napises i da trolas.
Bodkin

#177 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Bodkin »

Ripicipi wrote:
sv12 wrote:Ti ovo vrlo dobro razumijes, ali se pravis blesav. Uz tebe jos neki.

Poenta cijele price nije ko je osoba iza kamere, nego povod zasto mu je policija lupala na vrata, zasto su ga legitimisali i zasto su ga na kraju uhapsili.

Cijela poenta lupanja ljudima na vratima je da se vrsi pritisak na vecinom bosnjacke povratnike, a u tom kraju nisu ni Hrvati iskljuceni jer i njihovih kostiju ima u najvecoj jami za ubijanje ljudi koja je pronadjena u BiH, nekoliko kilometara od tog mjesta.

To je bitno, a sad da li su oni legitimisali greskom Srbina, nije bitno. Ovaj slucaj imamo snimljen kao nepobitan dokaz da se to radi.

Naravno sve u svrhu da se ljude maltretira, potlacuje i na kraju istjera.

Mirnodopsko "etnicko ciscenje"! To stoji iza cijele price i to je povod zasto je ovom momku cetnicka trojka lupala na vrata.

Ovo sto radi laktaski mafijas, a vjerovatno i ubica (barem slucaj Vukelic), jer velika je vjerovatnoca da su mu i ruke krvave, to bi radio identicno i Radovan da nije uhapsen.

Dodik je mirnodopski Radovan. A sto se tice cetnickih trojki, to je vjerovatno stara Radovanova ekipa koja je istrijebljivala Bosnjake i Hrvate u ratu iz Prijedora. Barem onaj uniformisani, a mozda i onaj klosar u Adidas trenerci.

Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
znaci samarcinu bih vezao i ovom do njega, i ovoj sto vristi zenturaci u picku vise materinu i demokratija. a i ovi nesposobni drotovi, trebao ga je svezati u 5 sekundi i zakucati za auto i onda preci na ostale. kasnije nek se pravda ako nije imao nalog ili koji vec djavo
Repetitor

#178 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Repetitor »

Bodkin wrote:
Ripicipi wrote:
sv12 wrote:Ti ovo vrlo dobro razumijes, ali se pravis blesav. Uz tebe jos neki.

Poenta cijele price nije ko je osoba iza kamere, nego povod zasto mu je policija lupala na vrata, zasto su ga legitimisali i zasto su ga na kraju uhapsili.

Cijela poenta lupanja ljudima na vratima je da se vrsi pritisak na vecinom bosnjacke povratnike, a u tom kraju nisu ni Hrvati iskljuceni jer i njihovih kostiju ima u najvecoj jami za ubijanje ljudi koja je pronadjena u BiH, nekoliko kilometara od tog mjesta.

To je bitno, a sad da li su oni legitimisali greskom Srbina, nije bitno. Ovaj slucaj imamo snimljen kao nepobitan dokaz da se to radi.

Naravno sve u svrhu da se ljude maltretira, potlacuje i na kraju istjera.

Mirnodopsko "etnicko ciscenje"! To stoji iza cijele price i to je povod zasto je ovom momku cetnicka trojka lupala na vrata.

Ovo sto radi laktaski mafijas, a vjerovatno i ubica (barem slucaj Vukelic), jer velika je vjerovatnoca da su mu i ruke krvave, to bi radio identicno i Radovan da nije uhapsen.

Dodik je mirnodopski Radovan. A sto se tice cetnickih trojki, to je vjerovatno stara Radovanova ekipa koja je istrijebljivala Bosnjake i Hrvate u ratu iz Prijedora. Barem onaj uniformisani, a mozda i onaj klosar u Adidas trenerci.

Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
znaci samarcinu bih vezao i ovom do njega, i ovoj sto vristi zenturaci u picku vise materinu i demokratija. a i ovi nesposobni drotovi, trebao ga je svezati u 5 sekundi i zakucati za auto i onda preci na ostale. kasnije nek se pravda ako nije imao nalog ili koji vec djavo
A zamisli da pokusas bez opravdanja ili naloga da uhapsis nekoga pa da taj neko tebi zaveze samarcinu? I tebi i kolegi i jos vas obadvojicu gologuze otpremi sefu smjene u stanicu/postaju???
ioannes

#179 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by ioannes »

necu ulazit u temu,nisam sve pratio...
jedna stvar je jasna,policija ima prava da legitimira ljude bez ikakvog povoda,
to je tako i u zapadnim zemljama
semirizsvemira

#180 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by semirizsvemira »

Radoncic je ministar cetnicke sigurnosti , pa to je barem jasno . On i Zlaja su kvislinzi i ako takve ih treba tretirati a jednog dana i uhapsit
Havatar

#181 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Havatar »

ioannes wrote:necu ulazit u temu,nisam sve pratio...
Nema pravo bez naloga da upada na privatni posjed
izvor zivota

#182 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by izvor zivota »

semirizsvemira wrote:Radoncic je ministar cetnicke sigurnosti , pa to je barem jasno . On i Zlaja su kvislinzi i ako takve ih treba tretirati a jednog dana i uhapsit
Ne pretjeruj. To su naši ministri i oni mogu biti uhapšeni samo kad se promijeni vlast.Do tada jezik u guzu jer oni sada hapse,oni su vlast.
chupacabra

#183 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by chupacabra »

Nije tacno. U USA naprimjer, ustav ti je garant da te policija ne smije bez razloga zaustaviti, ili upasti u kucu bez naloga suda (probable cause, amandman 4). Pogotovu ako su u civilu i jos odbijaju da se legitimisu. Ako ti upadnu u kucu bez razloga imas pravo da ih upucas.
Last edited by chupacabra on 03/11/2013 18:43, edited 1 time in total.
Blek Stena

#184 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Blek Stena »

sta izmisljas Havatar? gdje se na snimku vidi da su upali na privatni posjed?
ne smiju uci u kucu i pretresati bez naloga suda sto i nije slucaj u ovom snimku.
Cuj ne smije policija da te legitimise :-)
Opet dijaspora siri mrznju i paniku! Imate li vi tamo na zapadu neke druge zabave?
Setnja u prirodu, kafa sa drustvom, tv, knjiga?
BHCluster

#185 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by BHCluster »

Blek Stena wrote:sta izmisljas Havatar? gdje se na snimku vidi da su upali na privatni posjed?
ne smiju uci u kucu i pretresati bez naloga suda sto i nije slucaj u ovom snimku.
Opet dijaspora siri mrznju i paniku! Imate li vi tamo na zapadu neke druge zabave?
Ma ja izmisljotine zato postoji "Tomašica" itd...
izvor zivota

#186 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by izvor zivota »

Policija je uvijek legitimirala,tako je bilo prije,tako je sada a i bit će dok je policije. Nekad nisi smio niti zucnuti,danas policiji jeb.. mat.. a u budućnosti će se već naći nekakva zlatna sredina.
Blek Stena

#187 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Blek Stena »

ne kontam :shock:
Havatar

#188 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Havatar »

Blek Stena wrote:sta izmisljas Havatar? gdje se na snimku vidi da su upali na privatni posjed?
Kako nisu upali kad su usli u njegovo dvoriste i u njegovu kucu :?: Sto se tice dijaspore ne samo dijaspora nego svaki Bosnjak treba da se bori protiv genocidne politike manjeg entiteta koju sprovodi Milorad Dodik kao i svako kome nije normalno da se neko ugnjetava i da se ljudi maltretiraju i sikaniraju da bi se odvratili od povratka tamo odakle su protjerani i tome treba da se protivi svako bez obzira odakle je i koje nacionalnosti.
Bodkin

#189 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Bodkin »

Repetitor wrote:
Bodkin wrote:

A zamisli da pokusas bez opravdanja ili naloga da uhapsis nekoga pa da taj neko tebi zaveze samarcinu? I tebi i kolegi i jos vas obadvojicu gologuze otpremi sefu smjene u stanicu/postaju???

pa da vidim tog mudonju sto ce americi to nalraviti kad ti drotovi dodju

Sent from my Lumia using Tapatalk
Last edited by Bodkin on 03/11/2013 19:00, edited 1 time in total.
BHCluster

#190 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by BHCluster »

izvor zivota wrote:Policija je uvijek legitimirala,tako je bilo prije,tako je sada a i bit će dok je policije. Nekad nisi smio niti zucnuti,danas policiji jeb.. mat.. a u budućnosti će se već naći nekakva zlatna sredina.
Na ulici da pri ulaz na privatni podsjed mora postojat nalog.
Last edited by BHCluster on 03/11/2013 18:55, edited 1 time in total.
vonSchtigliz

#191 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by vonSchtigliz »

Ja sam jos prije 10 godina predlaga da mi Bosnjaci ustvari nasi predstavnici treba da u Genocidnoj strvini napravimo svoju policiju . Sad tek vidim koliko sam bio u pravu a na kraju i neostaje nam nista drugo ili se iseliti ili napravviti svoju policiju koja ce nas zastiti od ove cetnicke .
ioannes

#192 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by ioannes »

chupacabra wrote:
Nije tacno. U USA naprimjer, ustav ti je garant da te policija ne smije bez razloga zaustaviti, ili upasti u kucu bez naloga suda (probable cause, amandman 4). Pogotovu ako su u civilu i jos odbijaju da se legitimisu. Ako ti upadnu u kucu bez razloga imas pravo da ih upucas.
upadati u kucu se ne smije nigdje bez sudskog naloga,to je jasno.
to da te policija bez razloga ne smije zaustaviti i legitimirati ne pije vodu iz sljedeceg razloga:
u svakoj zemlji je to tako,ali policija nade razlog....znaci policija ima pravo imat sumnju u tebe i to je razlog.
to je prakticki tako. da se zakon tako provodi kako ti kazes onda bi policiji bile u popunosti ruke vezane,nebi smjeli nikoga legitimirati,zaustavljati,ispitivati itd.
chupacabra

#193 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by chupacabra »

Govorim u kontekstu sa ovog videa gdje ljudi dolaze momku na vrata i ne legitimisuci sebe traze na njegovom posjedu od njega licne podatke. Ocito momak poznaje zakon i trazi od njih sudski nalog kojeg oni nemaju. Normalno je da oni na ulici uvijek mogu naci razlog da te zajebavaju, legitimisu i rove, ali ovo sto se vidi na videu je protuzakonito.
Paranoid

#194 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Paranoid »

Code: Select all

Hronologija događaja:

1. 9:40 AM, tri policajca ulaze u stan u Prijedoru, bez sudskog naloga, gosp. Egić Igor, Mačković Dalibor i nepoznati pomoćnik kao treća osoba, iz policijske stanice Prijedor, Bosna i Hercegovina. 29. oktobar 2013.

2. Ljubazno su obaviješteni da izađu iz stana.

3. Uzimam ličnu kartu, izlazim ispred stana, zatvaram vrata iza sebe.

4. Po zakonu o policiji, nasumično legitimisanje je zabranjeno, bez opravdanja po zakonu.

5. Po zakonu o policiji, policajac ima obavezu da se legitimiše prije neke akcije ili sile koju obavlja nad građanima.

6. Dao sam im ličnu kartu, pa pitam policajce šta je razlog legitimisanja, odbijaju da mi kažu, kad ih pitam da se legitimišu, odbijaju da se legitimišu.

7. Ulazim u stan, uzimam telefon i pokrećem kameru, snimam sa kućnog praga i postavljam im pitanje da mi kažu šta je razlog za legitimisanje i da se predstave po zakonu.

8. Policajac mi govori da je razlog za legitimisanje što sam im sumnjiv i nepoznat. Odbija da mi kaže zašto bih bio sumnjiv.

9. Ostavljam kameru i telefon u kući, zaključavam vrata i izlazim napolje.

10. Policija me pita kako da idu na prvi sprat, pokazujem im gdje se nalaze stepenice na drugom kraju kuće.

11. Drugi policajac u uniformi, traži od mene da stanem, ja stajem. Pitam ga “Jesam li uhapšen?”, kaže “Nisi”. Rekao sam da me pusti ako nisam uhapšten. Rekao je da ne mogu da idem. Ja ga pitam opet “Jesam li uhapšen”, kaže “Nisi”. Ali, on mi daje naredbu da stanem. Ja se ionako nisam pomjerio sa mjesta tokom konverzacije.

12. Policija me pita gdje mi je telefon sa kamerom, rekao sam da je u kući. Rekli su da nemam prava da ih snimam i tražili su telefon.

13. Nakon što su utvrdili da nemaju pristupa mom telefonu, uniformisani policajac me hvata grubo za ruku, pa me hapsi. Pitam ga šta je razlog tom hapšenju, on odbija da mi kaže. Stavljaju mi i pritežu mi lisice. Ne opirem se hapšenju. To je u 9:55 ujutro.

14. Nakon toga su me uhapsili, prilikom čega su mi odbili reći zašto su me uhapsili. U stanici su me maltretirali bez razloga, advokata nisam dobio, a tražili su da potpišem da sam kriv i da platim kaznu od 500 KM radi uznemiravanja javnog reda i mira.
Ovo je dobar način za suprostavljanje apartheidu i svako sledeće "legitimisanje" treba objelodaniti...
Blek Stena

#195 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Blek Stena »

jesi li ti ocevidac ovoj hronologiji ili jednostavno vjerujes sta ovaj gospodin pise?
Inace ljudi koji prekrse zakon ne lazu nikad, dje ce to :D
Havatar

#196 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Havatar »

Blek Stena wrote:jesi li ti ocevidac ovoj hronologiji ili jednostavno vjerujes sta ovaj gospodin pise?
Koji je to zakon preksio tako sto je bio u svojoj kuci :?:
BHCluster

#197 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by BHCluster »

Blek Stena wrote:jesi li ti ocevidac ovoj hronologiji ili jednostavno vjerujes sta ovaj gospodin pise?
A jesi li ti ocevidac da je ovaj gospodin prekrsio zakon, ljubazno pita policiju a oni drski bice da je do ovih prerusenih cetnika a ne to gospodina u pitanju.
SundanceKid

#198 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by SundanceKid »

:-) :-) :-) :-)

Kakva glupost izrecena...
Paranoid

#199 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Paranoid »

Potpuno pogrešna konstatacija.. Čovjek da ima bilo kakav kriminal iza sebe, nebi na ovaj način postupio, snimao i razgovarao..
Genocidaši su zaboravili da svaki povratnik osim što ima novac, ima i obrazovanje.. prkos i inat...
ioannes

#200 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by ioannes »

SundanceKid wrote:

:-) :-) :-) :-)

Kakva glupost izrecena...
iz kojeg razloga?
Locked