Cep na bocama za lijekove
- Sanjarko
#1 Cep na bocama za lijekove
Cep na bocama za lijekove
ponedjeljak, 3. maj 2021
18:26:39
Cep na bocama za lijekove primjerice tipa sirupa, medicinskog alkohola i ostalih lijekova u boci koji se mora pritisnuti prema dole i tako pritisnut odvrnuti se veoma tesko odvrce i zdrav covjek ga veoma tesko odvrne, a kako li ga veoma tesko odvrne starija osoba ili nemocna osoba, a tek kako li bolesnik.
Ovo se mora mijenjati obavezno, ili vratiti stare klasicne cepove ili smisliti nove koji se neotvaraju ovako.
PS. Ko izmisli i uvede ovaj cep u upotrebu, halal mu vjera, boze sacuvaj. Stvarno nepraktican cep, i losa inovacija.
ponedjeljak, 3. maj 2021
18:26:39
Cep na bocama za lijekove primjerice tipa sirupa, medicinskog alkohola i ostalih lijekova u boci koji se mora pritisnuti prema dole i tako pritisnut odvrnuti se veoma tesko odvrce i zdrav covjek ga veoma tesko odvrne, a kako li ga veoma tesko odvrne starija osoba ili nemocna osoba, a tek kako li bolesnik.
Ovo se mora mijenjati obavezno, ili vratiti stare klasicne cepove ili smisliti nove koji se neotvaraju ovako.
PS. Ko izmisli i uvede ovaj cep u upotrebu, halal mu vjera, boze sacuvaj. Stvarno nepraktican cep, i losa inovacija.
-
Piaty
#2 Re: Cep na bocama za lijekove
Jeste neprakticno. Izmisljen je zbog male djece, a treba ti fakultet da ga otvoris. Ja jos nisam skonto nego idem ofrlje pa kad odvrne - odvrne.
-
Peryton_
#3 Re: Cep na bocama za lijekove
Pa ti cepovi se odvrcu isto kao i obicno samo sto radnju odvrtanja pocinjes kad cep stisnes dole?
Ne znam, ev maloprije malom dao sirup, od prve ga odvrnuo.
Razumijem doduse frustraciju.
Ne znam, ev maloprije malom dao sirup, od prve ga odvrnuo.
Razumijem doduse frustraciju.
-
Piaty
#4 Re: Cep na bocama za lijekove
Jasno je da se pritisne na dolje ali nekad nece unatoc tome
- Sanjarko
#5 Re: Cep na bocama za lijekove
Ma fazon je sto ga veoma tesko i odrasli odvrnu. Sestra nemoze pa zet odvrce, stara nemoze, i ja jedva odvrnem. Zaboli me ruka dok odvrnem. Jest da imam problem s tom desnom rukom godinama, ali normalno s njom odvrcem ostale cepove, poklopce i sluzi me idalje ta desna ruka.
Relativno smo svi zdravi. Mogu samo zamisliti kako starija lica, nemocna lica, i bolesnici te cepove tesko odvrnu.
Nepraktican cep.
Relativno smo svi zdravi. Mogu samo zamisliti kako starija lica, nemocna lica, i bolesnici te cepove tesko odvrnu.
Nepraktican cep.
- mayab
#6 Re: Cep na bocama za lijekove
ja sam ovako radio:kad ga prvi put odvrnem, razvalim onaj vanjski "sloj", vanjski čep, nožem i kliještima sječicama, ostane onaj manji , neugledniji
koji se zapravo i navija na flašicu i zatvara je , i to je to, riješeno
-
moonca
#7 Re: Cep na bocama za lijekove
Kad se prvi put odvrne. vishe nema problema s istim......
-
Naslovnica
#8 Re: Cep na bocama za lijekove
A tek ove baterije...
Ništa bez makaza.

Ništa bez makaza.

-
Piaty
#9 Re: Cep na bocama za lijekove
Ili neskafa 3 u 1..."otvori ovdje" (istupis ocnjake dok otvoris)
- stubrijez
#10 Re: Cep na bocama za lijekove
... Imaju dvije vrste. Sto moras pritisnut odozgo pa okrenut i sto moras stisnut sa strana pa okrenut. Mozda guras a treba stisnut ili obratno. Lako ide, ne treba sila nikakva.
- Sanjarko
#11 Re: Cep na bocama za lijekove
Odozgo. Ja jos nekako i otvorim. Sestra nemoze, ni stara nemoze. Nepraktican cep pravo. Samo se komplicira svasta nesto kako tehnologija napreduje ili mi se cini.
-
mali_balon
#12 Re: Cep na bocama za lijekove
Joj kd se sjetim u ratu ja dobijem jedn sirpu sa takvim cepom, valjda doslo u donaciji 

ja sam na kraju rezo nozem cep i kombinirkama cupo...... A nisam pratio upute kontam cep ko cep odvrni i gotovo.....i hadje otvorio ja jebem sve zivo kad slucajno bacih pogled onaj papir informacije o ljeku kad tamo fino slikice sta i kako......i dan danas me stid....i kad god otvaram sirup sjetim se te situcije....
- _Reds_
#13 Re: Cep na bocama za lijekove
OOOO muke, jednom ja kupio i hocu zamjeniti u kljucu za autu, 15 minuta otvrao. nisam imao nesto ostro.
- VladaFBiH
#14 Re: Cep na bocama za lijekove
najbolja zaštita na baterijama koju sam vidio i s razlogom je tu - da je malo dijete ne proguta jer u slučaju da se to desi velika šansa je da će umrijeti ili u najboljem slučaju ići na hitnu operaciju vađenja iste iz stomaka
-
Naslovnica
#15 Re: Cep na bocama za lijekove
Ma normalno, sve jasno, niko to ne spori.VladaFBiH wrote: ↑05/05/2021 11:04najbolja zaštita na baterijama koju sam vidio i s razlogom je tu - da je malo dijete ne proguta jer u slučaju da se to desi velika šansa je da će umrijeti ili u najboljem slučaju ići na hitnu operaciju vađenja iste iz stomaka