Cerić islamski poglavar ili političar
- JBT
#626 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
A sta ce skolama uopste vjeronauka kada postoje mejtafi, medrese, i skole pri katolickim i pravoslavnim skolama? Ionako zvrlje prazni, a imaju kapacitet da podmire sve potrebe onih koji hoce da odgajaju djecu na takav nacin.
A ove milione koji se trose na vjeronauku u javnim skolama usmjeriti u poboljsanje uslova obrazovanja u samim skolama.
A ove milione koji se trose na vjeronauku u javnim skolama usmjeriti u poboljsanje uslova obrazovanja u samim skolama.
- Mojo Jojo
#627 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????seln wrote:Za mene se vec odavno ne postavlja pitanje zeli li Ceric biti vjernik ili politicar. On jednostavno zeli oboje.
Njegova bolesna ambicioznost potice vizije o nekoj vrsti bosankog imama, koji bi bio i vjerski i svjetovni lider.
Sad bi trebalo reci "ako ima imalo obraza i razuma, treba dati ostavku"...ali on to nema. Ni jedno ni drugo.
Čovjek je vjerski predstavnik jednog od tri konstitutivna naroda , kakav je da je neko ga je izabrao da sjedi tu...stoga frajeru
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#628 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
ko ga je i kako izabrao? kada izađe na izbore da imamo svi opciju da glasamo ili ne glasamo za istoga neka vazi šta hoće i o čemu hoće.Mojo Jojo wrote:Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????seln wrote:Za mene se vec odavno ne postavlja pitanje zeli li Ceric biti vjernik ili politicar. On jednostavno zeli oboje.
Njegova bolesna ambicioznost potice vizije o nekoj vrsti bosankog imama, koji bi bio i vjerski i svjetovni lider.
Sad bi trebalo reci "ako ima imalo obraza i razuma, treba dati ostavku"...ali on to nema. Ni jedno ni drugo.
Čovjek je vjerski predstavnik jednog od tri konstitutivna naroda , kakav je da je neko ga je izabrao da sjedi tu...stoga frajeru
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#629 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Pa to ti je isti nalet kao i ovi novi nikovi sto su preko noci osvanuli na forumu...goibos wrote:a vidi što su regrutovali mlade muslimane i vehabijske internet klubove da klikaju "DA" na anketi na sa-x
![]()
![]()
![]()
neki čitavu noć nisu spavali
Kako reis kaze...mozda je ovo vec i poceli sarajevsko ljeto,ali prvo napadom na internetu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#630 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
vjerski predstavnik jednog od naroda...Mojo Jojo wrote:
Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????
@Mujica, ja bih reko, da je 'čovjek' organ uprave
-
VahaG
#631 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Mojo Jojo wrote:Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????seln wrote:Za mene se vec odavno ne postavlja pitanje zeli li Ceric biti vjernik ili politicar. On jednostavno zeli oboje.
A ko ga je izabrao? Odakle mu uopste pravo da predstavlja mene, ili bilo koga od naraoda ciji je on 'vodja'???
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#632 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
...nesto kao visoki predstavnik..ali naravno samo za jedan narod. I jos naravnije
,njegove stavove,geste i istupe mogu samo ,i iskljucivo,komentarisati njegovi sljedbenici i samo pobozni puk.
Necu da zakuhavam,ali ovo jedan,samo,jedini,iskljucivo i slicno me neodoljivo pdsjeca na nesto..al' eto necu nastaviti sa daljnjim izlaganjem ( samocenzura
)
Necu da zakuhavam,ali ovo jedan,samo,jedini,iskljucivo i slicno me neodoljivo pdsjeca na nesto..al' eto necu nastaviti sa daljnjim izlaganjem ( samocenzura
-
nihoniho
#633 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
najsmjesnija mi je rijec "dijalog" u ovom kontekstu!?
kao treba se pokrenuti opsezna rasprava o tome trebaju li ocjene iz vjeronauke biti opisne ili ulaziti u prosjek,mozda i ukljuciti eksperte sa univerziteta u kairu!
ministar je ,na osnovu utemeljene procjene o diskriminaciji, do daljnjega, ocjenu iz vjeronauka promijenio u opisnu i....... ?
reis, svjestan da je u defanzivi, koristi priliku da na krajnje agresivan i primitivan nacin mobilizira onu nepismenu gomilu na kojoj gradi poziciju......
ne smije mu se popustati, kakav dijalog, treba ga postaviti na svoje mjesto......
kao treba se pokrenuti opsezna rasprava o tome trebaju li ocjene iz vjeronauke biti opisne ili ulaziti u prosjek,mozda i ukljuciti eksperte sa univerziteta u kairu!
ministar je ,na osnovu utemeljene procjene o diskriminaciji, do daljnjega, ocjenu iz vjeronauka promijenio u opisnu i....... ?
reis, svjestan da je u defanzivi, koristi priliku da na krajnje agresivan i primitivan nacin mobilizira onu nepismenu gomilu na kojoj gradi poziciju......
ne smije mu se popustati, kakav dijalog, treba ga postaviti na svoje mjesto......
- nosara
#634 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Dobro je da nije "vjerski predstavnik jedinog naroda"...Chmoljo wrote:vjerski predstavnik jednog od naroda...Mojo Jojo wrote:
Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????
Čovjek je vjerski predstavnik jednog od tri konstitutivna naroda , kakav je da je neko ga je izabrao da sjedi tu...stoga frajeruprajsles
mada nije ni daleko od pameti. koliko se love dobija od države, komotno se mogu voditi kao državna administracija...
@Mujica, ja bih reko, da je 'čovjek' organ upraveza vjerska pitanja jednog naroda
- Chmoljo
#635 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
samo ti udri ba. vidiš da tema puca od sabura-LIBERO- wrote:...nesto kao visoki predstavnik..ali naravno samo za jedan narod. I jos naravnije,njegove stavove,geste i istupe mogu samo ,i iskljucivo,komentarisati njegovi sljedbenici i samo pobozni puk.
Necu da zakuhavam,ali ovo jedan,samo,jedini,iskljucivo i slicno me neodoljivo pdsjeca na nesto..al' eto necu nastaviti sa daljnjim izlaganjem ( samocenzura)
- nosara
#636 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Do Emira je...nihoniho wrote:najsmjesnija mi je rijec "dijalog" u ovom kontekstu!?
-
Admjus
#637 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
ma kakvo sarajevsko ljeto, kakva sarajevska jesen? Možda se čak ni miš ne rodi od ovog gorotresa. Mustafa ef. Cerić će od najbližih saradnika dobiti informaciju da ga narod podržava u svemu što radi mada je to čista laž. Reći će mu da ga napadaju komunjare i ateisti a glas vjernika intelektualaca, ljudi kojima je stalo do IZ neće čuti kao i da ne postoji. Pitam se kako je moguće da sabornik IZ ne digne svoj glas zarad onih koji su ga u Sabor izabrali.
Nema sumnje reis Cerić će završiti na smetljištu istorije prije ili kasnije tako da ćemo jednog dana imati boljeg reisa. A uvijek može i gore.
Nema sumnje reis Cerić će završiti na smetljištu istorije prije ili kasnije tako da ćemo jednog dana imati boljeg reisa. A uvijek može i gore.
- Mojo Jojo
#638 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Iskreno neznam detalje o načinu izbora resia, ali sigurno znam postoji procedura gdje neko glasa, da postoje kandidati i sl.VahaG wrote:Mojo Jojo wrote:Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????seln wrote:Za mene se vec odavno ne postavlja pitanje zeli li Ceric biti vjernik ili politicar. On jednostavno zeli oboje.
A ko ga je izabrao? Odakle mu uopste pravo da predstavlja mene, ili bilo koga od naraoda ciji je on 'vodja'???
Ti si glasao u oktobru prošle godine kao i ja
A sad bi još i vjerskog poglavara da biraš
Ma sad svi hoće da se pitaju za sve, e pa ne može. Postoje pravila, procedure,
Glasaju li svi katolici pri izboru za papu?
Ne to rade njihovi kardinali za njih,
- JoseMujica
#639 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
ah odvuče me ovo na jednu anegdotu, ratnu off topic al vrijedno.....mjesto dešavanja Bijela kosa ispod Golog brda, Igman, krajem 1994.Chmoljo wrote:vjerski predstavnik jednog od naroda...Mojo Jojo wrote:
Čovjek je vjerski predstavnik jednog od tri konstitutivna naroda , kakav je da je neko ga je izabrao da sjedi tu...stoga frajeruprajsles
mada nije ni daleko od pameti. koliko se love dobija od države, komotno se mogu voditi kao državna administracija...
@Mujica, ja bih reko, da je 'čovjek' organ upraveza vjerska pitanja jednog naroda
I došao u obilazak linija friško postavljeni đeneral za moral iPD i zvjerska pitanja (tako se u raji zvalo) Fikret Muslimović i sad na IKM-u okupio one linijaše, stare likove i počeo da vazi o borbi, vjeri ovome oneome i svaka druga mi musimani itd i nakon jedno sat hutbe pita đeneral: Jel ima ko kakvih pitanja? kad diže jedan lola ruku i pita: Bogati đenerale šta ti dođe Halid Muslimović?
-
dibidus
#640 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ponovo su na sceni nepomiorljivi stavovi, ali ipak moramo se sloziti oko jednoga:
Ovaj necuveni ispad i problem ne bi postojao da je reis pametan covjek.
Nazalost nije i to se nikakvom ahmedijom prikriti ne moze.
"pametan misli sta govori, budala govori sta misli"
Ovaj necuveni ispad i problem ne bi postojao da je reis pametan covjek.
Nazalost nije i to se nikakvom ahmedijom prikriti ne moze.
"pametan misli sta govori, budala govori sta misli"
-
iceman2010
#641 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Cije procjene? Vlastite? Ne treba nam onda ministarstvo, ni druge relevantne institucije, ni javna rasprava...., samo ministar. Neka nikog ne pita nista i neka sam donosi odluke. Iz koje je partije i ne cudi me.nihoniho wrote:najsmjesnija mi je rijec "dijalog" u ovom kontekstu!?
- Chmoljo
#642 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
katolici nisu narodMojo Jojo wrote: Iskreno neznam detalje o načinu izbora resia, ali sigurno znam postoji procedura gdje neko glasa, da postoje kandidati i sl.
Ti si glasao u oktobru prošle godine kao i ja![]()
A sad bi još i vjerskog poglavara da biraš![]()
Ma sad svi hoće da se pitaju za sve, e pa ne može. Postoje pravila, procedure,![]()

-
nihoniho
#643 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
joj kakvi su to supci bili,iz citanke.......JoseMujica wrote: I došao u obilazak linija friško postavljeni đeneral za moral iPD i zvjerska pitanja (tako se u raji zvalo) Fikret Muslimović i sad na IKM-u okupio one linijaše, stare likove i počeo da vazi o borbi, vjeri ovome oneome i svaka druga mi musimani itd i nakon jedno sat hutbe pita đeneral: Jel ima ko kakvih pitanja? kad diže jedan lola ruku i pita: Bogati đenerale šta ti dođe Halid Muslimović?
- poznanik
#644 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Taj isti "čovjek" - reis IZBiH, ima svoje nadležnosti i kompetencije:Mojo Jojo wrote:Ko si sad pa ti da daješ sebi pravo da cijeniš koliko ko ima obraza i razuma????seln wrote:Za mene se vec odavno ne postavlja pitanje zeli li Ceric biti vjernik ili politicar. On jednostavno zeli oboje.
Kakve veze imaju njegove kompetencije sa političkim govorom o Eštonovoj, Dodiku, Mitteranu, bombardovanju sjeverne Afrike...izrečenom na vjerskom okupljanju na Buni?-izdaje murasele (odobrenja, postavljenja) muftijama, profesorima vjerskih nauka i hatibima,
-daje prijedlog Saboru Islamske zajednice za imenovanje i razrješenje generalnog sekretara Rijaseta Islamske zajednice i direktora Vakufske direkcije,
-zaustavlja od izvršenja svaku odluku organa Islamske zajednice za koju ocijeni da je u suprotnosti sa islamskim normama, rješenjem kojim nalaže njeno poništenje ili usklađivanje sa islamskim normama.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#645 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Banda crvena je l' daiceman2010 wrote:Cije procjene? Vlastite? Ne treba nam onda ministarstvo, ni druge relevantne institucije, ni javna rasprava...., samo ministar. Neka nikog ne pita nista i neka sam donosi odluke. Iz koje je partije i ne cudi me.nihoniho wrote:najsmjesnija mi je rijec "dijalog" u ovom kontekstu!?
- Chmoljo
#646 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
JoseMujica wrote:
ah odvuče me ovo na jednu anegdotu, ratnu off topic al vrijedno.....mjesto dešavanja Bijela kosa ispod Golog brda, Igman, krajem 1994.
I došao u obilazak linija friško postavljeni đeneral za moral iPD i zvjerska pitanja (tako se u raji zvalo) Fikret Muslimović i sad na IKM-u okupio one linijaše, stare likove i počeo da vazi o borbi, vjeri ovome oneome i svaka druga mi musimani itd i nakon jedno sat hutbe pita đeneral: Jel ima ko kakvih pitanja? kad diže jedan lola ruku i pita: Bogati đenerale šta ti dođe Halid Muslimović?
- JoseMujica
#647 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
nažalost to je bio zaokret kada je tihom revolucijom proklamirana platforma Predsjedništva BiH zamiijenjena u praksi Islamskom dekleracijom 
- Chisum
#648 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Nisu... ali slabo se sta nauci u Saffu.Chmoljo wrote:katolici nisu narodMojo Jojo wrote: Iskreno neznam detalje o načinu izbora resia, ali sigurno znam postoji procedura gdje neko glasa, da postoje kandidati i sl.
Ti si glasao u oktobru prošle godine kao i ja![]()
A sad bi još i vjerskog poglavara da biraš![]()
Ma sad svi hoće da se pitaju za sve, e pa ne može. Postoje pravila, procedure,![]()
Medjutim, reis Ceric Koke bi svasta nesto dao da moze k'o papa... da ga izaberu - pa dok ne rikne
Ali evo ga, vec treci mandat bi da vlada.... tako da - Habemus PapaK!
Last edited by Chisum on 18/05/2011 15:30, edited 2 times in total.
-
nihoniho
#649 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
ne,nego je trebao konsultovati hodze i popove, mozda i koalicione partnere!?iceman2010 wrote:
Cije procjene? Vlastite? Ne treba nam onda ministarstvo, ni druge relevantne institucije, ni javna rasprava...., samo ministar. Neka nikog ne pita nista i neka sam donosi odluke. Iz koje je partije i ne cudi me.
eventualno referendumcic!?
ili da pitamo gradjane gluhe bukovice, recimo?
- JoseMujica
#650 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
biće zeznuto sastaviti pravo pitanje:
Da li, ako se stavi ruka na nju, odluka pada ili stoji?
Da li, ako se stavi ruka na nju, odluka pada ili stoji?