Certificirani test engleskog jezika?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Simply_Red

#1 Certificirani test engleskog jezika?

Post by Simply_Red »

Pozdrav,

Zanima me gdje je u Sarajevo najbolje uraditi test engleskog nakon čega se dobija certifikat, bez prethodnog pohađanja nastave, ali da je neki svjetski priznat certifikat, da traje duži period a ne 2-3 godine, i da se ocjenjuje po onoj međunarodnoj skali od A1 do C2?

Hvala puno
iceman ze

#2 Re: Certificirani test engleskog jezika?

Post by iceman ze »

Simply_Red wrote:Pozdrav,

Zanima me gdje je u Sarajevo najbolje uraditi test engleskog nakon čega se dobija certifikat, bez prethodnog pohađanja nastave, ali da je neki svjetski priznat certifikat, da traje duži period a ne 2-3 godine, i da se ocjenjuje po onoj međunarodnoj skali od A1 do C2?

Hvala puno

Cambridge ESOL test, vazi dozivotno, ima navedene skale. Polaganje je apr puta godisnje u British Councilu Ljubljanskoj ul. u Sarajevu.
Simply_Red

#3 Re: Certificirani test engleskog jezika?

Post by Simply_Red »

to je to pogledao sam hvala ti puno
casanova123

#4 Re: Certificirani test engleskog jezika?

Post by casanova123 »

imas TOEFLov text.. vazi 2 godine i sve zavisi od skoro kakav dobijes.. ako imas oko 80 poena to ti je kao B2 koliko sam upucen.. imas svakakvih tablica gdje se ti nivoi porde jedan s drugim..

uglavnom TOEFL imas skoro stalno tokom cijele godine da polazes i svi skoro prihvataju i znaju za njega..
takodjer imas UKs IELTS, i imas ovaj cambridgeov ESOL itd..
crnoplavo

#5 Re: Certificirani test engleskog jezika?

Post by crnoplavo »

Simply_Red wrote:Pozdrav,

Zanima me gdje je u Sarajevo...

Hvala puno
imas google, hiljadu puta prezvakana tema
zocurious

#6 Re: Certificirani test engleskog jezika?

Post by zocurious »

Nevjerovatno, baš sam isto pitanje namjeravao postaviti prije par dana. Imam B2 iz francuskog jezika i prilično sam siguran da bih mogao dobiti diplomu C2 za engleski (bez lažne skromnosti - nadam se da se ne precjenjujem). Na internetu nisam uspio pronaći ništa o ESOL-u kod nas. Zna li iko koliko ove diplome vrijede pri zapošljavanju?
vade_mecum

#7 Re: Certificirani test engleskog jezika?

Post by vade_mecum »

zocurious wrote:Nevjerovatno, baš sam isto pitanje namjeravao postaviti prije par dana. Imam B2 iz francuskog jezika i prilično sam siguran da bih mogao dobiti diplomu C2 za engleski (bez lažne skromnosti - nadam se da se ne precjenjujem). Na internetu nisam uspio pronaći ništa o ESOL-u kod nas. Zna li iko koliko ove diplome vrijede pri zapošljavanju?
vrijede pa skoro 0 bodova ali ih je fino staviti u CV (pogotovo ove medjunarodno priznate tipa ESOL, Goethe, AM...)
Post Reply