fotogalerija sa fb :
https://www.facebook.com/ravnogoracvgd/ ... 540&type=1
Koristim ovu priliku da se najebem od-do medijima u BIH i šire, možete me i banovati slobodno

o čemu ti pričaš ?Slo Burner wrote:
Za rat treba dvoje
Ne brini, mogu klati civile i bacati u drinuhrasno38 wrote:Svakako su uradili ono sto su naumili. Sto im dajes manje medijske paznje manje su bitni a ako se pojave na svakom cosku mislit ce da su nenadjebivi. Inace po slikama ovi ne mogu da oslobode ni cunu iz svojih gaca a kamo li sta drugo. Ja vojske i govana mati moja.
Civile moze klati svako ko oko sebe ima nekoliko idota naoruzanih do zuba a kakvi su to ratnici mogao sam se uvjeriti par puta na licu mjesta. Bilo je ono iz partizanskih filmova "bezite braco srbi da nam muda ne bi zavrsila na vrbi".insomnia78 wrote:Ne brini, mogu klati civile i bacati u drinuhrasno38 wrote:Svakako su uradili ono sto su naumili. Sto im dajes manje medijske paznje manje su bitni a ako se pojave na svakom cosku mislit ce da su nenadjebivi. Inace po slikama ovi ne mogu da oslobode ni cunu iz svojih gaca a kamo li sta drugo. Ja vojske i govana mati moja.
Cetnici inace nikad nisu bili neka vojska
Pa eto, ipak jesu realna opasnost za ono malo povratnikahrasno38 wrote:Civile moze klati svako ko oko sebe ima nekoliko idota naoruzanih do zuba a kakvi su to ratnici mogao sam se uvjeriti par puta na licu mjesta. Bilo je ono iz partizanskih filmova "bezite braco srbi da nam muda ne bi zavrsila na vrbi".insomnia78 wrote:Ne brini, mogu klati civile i bacati u drinuhrasno38 wrote:Svakako su uradili ono sto su naumili. Sto im dajes manje medijske paznje manje su bitni a ako se pojave na svakom cosku mislit ce da su nenadjebivi. Inace po slikama ovi ne mogu da oslobode ni cunu iz svojih gaca a kamo li sta drugo. Ja vojske i govana mati moja.
Cetnici inace nikad nisu bili neka vojska
Da li ih to braniš zbog principa slobode okupljanja iz ličnih interesa koji se naziru iz tvog nicka?gay activist wrote:Nenaoružani i mirni članovi registrovane nevladine udruge u BiH, održali miran skup na kojem su obilježili njima važan datum.
Sve čisto kao suza.
Dijelu javnosti se to ne sviđa iz nekog razloga, ali to je problem tog dijela javnosti.
inače ne vjerujem da nisu pjevali nož.. kolji pali i sl.jao_situacije wrote:prvo ovo se može tretirati kao [quote]Podstrekavanje
Član 30.
(1) Ko drugog s umišljajem podstrekava da učini krivično djelo kaznit će se kao da ga je sam učinio.
(2) Ko drugog s umišljajem podstrekava na učinjenje krivičnog djela za koje se po zakonu može izreći kazna
zatvora od tri godine ili teža kazna, a krivično djelo ne bude ni pokušano, kaznit će se kao za pokušaj krivičnog
djela.
Sprječavanje povratka izbjeglica i raseljenih lica
Član 146.
(1) Ko silom, ozbiljnom prijetnjom ili na drugi protupravan način, u većem razmjeru ili sa širim posljedicama,
spriječi izbjeglice ili raseljena lica da se vrate u svoj dom ili da koriste svoju imovinu koje su bili lišeni u toku
neprijateljstava od 1991. godine,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ko sudjeluje u grupi ljudi koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(3) Ko organizira ili bilo kako rukovodi grupom ljudi koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
ovo je mislim sasvim i u potpunosti jasno..Organiziranje grupe ljudi i podstrekavanje na učinjenje krivičnih djela genocida, zločina protiv
čovječnosti i ratnih zločina
Član 176.
(1) Ko organizira grupu ljudi radi učinjenja krivičnih djela iz člana 171. (Genocid), 172. (Zločini protiv
čovječnosti), 173. (Ratni zločin protiv civilnog stanovništva), 174. (Ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika) i
175. (Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika) ovog zakona,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
(2) Ko postane pripadnik grupe ljudi iz stava 1. ovog člana,
(3) Pripadnik grupe ljudi iz stava 1. ovog člana koji otkrije grupu ljudi prije nego što je u njenom sastavu ili za
nju učinio krivično djelo,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine,
a može se i osloboditi od kazne.
(4) Ko poziva ili podstrekava na učinjenje krivičnih djela iz člana 171. do 175. ovog zakona,
41kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Taj zakon možda važi za FBiH. Daj za RS.[/quote]Ludzak wrote:inače ne vjerujem da nisu pjevali nož.. kolji pali i sl.jao_situacije wrote:prvo ovo se može tretirati kao [quote]Podstrekavanje
Član 30.
(1) Ko drugog s umišljajem podstrekava da učini krivično djelo kaznit će se kao da ga je sam učinio.
(2) Ko drugog s umišljajem podstrekava na učinjenje krivičnog djela za koje se po zakonu može izreći kazna
zatvora od tri godine ili teža kazna, a krivično djelo ne bude ni pokušano, kaznit će se kao za pokušaj krivičnog
djela.
Sprječavanje povratka izbjeglica i raseljenih lica
Član 146.
(1) Ko silom, ozbiljnom prijetnjom ili na drugi protupravan način, u većem razmjeru ili sa širim posljedicama,
spriječi izbjeglice ili raseljena lica da se vrate u svoj dom ili da koriste svoju imovinu koje su bili lišeni u toku
neprijateljstava od 1991. godine,
(2) Ko sudjeluje u grupi ljudi koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(3) Ko organizira ili bilo kako rukovodi grupom ljudi koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
i ovo bi se moglo tumačiti
ovo je mislim sasvim i u potpunosti jasno..Organiziranje grupe ljudi i podstrekavanje na učinjenje krivičnih djela genocida, zločina protiv
čovječnosti i ratnih zločina
Član 176.
(1) Ko organizira grupu ljudi radi učinjenja krivičnih djela iz člana 171. (Genocid), 172. (Zločini protiv
čovječnosti), 173. (Ratni zločin protiv civilnog stanovništva), 174. (Ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika) i
175. (Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika) ovog zakona,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
(2) Ko postane pripadnik grupe ljudi iz stava 1. ovog člana,
(3) Pripadnik grupe ljudi iz stava 1. ovog člana koji otkrije grupu ljudi prije nego što je u njenom sastavu ili za
nju učinio krivično djelo,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine,
a može se i osloboditi od kazne.
(4) Ko poziva ili podstrekava na učinjenje krivičnih djela iz člana 171. do 175. ovog zakona,
41kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
treba li još navoditi ?[/size]