certificirani računovođa
Moderator: anex
-
maraazra
#1 certificirani računovođa
Dali ima netko tko prodaje literaturu i testove od prije da se dogovorimo oko kupnje ako mu ne treba:)?
Last edited by maraazra on 19/11/2010 13:41, edited 3 times in total.
- djulba
#2 Re: certificirani računovođa
Položi ovih pet ispita i biti ćeš certificirani računovođa. što se tiče ranijih riješenih ispita možeš ih sve skinuti na stranici
http://www.srr-fbih.org/nova_zvanja.asp
a što se tiče literature dobro prouči te riješene ispite. a mogu ti preporučit slijedeće:
Poslovno pravo i porezi: skini slijedeće zakone sa interneta: Zakon o PDV-u. Zakon o Privrednim društvima. zakon o porezu na dobit.
Finansijski menadžment: knjiga finansijski menadžment autor dragan mikerević. Možeš kupiti na ekonomskom fakultetu u sarajevu i banjaluci. košta 50 KM.
A za ostale ispite nađi bilo šta iz predložene literature ali ti prvo preporučujem da dobro naučiš ranija ispitna pitanja.
Predavanja jesu od pomoći ali nisam ni ja išao pa sam sve položio.
Pozdrav.
http://www.srr-fbih.org/nova_zvanja.asp
a što se tiče literature dobro prouči te riješene ispite. a mogu ti preporučit slijedeće:
Poslovno pravo i porezi: skini slijedeće zakone sa interneta: Zakon o PDV-u. Zakon o Privrednim društvima. zakon o porezu na dobit.
Finansijski menadžment: knjiga finansijski menadžment autor dragan mikerević. Možeš kupiti na ekonomskom fakultetu u sarajevu i banjaluci. košta 50 KM.
A za ostale ispite nađi bilo šta iz predložene literature ali ti prvo preporučujem da dobro naučiš ranija ispitna pitanja.
Predavanja jesu od pomoći ali nisam ni ja išao pa sam sve položio.
Pozdrav.
-
maraazra
#3 Re: certificirani računovođa
hvala na odgovoru od velike je pomoci
.
Pozdrav
Pozdrav
- Sheytanela
#4 Re: certificirani računovođa
Moze li neko reci iz cega ste ucili teoriju iz upravljackog, dosta pitanja iz testova ne uspijevam naci u praktikumu od Melihe B. 
-
maraazra
#5 Re: certificirani računovođa
ne znam i ja se mucim s njim 
- kockica_kockica
#6 Re: certificirani računovođa
Moja prijateljica zeli polagati za certificiranog racunovodju... Medjutim ona zbog svojih obaveza ne moze ici na predavanja.
Ima li neko da voljan da joj proda ili da na koristenje po povoljnoj cijeni literaturu koja je potrebna za polaganje ovih predmeta
Hvala
Ima li neko da voljan da joj proda ili da na koristenje po povoljnoj cijeni literaturu koja je potrebna za polaganje ovih predmeta
Hvala
-
berina74
#7 Re: certificirani računovođa
Ako nekome trebaju knjige za polaganje ispita za zvanje Certificirani računovođa evo vam moj kontakt broj 061/899-935..ja položila 
-
jasko__
#8 Re: certificirani računovođa
Narode kontal' iko onaj raspored testiranja sto su objavili....za zavrsen cetverogodisnji ekonomski mi je vala mutno skroz....il je do mene....zasto su po dva termina????????!!!!!!!!!!!