Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
seln

#326 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

theTruePath wrote:rijaset je postupio ispravno sto je izdao fetvu protiv suljagica

ne moze zivjeti citav zivot u borbi protiv islama i onda kad umre ocekivati dzenazu i mezar pored predaka!! ti si izdao predake svoje emire!!!!
:-) :-) :-) :-)
Ne pij toliko, skodi ti.
Murisno1

#327 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Murisno1 »

nosara wrote:
Murisno1 wrote:
Ministar sigurno nije budala, a ova dvojca, no comment... :D
možda želiš reći da ministar nije glup ... naravno da ne.
da je budala, naravno. S tim što je budala u ovom slučaju neko ko nema obzira prema onim što mu idu u susret ... slična stvar i sa Velićem, pojasnio sam to
žuta

#328 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by žuta »

TA ČE CERIĆ

skonto serić da mu se bliži kraj mandata a na kovače ne useli još pa zavađaj kako znaš i umiješ
treba ga poslat u p.m na treću
zonbirile

#329 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

theTruePath wrote:rijaset je postupio ispravno sto je izdao fetvu protiv suljagica

ne moze zivjeti citav zivot u borbi protiv islama i onda kad umre ocekivati dzenazu i mezar pored predaka!! ti si izdao predake svoje emire!!!!
-------------------------------
pa i to se opoganilo,otimajući zadnju marku od sirotinje
pancir

#330 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by pancir »

Rijaset izdao "fetvu protiv Suljagica". Moj jarane. A sta je stetnije izdati fetvu ili kada Cericu udje grupa specijalaca i odvede ga u zatvor? Dali ste vi svjesni ko je gazda?

Nema vise SDA da stiti tu politiku. Gazda je Zlatko Lagumdzija i njegov "mali" Zeljko Komsic. Oni imaju podrsku vecine naroda a uz njih su i Bosnjacki nacionalisti. A "fetva" nacionalista je ipak mnogo bolnija od fetve bradatih starih mundzosa u kratkim pantalonama.

Gdje je bi o Ceric kada su one bradate brigade opkolili tenkovima u onih par sela i odveli ih ko male cuke iz njihovih kuca? Ljudi su mislili kako za njih ne vrijedi zakon BiH - pa su se grdno zahebali. Neka raspisu fetvu a mi raspisemo potjernicu. :D

I rekao sam ovo je samo pocetak. SDP je tek na vlasti. Nakon 4 godine SDP vlasti ne samo da se treba skolstvo i privreda dignuti iz govana u koje ih je SDA bacio, vec SDP treba dici sekularni duh na nivo koje zele Bosnjacki nacionalisti. Idealno bi bilo da djeca prije casa pjevaju domoljubne pjesme.
pOZz

#331 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by pOZz »

Da mi ne budemo kasnije iamli problema i sa ovim bošnjačkim nacionalistima?! :P
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#332 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

Murisno1 wrote:
i suljagić ima opravdanje za ono što radi kao i velić ... s tim što je djelo suljagića dosta konkretnije i štetnije. Velić se može izignorisat (ko što je bio u normalnim okolnostima) ali suljagić je stavio pečat na papir i poslije još govana izgovorio ...

ono što je tužno je to da bi on vjeronauku najradije ukino skroz a to svi znate, samo što bi to bilo previše. velić je nebitan čovjek, da je faktor (ko suljagić) i da ovo što govori sprovede ... onda bih i ja imo problem. I u vremencmima kada suljagić nije bio ministar jeo je govna i bio radikal, samo što ga tad niko nije bendo ...
ma kako konkretnije? Suljagic je promijenio nacin ocjenjivanja vjeronauka, a vidi sta ovi rade..

A kako znamo sta Suljagic zeli ukinuti? je li to on rekao= Ili ti citas misli pa znas? hajde nam dokazi svoje tvrdnje..

Suljagic je jutros rekao da nista nije definitivno, da se moze razgovarati, ali da ne pristaje na ultimatume..

A Velica necemo ignorisati, zasto bismo? Hocemo li i reisa ignorisati?

I onda se pitate sta ljudi imaju protiv IZ :-) :-) :-)
zonbirile

#333 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

pa koalicioni partner im SDA,neće ići :x
Murisno1

#334 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Murisno1 »

DinoZe wrote:Ja ne kontam sto je to tesko toliko shvatiti, javne skole su vlasnistvo drzave, drzava placa njihovo odrzavanje i ucitelje, novcima poreski obaveznika. Ko kojoj sekti pripada nije relevatno za njih jer je drzava sekularna i ima velika vecina onih koji nisu uopste religiozni.
Znaci islamska zajednica ili crkva moze da napravi svoje skole financira ih i odredzuje pravila ponasanja do mile volje.
Onaj ko hoce de uci o religiji na vjeronauci u skoli je 100% nece nauciti kako treba. Ne ide se dzabe u mekteb i ima se kucni odgoj.
Mjesto širenja isključivo politike SDP-a je privatna kuća SDP-a a ne FTV kojoj svi mi dajemo lovu ... jel tako?
bailaor

#335 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by bailaor »

seln wrote:

Ne pij toliko, skodi ti.
Daj argument protiv ovoga...a ne samo te otrcane i djecije fraze...
žuta

#336 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by žuta »

:D ministre prijavi ga policiji za uznemiravanje
Gandalf

#337 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Gandalf »

Rezultat Cerića kao vlasnika IZ-a : Fetve protiv "nevjernika", prijetnje vjerskim ustancima, grupe vehabinjosa u po Sarajeva marišu geyeve, država gornja maoča, hodže pedofili, milioni investirani u privatnu palatu veličanstvenog Cerića, jalijaški govori mržnje, certifikati za prave i krive Bošnjake..............

P.S. Dalje dopunite sami dok me nije fetva zakačila :run:
zonbirile

#338 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

i reće MuCe više puta-škole su naše.Nije valjda mislio njega i njegovih janjaca poleglih uz Bunu?
VjecitiStudent

#339 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by VjecitiStudent »

Ode nam i Lucic na rijasetovu crnu listu :D
Razgovor Reis-ul-uleme Mustafe ef. Cerića i episkopa Zvorničko-Tuzlanskog Vasilija Kačavende.

- Halo, Vasilije! Mustafa ovdje... Čuješ li me?

- Čujem.

- Halo!

- Halo.

- Vasilije, jesi to ti?

- Valjda jesam.

- Kako valjda?

- Ne znam ni sam... Uvatila me neka kontemplacija, pa se mislim šta je čovek, ko je čovek uopšte, na šta čovek i čemu sve to...

- Jel te ufatila kontemplacija il te to drži mahmurluk?

- Kontemplacija, Mustafa moj, kontemplacija.

- Kako znaš da nije mahmurluk?

- Kontemplacija ti mene drži za glavu samo jednom rukom, a mamurluk s obe.

- A mene ti, Vaso moj, drži bijes pravedni, i drži me rukama i nogama.

- Čuj, bes... A što bes, brate Mustafa?

- Kako, bolan, da me ne drži... Prokuho sam kad sam vidio ono tvoje saopćenje.

- Pa šta sam to saopštio?

- Kako šta? Ono da si neugodno iznenađen marifetlucima onog Suljagića.

- A to... Pa da znaš da i jesam.

- Šta ima da budeš iznenađen?! Trebo bi da se iznenadiš da je taj bezbožnik i komunista donio neku odluku u korist vjeronauke, a ne što ju je zabranio.

- Nisam čuo da je zabranio veronauku. Bile su mi tu neke pevačice, pa nisam slušo vesti...

- Nije zabranio, al tek što nije. Ovo mu je prvi korak u tom pravcu. A tebe baš briga, ti šenlučiš s pjevačicama.

- Šta se sad otresaš na mene?!

- A na koga da se otresam?! Kad si već predsjednik Međureligijskog vijeća, onda se tako i ponašaj!

- Nemoj ti mene da krstiš šta ja treba da radim i nemoj da me vaspitavaš! A kad smo već kod religije, taj Emir je tvoj, a ne moj. Da je moj, zvao bi se Nemanja.

- Slušaj me, Vaso, šta ti govorim! Neće nama poslije Srebrenice niko ukidat vjeronauku! Nismo mi za to postradali!

- Nemoj sad opet to „vi“ i „mi“... Pa nismo mi krivi što vam i taj Emir nije postrado.
- Kako niste?! Nego ko je kriv? Da nismo možda mi?

- Pa dobro, majku mu... Kriva je situacija. Ne polazi čoveku baš uvek za rukom sve što poželi.

- Uvijek ti nađeš opravdanje...

- Kako ne razumeš?! To je bio opšti haos, ne možeš da se snađeš... A da smo se i snašli po pitanju tog Emira, ti bi nam i to nabijo na nos. Jel tako ili nije?

- Pa što se mora, nije teško.

- Znaš, Mustafa, mnogo velik namćor si posto... Ne može čovek nikako da ti ugodi! I nije taj Emir samo vama izbacio ocene iz veronauke iz svedočanstava, nego svima.

- Ali najviše nama. Pa nije on ministar kulture u Banja Luci ili Bijeljini, nego u Sarajevu.
- Ja tebe stvarno ne razumem. Pa nisam ti ja kriv što vas ima najviše u Sarajevu. E, kamo lepe sreće da vaš problem tamo nije najveći, da ga uopšte nema...

- A ko je kriv što nas nema najviše u Bijeljini i Banja Luci?

- Samo nam još i tamo falite. Pa da nam i tamo vaš ministar ukida veronauku.

- Nije taj Suljagić naš ministar!

- Jok, nego je moj! Znaš šta, Mustafa, možemo mi ovako da se prepiremo vo vjeki vjekov, al to nema nikakvog smisla. Ajde, lepo ti meni reci šta ja sad da uradim.

- Šta ja znam... Izdaj novo saopćenje.

- I šta da saopštim? Da nisam neugodno iznenađen već da sam ugodno neiznenađen?

- Ako je to tebi ugodno, meni nije.

- Zezam se, čoveče. Šta drugo da radim?!

- E pa nemoj da se zezaš! I nemoj da se praviš da te se sve ovo ne tiče! Prati malo ovo što ja govorim i izjavljujem, pa iz toga nešto sastavi...

- Ej, Mustafa, nemoj da se ljutiš, al malo mi je bez veze da ja sad govorim što i ti...
- Šta ti je bez veze?

- Pa ono da oni koji leže na Kovačima nisu dali živote da bi Suljagić ukidao vjeronauku... To mi se malo kosi sa verskim ubeđenjem.

- Šta ti se kosi?

- Nisu oni uopšte dali živote nego im ih je naš Bog uzeo, zato što su digli ruku na srpstvo i na pravoslavlje.

- Lažeš ko pašče! Nema vaš Bog ništa sa životima naših šehida hrabro položenim na Allahovom putu!

- Nemoj ti sad mene da u to ubeđuješ. Ako treba, ja ću to i da ti potpišem.

- Kako sad to?

- Pa lepo.

- Stvarno ćeš da mi potpišeš?

- Oću, tako mi Svetoga Vasilija. Ti samo napiši tako kako si reko i lepo se potpiši, a ja ću da ti budem svedok. Svojim potpisom ću da garantujem da je sve tako ko što si napiso.

- Čekaj, kakav svjedok? Kome ćeš to da garantuješ?

- Pa sudijama u Hagu, dragi moj Mustafa.

Predrag Lucić
http://www.danas.org/content/lucic_rat_ ... 77193.html
seln

#340 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

bailaor wrote:
seln wrote:

Ne pij toliko, skodi ti.
Daj argument protiv ovoga...a ne samo te otrcane i djecije fraze...
Jesi li ti pri sebi? Da dam argument za brljave optuzbe nekog minderasa????
zonbirile

#341 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

@seln
čušni im 2 joje,mjesto joje i kući će doći :-D
theTruePath

#342 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by theTruePath »

pancir wrote:

Rijaset izdao "fetvu protiv Suljagica". Moj jarane. A sta je stetnije izdati fetvu ili kada Cericu udje grupa specijalaca i odvede ga u zatvor? Dali ste vi svjesni ko je gazda?

Nema vise SDA da stiti tu politiku. Gazda je Zlatko Lagumdzija i njegov "mali" Zeljko Komsic. Oni imaju podrsku vecine naroda a uz njih su i Bosnjacki nacionalisti. A "fetva" nacionalista je ipak mnogo bolnija od fetve bradatih starih mundzosa u kratkim pantalonama.

Gdje je bi o Ceric kada su one bradate brigade opkolili tenkovima u onih par sela i odveli ih ko male cuke iz njihovih kuca? Ljudi su mislili kako za njih ne vrijedi zakon BiH - pa su se grdno zahebali. Neka raspisu fetvu a mi raspisemo potjernicu. :D

I rekao sam ovo je samo pocetak. SDP je tek na vlasti. Nakon 4 godine SDP vlasti ne samo da se treba skolstvo i privreda dignuti iz govana u koje ih je SDA bacio, vec SDP treba dici sekularni duh na nivo koje zele Bosnjacki nacionalisti. Idealno bi bilo da djeca prije casa pjevaju domoljubne pjesme.

Koliko znam koalicija je SDA-SDP,ne raduj se pretjerano jarane ....SDP bez SDA ne moze mrdnuti ;)

a nad IZ i dalje nemaju kontrolu,,,i koliko bilo kritika ipak smo pravna drzava...radi ovakve fetve ne moze u zatvor ;) :mrgreen: :mrgreen:
Murisno1

#343 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Murisno1 »

plain vanilla wrote:
ma kako konkretnije? Suljagic je promijenio nacin ocjenjivanja vjeronauka, a vidi sta ovi rade..

A kako znamo sta Suljagic zeli ukinuti? je li to on rekao= Ili ti citas misli pa znas? hajde nam dokazi svoje tvrdnje..

Suljagic je jutros rekao da nista nije definitivno, da se moze razgovarati, ali da ne pristaje na ultimatume..

Najgore je pravit se mutav ...
Nemoj ti ignorisati Velića nego ga prijavi organima ako ima osnova ... I svi ostali ...
Ma tajming, način i sve ostalo oko vjeronauke dokazuje da je to željeno da se učini što prije! Ako se toliko žurilo, znači da je u pitanju djetinjasti hir (hoću sad, hoću sad, hoću sad) i problem sa vjeronaukom. Da nema problema sa vjeronaukom, malo bi sačeko, okolišo, raspito se o posljedicama i slično i onda to odradio. Znači, očito je prisutan problem sa vjeronaukom - odnosno vjerom i religijom. Tu su kao dokaz i još neki njegovi radovi po pitanju filozofije o Bogu koja je samo svojstveno iskompleksiranim likovima koji izvrću stvari da bi sebi nešto dokazali ... tipa, Bog je umro kad je Srebrenica pala ...
zonbirile

#344 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zonbirile »

theTruePath wrote:
pancir wrote:

Koliko znam koalicija je SDA-SDP,ne raduj se pretjerano jarane ....SDP bez SDA ne moze mrdnuti ;)

a nad IZ i dalje nemaju kontrolu,,,i koliko bilo kritika ipak smo pravna drzava...radi ovakve fetve ne moze u zatvor ;) :mrgreen: :mrgreen:
--------------------------------
imaju jarane i to anamo oni,da je drukčije ne bi ove hajvanluke činili.Samo još nije proban bratoubilački rat u Sarajevu i to radi ocjena.Kontaš? Imamo prijatelja M:
veiz

#345 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by veiz »

Poslije dole navedenih pitanja svaki komentar je suvišan

"Ne razumijete vi bosansko selo", poručivao je reisul-ulema Cerić advokatu djevojčice Dušku Tomiću, istog onog dana kada je od unesrećene djevojčice, prema svjedočenju novinara Oslobođenja Asafa Bečirovića, pokušavao doznati je li uspjela uzbuditi hodžu. Razgovor je, od slova do slova, ovako tekao:

Cerić: Je li ti imam stavljao ruku na spolni organ?

N.T.: Jeste.

Cerić: Jesi li ruku na njegov spolni organ stavila preko hlača ili ti je rekao da otkopčaš njegove hlače?

N.T.: Preko hlača.

Cerić: A, je li se imam uzbudio?

N.T.: Nije.
Murisno1

#346 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Murisno1 »

DinoZe wrote:
Murisno1 wrote:
DinoZe wrote:Ja ne kontam sto je to tesko toliko shvatiti, javne skole su vlasnistvo drzave, drzava placa njihovo odrzavanje i ucitelje, novcima poreski obaveznika. Ko kojoj sekti pripada nije relevatno za njih jer je drzava sekularna i ima velika vecina onih koji nisu uopste religiozni.
Znaci islamska zajednica ili crkva moze da napravi svoje skole financira ih i odredzuje pravila ponasanja do mile volje.
Onaj ko hoce de uci o religiji na vjeronauci u skoli je 100% nece nauciti kako treba. Ne ide se dzabe u mekteb i ima se kucni odgoj.
Mjesto širenja isključivo politike SDP-a je privatna kuća SDP-a a ne FTV kojoj svi mi dajemo lovu ... jel tako?
Naravno tu si upravu! Treba poraditi na tome da svi imaju jednako dovoljno vremena za oglasavanje i ista prava , ali to je vec druga tema, takoreci ne religiozna. :-D
loši smo mi u razlikovanju stvari u svemu pa tako se nemojte praviti mutavi i samo IZ spočitavati taj problem miješanja nečega u nešto. Ovo je mala država, mal prostor, tanke su granice oko svega jer ne postoji istančano ništa u državnom smislu osim poreskih obaveza državljana prema državi ...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#347 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje ranije banovanih korisnika”
» pancir
bailaor

#348 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by bailaor »

Murisno1 wrote:
plain vanilla wrote:

Nemoj ti ignorisati Velića nego ga prijavi organima ako ima osnova ... I svi ostali ...
Ma tajming, način i sve ostalo oko vjeronauke dokazuje da je to željeno da se učini što prije! Ako se toliko žurilo, znači da je u pitanju djetinjasti hir (hoću sad, hoću sad, hoću sad) i problem sa vjeronaukom. Da nema problema sa vjeronaukom, malo bi sačeko, okolišo, raspito se o posljedicama i slično i onda to odradio. Znači, očito je prisutan problem sa vjeronaukom - odnosno vjerom i religijom. Tu su kao dokaz i još neki njegovi radovi po pitanju filozofije o Bogu koja je samo svojstveno iskompleksiranim likovima koji izvrću stvari da bi sebi nešto dokazali ... tipa, Bog je umro kad je Srebrenica pala ...
Obican provincijalac...pa sto je ne odbrani onda??
ultima_palabra

#349 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by ultima_palabra »

Murisno1 wrote:
plain vanilla wrote:

Hoćemo li sad to i literarna djela koristiti protiv autora... kakvu komisiju za spaljivanje da napravimo? Cerić chairman, ti i Velić članovi :-)
seln

#350 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

bailaor wrote:
Murisno1 wrote:
plain vanilla wrote:

Obican provincijalac...pa sto je ne odbrani onda??
Cuj, sta ce je braniti kad je vrhovni komandant prodao?
Locked