Pozdrav,
Zanima me gdje je u Sarajevo najbolje uraditi test engleskog nakon čega se dobija certifikat, bez prethodnog pohađanja nastave, ali da je neki svjetski priznat certifikat, da traje duži period a ne 2-3 godine, i da se ocjenjuje po onoj međunarodnoj skali od A1 do C2?
Hvala puno
Certificirani test engleskog jezika?
- Simply_Red
- iceman ze
#2 Re: Certificirani test engleskog jezika?
Simply_Red wrote:Pozdrav,
Zanima me gdje je u Sarajevo najbolje uraditi test engleskog nakon čega se dobija certifikat, bez prethodnog pohađanja nastave, ali da je neki svjetski priznat certifikat, da traje duži period a ne 2-3 godine, i da se ocjenjuje po onoj međunarodnoj skali od A1 do C2?
Hvala puno
Cambridge ESOL test, vazi dozivotno, ima navedene skale. Polaganje je apr puta godisnje u British Councilu Ljubljanskoj ul. u Sarajevu.
- Simply_Red
#3 Re: Certificirani test engleskog jezika?
to je to pogledao sam hvala ti puno
-
casanova123
#4 Re: Certificirani test engleskog jezika?
imas TOEFLov text.. vazi 2 godine i sve zavisi od skoro kakav dobijes.. ako imas oko 80 poena to ti je kao B2 koliko sam upucen.. imas svakakvih tablica gdje se ti nivoi porde jedan s drugim..
uglavnom TOEFL imas skoro stalno tokom cijele godine da polazes i svi skoro prihvataju i znaju za njega..
takodjer imas UKs IELTS, i imas ovaj cambridgeov ESOL itd..
uglavnom TOEFL imas skoro stalno tokom cijele godine da polazes i svi skoro prihvataju i znaju za njega..
takodjer imas UKs IELTS, i imas ovaj cambridgeov ESOL itd..
-
crnoplavo
#5 Re: Certificirani test engleskog jezika?
imas google, hiljadu puta prezvakana temaSimply_Red wrote:Pozdrav,
Zanima me gdje je u Sarajevo...
Hvala puno
-
zocurious
#6 Re: Certificirani test engleskog jezika?
Nevjerovatno, baš sam isto pitanje namjeravao postaviti prije par dana. Imam B2 iz francuskog jezika i prilično sam siguran da bih mogao dobiti diplomu C2 za engleski (bez lažne skromnosti - nadam se da se ne precjenjujem). Na internetu nisam uspio pronaći ništa o ESOL-u kod nas. Zna li iko koliko ove diplome vrijede pri zapošljavanju?
-
vade_mecum
#7 Re: Certificirani test engleskog jezika?
vrijede pa skoro 0 bodova ali ih je fino staviti u CV (pogotovo ove medjunarodno priznate tipa ESOL, Goethe, AM...)zocurious wrote:Nevjerovatno, baš sam isto pitanje namjeravao postaviti prije par dana. Imam B2 iz francuskog jezika i prilično sam siguran da bih mogao dobiti diplomu C2 za engleski (bez lažne skromnosti - nadam se da se ne precjenjujem). Na internetu nisam uspio pronaći ništa o ESOL-u kod nas. Zna li iko koliko ove diplome vrijede pri zapošljavanju?