Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
da li neko zna gdje se nalazi ovaj kafic/restoran (Cetiri sobe gospodje Safije)?
Neki dan procitam clanak o tome u Weekendu, ali nisu napisali adresu. Zanimljivo zvuci pa rekoh da obidjem i provjerim valja li, jerbo volim po kafana hodati
Objekat izgleda fenomenalno. Nisam ulazio, gledao sam sa strane dok su ga jos radili. Cesto prodem tuda kad svratim u Avliju ali cu obavezno posjetiti i ovo.
Ne odoh... Zaglavio u Hecco caffe restoranu na JAT-ovom neboderu. Super je pogled. Cijene su malo jace, ali ipak je hotelski restoran....i definitivno vrijedi zbog pogleda na grad. A usluga je ljubazna, tako da preporucujem svakako!
Oglasicu se kad u Sobe odem...trenutno sam otkrio jos dva mjesta koja mi se cini cool
strong69 wrote:Objekat izgleda fenomenalno. Nisam ulazio, gledao sam sa strane dok su ga jos radili. Cesto prodem tuda kad svratim u Avliju ali cu obavezno posjetiti i ovo.
sad sam confused Gdje ove Sobe dodju u odnosu na Avliju?
Super je,bila na otvorenju.Lijepo je uredjeno i nadam se da ce dobro da radi.Takodje imaju i finu pricicu koja stoji iza imena.Podrzavam otvaranje sto vise ovakvih kvalitetnih lokala u koje je ulozeno pored novca,i kreativnosti i duha.
Sarajevo je postalo bogatije za mjesto koje će svim zaljubljenicima dobre hrane i vina pružiti poseban ugođaj. Novi ugostiteljski objekt, pomalo neobičnog imena „Četiri sobe gospođe Safije“, jedinstven je na području cijele Bosne i Hercegovine. Izgrađen još davne 1910. godine, arhitektonskom konstrukcijom u orijentalnom stilu i interijerima ukrašenim rezbarijama i predmetima unikatne vrijednosti, vraća nas u period Austro-Ugarske vladavine. Restauracijom nenarušeni objekt sadrži restoran, vinski i koktel bar, lounge room, kao i ljetnu baštu. Jedinstven ambijent upotpunjuje i ponuda jelovnika restorana, gdje svako jelo integrira različite regionalne kulinarske stilove, kreirajući nove inovativne okuse. Prema riječima Daria Tomića, menadžera objekta, ideja je nastala iz jedne legende iz vremena Austrougarske Monarhije. - Radi se o jednoj ljubavnoj priči s početka prošlog stoljeća. Safijina kuća je simbol ljubavi, ljepote i prkosa, a naš krajnji cilj je bio da se restauracijom očuva njen ambijent. Svaka soba, iako sada namjenskog stila, nastavlja priču, stvarajući osjećaj putovanja kroz druge dimenzije i čini da se osjećamo kao akteri tog davnog vremena, objašnjava Tomić. Treba istaći da ono što ovo mjesto čini potpuno drugačijim i jedinstvenim jeste i činjenica da je ekskluzivno, kao prvi objekt u Jugoistočnoj Evropi, pokriven Invento signalom koji omogućava slanje najnovijih sadržaja i informacija, aktuelnih ponuda hrane i pića, kao i preporuke šefa kuhinje direktno na Vaš mobitel putem bluetooth tehnologije.
Ko li smišlja tekstove za brošure... i ovdje ima bisera, hehehe... ( zanemarimo pravopisne greške )...haj dobro, možda ovim tekstom privuku goste... naziv lokala je ekstra
Idem prvom prilikom