certificirani racunovodja
Moderator: anex
-
edoze1
#553 Re: certificirani racunovodja
Svu literaturu koju sam koristio za polaganje ispita FI 2 i Revizija možete preuzeti na facebook stranici Ispit za sertificiranog računovođu.Tamo imate dosta literature i za Fin.menadžment i Upravlj.računovdstvo.Naravno sve je besplatno.
- nicy
#555 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav svima,
zamolila bih vas za savjet i informacije. Radi se o sljedecem. Ja sam diplomirala 26.12.2012. ali radim u jednoj firmi od 1.12.2011. prijavljena sam uredno.
E sad ja bih htjela polagati za samostalnog racunovodju, ali nisam sad sigurna je l mi se racuna taj staz od dvije godine ili moram imatu dvije godine staza nakon diplome?
Da li mi preporucujete neku skolu, kao recimo FEB ili da sama to spremam?
Hvala svima unaprijed
zamolila bih vas za savjet i informacije. Radi se o sljedecem. Ja sam diplomirala 26.12.2012. ali radim u jednoj firmi od 1.12.2011. prijavljena sam uredno.
E sad ja bih htjela polagati za samostalnog racunovodju, ali nisam sad sigurna je l mi se racuna taj staz od dvije godine ili moram imatu dvije godine staza nakon diplome?
Hvala svima unaprijed
-
Adi-g
#556 Re: certificirani racunovodja
Nek ti poslodavac da potvrdu. Ima masu ljudi koji su bez staza nasli firmu koja im je izdala potvrdu. Ako ti nije zao dati ogroman novac, pametnije ti je da sama uzmes materijal i ucisnicy wrote:Pozdrav svima,
Hvala svima unaprijed
-
Armin2013
#557 Re: certificirani racunovodja
nicy wrote:Pozdrav svima,
Hvala svima unaprijed
Mislim da tu potvrdu niko neće provjerit tako da nema potrebe da se sikiraš. Što se tiče obuke, ja sam bio na obuci za CR, jedino gdje ti malo pomogne obuka jest što oni daju smjernice oko ispita pa je lakše pripremit, sad polažem za OR i nisam bio na obuci i ok je. Imaš na stranici saveza reviora i računovođa ispite, malo pogledaj ispite i znat ćeš treba li ti obuka ili ne, a na facebook imaš grupu gdje postavljaju knjige i skripte koje trebaju za ispite. Sretno.
- nicy
#558 Re: certificirani racunovodja
hvala puno:) jedino ne znam je l mogu to sama spremiti, ima dosta stvari koje i ne znam...je l ova literatura dovoljna? mislim na ovu sto se vrti po forumu?Armin2013 wrote:nicy wrote:Pozdrav svima,
Hvala svima unaprijed
Mislim da tu potvrdu niko neće provjerit tako da nema potrebe da se sikiraš. Što se tiče obuke, ja sam bio na obuci za CR, jedino gdje ti malo pomogne obuka jest što oni daju smjernice oko ispita pa je lakše pripremit, sad polažem za OR i nisam bio na obuci i ok je. Imaš na stranici saveza reviora i računovođa ispite, malo pogledaj ispite i znat ćeš treba li ti obuka ili ne, a na facebook imaš grupu gdje postavljaju knjige i skripte koje trebaju za ispite. Sretno.
-
Armin2013
#559 Re: certificirani racunovodja
Nisam siguran koja je literatura na fb grupi ali imaš na stranici saveza navedenu literauru za svaki predmet iz koje se treba pripremat, pokušaj da nabaviš neke od knjiga, što se tiče zadataka uglavnom se vrte isti zadaci, pogledaj predhodne ispite, i sa teorijom je slično mada nekad znaju iznenadit. Polagat bez nekog kursa jest malo teže ali može se, ali kad se uzme u obzir koliko košta kurs isplati se malo više potrudit.
-
edoze1
#560 Re: certificirani racunovodja
Što se tiče revizije došao je skroz novi tip zadatka na ispitnom roku 11/2013.godine.Položio sam ispite bez obuke,to je uludo bacanje novca.Na FB stranici se nalazi objavljena sva literatura za sve četiri ispita (literatura po preporuci saveza),koja se može preuzeti besplatno.Stranica je napravljena između ostalog i iz razloga što se dosta te literature prodaje po kopirnicama pa čak preko ovog foruma,pa da bi se pomoglo kolegama na neki način da što prođu jeftinije,ipak ispiti koštaju.
-
lolol
#561 Re: certificirani racunovodja
Obracam se ovim zaposlenim racunovođama
.. da li neko mozda na mjestima gdje vi radite zeli pripravnika, ovo uz pomoc finansiranja Zavoda za zaposljavanje? Trosak koji snosi firma je max. 400KM ... zaaista bih voljela raditi 
-
literatura za ispite
#562 Re: certificirani racunovodja
PRODAJEM LITERATURU ZA STICANJE ZVANJA CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
SKENIRANE KNJIGE, KOMPELET TESTOVI OD 2007 GODINE PA SVE DO ZADNJEG ROKA SA RJEŠENJIMA, FORMULAMA I TABLICAMA PLUS SKRIPTE SA OBJAŠNJENJIMA ZA ONE KOJI SU ZAVRŠILI ČETEVEROGODIŠNJI EKONOMSKI FAKULTET.
MRS-I, MSFI-A, OBJAŠNJENJA TE PRATEĆA POTREBNA LITERATURA ZA POLAGANJE,
LITERATURA SE NALAZI U ELKTRONSKOJ FORMI I KAO TAKVA SE I DOSTAVLJA (putem mejla) NAKON UPLATE NOVCA NA TRANSAKCIJSKI RAČUN. KOMPLET LITERTURA KOŠTA 60 KM I VIŠE JE NEGO DOVOLJNA DA SE POLOŽE SVI PREDMETI ZNAM IZ SVOG ISKUSTA I ISKUSTVA SVOJIH KOJEGA I MUŠTERIJA.
SADRŽAJ LITERATURE:
IMATE UKUPNU 3 FOLDERA:
440 MB MATERIJALA
286 DATOTEKA
27 MAPA
1.FOLDER – PO GODINAMA
KOMPLET TESTOVI ZA SVE PREDMETE POREDANI HRONOLOŠKI PO GODINAMA OD 2007 GODINE PA SVE DO ZADNJEG ROKA.
2.FOLDER – PO PREDMETIMA
2.1. FINANSIJSKI MENADŽMENT :
-KOMPLET TESTOVI SA RJEŠENJIMA
-SKRIPTA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-OKVIRNA PITANJA I OKVIRNI ZADACI
-5 KNJIGA (3 U PDF-U (J. VAN HORNE, MIKEREVIĆ I AZRA Z.) I 2 U WORDU)
-ZBIRKA ZADATAKA SA RJEŠENJIMA
2.2.FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE 2:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-U POWER POINTU ANALZA I ZADACI
-ZA IZVJEŠTAVANJE VAM SE VEŽU I STANDARDI KOJE TAKOĐER ŠALJEM
2.3.REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-MEĐUNARODNI REVIZIJSKI STANDARDI
2.4. UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-I JEDNA ZIP DATOTEKA SA VEZANIM DOKUMENTIMA
3.FOLDER – STANDARDI
-MRS
-MSFI
-TUMAČENJE STANDRADA
-MREVS
-MSKK
-MSRP
-MEĐUNARODNI OKVIR
-MSU 2400
-MSIU 3000
-MSPU
-KODEKS ETIKE ZA PROFESIONALNE RAČUNOVOĐE
-IFAC PRIRUČNIK
-MSFI ZA MSS
KONTAKT:
e-mail: [email protected]
mob: 061/465-341
SKENIRANE KNJIGE, KOMPELET TESTOVI OD 2007 GODINE PA SVE DO ZADNJEG ROKA SA RJEŠENJIMA, FORMULAMA I TABLICAMA PLUS SKRIPTE SA OBJAŠNJENJIMA ZA ONE KOJI SU ZAVRŠILI ČETEVEROGODIŠNJI EKONOMSKI FAKULTET.
MRS-I, MSFI-A, OBJAŠNJENJA TE PRATEĆA POTREBNA LITERATURA ZA POLAGANJE,
LITERATURA SE NALAZI U ELKTRONSKOJ FORMI I KAO TAKVA SE I DOSTAVLJA (putem mejla) NAKON UPLATE NOVCA NA TRANSAKCIJSKI RAČUN. KOMPLET LITERTURA KOŠTA 60 KM I VIŠE JE NEGO DOVOLJNA DA SE POLOŽE SVI PREDMETI ZNAM IZ SVOG ISKUSTA I ISKUSTVA SVOJIH KOJEGA I MUŠTERIJA.
SADRŽAJ LITERATURE:
IMATE UKUPNU 3 FOLDERA:
440 MB MATERIJALA
286 DATOTEKA
27 MAPA
1.FOLDER – PO GODINAMA
KOMPLET TESTOVI ZA SVE PREDMETE POREDANI HRONOLOŠKI PO GODINAMA OD 2007 GODINE PA SVE DO ZADNJEG ROKA.
2.FOLDER – PO PREDMETIMA
2.1. FINANSIJSKI MENADŽMENT :
-SKRIPTA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-OKVIRNA PITANJA I OKVIRNI ZADACI
-5 KNJIGA (3 U PDF-U (J. VAN HORNE, MIKEREVIĆ I AZRA Z.) I 2 U WORDU)
2.2.FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE 2:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-U POWER POINTU ANALZA I ZADACI
-ZA IZVJEŠTAVANJE VAM SE VEŽU I STANDARDI KOJE TAKOĐER ŠALJEM
2.3.REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
2.4. UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-I JEDNA ZIP DATOTEKA SA VEZANIM DOKUMENTIMA
3.FOLDER – STANDARDI
-MRS
-MSFI
-TUMAČENJE STANDRADA
-MREVS
-MSKK
-MSRP
-MEĐUNARODNI OKVIR
-MSU 2400
-MSIU 3000
-MSPU
-KODEKS ETIKE ZA PROFESIONALNE RAČUNOVOĐE
-IFAC PRIRUČNIK
-MSFI ZA MSS
KONTAKT:
e-mail: [email protected]
mob: 061/465-341
-
ekseks
#563 Re: certificirani racunovodja
Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
-
noodlemantra
#564 Re: certificirani racunovodja
Molim Vas da mi odgovorite na pitanje.
Mislio sam se prijaviti za polaganje za CR( certificirani računovođa).
Magistar sam ekonomije. Imam odrađen pripravnički staž, ali nemam radnog iskustva.
Mogu li da se prijavim da polažem ispit za CR ?
Hvala
Magistar sam ekonomije. Imam odrađen pripravnički staž, ali nemam radnog iskustva.
Hvala
-
Adi-g
#565 Re: certificirani racunovodja
Ne bez staza. Jedino ako ti neko ne napise da si imao radno iskustvonoodlemantra wrote:Molim Vas da mi odgovorite na pitanje.
Hvala
Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk
-
Armin2013
#566 Re: certificirani racunovodja
Za ispite se možeš prijavit ako imaš potvrdu da si volonterski radio na tim poslovima dvije godine, bar je moglo kada sam ja polago, da budeš siguran nazovi savez i pitaj.noodlemantra wrote:Molim Vas da mi odgovorite na pitanje.
Hvala
-
amna_sa1
#567 Re: certificirani racunovodja
Zdravo,
Molim vas za pomoc. Da li ima neki rok za prijavu u Savez, i šta je potrebno za prijavu?
Hvala!
Molim vas za pomoc. Da li ima neki rok za prijavu u Savez, i šta je potrebno za prijavu?
Hvala!
-
Adi-g
#568 Re: certificirani racunovodja
Ako mislis za polaganje ispita za cr i sl. obicno na stranici srr-fbih.org u martu izadje oglas za prijavu ispita za maj. Takodjer na stranici pod linkom sticanje novih znanja imas sve detaljno opisanoamna_sa1 wrote:Zdravo,
Hvala!
-
princeza i zvijer
#569 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav,
Može li mi neko mogu li se kombinovati predmeti kod prijave za polaganje ispita npr. da se prijavi na jednom roku fin.menadžment i revizija ili moraju biti u parovima onako kako ih oni u Savezu zovu ispit 1 ( upravljačko i finasijki menadžment) i ispit 2 ( revizija i finansijsko izvještavanje). Ima li ko da je polagao ovako reviziju i FM na jednom roku?
Hvala...
Može li mi neko mogu li se kombinovati predmeti kod prijave za polaganje ispita npr. da se prijavi na jednom roku fin.menadžment i revizija ili moraju biti u parovima onako kako ih oni u Savezu zovu ispit 1 ( upravljačko i finasijki menadžment) i ispit 2 ( revizija i finansijsko izvještavanje). Ima li ko da je polagao ovako reviziju i FM na jednom roku?
Hvala...
-
ekseks
#570 Re: certificirani racunovodja
Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
-
lolol
#571 Re: certificirani racunovodja
Imam polozena dva ispita, znaci trebam jos dva međutim sad sam pocela da se bavim nekim drugim poslovima, nebi da polazem ni sad u maju a mozda ni u novembru ... da malo odstoji. Da li neko zna ista povodom toga? Kolika se pauza smije praviti a da mi ne poniste polozena dva ispita?
Drugo potanje: Ako polozim sva cetiri ispita a ne bavim se tim poslom, koliko godisnje seminara moram da posjetim ili koliko smijem da fulim a da mi ne uzmu licencu?
Drugo potanje: Ako polozim sva cetiri ispita a ne bavim se tim poslom, koliko godisnje seminara moram da posjetim ili koliko smijem da fulim a da mi ne uzmu licencu?
-
Adi-g
#572 Re: certificirani racunovodja
Prvo pitanje: ako nisi platila ostala 2 ispita mozes ih platiti i polagati kad god zelis i mozes
Drugo pitanje: licenca ti se nece oduzeti. Svake godine treba imati 40 bodova dobivenih na edukaciji(seminara). Naravno ako ne polazes ne mozes doboti licencu za tu godinu ali cim ti zatreba licenca krenes u sakupljanje bodova i bice aktivirana cim skupis
Drugo pitanje: licenca ti se nece oduzeti. Svake godine treba imati 40 bodova dobivenih na edukaciji(seminara). Naravno ako ne polazes ne mozes doboti licencu za tu godinu ali cim ti zatreba licenca krenes u sakupljanje bodova i bice aktivirana cim skupis
-
Maher85
#573 Re: certificirani racunovodja
Poštovani,
Ako moze jedna mala pomoć imam pitanje za sve koji su polagali ispite za certifikovanog računovođu, pošto izlazim na ispite u maju, sledeće predmete: reviziju i primjena finasijskog menađmenta, prijavio sam se iz ovih predmeta na instruktivnu nastavu interesuje me sljedeće da li je dovoljna instruktivna nastava da se spreme ova dva predmeta pošto nemam dovoljno vremena za svakodnevno učenje i ako moze neki savijet iz iskustva da ne lutam oko spremanja ovih ispita.
Pozdrav!
Ako moze jedna mala pomoć imam pitanje za sve koji su polagali ispite za certifikovanog računovođu, pošto izlazim na ispite u maju, sledeće predmete: reviziju i primjena finasijskog menađmenta, prijavio sam se iz ovih predmeta na instruktivnu nastavu interesuje me sljedeće da li je dovoljna instruktivna nastava da se spreme ova dva predmeta pošto nemam dovoljno vremena za svakodnevno učenje i ako moze neki savijet iz iskustva da ne lutam oko spremanja ovih ispita.
Pozdrav!
-
Armin2013
#574 Re: certificirani racunovodja
Nije još postavljeno pitanje (ili ja nisam primjetio) tipa: "Iz koje knjige da naučim pa da znam nešto".Maher85 wrote:Poštovani,
Pozdrav!
A što se tiče pitanja Maher85 uglavnom je dovoljno što naučiš na obuci, oni čak i "predvide" koji zadaci će doći pa obrate više pažnju na njih.
A imaš na fb grupu gdje postavljaju skripte i knjige pa učlani se.
- ranger
#575 Re: certificirani racunovodja
ljudi ako neko moze da mi sredi potvrdu platit cu... radim vec godinu i pol u racunovodstvu jedne firme al nece da mi daju potvrdu dok ne napunim 2 godine. hvala unaprijed.