Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
nosara

#76 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

MrBega wrote:Ja sam svoj Islam naucio u Dzamiji i Mektebu, tamo gdje se Islam uci.Kako ce reis rijesiti situaciju kad ima 29 muslimana, jednog srbina i jednog hrvata u istom razredu?Ako mu je cilj jednakost i multinacionalnost, sve i jedna skola u drzavi mora imat barem po jednog hodžu i dva popa, nisam siguran za rabine i marksiste
S obzirom na sramotan zaostatak u gradivu proteklih 20 i kusur godina, barem dva profesora marksizma po godini... 8-)
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#77 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ma, znam ja Mustafu jos dok je mladi imam bio. Bio je arogantan, patio od velicine, i svoje govore pocinjao rijecima,
'Ja, IMAM VELIKI...", ma sta god to znacilo. :oops:

PS-Nije on nista gori od drugih vjerskih poglavara na ovim prostorima, iako mu se ne bi cijenilo i da je evlija.
zlafa

#78 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zlafa »

Kakve veze brisanje vjeronauke ima sa identitetom?Ti kao pojedinac, ako želis odgojiti svoje dijete u duhu Islama, nije ti potrebna nijedna institucija.Samo dobra volja i znanje.Ako ćemo po Islamu i njegovim istinskim tekovinama to i jeste ustvari tvoja dužnost,a ne nekog profesora ili nastavnika.Na sudnjem danu ti ćes LICNO odgovarati ,što nisi dovoljno znanja (ili jesi)prenio svom djetetu.[/quote]

Ne slazem se u potpunosti jer za sve je odgovorna osoba koja pazi stanje muslimana ( hodja/reis/halifa) al to sada ode puno daleko od teme. Ti dajes znanja koliko imas a Bogami profesor/efendija imaju puno vise znanjai puno vise ce nauciti dijete. A vecina naseg naroda ne zna puno o islamu uopste a nije mu mrsko da djete zna i sazna vise.
_Sarajka

#79 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by _Sarajka »

nosara wrote:
metronom wrote:
nosara wrote:Cuj, kvazibosnjake...? Onaj daje certifikat na hrvatstvo, ti na bosnjastvo... Nije to u redu... :sad:
A, ne, ne, nece moci. Da bi bio Bosnjak valjda trebas prvo da se sam opredjelis da budes Bosnjak. To sto se zoves Emir te ne opredjeljuje automatski ni kao Bosnjaka ni kao muslimana. Pogotovo kad ocigledno radis protiv interesa nabrojanih.
Aha... E dobro... :D
Dobro je Đole rekao "putuj evropo" :-)
domaci.ba

#80 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by domaci.ba »

De @ tratincica matere ti odvadi malo.Ko da mater svoju slusam,sto ne odgajas ako je tako.Zdusno se zalagati za ukidanje vjeronauke nece naici na zeljeni odaziv i klicanje naroda.Efekat je suprotan!
palermo

#81 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by palermo »

klif wrote:[

Naravno da Cerić i svaki pripadnik IZ ima pravo da se izjasni o svim političkim pitanjima u BiH, ali smatram da jezik huškanja za to nije primjeren.
To je suština. Reis ne samo da ima pravo, nego i obavezu da govori o svim društenim i političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini. Ono što je problematično je da je ovaj govor bio govor huškanja, govor mržnje, i govor koji generira podjele. A svako pravo sa sobom nosi i odgovornost. Dakle, nitko ne smije osporiti pravo Reisu da govori, ali niti pravo drugih da se na kritički način odnosi prema onome što je izrekao.
nosara

#82 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote: Cuj, kvazibosnjake...? Onaj daje certifikat na hrvatstvo, ti na bosnjastvo... Nije to u redu... :sad:
ako nisi legitimni, certificirani Bosnjak, razligu
prvo skeniraj uplatnicu clanarine IZ, postavi je ovdje, a onda se javi za rijec :oops: :D
Eto i tebe... :D Pa kako je...? :wink:
Altsa

#83 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Altsa »

vjeronauka se ne brise (na moju zalost) vec se samo ocjena iz vjeronauke ne racuna u ukupni prosjek...e sada se svira druga muzika i po toj muzic ce se i igrati...znam da su na pocetku koraci teski ali ce tzv. vjernici brzo uhvatiti korak i prilagodit se tome na veliku zalost naseg reisa
_Sarajka

#84 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by _Sarajka »

zlafa wrote:Kakve veze brisanje vjeronauke ima sa identitetom?Ti kao pojedinac, ako želis odgojiti svoje dijete u duhu Islama, nije ti potrebna nijedna institucija.Samo dobra volja i znanje.Ako ćemo po Islamu i njegovim istinskim tekovinama to i jeste ustvari tvoja dužnost,a ne nekog profesora ili nastavnika.Na sudnjem danu ti ćes LICNO odgovarati ,što nisi dovoljno znanja (ili jesi)prenio svom djetetu.
Ne slazem se u potpunosti jer za sve je odgovorna osoba koja pazi stanje muslimana ( hodja/reis/halifa) al to sada ode puno daleko od teme. Ti dajes znanja koliko imas a Bogami profesor/efendija imaju puno vise znanjai puno vise ce nauciti dijete. A vecina naseg naroda ne zna puno o islamu uopste a nije mu mrsko da djete zna i sazna vise.[/quote]

Kakvo stanje?Nije valjda to BiH psihijatrijska ustanova a Cerić psihijatar.Na moje stanje ne treba niko "paziti"!Ako osjetim potrebu i dođem do saznanja da moje dijete treba više no sto mu ja mogu pružiti,znam tačno na koju ću se adresu obratiti.
Last edited by _Sarajka on 17/05/2011 12:20, edited 1 time in total.
nosara

#85 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

domaci.ba wrote:De @ tratincica matere ti odvadi malo.Ko da mater svoju slusam,sto ne odgajas ako je tako.Zdusno se zalagati za ukidanje vjeronauke nece naici na zeljeni odaziv i klicanje naroda.Efekat je suprotan!
Ma niko nista ne ukida, sta vam je... :wink:
zonbirile

#86 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

na čijoj sisi muzu pare ti vjeroučitelji? Zna li iko nezaposlenog vjerskog služebnika?
arte.fakt

#87 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by arte.fakt »

kad se reis bude opet birao u CK bice po volji bakira zlaje i sl. Ajmo ponovit osnove IZ je NVO ili NGO kako hocete bazirana na dobrovoljnom clanstvu. Ko hoce biti clan bujrum ko nece VOZ . Nigdje ne pise da je vjera i vjerovanje uvjetovano clanstvom u IZ .Ako clanovima IZ odgovara reis ovakav zasto ljude ne ostavite na miru , ili je spas u zabranama , znam da nije lako se odvici zabranjivanja 50 godina se branilo i zabranjivalo pa sad od jednom treba stati i postati libelaran , nije lako ...
Adriatic

#88 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Adriatic »

Zanima me zašto Reis ovakav govor ne održi u Davosu napr.
Adriatic

#89 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Adriatic »

arte.fakt wrote:kad se reis bude opet birao u CK bice po volji bakira zlaje i sl. Ajmo ponovit osnove IZ je NVO ili NGO kako hocete bazirana na dobrovoljnom clanstvu. Ko hoce biti clan bujrum ko nece VOZ . Nigdje ne pise da je vjera i vjerovanje uvjetovano clanstvom u IZ .Ako clanovima IZ odgovara reis ovakav zasto ljude ne ostavite na miru , ili je spas u zabranama , znam da nije lako se odvici zabranjivanja 50 godina se branilo i zabranjivalo pa sad od jednom treba stati i postati libelaran , nije lako ...
Ko je kome zabranjivao 50 godina?
_Sarajka

#90 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by _Sarajka »

domaci.ba wrote:De @ tratincica matere ti odvadi malo.Ko da mater svoju slusam,sto ne odgajas ako je tako.Zdusno se zalagati za ukidanje vjeronauke nece naici na zeljeni odaziv i klicanje naroda.Efekat je suprotan!
Ti u 2 rečenice sam sebe demantuješ tako da ćes ostati uskraćen za repliku.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#91 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Adriatic wrote:Zanima me zašto Reis ovakav govor ne održi u Davosu napr.
Pa da ga ista ona publika slusa i tamo bi. ;-)
arte.fakt

#92 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by arte.fakt »

Adriatic wrote:
arte.fakt wrote:kad se reis bude opet birao u CK bice po volji bakira zlaje i sl. Ajmo ponovit osnove IZ je NVO ili NGO kako hocete bazirana na dobrovoljnom clanstvu. Ko hoce biti clan bujrum ko nece VOZ . Nigdje ne pise da je vjera i vjerovanje uvjetovano clanstvom u IZ .Ako clanovima IZ odgovara reis ovakav zasto ljude ne ostavite na miru , ili je spas u zabranama , znam da nije lako se odvici zabranjivanja 50 godina se branilo i zabranjivalo pa sad od jednom treba stati i postati libelaran , nije lako ...
vlast je zabranjivala i petljala se u rad IZ i kotrolisala istu kroz UBDU i slicne institucije. zna se veoma dobro kako su zavrsavali nepodobni ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#93 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

ma care moj nije to problem.....problem je kad jedan NVO pretendira da upravlja državom...a o tome se izgleda ne želi pričati
nosara

#94 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

zonbirile wrote:na čijoj sisi muzu pare ti vjeroučitelji? Zna li iko nezaposlenog vjerskog služebnika?
Ne o tome...! Ne dizi im tlak... :D

Osim toga, oni rade sveti posao podebljavanja nasih medjusobnih razlika... :bih:
zonbirile

#95 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

---------------------------
meritum razmišljanja bi bio koji će qurac on svjetskom ekonomskom forumu?
palermo

#96 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by palermo »

Da, ali on prijeti neredima, izlaskom na ulice, anarhijom.........a to je nešto što se ne tiče samo članova Islamske zajednice.
nosara

#97 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

arte.fakt wrote:
Adriatic wrote:
vlast je zabranjivala i petljala se u rad IZ i kotrolisala istu kroz UBDU i slicne institucije. zna se veoma dobro kako su zavrsavali nepodobni ...
Jasta, brate...! Zna se i ko je Mustafu poslao u Cikago onomad, nekad... Sve se zna... :D
arte.fakt

#98 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by arte.fakt »

JoseMujica wrote:
ma care moj nije to problem.....problem je kad jedan NVO pretendira da upravlja državom...a o tome se izgleda ne želi pričati
ko bolan zeli upravljat drzavom . sta treba da bude ko ikebana da suti i gleda sta se desava !?
Scipio

#99 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Scipio »

kukuruz_kokicar wrote:
Haris.ba wrote:
Motokultivator wrote:Nego bi svi da se bave njegovim poslom, a eto ti spomenu ekonomiju, o tome niko nece ni da prica, a kamoli da se bavi time. Sad bi mozda trebo Rejs da se bavim time :shock: :?:
Očito vlada neznanje o odnosu Islama prema životu, i poglavara zajednice muslimana prema društvu.

Poglavar muslimana, kakav god da je, ako želi da poštuje postulate Islama biće uključen u sve (važne) tokove društvenoga života. Može se to nekome ne sviđati. Može se čak i boriti protiv toga. Ali nek se bude spremno i na protuodgovore(samo budale će misliti da govorim o oružanoj borbi).

Tako reis će da bude i informatičar, i pravnik, i ekonomista, i doktor medicine, i ratar, i mehaničar, i učitelj, i profesor... Ma pravi renesansni čova. :D

Vidim da ima puno objede na govor reisa sa Bune. Hoćemo pravnu državu? Svako od nas ima pravo da prijavi reisa za npr. krivično djelo "govor mržnje" ako mislite da su tačna mišljenja da je govor bio rasistički, nacionalistički i slično.
Bas mi je nekako lijepo slusati kada reis vazi o bosnjastvu-muslimanstvu, multikulturi, teoriji prilagodjavanja, seksu, obrazovanju, evropskim integracijama ili teoriji struna.
Ma niko ne moze i ne treba zabraniti doticnom da se bavi i takvim temama, bas kao sto niko ne moze zabraniti meni i drugim da ismijavam njegove provale koje izjavi vrteci se oko tema u kojima pokazuje neograničeno samopouzdanje i još veće neznanje.
I ne, to nije ismijavanje titule reisa ili islama. To je ismijavanje gradjanina Mustafe Cerića koji bi iste gluposti valjao i kao vladika, biskup ili predsjednik radnickog savjeta u Titinom vaktu.
Ja nikada ne bih kvalifikovao njegove izjave kao govor mrznje nego vise kao govor elementarnih populističkih gluposti, a za takav prestup najstrozija kazna je javna kritika i smijeh.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
AC_grom_DC

#100 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by AC_grom_DC »

Image
Locked