CETNICKA POSLA

Post Reply
windas

#1 CETNICKA POSLA

Post by windas »

Sta reci, ovaj covjek kaze u Holandskim novinam da ce Bosna
postati leglo muslimanskog terorizma:

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

e jos da si preveo pa da ima covjek o cemu pisati...nego okacio, a mi duduci znamo samo njemacki francuski i engleski, dok rijetki znaju nordijske i benelux jezike...
harisl

Post by harisl »

Vidim da se spominje Sredoje Novic, SIPA, Aljo...
Mora da je preneseno iz Nezavisnih:
http://www.nezavisne.com/revija/tekst060903-01.php
Edin H.

Post by Edin H. »

Nije ni cudo da pisu budalastine.

Vidi im jezika na sta lici. :oops:
windas

#5 Re: CETNICKA POSLA

Post by windas »

windas wrote:Sta reci, ovaj covjek kaze u Holandskim novinam da ce Bosna
postati leglo muslimanskog terorizma:

Image
PREVOD
BIH prijeti da postane leglo muslimanskog terorizma. Ovo kaze
Sredoje Novic, sef Bosanske tajne sluzbe SIPA, u intervjuu za nezavisne novine od jucer.
Novica nije strah za napade u Bosni samoj, nego za regrutiranje terorista za napade negdje drugdje. Tokom rata u Bosni(1992/95), prikljucile su se stotine stranih muslimana vladinoj vojsci predsjednika Alije Izetbegovica.
Mudzahedini su poznati po njihovom uzasnom nastupu.
Prema mirovnom sporazumu u Daytonu,mudzahedini su morali otici,ali puno ih je ostalo zenidbom sa Bosanskim zenama.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Bagra koristi sve moguce prilike da oblate Bosnu i Hercegovinu tj. Muslimane, jer sad u ovo vrijeme imaju jedinstvenu priliku da "nas" povezuju s onim sto se desava u Arapskim zemljama.
Istina je ipak drugcija, ta smrdljiva rs koju su agresori stvorili je pravi dokaz onoga sto "oni" zele da nature drugima. Traba otici u tu rs (iz koje sam se prije dvije sedmice vratio), gdje je sve po starom, zaraslo, prljavo - ali plakati su tu "Vrijeme je za Srpsku drzavu, vrijeme je i za vas glas" - ta propaganda se siri, a i ono sto je sad pod "njihovom" kontrolom samo propada.
Kad je rijec o terorizmu, ono sto se se desilo u i nad Bosnom 1992 je pravi dokaz svega toga: koncentaracioni logori, etnicko ciscenje, mucenje, paljenje, silovanje, itd. - to je njihov ponos - ali vazno je sa sebe sve obrisati i koristiti sadasnju situaciju u svijetu da bi se Bosna i Hercegovina oblatila :x
morti

Post by morti »

U što me zaboli...
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

evo ih dolaze

Image

bježimo......
morti

Post by morti »

trimi68 wrote:evo ih dolaze

Image

bježimo......
Ovo sve pocrnili u Neumu...poznatom leglu terorista!!!

:shock:
mala-i

Post by mala-i »

samo da kažem da je vijest agencijska,AFP je France Presse a ANP njihova holandska agencija koja je tu vijest preuzela od Francuza.
harisl

Post by harisl »

Nije mi cilj da napadam Novica, neznam puno o njemu. Iz intervjua koji je dao Nezavisnim, vidi se da ce budzet njegove organizacije biti 60 miliona KM, a prevashodni cilj je borba protiv terorizma, a ako sta preostane onda se moze boriti i protiv organizovanog kriminala, a onda ako sta opet ostane i iza toga, onda se moze raditi nesto i na pitanju ratnih zlocina. U intervju-u, Novic objasnjava put kojim se SIPA kretala, zali se da prije par godina SIPA nije imala mandat da uhapsi desetine ratnih zlocinaca u BiH, a sada eto kao moze - za sta ce im mandat kada ne misle da ga koriste. Meni to sa mandatom vise lici na peacekeeper-se - imaju mandat za ono sto ne rade, ili za ono sto nam nije najprece.
Kadar bi trebao doci izmedju ostalog i iz Fakulteta policijskih nauka u Banja Luci - ako neko moze neka mi nadje taj fakultet (postoji Fakultet kriminalistikih nauka u Sarajevu).
Shvatam da je vazno da jedna zemlja ima anti-teroristicke odrede, ali mislim da bi lista prioriteta morala biti upravo obrnuta od one koju ima Novic. A opet, mozda je covjek tu listu dobio 'odozgo' pa ga dzabe prozivam. Ako ne kukas, neces dobiti para, pa tako i Novic. Cini mi se da je onaj Andan dao ostavku zbog slicnih izjava. Ako se varam, neka me neko ispravi.
muha_sa

Post by muha_sa »

BiH se prvi put sa teroristima srela u martu defedesetdruge kad su SDS i ostali šumnjaci nabacili čarape na glavuše i uz pomoć naoružanja JNA terorizirali građane Sarajeva---šta se poslije dešavalo znaju i ptice na grani.
kojsino

Post by kojsino »

Primitivizam najnize vrste,
i on sef jedne drzavne sluzbe, bijeda...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Sranje fasisticko... mater im cetnicku... :x :x
Reina

Post by Reina »

zna se ko su u ovom dijelu svijeta od 91 bili i agresori i teroristi....
a Bogami zna se ko su i kakvi su Ti Bosnjaci ostase crkve ne taknute po gradovima a o ostalom da ne govorim..... sad koji su ciljevi ove
propagande ( u posljednje vrijeme sve cesce Dodik i sl) to oni znaju... bas tako cetnicka posla :roll:
ubODEM

Post by ubODEM »

ma klasicna zamjena teza... ..a niko ne spominje sliku tj snimak sredoja novica na cetnickim polozajima na ratistu gdje granatiraju nasu djecu?
Efekt

Post by Efekt »

Mora da Sredoje ima rezervni stan u Bg , dok se ovako osokolio .Samo naprijed Sredoje , i traktor drzi upaljen , valjace ti , poslije oluje dolazi Tornado Sredoje , tako barem kazu metereolzi :-) :-)
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Efekt wrote:Mora da Sredoje ima rezervni stan u Bg , dok se ovako osokolio .Samo naprijed Sredoje , i traktor drzi upaljen , valjace ti , poslije oluje dolazi Tornado Sredoje , tako barem kazu metereolzi :-) :-)
Odličan komentar!!
Apos

Post by Apos »

Potvrđujem, a već je počelo da pirka.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Kako cemo ga nazvat? :D Predlazem Alfredo :D
windas

Post by windas »

primitivni
Post Reply