certificirani racunovodja
Moderator: anex
- ExNihilo
#276 Re: certificirani racunovodja
Ima li ko potrebne knjige u pdf 
-
milano girl
#277 Re: certificirani racunovodja
ima li razlike u ispitima za one koji su zavrili I ciklus po Bolonji i za one koji su zavrsili EFSA stari NP, cetverogodisnji studij?
-
ekseks
#278 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav!
Nudim lliteraturu koja uključuje sve tipove zadataka sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i teorijski dio, komplet sva četiri predmeta, odnosno dva ispita (upravljačko računovodstvo, finansijski menadžment, finansijsko izvještavanje i revizija)
Slobodno me kontaktirajte na: 061/884-232
Nudim lliteraturu koja uključuje sve tipove zadataka sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i teorijski dio, komplet sva četiri predmeta, odnosno dva ispita (upravljačko računovodstvo, finansijski menadžment, finansijsko izvještavanje i revizija)
- ExNihilo
#279 Re: certificirani racunovodja
Može li mi neko reći na kojoj poziciji ili pozicijama (u računovodstvu/knjigovodstvu) osoba treba raditi u firmi da bi se "pikale" ove 2 godine iskustva potrebne za pristupanje ispitima?
-
forumaš2011
#280 Re: certificirani racunovodja
Napišeš fino Izjavu koju oni traže, direktor potpiše ili ovlašteno lice i to je ok (nije nužno ni spominjat radno mjesto po ugovoru).Ellinor wrote:Može li mi neko reći na kojoj poziciji ili pozicijama (u računovodstvu/knjigovodstvu) osoba treba raditi u firmi da bi se "pikale" ove 2 godine iskustva potrebne za pristupanje ispitima?
-
pukotina
#281 Re: certificirani racunovodja
kolika je plata sefa racunovodstva u nekom srednjem preduzecu? 1500?
- ExNihilo
#282 Re: certificirani racunovodja
Hvala.forumaš2011 wrote:Napišeš fino Izjavu koju oni traže, direktor potpiše ili ovlašteno lice i to je ok (nije nužno ni spominjat radno mjesto po ugovoru).Ellinor wrote:Može li mi neko reći na kojoj poziciji ili pozicijama (u računovodstvu/knjigovodstvu) osoba treba raditi u firmi da bi se "pikale" ove 2 godine iskustva potrebne za pristupanje ispitima?
-
vakuolla
#283 Re: certificirani racunovodja
Nema nikakve razlike, svi polažu u istoj sali i u isto vrijeme.milano girl wrote:ima li razlike u ispitima za one koji su zavrili I ciklus po Bolonji i za one koji su zavrsili EFSA stari NP, cetverogodisnji studij?
A što se tiće prijave broja ispita ili predmeta, možete prijaviti samo jedan ili koliko hoćete.
Pogledajte raspored za polaganje...
-
milano girl
#284 Re: certificirani racunovodja
cula sam da za studente koji su zavrsili 4-godisnji studij EFSA bude 10 pitanja i 1 zadatak, dok za Bolonjce bude 20 pitanja i 2 zadatka ?!?!
ima li iko da javne kakva je literatura od ekses-a?
- NeDajSeInes
#285 Re: certificirani racunovodja
Pozz i tebi,semlaca wrote:milano girl wrote:cula sam da za studente koji su zavrsili 4-godisnji studij EFSA bude 10 pitanja i 1 zadatak, dok za Bolonjce bude 20 pitanja i 2 zadatka ?!?!
Zdravo,
ja sam naručio ovu literaturu. U biti su to ppt prezentacije jedne od kuća koja organizuje obuke za polaganje ispita za CR CRT i OR. Također ima i zadataka. Ovo je samo dobar okvir, a po mom mišljenju nije dovoljno da bi se položili ispiti. Ja sam za Finansijski menadžment kupio Van Horna i zbirku zadataka od Aide Zaimović a dio također ću malo preletiti knjigu upravljanje Finansijama od Rovčanina (malo je detaljniji u dijelu Učesnika na finansijskom tržištu od van Horna). Za upravljačko računovodstvo je dovoljan praktikum Melihe B.
Lp!
Sprema li se šta? kako ide?
gdje si naručio, koliko košta, može li koja inf?
-
edoze1
#286 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav,
Planiram iduće godine u maju polagati Ispit 1.-Fin.izještavanje 2 i revizija i sistemi interne kontrole.
Koju literaturu koristiti da bi se ova dva predmeta položila bez problema i gdje se može kupiti.
Unaprijed zahvalan,
Planiram iduće godine u maju polagati Ispit 1.-Fin.izještavanje 2 i revizija i sistemi interne kontrole.
Koju literaturu koristiti da bi se ova dva predmeta položila bez problema i gdje se može kupiti.
Unaprijed zahvalan,
- jazmin
#287 Re: certificirani racunovodja
edoze1 wrote:Pozdrav,
Unaprijed zahvalan,
u istoj smo situaciji
-
edoze1
#288 Re: certificirani racunovodja
za jazmin
Za fin.izvještavanje sam nabavio:Fin.računovodstvo za MSFI i MRS (Jahić),MSFI i MRSI (to možeš skinuti sa stranice saveza računovođa FBIH),ACCA Fin.Izvještavanje
U toku ove sedmice dobijam i Reviziju i sistemi interne kontrole.
Poznanik prošle godine položio bez problema učeći po ovoj literaturi,naravno uz ispitna pitanja sa stranice saveza.
Sretno
Za fin.izvještavanje sam nabavio:Fin.računovodstvo za MSFI i MRS (Jahić),MSFI i MRSI (to možeš skinuti sa stranice saveza računovođa FBIH),ACCA Fin.Izvještavanje
U toku ove sedmice dobijam i Reviziju i sistemi interne kontrole.
Poznanik prošle godine položio bez problema učeći po ovoj literaturi,naravno uz ispitna pitanja sa stranice saveza.
Sretno
- jazmin
#289 Re: certificirani racunovodja
jeli to ona od 1000 i nešto stranica, jer ja sam takođe uzela Jahica ali onu neku drugu manju knjigu, izgleda da to nije ta, a MSFI i MRS sam skinula a gdje si nabavio ACCA Fin.Izvještavanje ( imaš li išta u elektronskoj formi )
hajd javi sta budes imao iz Revizije, ja ako sta nabavim javim se
hajd javi sta budes imao iz Revizije, ja ako sta nabavim javim se
- desperate housewife
#290 Re: certificirani racunovodja
semlaca, mislim da ti to neće bit potrebno.
- ExNihilo
#291 Re: certificirani racunovodja
Dobil ti posao u PWC?desperate housewife wrote:semlaca, mislim da ti to neće bit potrebno.
- djulba
#292 Re: certificirani racunovodja
Oni ti daju ako ima zadatak u kojem trebaju. tj daju samo jedan list na kojem se nalazi broj koji ti treba a tvoje je da znaš kojisemlaca wrote:Zna li iko mogu li se na ispitu iz Primjene Finans. Menadžmenta koristiti finansijske tablice?
-
edoze1
#293 Re: certificirani racunovodja
za jazmin
jeste ona preko 1000 strana,kupljena u zenici kopija 30-tak KM,sve je detaljnije objašnjeno i sa više zadataka u odnosu na tu skraćenu verziju(koju isto imam).acca fin.izvještavanje dobio od prijatelja isto kopija.po meni prvo preći jahića i standarde,pitanja pa tek onda acca.ovih dana dobijam reviziju pa javim.
jeste ona preko 1000 strana,kupljena u zenici kopija 30-tak KM,sve je detaljnije objašnjeno i sa više zadataka u odnosu na tu skraćenu verziju(koju isto imam).acca fin.izvještavanje dobio od prijatelja isto kopija.po meni prvo preći jahića i standarde,pitanja pa tek onda acca.ovih dana dobijam reviziju pa javim.
-
inshallah
#295 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav svima, jesu li dipl.ekonomije u BiH i dalje oslobodjeni 2 ispita za licencu ili je to samo san sad 
-
edoze1
#296 Re: certificirani racunovodja
ima pitanje u vezi potvrde o radnom iskustvu (zvao savez ali se niko ne javlja):
u periodu od 2005 do 2008 (nepune tri godine proveo na poslovima u računovodstvu jednog privatnog preduzeća).u periodu od 2008 do danas nešto bio na birou,radio u još tri firme u računovodstvu ,u svakoj otprilike 8 do 12 mjeseci).
pitanje:kada dođe vrijeme iduće godine da li šaljem potvrdu samo za radno iskustvu u periodu od 2005-2008 ili da uz ovu potvrdu pošaljem potvrde i od ostalih poslodavaca???
u periodu od 2005 do 2008 (nepune tri godine proveo na poslovima u računovodstvu jednog privatnog preduzeća).u periodu od 2008 do danas nešto bio na birou,radio u još tri firme u računovodstvu ,u svakoj otprilike 8 do 12 mjeseci).
pitanje:kada dođe vrijeme iduće godine da li šaljem potvrdu samo za radno iskustvu u periodu od 2005-2008 ili da uz ovu potvrdu pošaljem potvrde i od ostalih poslodavaca???
- jazmin
#297 Re: certificirani racunovodja
Ma pokusaj opet dobiti savez, ali njima su bitne 2 godine iskustva pa bilo kakva potvrda da se posalje, a kako vidim ti imas i više 
- jazmin
#298 Re: certificirani racunovodja
inshallah wrote:Pozdrav svima, jesu li dipl.ekonomije u BiH i dalje oslobodjeni 2 ispita za licencu ili je to samo san sad
Ja koliko znam da smo oslobođeni od poslovnog prava samo.
-
ekseks
#299 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav!

-
natascha
#300 Re: certificirani racunovodja
Please, savjet...Planiram da pripremam ispite za maj(ako uspijem:() pa me interesuje sljedeće. Planirala sam da pređem ova ispitna pitanja, rješenja i ostalo sa stranice Saveza. Preporučuje li se da se pređu ovi dokumenti MSFI i MRS koji također imaju na njihovoj stranici, osim ostale literature koju svakako moram nabaviti. Da li postoji pravilo šta prvo polagati, mislim na to da li je neki predmet uslov za drugi i to, koji su vaši savjeti šta je bolje uzeti za početak ......