Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
Murisno1

#451 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Murisno1 »

VjecitiStudent wrote:
Murisno1 wrote:Ukidanje vjeronauke je mali korak za suljagića, ali veliki za one budale koje mrze islam i muslimane iz dna duše.
Izvinjavam se ako sam nesto propustio, ali ko to ukida vjeronauku?
ESuljagić ko i dodik. Ispipo teren. Kad dodik izglasa najbanalniji zakon, svi se upalimo (ko što i treba) da kažemo da je to put ka nečem većem, konkretnijem i slično. Kada reis iznese svoju teoriju, onda je belaj i svi se prave mutavi ... aršini.
notsure

#452 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by notsure »

U Cerićevom govoru mi je najapsurdnija izjava "mi finansiramo škole, mi plaćamo porez".
Koji to porez plaćaju vjerske zajednice? Čak naprotiv, iz poreza se finansira upravo on, a oslobođen je i plaćanja poreza i obaveze korištenja fiskalnih kasa.
Dno dna.
kamen spoticanja

#453 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by kamen spoticanja »

notsure wrote:U Cerićevom govoru mi je najapsurdnija izjava "mi finansiramo škole, mi plaćamo porez".
Koji to porez plaćaju vjerske zajednice? Čak naprotiv, iz poreza se finansira upravo on, a oslobođen je i plaćanja poreza i obaveze korištenja fiskalnih kasa.
Dno dna.
ovo mi je clanstvo islamske zajednice koja placa porez i zeli vjeronauku u skolama na nacin na koji je to teklo prije malog suljagica...dakle po anketama cca nekih 90tak posto :wink:
Ahmmed

#454 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ahmmed »

notsure wrote:U Cerićevom govoru mi je najapsurdnija izjava "mi finansiramo škole, mi plaćamo porez".
Dno dna.
Mislio je na muslimane. Koji, kao i ostali, plaćaju porez.
udrch

#455 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by udrch »

Cerke je u govoru na Buni pretjerao..
Ali ne razumijem dvostruke aršine..
Evo da pođemo od toga kako neki tvrde da je ovo sekularna država u kojoj su država i vjera odvojene..
Kako onda država ima pravo da se bavi vjerskim zajednicama, a vjerski poglavari nemaju pravo da se bave uticajem politike na vjerske zajednice..

Kada država vrati IZ otete vakufe, onda neće biti potreba da se IZ bavi politikom..dotad ćemo se svašta naslušati i nagledati..
kamen spoticanja

#456 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Admjus wrote:Kažem da je umjesto Cerića mudar čovjek sigurno bi našao načina da preko drugih vjerskih lidera koji imaju nemjerljiv uticaj kod svoga naroda osigura barem veću sigurnost za povratnike a ne da stalno ponavlja da je to u ingerenciji države i policije...Možda nebi pjevali jedna si jedina ali bi nas više cijenili jer bi MI bili jači i jedinstveniji.
vala svasta se moze spocitati islamskoj zajednici i samom rejsu ali prica o povratku sigurno ne...jer ako pitas nekoga ko je povratnik kazat ce ti da je nakonstantnija upravo ona...islamska zajednica...
toliko da se i avdi avdic s tim slaze
Mojo Jojo

#457 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Mojo Jojo »

Iznio čovjek svoje mišljenje :|

Šta je sa slobodom govora izražavanja mišljenja iznošenja stavova :?:

Mislim da imamo većih problema u BiH od Cerića i njemu sličnih ;-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#458 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

ja bih volio da neko pita Cerića da li je za uvođenje tzv. crkvenog poreza?
fixer

#459 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by fixer »

kamen spoticanja wrote:
Dno dna.
ovo mi je clanstvo islamske zajednice koja placa porez i zeli vjeronauku u skolama na nacin na koji je to teklo prije malog suljagica...dakle po anketama cca nekih 90tak posto :wink:
90 % poreskih obveznika u RS-u bi podrzalo da skole imaju krsnu slavu. I?
udrch

#460 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by udrch »

JoseMujica wrote:ja bih volio da neko pita Cerića da li je za uvođenje tzv. crkvenog poreza?
Kad se IZ vrate njegovi vakufi uvedite i poreze..ja sam za..
Jesi li ti za vraćanja vakufa?
udrch

#461 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by udrch »

fixer wrote:
kamen spoticanja wrote:
Dno dna.
95% škola u PC-u ima krsnu slavu..izuzetak su one koje de nalaze isključivo u bošnjačkim sredinama..
kamen spoticanja

#462 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

fixer wrote:
kamen spoticanja wrote:
Dno dna.
haloo....to su babe i zabe...i bezobrazno izvrtanje teza...
i u konacnici...suljagic krsi zakon...a stetu ce placati porezni obveznici...kad crkva dobije kanton na sudu :wink:
Ljepoje

#463 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ljepoje »

fixer wrote:90 % poreskih obveznika u RS-u bi podrzalo da skole imaju krsnu slavu. I?

Da !
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#464 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

Mojo Jojo wrote:Iznio čovjek svoje mišljenje :|

pa i mi imamo pravo reci da nam se ne svidja njegovo misljenje

govor mrznje nije dobrodosao, narocito iz vjerskih zajednica
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#465 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

jesam Udrich...oteto prokleto.... zaštita legalno stečenog vlasništva je osnovni postulat pravne države....to se trebalo do sada već vratiti pa šta košta da košta
Mojo Jojo

#466 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Mojo Jojo »

U biti mislim da je glupo pokušati odvojiti vjeru od politike i obratno.

Pa u USA kad se rečimo daje zakletva na sudu, stavlja se ruka na Bibliju????

Kakve veze Biblija ima sa izjavama pojedinaca i sudom????
fixer

#467 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by fixer »

kamen spoticanja wrote: haloo....to su babe i zabe...i bezobrazno izvrtanje teza...
i u konacnici...suljagic krsi zakon...a stetu ce placati porezni obveznici...kad crkva dobije kanton na sudu :wink:
Kako su to babe i zabe? Suljagic stiti ravnopravnost. On ne narusava prava vecine. A to sto vecina zeli vjeronauku po mjeri koja njima odgovara - to je najmanje bitno. Mnogo puta se desi da vecina trazi nesto, ali to segregira manjinu. Primjer da krsnim slavama ti je idealan.
Mojo Jojo

#468 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Mojo Jojo »

plain vanilla wrote:

Ok slažem se, ali baš da je to bio govor mržnje pa i ne baš al eto,

Ako ništa bar nije blagosiljao vojnike pred pokolj civila kao pojedini :D
kamen spoticanja

#469 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

plain vanilla wrote:

realno, malo se kome svidjelo ono kako je govorio na buni...ni crvenim kmerima ni veh-bi-aju...ali cinjenica je da su se kmeri ponijeli diletantski jer ovo nikome nije trebalo,posebno u ovakvim,za domovinu presudnim,vremenima...
no danasnje ateriranje suljagica je dobar znak...iskreno ocekujem neki susret njega i karica ili nekog te linije IZ i vracanje stvari na pocetak
fixer

#470 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by fixer »

udrch wrote:
95% škola u PC-u ima krsnu slavu..izuzetak su one koje de nalaze isključivo u bošnjačkim sredinama..
I to je ok? To zele poreski obveznici, to zeli javnost, to zele svi, samo ne zele oni koji su u manjini?
sarajlija_ba

#471 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by sarajlija_ba »

Dno dna.
Jel' matere ti ?
Ide li Cerić da kupuje hranu ili da popije kafu u bašti ?
Njemu na kasi u Interexu daju račun bez PDV-a ? A u bašti kad pojede ćevape sa jaranom isto mu odbiju PDV pošto je on "oslobođen" poreza ?
Ne finansira se iz poreza Cerić kao privatno lice nego funkcija Reisa kao i institucija IZ-a BiH.
Kako ovako pričate a pojma nemate ni o čemu ?
A ima li crveni krst BiH fiskalnu kasu ?

Šta ima dno dna ?
palermo

#472 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote:
Admjus wrote:Kažem da je umjesto Cerića mudar čovjek sigurno bi našao načina da preko drugih vjerskih lidera koji imaju nemjerljiv uticaj kod svoga naroda osigura barem veću sigurnost za povratnike a ne da stalno ponavlja da je to u ingerenciji države i policije...Možda nebi pjevali jedna si jedina ali bi nas više cijenili jer bi MI bili jači i jedinstveniji.
vala svasta se moze spocitati islamskoj zajednici i samom rejsu ali prica o povratku sigurno ne...jer ako pitas nekoga ko je povratnik kazat ce ti da je nakonstantnija upravo ona...islamska zajednica...
toliko da se i avdi avdic s tim slaze
Tačno, islamska zajednica je učinila velike stvari kada je riječ o povratku. I sve što ti kažeš ili Udrich ima svoje utemeljenje.

Al govor je za osudu. To je govor moćnika koji je već izvan realiteta, čovjeka koji je osjetio ljepotu vlasti, i ona mu se ni po koju cijenu ne pušta, govor podjela, govor nasilja, i prijetnje, jednostavno ružan govor.
kamen spoticanja

#473 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

fixer wrote:
kamen spoticanja wrote: haloo....to su babe i zabe...i bezobrazno izvrtanje teza...
Kako su to babe i zabe? Suljagic stiti ravnopravnost. On ne narusava prava vecine. A to sto vecina zeli vjeronauku po mjeri koja njima odgovara - to je najmanje bitno. Mnogo puta se desi da vecina trazi nesto, ali to segregira manjinu. Primjer da krsnim slavama ti je idealan.
ma kako je idealan...da pricamo o proklanjavanju skole ili skolskim mevludima pa bi se i slozio...ovako je rijec o skolskom predmetu koji je zakonski ugovorno regulisan i koji je opcioni a kojeg zele 90% poreznih obveznika...
sarajlija_ba

#474 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by sarajlija_ba »

JoseMujica wrote:ja bih volio da neko pita Cerića da li je za uvođenje tzv. crkvenog poreza?
Kakve veze ima Cerić sa crkvenim porezom ?
Jesil' ti član islamske zajednice ?
poznanik

#475 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by poznanik »

Na mnogim portalima u nedjelju je bila objavljena informacija da je reis Cerić na Buni zaprijetio "sarajevskim ljetom", poredeći ga sa "egipatskim proljećem", međutim, slušajući "Avazov" YouTube-audio-clip, takva prijetnja nije izrečena.
Zanima me da li je reis Cerić zaista izrekao ovu "egipatsku" prijetnju:
"Ako i dalje budete dirali u vjeronauku, a to znači da ćete poslije i u džamiju, i u medresu, i u naše ime, i u naše kuće i onda ćete početi određivati šta ćemo jesti, gdje ćemo biti, s kim ćemo govoriti, s kim ćemo se družiti..., ako budete dirali u vjeronauku imat ćete "sarajevsko ljeto" na ulicama Sarajeva, da znate"! ...Isto kao što se protiv Mubaraka desilo "egipatsko proljeće" - poručio je, uz ostalo, reis Cerić
Last edited by poznanik on 17/05/2011 23:29, edited 2 times in total.
Locked