certificirani racunovodja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bjuik_rivera

#51 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by bjuik_rivera »

gdje se u sarajevu moze pronaci knjiga jovana todorovica- strategijski i operativni menadzment (izdavac conzit, beograd, 2003)? ima li je neko u elektronskoj formi? je li neko voljan da mi je proda?
jasko__

#52 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

Wutkica wrote:
jasko__ wrote:
Wutkica wrote:Ja sam nakupila materijala od kolegice koja je polozila a vecinom su s stranice i iz ranijih godina. Doduse ja pripremam fin.mgmt i upravljacko odnosto troskovno racun :D
I ja spremam Upravljacko...imam neke literature sto mi je ostalo s faxa...al uglavnom se baziram na ona njihova okvirna pitanja sa stranice.....
A sta je sa konkursom za podnosenje prijava....rekli su krajem februara?????!!!!!!!!!!!!
meni su rekli da su u martu prijave ....jesu ista objavili na stranici :? hajd ako ko imao informaciju neka obavijesti ...kako ide upravljacko? :D meni slabo :(
Ma nema nista na stranici jos....a meni je upravljacko smrt....Boze sacuvaj predmeta....Fin.menadzment mi je bio mala maca za ovo....ama nista nema konkretno....sve nesto okolo....kako vama ide????!!!!iz koje knjige spremate????!!!
Wutkica

#53 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by Wutkica »

......
Ma nema nista na stranici jos....a meni je upravljacko smrt....Boze sacuvaj predmeta....Fin.menadzment mi je bio mala maca za ovo....ama nista nema konkretno....sve nesto okolo....kako vama ide????!!!!iz koje knjige spremate????!!!
Ima onaj praktikum za troškovno računovodstvo, ne znam kako se zove autor, uglavnom je ogroman, i moze se kupiti i u fotokopirnicama.Nije mi na dohvat ruke pa poslije javim ko je autor. I vecinom materijali sa sajta i nekih predavanja koja se se odrzavala.
zemo_online

#54 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by zemo_online »

i kad zavrsis to dali se moze naci posao lako ili treba radno iskustvo ili..........sta jos?
Wutkica

#55 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by Wutkica »

test01 wrote:i kad zavrsis to dali se moze naci posao lako ili treba radno iskustvo ili..........sta jos?
Potrebno ti je 2 godine radnog iskustva da bi uopste izasao na polaganje :) ili da ti neko potpise onako na lijepe oci....pa vjerovatno mozes samostalno da radis i potpisuje papire...recimo manjim objektima koji nemaju obimno racunovodstvo :wink:
jasko__

#56 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

Wutkica wrote:
......
Ima onaj praktikum za troškovno računovodstvo, ne znam kako se zove autor, uglavnom je ogroman, i moze se kupiti i u fotokopirnicama.Nije mi na dohvat ruke pa poslije javim ko je autor. I vecinom materijali sa sajta i nekih predavanja koja se se odrzavala.
Imam i ja taj praktikum...ali mi je i on sav nabacan...a po belaju nema sadrzaja a ogroman....hajd se ti tu snadji..... :x
Wutkica

#57 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by Wutkica »

pa znas ja ga jos nisam ni otvorila :oops: samo mi stoji na polici ...jos uvijek :roll: sad bih nekad trebala....
jasko__

#58 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

A znate sta jos ne kontam...na ovim testovima sa stranice...teoretska pitanja....nekad tacan jedan odg, nekad dva, nekad tri....eh sad daju li naznaku da je vise tacnih....ili skontaj sam....
jasko__

#59 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

jasko__ wrote:A znate sta jos ne kontam...na ovim testovima sa stranice...teoretska pitanja....nekad tacan jedan odg, nekad dva, nekad tri....eh sad daju li naznaku da je vise tacnih....ili skontaj sam....
Raja jel zvao iko Savez...ja cekam ovaj konkurs k'o ozebao sunce ali nista na stranici nema......
gotiva525

#60 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by gotiva525 »

Konkurs izlazi do kraja mjeseca tako uvijek bude!!!Upravljacko je stvarno obimno,moras skoro sve lekcije obuhvatiti da bi pokrio ona pitanja sa testova!!
jasko__

#61 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

gotiva525 wrote:Konkurs izlazi do kraja mjeseca tako uvijek bude!!!Upravljacko je stvarno obimno,moras skoro sve lekcije obuhvatiti da bi pokrio ona pitanja sa testova!!
Ma mene najvise zeza sto vrlo vrlo cesto je vise odgovora tacno....pa me zna zbunit skroz...bas se mora dobro spremit....
Latinka

#62 Re: certificirani racunovodja

Post by Latinka »

čoek se nikad ne javi
Vama?
Asmara

#63 Re: certificirani racunovodja

Post by Asmara »

Zna li neko treba li radno iskustvo u struci da se pristupi ispitima za certificiranog računovođu?
Latinka

#64 Re: certificirani racunovodja

Post by Latinka »

Sa završenim fakultetom, trebaju najmanje 2 godine iskustva. Za ostale više, ne znam tačno koliko. Bilo je već govora o tome
jasko__

#65 Re: SRRF-certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

E NARODE IZASAO JE KONKURS NA STRANICI SAVEZA....!!!!!!!
jasko__

#66 Re: certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

Zna li neko ljudi aktuelnu literaturu...ali po jednu knjigu za predmet...apsurd mi je sve ono nabrojano...ja znam da je za Upravljacko dovoljan Melihin Praktikum...ima skoro sve u njemu....
Al sta da radim za Izvjestavanje i reviziju....savjeti????!!!!!
Nevena

#67 Re: certificirani racunovodja

Post by Nevena »

Ja sam u oktobru prosle godine odslusala predavanja koja je organizovala Poslovna skola. Predavanja mi nisu bila od neke koristi, jer gradivo je preobimno da bi se moglo kvalitetno ispredavati za 3 vikenda. Najveca korist od te obuke jeste sto su nam podijelili literaturu i predavaci su dali upute vezane za polaganje. Literatura koju smo dobili za odredjene predmete je:
1. Primjena finansijskog menadzmenta – Finansijski menadzment (Van Horn) - trebaju poglavlja: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 i Primjenjeni finansijski menadzment (Azra Zaimovic) zbirka zadataka – trebaju poglavlja: 1, 2, 7, 8.
2. Primjena upravljačkog računovodstva – Troskovno racunovodstvo – praktikum (Meliha Basic)
3. Revizija i sistemi intenre kontrole – Revizija, podrska poslovnom upravljanju (Tusek) – trebaju poglavlja: 2.1., 2.3., 2.4., 2.5., 2.6.5., 2.7., 3 - cijelo, 4.1., 4.5., 5.
4. Finansijsko izvjestavanje 2 – Finansijsko racunovodstvo (Jahic) i MRS i MSFI
Takodjer, uz ove knjige dobili smo jos kopiranog materijala, zadataka...
Kolege, koje su vec polozili sve ispite i dobili certifikat, savjetovali su mi da se najvise baziram na ispitna pitanja sa ranijih rokova koja imaju na stranici Saveza.
vesela_sveska

#68 Re: certificirani racunovodja

Post by vesela_sveska »

Nevena wrote:Ja sam u oktobru prosle godine odslusala predavanja koja je organizovala Poslovna skola. Predavanja mi nisu bila od neke koristi, jer gradivo je preobimno da bi se moglo kvalitetno ispredavati za 3 vikenda. Najveca korist od te obuke jeste sto su nam podijelili literaturu i predavaci su dali upute vezane za polaganje. Literatura koju smo dobili za odredjene predmete je:
1. Primjena finansijskog menadzmenta – Finansijski menadzment (Van Horn) - trebaju poglavlja: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 i Primjenjeni finansijski menadzment (Azra Zaimovic) zbirka zadataka – trebaju poglavlja: 1, 2, 7, 8.
2. Primjena upravljačkog računovodstva – Troskovno racunovodstvo – praktikum (Meliha Basic)
3. Revizija i sistemi intenre kontrole – Revizija, podrska poslovnom upravljanju (Tusek) – trebaju poglavlja: 2.1., 2.3., 2.4., 2.5., 2.6.5., 2.7., 3 - cijelo, 4.1., 4.5., 5.
Kolege, koje su vec polozili sve ispite i dobili certifikat, savjetovali su mi da se najvise baziram na ispitna pitanja sa ranijih rokova koja imaju na stranici Saveza.
I ja ti to savjetujem!
Nevena

#69 Re: certificirani racunovodja

Post by Nevena »

vesela_sveska wrote:
Nevena wrote:Ja sam u oktobru prosle godine odslusala predavanja koja je organizovala Poslovna skola. Predavanja mi nisu bila od neke koristi, jer gradivo je preobimno da bi se moglo kvalitetno ispredavati za 3 vikenda. Najveca korist od te obuke jeste sto su nam podijelili literaturu i predavaci su dali upute vezane za polaganje. Literatura koju smo dobili za odredjene predmete je:
I ja ti to savjetujem!
Hvala puno na savjetu!
bubamara252

#70 Re: certificirani racunovodja

Post by bubamara252 »

Ljudi izvinjavam se sto se nisam ranije javila, Uglavnom kontakt čike za literaturu je 061/268-986. Čovjek je u toku sa polaganjima, zna tačno koja je literatura aktuelna. To vam je to, ako ima još pitanja samo pitajte, ovaj put necete cekati na odgovor obećavam :-D .

Sretno sa učenjem
merik

#71 Re: certificirani racunovodja

Post by merik »

Je li ovo čovjek u Hrvatskoj?
bubamara252

#72 Re: certificirani racunovodja

Post by bubamara252 »

Nije u Sarajevu je +387(61)268-986
merik

#73 Re: certificirani racunovodja

Post by merik »

bubamara252 wrote:Nije u Sarajevu je +387(61)268-986
Ok, hvala!
jasko__

#74 Re: certificirani racunovodja

Post by jasko__ »

Ljudi znatel nekog ko je polozio sve ispite u jednom roku....ili sam malo previse ambiciozan????!!!!
vesela_sveska

#75 Re: certificirani racunovodja

Post by vesela_sveska »

jasko__ wrote:Ljudi znatel nekog ko je polozio sve ispite u jednom roku....ili sam malo previse ambiciozan????!!!!
Znam ja jednu malu,nisi preambiciozan,samo se uhvati knjige :wink:
Post Reply