Cestitke
- trcicu trceci
#1 Cestitke
Zelim da pohvalim VIK jer od sinoc nemam kapi vode, i ujedno cestitam jer je ovo vjerovatno rekord u civilizovanom svijetu.
Cestitam jos jednom.
Cestitam jos jednom.
- oldtajmer
#2 Re: Cestitke
jbg zamutila se izvorista,cekaj dok se odmute 
- trcicu trceci
#3 Re: Cestitke
Zamutila se izvorista, nema kise, ne znam kakvi uslovi trebaju biti da imam jebene vode u glavnom gradu.
Guzicu sam nekako stisno, ali jebi ga usta ne mogu zatvoriti
Guzicu sam nekako stisno, ali jebi ga usta ne mogu zatvoriti
- zeina
#4 Re: Cestitke
rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
Pa ljudi su u pojedinim sarajevskim naseljima znali biti bez vode po 15 dana....ne kazem da je uredu sto nemas vode od sinoc, ali strpi se malo, moze biti i puno gore
Pa ljudi su u pojedinim sarajevskim naseljima znali biti bez vode po 15 dana....ne kazem da je uredu sto nemas vode od sinoc, ali strpi se malo, moze biti i puno gore
- trcicu trceci
#5 Re: Cestitke
haj reci koje to naselje 15 dana nije imalo vode? mozda nocu...zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
moram kisnicu fatat
- zeina
#6 Re: Cestitke
Recimo u MZ Dobrosevici do prosle godine te pojave su bile 'normalne'trcicu trceci wrote:haj reci koje to naselje 15 dana nije imalo vode? mozda nocu...zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
moram kisnicu fatat
A ako nemas u kuci zalihe vode bar za pice za par sati to je ipak do tebe a ne do VIK-a
-
Niemand
#7 Re: Cestitke
Pa za sta placa vodu? Isto da ode u supermarket i trazi flasu vode, plati, daju mu flasu a ono-prazna. De ba vise.zeina wrote:
A ako nemas u kuci zalihe vode bar za pice za par sati to je ipak do tebe a ne do VIK-a
Inace, ide mi na zivce sto navece zavrcu vodu i onda ujutro se budim istraumirana kad ona voda krene "stizati" u cijevi
- radiša
#8 Re: Cestitke
znao sam da spavas u podrumu.Niemand wrote: Inace, ide mi na zivce sto navece zavrcu vodu i onda ujutro se budim istraumirana kad ona voda krene "stizati" u cijevi
-
Niemand
#9 Re: Cestitke
radiša wrote: znao sam da spavas u podrumu.
- trcicu trceci
#10 Re: Cestitke
radiša wrote:znao sam da spavas u podrumu.Niemand wrote: Inace, ide mi na zivce sto navece zavrcu vodu i onda ujutro se budim istraumirana kad ona voda krene "stizati" u cijevi
ja koristim vodu nenormalno, nije to samo za pice, jbg ne mogu bez nje, i jos ovi nesto vazda mijenjaju, lafo cijevi popravljaju
- zeina
#11 Re: Cestitke
[/quote]Niemand wrote:Pa za sta placa vodu? Isto da ode u supermarket i trazi flasu vode, plati, daju mu flasu a ono-prazna. De ba vise.zeina wrote:
Nije isto, ono sto ne potrosi nece ni platiti, ne placa se unaprijed ili pausalno po osobi ili dnevno, nego placas koliko potrosis, a ako vode nema ne mozes je ni potrositi tako da ti poredjenje bas i ne stoji
Da se razumijrmo ne branim ja VIK, to su bagra i lopovi koji mogu biti, ali mi je malo pretjerano ovoliko kukanje a nema vode od sinoc, jos kaze rekord
-
Niemand
#12 Re: Cestitke
Ovo nije savjesno. Nasa planeta je ugrozena.trcicu trceci wrote:
ja koristim vodu nenormalno
-
Niemand
#13 Re: Cestitke
Jemda samo cistu potrosnju placamo.zeina wrote:
Nije isto, ono sto ne potrosi nece ni platiti, ne placa se unaprijed ili pausalno po osobi ili dnevno, nego placas koliko potrosis, a ako vode nema ne mozes je ni potrositi tako da ti poredjenje bas i ne stoji
Da se razumijrmo ne branim ja VIK, to su bagra i lopovi koji mogu biti, ali mi je malo pretjerano ovoliko kukanje a nema vode od sinoc, jos kaze rekord
-
mali_balon
#14 Re: Cestitke
zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
Znas sta, nabijem te strpljenu na neku stvar sa takvim stavom i odgovorom et.... pa se ti malo strpi .....
A ovima au viku zelim da ujutro poslje sranja ne imali vode i ne imali cime guzice oprat pa ih supak svrbio cijeli dan i izjeo im se i ne imali kreme protiv odjeda, takodje zelim da im isplece hemoroidi velicine ljesnika...
Takodje zelim da im ne bide vode kada ih budu gasulili i njih i one ko ih je doveo tu .... et
- zeina
#15 Re: Cestitke
E pa vidis bas zbog onih koji vodu koriste bez granica ili iznad prosjeka pogotovo u danima suse i nestasice vode najvise su i krivi sto dolazi do redukcije vode, ali to je ono po principu daj meni kolko meni treba a ostali nek se strpe il nek crknu, i opet takvi najvise kukajutrcicu trceci wrote:radiša wrote:znao sam da spavas u podrumu.Niemand wrote: Inace, ide mi na zivce sto navece zavrcu vodu i onda ujutro se budim istraumirana kad ona voda krene "stizati" u cijevi![]()
![]()
![]()
ja koristim vodu nenormalno, nije to samo za pice, jbg ne mogu bez nje, i jos ovi nesto vazda mijenjaju, lafo cijevi popravljaju
- tututuuuu
#17 Re: Cestitke
kako me je ovaj post nazivcirao, a ne nazivciram se olako. Ja ne znam odakle si ti to pa je tebi normalno svaki dan ostavljati zalihe pitke vode u kuci, al ne, u Sarajevu to nije normalno. Nije normalno par dana, a ne par godina. Kako te nije stid napisati "da je dobro jer bi moglo biti i gore". Sta je tebi? Sta to treba biti da bude gore? Ja koliko se sjecam samo je u ratu bilo gore. Po noci nikako nema vode, a po danu je pritisak takav da je problem i sudje oprati, i tako je to godinama, a ona o strpljenju...zeina wrote:Recimo u MZ Dobrosevici do prosle godine te pojave su bile 'normalne'trcicu trceci wrote:haj reci koje to naselje 15 dana nije imalo vode? mozda nocu...zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
moram kisnicu fatat
Last edited by tututuuuu on 16/10/2015 17:37, edited 1 time in total.
- zeina
#18 Re: Cestitke
Za ovu prvu recenicu...mrs stokomali_balon wrote:zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
Znas sta, nabijem te strpljenu na neku stvar sa takvim stavom i odgovorom et.... pa se ti malo strpi .....
A ovima au viku zelim da ujutro poslje sranja ne imali vode i ne imali cime guzice oprat pa ih supak svrbio cijeli dan i izjeo im se i ne imali kreme protiv odjeda, takodje zelim da im isplece hemoroidi velicine ljesnika...
Takodje zelim da im ne bide vode kada ih budu gasulili i njih i one ko ih je doveo tu .... et
A sto se tice nastavka suplje price, lako je laprdati, hajde sta promijeni ako je moguce, citavo Sarajevo muke muci s vodom godinama i niko ne moze da rijesi problem, samo znate da kukati kad nema vode par sati, mogli bi za promjenu ponuditi neko rjesenje a ne samo kuku lele
- trcicu trceci
#19 Re: Cestitke
ja ne znam gdje je to bilo bez vode 15 dana, pa potrovali bi se svi
znacii umirem bez vode, i sta trebam navici da nemam vode cijeli dan? prvo su nas navikli da nemamo navecer, sad ide po nekoliko dana.. kad je tako ne treba im placati racune nekoliko mjeseci je li tako?
znacii umirem bez vode, i sta trebam navici da nemam vode cijeli dan? prvo su nas navikli da nemamo navecer, sad ide po nekoliko dana.. kad je tako ne treba im placati racune nekoliko mjeseci je li tako?
-
Niemand
#20 Re: Cestitke
Pa izvini zejno, ne radimo mi u vodovodu pa da dumamo o nakvim rjesenjima (za platu, naravno) vec te usluge placamo. Usluge kojih nema.zeina wrote:
A sto se tice nastavka suplje price, lako je laprdati, hajde sta promijeni ako je moguce, citavo Sarajevo muke muci s vodom godinama i niko ne moze da rijesi problem, samo znate da kukati kad nema vode par sati, mogli bi za promjenu ponuditi neko rjesenje a ne samo kuku lele
- tututuuuu
#21 Re: Cestitke
Ja sam jednom rekao... Trebali bi im ljudi poceti govna tamo u ViK donositi kad nema vode pa ne mozes pustiti vodu iz vodokotlica. Posrat se u kesu, i izvolite gospodo. Ipak su oni placeni da brinu i o tom.mali_balon wrote:zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?
- tututuuuu
#22 Re: Cestitke
I to imas o cemu dumati molim te... kao da je kvantna mehanika a ne suplje cijevi koje ne zele da popravljaju , vec im je lakse ovako citav grad jebat u zdrav mozak. Al dok je zeine i sl. njoj ta politika ce im i dalje glatko prolaziti.Niemand wrote:Pa izvini zejno, ne radimo mi u vodovodu pa da dumamo o nakvim rjesenjima (za platu, naravno) vec te usluge placamo. Usluge kojih nema.zeina wrote:
- zeina
#23 Re: Cestitke
E pa ti nemoj ostavljati zalihe pitke vode, cekaj da te VIK napoji pa ces se nacekati, a i nazivcirati, kad znas da su redukcije moguce ostavljanje pitke vode jeste normalno, ili odes kupis flasu vode a ne otvaras temu na klixu jer par sati nemas vode.tututuuuu wrote:kako me je ovaj post nazivcirao, a ne nazivciram se olako. Ja ne znam odakle si ti to pa je tebi normalno svaki dan ostavljati zalihe pitke vode u kuci, al ne, u Sarajevu to nije normalno. Nije normalno par dana, a ne par godina. Kako te nije stid napisati "da je dobro jer bi moglo biti i gore". Sta je tebi? Sta to treba biti da bude gore? Ja koliko se sjecam samo je u ratu bilo gore. Po noci nikako nema vode, a po danu je pritisak takav da je problem i sudje oprati, i tako je to godinama, a ona o strpljenju...zeina wrote:Recimo u MZ Dobrosevici do prosle godine te pojave su bile 'normalne'trcicu trceci wrote: haj reci koje to naselje 15 dana nije imalo vode? mozda nocu...
moram kisnicu fatat
A ne smeta meni ni otvaranje teme ali mi smeta nacin na koji je formulisana, pise se samo kad tvojoj guzici nesto zafali, "kuku nemam ja". Problem nestasice vode u Sarajevu je aktuelan godinama, ali nikoga ne zanima dok ne osjeti na svojoj kozi, to je ono sto je problem u svemu ovome
-
Niemand
#24 Re: Cestitke
Pa najjace sto zejna veli da se voda placa kolko potrosis, dakle, ako nemas vode ne mozes je ni potrositi.tututuuuu wrote: I to imas o cemu dumati molim te... kao da je kvantna mehanika a ne suplje cijevi koje ne zele da popravljaju , vec im je lakse ovako citav grad jebat u zdrav mozak. Al dok je zeine i sl. njoj ta politika ce im i dalje glatko prolaziti.
Imal ko prazan stan, kolko dodje mjesecno bez da se trosi ista? Prema zejni, 0.00 km.
-
mali_balon
#25 Re: Cestitke
zeina wrote:Za ovu prvu recenicu...mrs stokomali_balon wrote:zeina wrote:rekord u cemu...u vremenskom periodu u kojem nemas vode?