Cesta pored Mercatora

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#1 Cesta pored Mercatora

Post by ztluhcs »

Neka me neko ispravi ako grije¹im ali mislim da nisam vidio traku za bicikliste na novoizgraðenoj trasi... Ne mogu da vjerujem da neko u centru urbane sredine dok gradi novu sekciju u 2006. godini ne razmi¹lja o tome...
ibrik

Post by ibrik »

Pravi se dosta siroka traka za pjesake pa vjerujem da ce jedan njen dio biti rezervisan za bicikliste...
Mahalac

Post by Mahalac »

Djugum
rumenko

Post by rumenko »

nije to isto
ztluhcs

Post by ztluhcs »

ibrik wrote:Pravi se dosta siroka traka za pjesake pa vjerujem da ce jedan njen dio biti rezervisan za bicikliste...
©irina trake za bicikliste mora biti jednaka ¹irini trake za pje¹ake osim ako se ne radi o double size trotoaru za pje¹ake :)

Tako da polovljenje klasiènog trotoara nije naèin...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

eh vala i ti stvarno pitaš o tome...pa naravno da ne vode računa, šta sad treba i o nekim biciklima misliti - bicikla voze ili djeca ili budale :roll: :roll:
JD

Post by JD »

Sad su i biciklisti problem. Samo mi nije jasno zasto koji qrac moraju voziti po glavnoj cesti 15km/h kad imaju jedno 3 metra trotoara uz glavnu cestu... i onda hoce biciklisticku stazu.
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

Post by trimi68 »

NAMA BICIKLISTIMA TREBA ŠIRINE
[img][img]http://img441.imageshack.us/img441/759/ ... ine9wc.jpg[/img][/img]
JD

Post by JD »

A nemozete voziti jedan iza drugog ??? :roll:
felichi

Post by felichi »

do kada ce se ljudi ovdje ponasati kao da zivimo u cirihu ili berlinu a ne u jadnom i bijednom sarajevu
pa covjece zadnja dva mjeseca pjesaci su lomili noge i upadali u kratere po centru grada a ti pitas ima li traka za bicikliste
bog stobom
JD

Post by JD »

Cisto sumnjam da Cirih ili Berlin imaju 50% infrastrukture iz doba Austro-Ugarske koja se od tada nije mijenjala kao u slucaju Sarajeva. Kod nas se nista ne gradi. Kod njih se mijenjaju citavi dijelovi grada.
Sarajevo treba citavo srusiti od M. Dvora do Carsije da bi se napravila infrastruktura koja zadovoljava broj stanovnika, a to je nemoguce, zato sto ne znaju nista napravit. Ljudi koji planiraju takve stvari imaju 2 razreda srednje...
Sve je naopako. Svaka ulica ima 2 trake od koje jedna sluzi za parkiranje. Trotoara ni pod razno a i ako ga ima i on sluzi za parkiranje. Imamo ja mislim 2 podzemne garaze na 600.000 stanovnika i preko 100.000 auta. Imamo 450 semafora od ilidze do carsije koji najbolje funkcionisu kad ne rade te su tad najmanje guzve :-)
Ma mozes ovako nabrajati do sutra, nema potrebe da kukamo, sve je naopako i treba se prilagoditi i snalaziti
ztluhcs

Post by ztluhcs »

JD wrote:Sad su i biciklisti problem. Samo mi nije jasno zasto koji qrac moraju voziti po glavnoj cesti 15km/h kad imaju jedno 3 metra trotoara uz glavnu cestu... i onda hoce biciklisticku stazu.
Gdje je to 3m trotoara? Jedna jedina bijedna ulica u gradu? Pa ti pje¹aci jebu mater ¹to vozi¹ tamo a kad izaðe¹ na cestu nadobudni vozaèi nastave gdje su pje¹aci stali... PROVINCIJA i u glavi i vani... Simple as that...
JD

Post by JD »

ztluhcs wrote:
JD wrote:Sad su i biciklisti problem. Samo mi nije jasno zasto koji qrac moraju voziti po glavnoj cesti 15km/h kad imaju jedno 3 metra trotoara uz glavnu cestu... i onda hoce biciklisticku stazu.
Gdje je to 3m trotoara? Jedna jedina bijedna ulica u gradu? Pa ti pješaci jebu mater što voziš tamo a kad izađeš na cestu nadobudni vozači nastave gdje su pješaci stali... PROVINCIJA i u glavi i vani... Simple as that...
Pa konkretno na potezu M.Dvor dole prema Holiday Innu sam nebrojeno puta vidio bicikliste na glavnoj cesti kraj onolike staze na kojoj i ovako i onako nema puno pjesaka.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

felichi wrote:do kada ce se ljudi ovdje ponasati kao da zivimo u cirihu ili berlinu a ne u jadnom i bijednom sarajevu
pa covjece zadnja dva mjeseca pjesaci su lomili noge i upadali u kratere po centru grada a ti pitas ima li traka za bicikliste
bog stobom
Trebalo bi nama uvesti ko u svakom gradu vani, da ne mo¾e¹ do gradske centralne zone autom, a ne ovako mora se babin auto parkirati na suncobrane u ©trosi... Da koka ne slomi ¹tiklu... Ulazeæi ili izlazeæi...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

JD wrote:
ztluhcs wrote:
Gdje je to 3m trotoara? Jedna jedina bijedna ulica u gradu? Pa ti pje¹aci jebu mater ¹to vozi¹ tamo a kad izaðe¹ na cestu nadobudni vozaèi nastave gdje su pje¹aci stali... PROVINCIJA i u glavi i vani... Simple as that...
Pa konkretno na potezu M.Dvor dole prema Holiday Innu sam nebrojeno puta vidio bicikliste na glavnoj cesti kraj onolike staze na kojoj i ovako i onako nema puno pjesaka.
Zato ¹to to smiju u svakoj urbanoj sredini. Nigdje niti jednom nisam èuo sirenu vozaèa kada sam u gradu (izvan na¹e domovine) vozio bicikl po ulici tamo gdje nema trake za bicikliste dok æe ti ovdje jal pljunut jal jebat mater jal pokazivati da si lud i sl...
mickyK

Post by mickyK »

Pa jarane nesta se pravi, sta hocete vise, da se napravi New York za 2 mjeseca. Samo se nesta zalite po forumu, otidjite fino u min. prometa i komunikacija pa predajte zalbu, a ne ovde "joj ne valja ovo, joj ne valja ono".

(sad samo polako sa odgovorima, naravno vi ste u pravu, a ja sam u krivu) :lol:
A_I_

Post by A_I_ »

ztluhcs wrote:
JD wrote:
ztluhcs wrote: Gdje je to 3m trotoara? Jedna jedina bijedna ulica u gradu? Pa ti pješaci jebu mater što voziš tamo a kad izađeš na cestu nadobudni vozači nastave gdje su pješaci stali... PROVINCIJA i u glavi i vani... Simple as that...
Zato što to smiju u svakoj urbanoj sredini. Nigdje niti jednom nisam čuo sirenu vozača kada sam u gradu (izvan naše domovine) vozio bicikl po ulici tamo gdje nema trake za bicikliste dok će ti ovdje jal pljunut jal jebat mater jal pokazivati da si lud i sl...
ma cak i da se ne smije kuda se to moze voziti biciklom na tom potezu ???

kad ides od skenderije: ako krenes lijevom stranom gdje je skupstina,muzeji itd. mozes ici NAJDALJE do istorijskog muzeja ili max do policije jer je nemoguca misija tamo izmedju policije i pmf-a proci pored drveca i nadivlje parkiranih auta...
ako ces desnom stranom prvo usko grlo je 50cm trotoara uklijestenog izmedju baste kod crkve i ceste a drugo je jednako uzak i za sudare biciklista opasniji trotoar izmedju ceste i zgrade kod gradjevinske&masinske skole...
i vilsonovo ne predstavlja nikakvu alternativu jer do 5pm auta furaju istim :x

sto vam smetaju biciklisti na cesti ??? pa triput vise vam probleme prave motociklisti i primitivci-vozaci svojim excesima!
Last edited by A_I_ on 30/06/2006 20:44, edited 1 time in total.
Stitch__

Post by Stitch__ »

da ti kazem sto mi smetaju. kad vodis prema ilidzi, i na odvajanju za autoput prema blazuju...iz srednje trake kad skreces na autoput (dozvoljeno je, ima strelica). eh, majmuni na biciklu koji voze desnim krajem NE SKRENU prema autoputu nego produze prema ilidzi, i tako mi bukvalno presjeku put. 3 puta do sada sam mogao ubit covjeka!

haj da ono pazi, pa stane, pogleda imal auta...nego samo pravo ide..preko dvije trake!

ti ljudi nisu normalni po meni :?
JD

Post by JD »

ztluhcs wrote: Trebalo bi nama uvesti ko u svakom gradu vani, da ne možeš do gradske centralne zone autom, a ne ovako mora se babin auto parkirati na suncobrane u Štrosi... Da koka ne slomi štiklu... Ulazeći ili izlazeći...
Pa sta fali, to ti parkiras na grbavici pa ides do grada pjeske jel ???
dajdzarile

Post by dajdzarile »

pun mi je k... cigana koji pod krinkom zdravog zivota kupe bajk za 200-300 eura i time "rjese" pitanje prevoza ... ne d'o bog da se marka potrosi... i jos seru i traze naka prava ... u amsterdam pa serite... amen
A_I_

Post by A_I_ »

dajdzarile wrote:pun mi je k... cigana koji pod krinkom zdravog zivota kupe bajk za 200-300 eura i time "rjese" pitanje prevoza ... ne d'o bog da se marka potrosi... i jos seru i traze naka prava ... u amsterdam pa serite... amen
tipicni clan plemena Krkani in paleolita :D
pitace te djeca gdje ti je bila pamet kad su te upozoravali...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A_I_ wrote:
dajdzarile wrote:pun mi je k... cigana koji pod krinkom zdravog zivota kupe bajk za 200-300 eura i time "rjese" pitanje prevoza ... ne d'o bog da se marka potrosi... i jos seru i traze naka prava ... u amsterdam pa serite... amen
tipicni clan plemena Krkani in paleolita :D
pitace te djeca gdje ti je bila pamet kad su te upozoravali...
Nemoj tako grubo, nasao se covjek u tome :lol: :lol:
dajdzarile

Post by dajdzarile »

tooo rodila majka urbanu gerilu svoju iz ustiprace i crne rjeke :D
jel vam i dedo rahmetli bajk voz'o? :D nanu da i ne spominjem ;-)
nisam se nasao plaho u tome ali znam hejbet ljudi(firauna) koji otvoreno kazu da je trosak (gorivo,registracija i sta sve ne) te da je bajk
JEFTINIJI i hm... zdraviji 8) a marka im k'o trebevic :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

dajdzarile wrote:tooo rodila majka urbanu gerilu svoju iz ustiprace i crne rjeke :D
jel vam i dedo rahmetli bajk voz'o? :D nanu da i ne spominjem ;-)
nisam se nasao plaho u tome ali znam hejbet ljudi(firauna) koji otvoreno kazu da je trosak (gorivo,registracija i sta sve ne) te da je bajk
JEFTINIJI i hm... zdraviji 8) a marka im k'o trebevic :D
Zasto pretpostavljam da si ponosni vlasnik nabrijanog "keca", koji smatra da i ne postoji bolja makina? :-) :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

i sta imas protiv takvih ljudi? nisu svi kriminalci i ratni profiteri :x
Post Reply