Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#601 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by prljavi Hare »

Bayraktar wrote:Interesantno je to da na ovom forumu...forumu boljševika...svaki dan treba da čitamo o atacima na sve Bošnjačko. Svako drugo mišljenje je popraćeno sa salvom pljuvanj...banovanja a tako se dicite demokratijom. :run:
Samo mala replika!Nisam ja boljševik,nisam ni socijaldemokrata,ja sam komunista,nego jebi ga,kako god
pogledam,opet mi Zlaja nekako najbliži!!!! :D

P.S.Ima stvari na kojima sam ja Ceriću zahvalan,da ne bi njega i njegove "vojske" sad bi nam četnici skakali
po Sarajevu!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
polusvijet

#602 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by polusvijet »

Logicno je da se IZ i Ceric radikalizuju kad sdp ojaca.
To ce vazda tako biti u BiH.
Mozda bude blaze u periodima kad je na celu IZ neki reformator i posten covjek.
Ceric je prvenstveno politicar a IZ mu je izvor auktoriteta.
I sto je najgore, destruktivan je i neodgovoran.
Populista i licemjer.
fixer

#603 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by fixer »

Kakav je pacijent onaj monsinjor. Zao mi je sto ovo moram reci, ali lik je umobolnik prve vrste. Sad pogledah ovo na TV1 i mogu reci da mi se povraca. :x
Bayraktar

#604 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Bayraktar »

Uvijek se može bolje i kulturnije. Griješi se. Ljudski je to. Međutim, de makar trunku budite realni kada je IZ i Reis u pitanju i priznajte da on i muslimani moraju dat najmanje 5 golova da bi im se jedan prizvnao.[/quote]
O čemu ti pričaš bolan!? Muslimanima treba reis koji NEĆE DAVATI AUTOGOLOVE. Po tebi reisu se omakne greška tu i tamo. Ja bih rekao da mu se od 1993 omaklo par dobrih poteza. Samo jednom sam bio inpresioniran njegovom hutbom a vazio je o nefsu i ljudskoj prirodi. Možemo li mi muslimani sebi priuštiti reisa kojeg moramo stalno braniti? Pa jesmo li maloumni pa da za reisa imamo čovjeka koji SVIMA JE JASNO, NE UMIJE DA NAS KAKO TREBA PREDSTAVLJA NI KOD KUĆE NI NA STRANI.[/quote]

Ovdje kao i obično nije problem Reis lično...(iako nije po volji i mnogih članova IZ i ima dosta toga da mu se prigovori oko organizacije i ostalih problema)...Ovdje je problem institucija Reisa i kompletna Islamska Zajednica. Treba muslimane opet stjerat na marginu društva. E neće tako ići, nismo se za to borili i krv prolili.
Ista priča je bila i oko izgradnje zgrade rijaseta i sjedište uleme.
Tako su FTV kao i ostali boljševički mediji prosuli salvu o tome kako se grade rezidencije a kao da privreda gubi.
Boli to što će sjedište rijaseta biti u Centru Sarajeva..pored šehida..pored našeg predsjednika.
Boli i sada što mala djeca uče sufaru..uče se duhovnosti...uče islam i podučavaju se čestitosti vjere.
Sijalica60W

#605 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Sijalica60W »

ultima_palabra wrote: Mojne me persirati :D
Ne sporim ja te stvari, samo mi se čini da se to radi sa mnogo manje truda i žara... a kada treba napasti sugrađanina i komšiju, to je nekako najslađe :roll: A to važi i za drugu stranu u ovom "sukobu"...
Izvini ali griješiš. Mislim da sam ti pojasnio zašto je upravo ovaj sukob drugačiji od standardnih sukoba na koje smo navikli. Činjenica je da su se ljudi naljutili, uvrijedili. Neki pretjeruju i na ovoj i na onoj strani, priznaćeš. Kolumnisti i novinari i tamo i ovamo. Ali, sada je to manje bitno.

Bitno je da se isprovocirao nepotreban konflikt koji će ostaviti traga. Isprovociran je bio od strane jedne osobe, jer ne bih da vjerujem da je to neki tamni plan partije kojoj pripada. Ko je prvi počeo, naravno da je bitno, jer nas argumentom "nije bitno ko je počeo rat" šikaniraju sa svih strana pokušavajući da dokažu nešto sasvim drugo.

Trend je biti, po inerciji, na strani onih koji bocnu u Islam. Nije to ništa neobično meni.
Sijalica60W

#606 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Sijalica60W »

Admjus wrote:
Uvijek se može bolje i kulturnije. Griješi se. Ljudski je to. Međutim, de makar trunku budite realni kada je IZ i Reis u pitanju i priznajte da on i muslimani moraju dat najmanje 5 golova da bi im se jedan prizvnao.
O čemu ti pričaš bolan!? Muslimanima treba reis koji NEĆE DAVATI AUTOGOLOVE. Po tebi reisu se omakne greška tu i tamo. Ja bih rekao da mu se od 1993 omaklo par dobrih poteza. Samo jednom sam bio inpresioniran njegovom hutbom a vazio je o nefsu i ljudskoj prirodi. Možemo li mi muslimani sebi priuštiti reisa kojeg moramo stalno braniti? Pa jesmo li maloumni pa da za reisa imamo čovjeka koji SVIMA JE JASNO, NE UMIJE DA NAS KAKO TREBA PREDSTAVLJA NI KOD KUĆE NI NA STRANI.[/quote]

Neka tebi tvoje mišljenje. Ja ne branim reisa jer mislim da nema potrebe. Nit je šta loše rekao, niti tu ima nekih izljeva mržnje. Možda izljeva ljutnje, ali to je druga stvar.
Hendrix

#607 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Hendrix »

Image
nosara

#608 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

fixer wrote:Kakav je pacijent onaj monsinjor. Zao mi je sto ovo moram reci, ali lik je umobolnik prve vrste. Sad pogledah ovo na TV1 i mogu reci da mi se povraca. :x
Sta, ko, gdje...? Daj malo socnih detalja... :D
seln

#609 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

Bayraktar wrote:
vaučer wrote:Totalne gluposti u bujicama isplivaju čim se dirne u osinje gnijezdo religije.
Vjeronauk nitko ne brani, ali to je izborni predmet ako je ikad išta igdje trebalo da bude izborni predmet.
Još se čini usluga vjerskim zajednicama što uopće ima vjeronauk u školama jedne sekularne države, ali ne, nije dovoljno već trebaju mali vjernici skupljati ocjene a mali ateisti biti učenici drugog reda. Ustvari bilo bi najbolje da e stavi neka odredba pa da i mali ateisti moraju biti dogmatizirani. Svima bi nam bilo lakše. :-)
Dosta više bome, dosta.
Bujrum...ko brani maloj djeci ateista i boljševika da imaju svoj predmet marksizma i darvinizma..titoizma...jugoslovenizma..To je vaše pravo..i treba da se borite da vaša djeca imaju takav predmet...Ne diraj me ..ne diram te
Polahko, ba. Doci ce civilizacija i u Bosnu. Tada ce vjeri biti mjesto u dzamijama i crkvama i nigdje drugo. Ceric ili njegov sljedbenik nece moci pricati o politici. Mozda ti se to ne svidja, ali bice tako. I za to nece trebati nikakva sila ni ministarski fermani.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#610 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

Bayraktar wrote:
Ovdje kao i obično nije problem Reis lično...(iako nije po volji i mnogih članova IZ i ima dosta toga da mu se prigovori oko organizacije i ostalih problema)...Ovdje je problem institucija Reisa i kompletna Islamska Zajednica. Treba muslimane opet stjerat na marginu društva. E neće tako ići, nismo se za to borili i krv prolili.
Tako su FTV kao i ostali boljševički mediji prosuli salvu o tome kako se grade rezidencije a kao da privreda gubi.
Boli to što će sjedište rijaseta biti u Centru Sarajeva..pored šehida..pored našeg predsjednika.
Boli i sada što mala djeca uče sufaru..uče se duhovnosti...uče islam i podučavaju se čestitosti vjere.
i jošp jednom nismo se borili za islam i reisa već da preživimo kao narod...i borili smo se i mobilizirani smo na borbu za Republiku Bosnu i Hercegovinu, na platformi Predsjedništa BiH, a ne na postulatima Islamske dekleracije. Onog trenuktka kad su vladaoci zamijenili ciljeve borbe i počeli sa skrivenom politikom, sami smo se popišali na državu u koju se kunemo i bez koje nam ovdje nema opstanka i stali rame uz rame sa sopstvenim koljačima.
Last edited by JoseMujica on 18/05/2011 14:09, edited 1 time in total.
nosara

#611 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

Bayraktar wrote:
A gdje uce baratat nozevima, utokama, kako smiksat najbolji fiks...? A, to su neka druga djeca... :-) Boljsevicka... :roll:
Patron of Formello

#612 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Patron of Formello »

Bayraktar wrote:
vaučer wrote:Totalne gluposti u bujicama isplivaju čim se dirne u osinje gnijezdo religije.
Vjeronauk nitko ne brani, ali to je izborni predmet ako je ikad išta igdje trebalo da bude izborni predmet.
Još se čini usluga vjerskim zajednicama što uopće ima vjeronauk u školama jedne sekularne države, ali ne, nije dovoljno već trebaju mali vjernici skupljati ocjene a mali ateisti biti učenici drugog reda. Ustvari bilo bi najbolje da e stavi neka odredba pa da i mali ateisti moraju biti dogmatizirani. Svima bi nam bilo lakše. :-)
Dosta više bome, dosta.
Bujrum...ko brani maloj djeci ateista i boljševika da imaju svoj predmet marksizma i darvinizma..titoizma...jugoslovenizma..To je vaše pravo..i treba da se borite da vaša djeca imaju takav predmet...Ne diraj me ..ne diram te
Bolje da imaju to i da uce o racionalnom nastajanju covjeka evolucijom nego da uce o iracionalnom nastanku covjeka iz blata. :oops:
seln

#613 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

Bayraktar wrote: Tako su FTV kao i ostali boljševički mediji prosuli salvu o tome kako se grade rezidencije a kao da privreda gubi.
Ne boli, vec nas zaboli, da izvines. I za vaseg predsjednika i za reisa. Dovoljno ce biti da ne laje.
fixer

#614 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by fixer »

nosara wrote:
fixer wrote:Kakav je pacijent onaj monsinjor. Zao mi je sto ovo moram reci, ali lik je umobolnik prve vrste. Sad pogledah ovo na TV1 i mogu reci da mi se povraca. :x
Kao diskriminirana su ona djeca koja su isla na vjeronauk, jer ,pobogu, morala su kupiti biljeznice. :D
nosara

#615 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

fixer wrote:
nosara wrote:
Kao diskriminirana su ona djeca koja su isla na vjeronauk, jer ,pobogu, morala su kupiti biljeznice. :D
Naravno, crkva je, materijalno, na izdisaju, pa im nije palo na pamet da oni kupe djeci "biljeznice"... :-)

Kako ga lukavo zavlace... :x
ultima_palabra

#616 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:Naravno, crkva je, materijalno, na izdisaju, pa im nije palo na pamet da oni kupe djeci "biljeznice"...

Kako ga lukavo zavlace...
Žao mi je što moram otići u generalizaciju, ali takva je crkva od pamtivijeka... vazda prijetvorno, ispotiha, ugroženost, dukat tamo, dukat vamo ali ostvare svoj cilj. Vidi slučaj kardinalove rezidencije :roll:
A Cera i Rijaset ko svjetina iz Andrićevih romana :oops:
nosara

#617 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:Naravno, crkva je, materijalno, na izdisaju, pa im nije palo na pamet da oni kupe djeci "biljeznice"...

Kako ga lukavo zavlace...
Žao mi je što moram otići u generalizaciju, ali takva je crkva od pamtivijeka... vazda prijetvorno, ispotiha, ugroženost, dukat tamo, dukat vamo ali ostvare svoj cilj. Vidi slučaj kardinalove rezidencije :roll:
A Cera i Rijaset ko svjetina iz Andrićevih romana :oops:
:lol:

Povijesna istina... Svaka ti dala...!
Bayraktar

#618 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Bayraktar »

Zanimljivo je da na ovom forumu kada se vodi polemika o Islamskoj zajednici se javljaju isti likovi i avatari.
Chisum

#619 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chisum »

Bayraktar wrote:
U centru Sarajeva?

Uh sto vas je neko dobro zajeb'o na ekskurziji.... :lol:

"... pored šehida..." Da... vjeruj, nekog ce da zaboli cinjenica da se dezerter i profiter sepuri kraj mezara onih koji su, za razliku od njega, OSTALI... da se bore, da budu uz svoj narod i zemlju.
Last edited by Chisum on 18/05/2011 14:39, edited 1 time in total.
JBT

#620 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JBT »

Kad su izbori u IZ za novog reisa? Ovaj sadasnji nas je vec u prvom mandatu ostetio do kosti, a sada mu tece treci mandat (mada su dva moguca prema ustavu IZ). :x
kukuruz_kokicar

#621 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by kukuruz_kokicar »

autocenzura :)
Last edited by kukuruz_kokicar on 18/05/2011 16:19, edited 2 times in total.
DaysleepeR

#622 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by DaysleepeR »

Reis je poglavar jedne mnogobrojne zajednice i njega prati puno ljudi. Samim tim ima odgovornost i obavezu (da ne pričam prema Bogu) prema svojim članovima da ne iznosi neistine u smislu zakuhavanja situacije. Ono što je uradio u Blagaju je čisto i namjerno LAGANJE kako bi se zapalile mase.

Rei Cerić i ostatak vjerskih službenika u IZ kao i iz drugih konfesija žive vrlo ugodno, neki čak i kao rock zvijezde (čitaj Zukorlić i Kačavenda). Ne vidim problem u ugodnom životu ali to mi kazuje da vjerske zajednice imaju stabilan izvor finansiranja te da ni u kojem slučaju nisu ugrožene. Samim tim ne vidim šta im DRŽAVA duguje.

Ja lično ne želim da budem topovsko meso razmaženom i debelom vjerskom poglavaru bilo koje konfesije koje će sa masama upravljati kao pijunima a njegova egsistencija neće biti ugrožena sekunde.

Žalim ljude koji su advokati debelih, razmaženih, prebogatih i bezobraznih vjerskih poglavara a sami nemaju za normalan život. Iskreno ih žalim.
seln

#623 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

Bayraktar wrote:Zanimljivo je da na ovom forumu kada se vodi polemika o Islamskoj zajednici se javljaju isti likovi i avatari.
A sta cu kad mi se ne da klonirati kao vama padobrancima. :wink:
Scipio

#624 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Scipio »

plain vanilla wrote:
Ozren Kebo: Mirno spavajte, nama je ionako svako ljeto – sarajevsko

Odluka Emira Suljagića, kantonalnog ministra obrazovanja i nauke, da se od ove školske godine vjeronauka u osnovnim i srednjim školama ocjenjuje opisno, što znači da ovaj predmet više ne ulazi u prosjek ocjena, spada u one rijetke političke poteze koji svojom inovativnom prirodom, pragmatičnom svježinom i – teško je povjerovati, teško je čak i izustiti takav pojam, ali evo ispostavlja se da je neophodan – političkom hrabrošću, uvodi nove standarde u političku praksu Bosne i Hercegovine.

UMJESTO OTVORENOG DIJALOGA

Teorijski, u jednoj običnoj, sekularnoj državi, za odluku da se vjeronauka vrati u normalne okvire ne bi trebala nikakva hrabrost. Suštinski, svaki pokušaj da se politički život u Bosni i Hercegovini uozbilji i unormali mora, nažalost, imati karakteristike nabrojane na početku ovog teksta: inovativnost, svježinu i hrabrost. Odluka kantonalnog ministra da suzbije diskriminaciju djece i spriječi manipulacije jednim važnim predmetom, izazvala je bujicu oprečnih reakcija. Umjesto da to bude povod za otvoren dijalog o prirodi bosanskohercegovačkog društva, o kontekstualizaciji religije, o obrazovnom sistemu i njegovim nedostacima, o multietničkom društvu i njegovim izazovima, na ministra Emira Suljagića stuštio se primitivni gnjev vjerskih poglavara i službenika. Već sedmicama ministar je izložen prijetnjama, u pomoć se prizivaju šehidi i Srebrenica, a dobili smo i jedan od najživopisnijih političkih gafova ove godine, najavu sarajevskog ljeta, što nije sarajevski pandan onim divnim manifestacijama kakve su, recimo, Maglajsko studentsko ljeto ili Mostarsko kulturno ljeto, nego je to bila neumjesna, opskurna aluzija na – kako nam je objašnjeno s najvišeg mjesta – nemirno egipatsko proljeće. U javni prostor Bosne i Hercegovine čak je puštena i jedna fetva, za sada neodređenog roka trajanja (još nije jasno da li se konstruktivni prijedlog Rijasetovog kolumniste Muhameda Velića odnosi na stogodišnju ili pedesetogodišnju zabranu dženaze za Suljagića. Velić nije decidno poručio koju od predloženih opcija preferira, a Rijaset za sada decidno šuti). Uglavnom, izostala je jedino argumentirana rasprava.

Sve te reakcije pokazuju nekoliko flagrantnih činjenica o stanju duha u vrhu Islamske zajednice. Taj je duh zalutao u vremenu, navikao na privilegije i nenavikao na državu i dijalog, bez elementarne svijesti o poštovanju drugog i različitog, pogrešno kontekstualiziran, baždaren na priču o ugroženosti, što je najgori mogući politički okvir, koji nikad nikome nije donio ništa dobro. Pa kad se desila ovakva stvar, na površinu su isplivali sav jad i bijeda religijskog diskursa namijenjenog javnosti. Doduše, treba biti iskren pa reći da nam ni medijski prostor nije mnogo uređeniji, inteligentniji i liberalniji. I ne samo medijski. Politika, religija, mediji, inteligencija – naše društvo funkcionira na principu spojenih posuda, njegovi segmenti isprepliću se, nadahnjuju i nadopunjuju, tako da afera vjeronauka ne iznenađuje toliko demonstriranim stavovima koliko žestinom i količinom nepojmljivih gluposti. Da, glupost je teška riječ, neprimjerena političkom komentaru, ali još je teže da povodom ovog slučaja bude zaobiđena.

Najfrapantnije su bile i najviše reakcija u zemlji i inozemstvu izazvale su poruke reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića. Njegov, ako ga tako smijemo nazvati, povijesni govor u Blagaju (povijesni ne po značaju, nego po autodestruktivnom demistificiranju) pokazao je kakve naslage nerazumijevanja određuju dominantnu političku svijest kod Bošnjaka, u kakvom ozračju se prakticira i promovira vjerski život i kakve metode političke borbe imaju na umu u vrhu Islamske zajednice. Reisovo obraćanje vjernicima u Blagaju (ne)očekivani je populizam bez logike i koncepta, s politički sumnjivom tezom da su Bošnjaci ugroženi odlukama jednog bezbožnog ministra, izniklog iz jedne bezbožničke partije.

MALO VIŠE SAMOKONTROLE

Rijaset Islamske zajednice sopstvenu je nespremnost za društvenu kritiku i dijalog pretočio u seriju nedopustivih reakcija koje mu urušavaju autoritet i umanjuju relevanciju. Emir Suljagić je – uspostavit će se to kasnije – takao u osinje gnijezdo. Možda najviše uznemirava latentno pozivanje na nasilje kao metodu političke borbe. U tom smislu suvišna je bilo kakva prijetnja kairskim scenarijem, jer u Sarajevu postoji živo sjećanje na izuzetno dobro organizirano nasilje tokom Queer Sarajevo Festivala. Sramna demonstracija sile prilikom tog događaja pokazala je svu uzaludnost i dvoličnost onih predramazanskih i bajramskih intervjua i govora. Ovdje ne postoji ni minimalno uvažavanje i razumijevanje za drugog (ali baš drugog) i različitog (uistinu različitog). Ovaj skandal s vjeronaukom u školama pokazuje da svijest koja je tada dovela do nasilja nije mnogo odmakla od ondašnjeg nerazumijevanja. Mogućnost dijaloga, jedina relevantna i poželjna mogućnost u političkom životu, suspendirana je i supstituirana prijetnjama, podmetanjima i zlokobnim aluzijama.

Sve u svemu, tužna debata, jadna argumentacija, katastrofalna društvena svijest. Teško je predvidjeti kako će ovakve reakcije uticati na ministra Suljagića, hoće li se uplašiti i povući, ili nastaviti kako je počeo, otvarajući najvažnija, što u nas po automatizmu znači i najbolnija pitanja svog resora. Ako nastavi kako je počeo, onda mora jedno imati na umu: ne samo da ne treba popuštati pred pritiscima, nego ne smije podleći provokacijama i upuštati se u neprimjerene rasprave. Njegova iskušenja moguće je sažeti ovako: morat će da trpi udarce i da ih ne uzvraća. Morat će ostati dostojanstven i pred najnižim napadima. To nije lako, ali nema više pozivanja na mrtve Suljagiće.

A za sve ove uznemirene duhove koji još jednom nisu uspjeli položiti ispit demokratije, da kažemo i ovo: malo više samokontrole, gospodo vjerski službenici. Dvaput promislite prije nego što išta kažete. Tako težak i ružan govor ne priliči vjerskim velikodostojnicima. Ako budete prijetili sarajevskim ljetom, čuvajte se jeseni; ne znate u šta se upuštate. Vaš je zadatak da smirujete strasti i otvarate dijalog, a ne da budete kolovođe nemira. Prijetnja sarajevskim ljetom, osim što je neumjesna, neadekvatna i politički štetna, u sebi sadrži i duboko nerazumijevanje egipatskih nemira. Tamošnje proljeće (a više je, kalendarski govoreći, bilo riječ o zimi) nije buknulo zbog vjeronauke, nego zbog samovolje i korupcije, zbog kaste povlaštenih bogataša koji su mislili da dovijeka mogu manipulirati siromašnim narodom. E zbog toga, a ne zbog ovoga, izbijaju egipatska proljeća i sarajevska ljeta.

Zaključimo razmatranja o ovom vjersko-političkom skandalu u skladu s odlukom novog kantonalnog ministra. Za predstavnike vjere u ovom slučaju je neuporedivo bolje da ih ocjenjujemo opisno nego numerološki. Jer ako bi ih se vrednovalo na stari, predsuljagićevski način, onda je sasvim jasno da su od najvećeg dijela javnosti dobili čistu jedinicu. A ako bismo to prebacili u segment opisnog vrednovanja, možemo reći samo jedno: izrazito loše, gospodo, izrazito loše.

I baš zato, nek budu zahvalni novom ministru, a ne ljuti na njega. Sva je sreća da više nema ocjenjivanja, jer nekima bi, gluho i daleko bilo, sarajevsko ljeto u tom slučaju moglo propasti u pripremama za popravni.
Ja bi volio moj ozrene da nekako vjerujem u suprotno

Da je Ministar neiskusan i tupav, a ne politički hrabar svojom u svojoj inovativnoj prirodi kako bi se našla pragmatična svježina uvođenja novih standarda pravljenja dodatnih belaja.
Ali ako je politički hrabar onda je možda trebao da ode u ono ministarsvo za boračka pitanja i stane u prvi red kad navale borci provaljivati u skupšitnu....nek im kaže: Nema prazna kasa. To je politička hrabrost ovo što je napravio je politička glupost. Ako nije glupost onda je zlonamjerno s ciljem neke medijske halabuke.
Kaže dalje Ozren da je potreban otvoreno dialog.... i na koji način ga je pokrenuo Sulj-Aga? Donošenjem krajnje kontraverzne odluke prekonoći mimo bilo kakvog dialoga i poštovanja u kranjem slučaju prema kolegama koji rade u ministarstvu, vjeroučiteljima. Koji su se i prije poziva Reisa sa izvora pisali neka pisma. Ne kontam kako on ne vidi ulogu ministarsva u komentaru nedostatku dialoga?
Pošto neću ovdje da branim stavove našeg nemudrog i krajnje neodmerenog Reisa ćelim samo da pitam ovog Kebu
zašto mora da Suljagić trpi udarce i da ih ne uzvraća...ko da je Isus. Šta ti je čovječe on je ministar obrazovanja ovdje bi se barem trebalo raditi promišljeno. On se bavi plasmanom kontraverznih odluka kao da je u redakciji nekih novina. I ko biva brine se Kebo hoće li se Suljagić uplašiti. Neće Kebo jer je hrabar..... il glup.
Ali toliko hrabro ili glupo moće samo biti dodatno ubacivanje Kvir festivala u ovu cijelu priču...otkud sad to.Nije došo Igi Pop uzetru, a ni onih 10 ljudi koji su kupili kart za koncert. Možda ti je Kebo propala cvaja?
I da pitem sada sve redom ko je to izdao Fetvu???? Kakva je sada ovo laž. Gdje je ta fetva??? Pisanje ovoga je isto ko tvditi da je Suljagič ukino vjeronauku.
Mene ne znam jel vipe nerviraju polupismene hodže il ovakvi šuplji zaštitnici sekularizma i liberalne misli
goibos

#625 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by goibos »

a vidi što su regrutovali mlade muslimane i vehabijske internet klubove da klikaju "DA" na anketi na sa-x
:lol: :lol: :lol:

neki čitavu noć nisu spavali
Locked