CESTITKE ZA ZLATO
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- DaysleepeR
#1 CESTITKE ZA ZLATO
Nasi momci konacno uzeli onaj jedini trofej koji nisu imali i to od Irana u finalu turnira u sjedecoj odbojci na paraolimpijadi u Atini!
Momci svaka cast!
Momci svaka cast!
-
BECHO
Svaka cast i iskrene cestitke nasim momcima!
Nasi najtrofejniji momci, reprenzetativci u sjedecoj odbojci osvojili su i posljednju titulu koja im je nedostajala - paraolimpijsko ZLATO!!!
U finalnom mecu pobjedili su "nepobjedivi" Iran nakon duge, teske i krajnje neizvjesne borbe koja je trajala 1 sat i 50 minuta, rezultatom 3:2 (25:23 - 20:25 - 20:25 - 27:25 - 15:10). Treba napomenuti da su iranci u cetvrtom setu imali 5 mec-lopti, ali nasi momci su uspjeli preokrenuti rezultati i osvojiti taj set, a zatim i posljednji peti. Utakmicu je pratilo 1950 gledatelja.
Sve cestitke za prvo bosansko zlato na paraolimijskim igrama zasluzuju sljedeci heroji:
Godinjak Ismet, Manko Adnan, Mehmedovic Ejub, Durmisevic Esad, Medic Asim, Causevic Fikret, Mahmic Zikret, Hamzic Dzevad, Salkic Nedzad, Alibasic Safet, Delalic Sabahudin (C), Jusufovic Ermin, te selektor Hrusemic Mirza i njegov pomocnik Alic Nevzet.
Nasi najtrofejniji momci, reprenzetativci u sjedecoj odbojci osvojili su i posljednju titulu koja im je nedostajala - paraolimpijsko ZLATO!!!
U finalnom mecu pobjedili su "nepobjedivi" Iran nakon duge, teske i krajnje neizvjesne borbe koja je trajala 1 sat i 50 minuta, rezultatom 3:2 (25:23 - 20:25 - 20:25 - 27:25 - 15:10). Treba napomenuti da su iranci u cetvrtom setu imali 5 mec-lopti, ali nasi momci su uspjeli preokrenuti rezultati i osvojiti taj set, a zatim i posljednji peti. Utakmicu je pratilo 1950 gledatelja.
Sve cestitke za prvo bosansko zlato na paraolimijskim igrama zasluzuju sljedeci heroji:
Godinjak Ismet, Manko Adnan, Mehmedovic Ejub, Durmisevic Esad, Medic Asim, Causevic Fikret, Mahmic Zikret, Hamzic Dzevad, Salkic Nedzad, Alibasic Safet, Delalic Sabahudin (C), Jusufovic Ermin, te selektor Hrusemic Mirza i njegov pomocnik Alic Nevzet.
-
BigusDickus
Svjetski, europski i olimpijski prvaci!!!!
SVAKA CAST

SVAKA CAST
- manijak1
- nostalgicar
Svaka cast momci...cestitka od srca....
BRAVO..
BRAVO..
-
LoCo
Mislim da je fantasticno sto su momci dodali i tu titulu. Trebamo da budemo ponosni na njihov uspjeh. Uostalom, samo uzmite u obzir da Njemacka (polu-final) ima oko 80 miliona stanovnika a Iran (final) ima oko 70 MILIONA!!!
BiH manje od 4 miliona. Velika razlika sto se tice potrage za talentovanim ili sposobnim paraolimpijskim sportistima!!!
Mislim da ne bi trebali da se nadamo nekom doceku nego da se potrudimo i da budemo dio tog doceka!!!! Ja nemam veze sa tim timom ali smatram da su momci legende (bukvalno) i da bi mi trebali prestati sa supljom pricom i pobrinuti se da se oni osjecaju kao pravi pobjednici (jer su se za nasu zemlju borili!! ha...valjal' ova?!)
!!! LoCo !!!
Mislim da ne bi trebali da se nadamo nekom doceku nego da se potrudimo i da budemo dio tog doceka!!!! Ja nemam veze sa tim timom ali smatram da su momci legende (bukvalno) i da bi mi trebali prestati sa supljom pricom i pobrinuti se da se oni osjecaju kao pravi pobjednici (jer su se za nasu zemlju borili!! ha...valjal' ova?!)
!!! LoCo !!!
-
Pravda30
Federalna Vlada danas je na svojoj 81. sjednici u Mostaru donijela Odluku o odobravanju sredstava za sufinanciranje nabavke 15 putničkih automobila “Škoda Fabia” kao nagradu osvajačima zlatne medalje na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Ateni - članovima, trenerima i izborniku reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci. .....
http://bosnjacki-front.com/vijesti/popu ... wsid=10919
Zasluzili su
http://bosnjacki-front.com/vijesti/popu ... wsid=10919
Zasluzili su