ČEŠKA-BIH Mladi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ahmed&nedzad
#1 ČEŠKA-BIH Mladi
Čudi me da još nema tema.
Prošlo je već 15tak minuta utakmice , rezultat je 0-0. Česi navaljuju poprilično. Mogu li naši proći Čehe?!
Prošlo je već 15tak minuta utakmice , rezultat je 0-0. Česi navaljuju poprilično. Mogu li naši proći Čehe?!
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Za sad vrte cehe ko mlade majmune

-
Dado dijasporitus
2:1 Ceh igrao rukom u petercu. Sudija !!

-
Dado dijasporitus
Ma nije. Momci su dobro igrali. Jeste da su primili dva ali je jedan u gostima zlata vrijedan. Po igri su pokazali da je 1:0 u Sarajevu sasvim realno Optimista sam.Edin H. wrote:Nije najgore
- ahmed&nedzad
Iako ne smatram poraz uspjehom, mislim da se ovih konačnih 2-1 može stići.
-
BECHO
Ne treba se predavat', itekako imamo povoljan rezultat. S obzirom da ce Cesi vjerovatno igrati pasivno u uzvratnom mecu, treba ih bombardovat ofenzivnom igrom od pocetka! Iznenadit ih, uvalit golcinu, dvije i onda se postepeno povlacit u odbranu.

-
Celicna_saka
Neka tako brani i u nedjeljuMahalac wrote:samo još da nam je kakvog golmana a da je branio nekad ranije![]()
čovjek nas je ukopo maximalno
-
paauk
ma sta smo imali...pa nasi nisu napravili nijednu sansu ili sam ja gledo neku drugu utakmicu...gol koji smo dali je greska njihovog zivog zida i umijece salihovica a ne plod neke dodre igre....mislim da je zukanovic odigrao onako po naski pi...sto bez ibisivica u napadu smo bili jalovi i cijelo vrijeme se samo branili...i bez ibricica i maksumica i bez muda na kosevu necemo nista napravit.....i ponovo ce biti prica kako nismo imali srece...
-
zzzzz
Ti si nerealanpaauk wrote:ma sta smo imali...pa nasi nisu napravili nijednu sansu ili sam ja gledo neku drugu utakmicu...gol koji smo dali je greska njihovog zivog zida i umijece salihovica a ne plod neke dodre igre....mislim da je zukanovic odigrao onako po naski pi...sto bez ibisivica u napadu smo bili jalovi i cijelo vrijeme se samo branili...i bez ibricica i maksumica i bez muda na kosevu necemo nista napravit.....i ponovo ce biti prica kako nismo imali srece...
- Meshtar
Mislim da je ovo jedini realan komentar, s tim da se ne slažem da smo igrali k'o p...e nego su jednostavno mladi češki fudbaleri za dvije klase bolji. Za nas je objektivno i ovo uspjeh. Teško ćemo nadoknaditi nedostatak Ibričića na Koševu, ali vrijedi se boriti, mada protiv ovako sjajnih Čeha biće zaista teško.paauk wrote:ma sta smo imali...pa nasi nisu napravili nijednu sansu ili sam ja gledo neku drugu utakmicu...gol koji smo dali je greska njihovog zivog zida i umijece salihovica a ne plod neke dodre igre....mislim da je zukanovic odigrao onako po naski pi...sto bez ibisivica u napadu smo bili jalovi i cijelo vrijeme se samo branili...i bez ibricica i maksumica i bez muda na kosevu necemo nista napravit.....i ponovo ce biti prica kako nismo imali srece...
-
mehopuzic
golmana niko ne smije dirati u njegovih 5 metara kad je u skokuSkoro wrote:Nas golman je katastrofalno reagirao (nije ni cudo za koga braniDado dijasporitus wrote:2:1 Ceh igrao rukom u petercu. Sudija !!![]()
![]()
![]()
) ali je ipak bio fauliran. Mislim, covjek ga je odnio u petercu
-
zzzzz
Ti si opet kontradiktoran, upravo zbog svega sto si ti naveo on i jeste nerealan. Ne sjecam se da sam gledao onako dobru mladu ekipu kakva je Ceska. Moze se reci da su nasi igrali hrabro s obzirom na razliku u kvalitetiMeshtar wrote:Mislim da je ovo jedini realan komentar, s tim da se ne slažem da smo igrali k'o p...e nego su jednostavno mladi češki fudbaleri za dvije klase bolji. Za nas je objektivno i ovo uspjeh. Teško ćemo nadoknaditi nedostatak Ibričića na Koševu, ali vrijedi se boriti, mada protiv ovako sjajnih Čeha biće zaista teško.paauk wrote:ma sta smo imali...pa nasi nisu napravili nijednu sansu ili sam ja gledo neku drugu utakmicu...gol koji smo dali je greska njihovog zivog zida i umijece salihovica a ne plod neke dodre igre....mislim da je zukanovic odigrao onako po naski pi...sto bez ibisivica u napadu smo bili jalovi i cijelo vrijeme se samo branili...i bez ibricica i maksumica i bez muda na kosevu necemo nista napravit.....i ponovo ce biti prica kako nismo imali srece...
Samo da napomenem da nasa A rep. igra veceras u MOLDAVIJI i nada se da ce pobjediti a nece biti nezadovoljna ni sa nerijesenim. Uporedi sta znaci Ceska a sta Moldavija u svijetu fudbala, pa ces skontati sto ja kazem da je nerealan
-
og
mislim da nisi potpuno u pravu ja sam bio na utakmici i to sa kolegom cehom ono sto sam vidio na terenu je losa igra ob tima ceski prodori bez zavrsnice oba gola na odbicu i dva centarsuta nisu dovoljna da se tvrdi da je za dvij klase bolja od nas. Ono sto me je inpresioniralo jeste komunikacija nasih igraca na terenu timska igra i bodrenje jedni drugih a isto tako ne znam ko igra broja OSAM mora van nema snage zadrzava loptu i nas problem ko ce da puca koncentracija igre na kapitena ali sto se tice drugog poluvremena mislim da smo imali vecu kontrolu nad loptom nego oni. I naravno odbrana nam je u podobrom k....Ali da su cesi nesto i ovaj Ceh koji je igrao upodmaldku Slavije rekao da su kriticni. Realan rezultat bi bilo nerjeseno
- van Basten
Mladi će na Koševu imati više navijača nego bi imali ovi starohani
Inače nije loše... uz malo hrabriju postavku igre u revanšu i svako iznenađenje je moguće... nadam se da će bar jedan naš trener shvatiti da je sasvim svejedno ako u takvim tekmama odigramo 0:0 ili 1:3, ispali smo u oba slučaja... znači treba nam pobjeda od 1-2 gola razlike i tako se i trebamo postaviti.
Sretno
Inače nije loše... uz malo hrabriju postavku igre u revanšu i svako iznenađenje je moguće... nadam se da će bar jedan naš trener shvatiti da je sasvim svejedno ako u takvim tekmama odigramo 0:0 ili 1:3, ispali smo u oba slučaja... znači treba nam pobjeda od 1-2 gola razlike i tako se i trebamo postaviti.
Sretno
-
zzzzz
Ahavan Basten wrote:Mladi će na Koševu imati više navijača nego bi imali ovi starohani![]()
Sretno
Tri reprezentacije koje su igrale sa jednim napadacem (Italija, Francuska, Portugal) igrale su polufinale a dvije zavrsile u finalu SP
- van Basten
ne govorim ja o formalnoj taktici nego o postavci iste... može se hrabro igrati i sa formacijski jednim napadačem, ako će se igrati presing, pritiskati igrač sa loptom taman da je na svojih 30 metara pa onda širiti napad. A opet, džabe ti i 2 pa i 3 napadača formalno ako će se oni usidriti na onaj krug oko centra i tu fol čekati nekoga da ga pritisnu.
Znači, o toj hrabrosti sam ja govorio... - ko god da izađe na teren da kaže, treba nam pobjeda, idemo zagristi, a ne - treba nam pobjeda joj mene strah da ne kiksam i ne primimo gol, hajmo ga sačuvati a valjda ćemo nekako nešto uvaljati u 90 minuta
Znači, o toj hrabrosti sam ja govorio... - ko god da izađe na teren da kaže, treba nam pobjeda, idemo zagristi, a ne - treba nam pobjeda joj mene strah da ne kiksam i ne primimo gol, hajmo ga sačuvati a valjda ćemo nekako nešto uvaljati u 90 minuta