Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bolonjac wrote:
Ako je istina da se godisnje karte izdaju samo do 13.05 to je stvarno nisko.
sta ima, prije 01.01.2011 nek i ne pomisljaju. znam da sa ovim kartama mogu napraviti razne vidove
manupulacije jer namjerno nisu odredili krajnji rok za vazenje karti.
ali ja sam licno spreman na svaki vid obracuna sa njima a vjerujem da nisam sam, pa oni nek vide da li se mogu sa tim zajebavati??
Bolonjac wrote:
sta ima, prije 01.01.2011 nek i ne pomisljaju. znam da sa ovim kartama mogu napraviti razne vidove
manupulacije jer namjerno nisu odredili krajnji rok za vazenje karti.
ali ja sam licno spreman na svaki vid obracuna sa njima a vjerujem da nisam sam, pa oni nek vide da li se mogu sa tim zajebavati??
Bolonjac wrote:fuj ja se samo pitam jel oni stvarno misle da rade u korist gradjana tj da su ubjedjeni u to :S
Vishe svaka privatna firma radi u korist gradjana (jer je i u njenom marketinskom interesu) nego gras koji gazi po gradjanima gdje god moze.
ps. vlada je uplatila 3 miliona maraka grasu, cijena godisnje karte za studenta je oko 390 KM znaci vlada je platila za 10.000 studenata godisnju kartu.
Godisnje karte se izdaju samo na jednom mjestu u gradu a guzve su uzasne. Radno vrijeme je valjda samo do 16h radnim danima.
Sta ako neko izgubi godisnju kartu ? placa li ponovo 50 KM i hoce li je opste moci ponovo izvaditi jer ih izdaju samo do 13.05 ?
tacnije do 15.00 ili ti po onome sto je pokazala praksa 14.54 iako pise da je od 1. do 10. u mjesecu radno vrijeme do 18.00 to se ne odnosi na studente
Bolonjac wrote:Godisnje karte se izdaju samo na jednom mjestu u gradu a guzve su uzasne. Radno vrijeme je valjda samo do 16h radnim danima.
ne volim gras, ali danas su radili normalno iako je subota zbog ovih godisnjih karata i jer su guzve prevelike. naravno, nije im bilo guzve, iako obavjestenje normala stoji da ce raditi subotu. mrsko valjda studentima doc neradnim danom.
Bolonjac wrote:fuj ja se samo pitam jel oni stvarno misle da rade u korist gradjana tj da su ubjedjeni u to :S
Vishe svaka privatna firma radi u korist gradjana (jer je i u njenom marketinskom interesu) nego gras koji gazi po gradjanima gdje god moze.
ps. vlada je uplatila 3 miliona maraka grasu, cijena godisnje karte za studenta je oko 390 KM znaci vlada je platila za 10.000 studenata godisnju kartu.
Godisnje karte se izdaju samo na jednom mjestu u gradu a guzve su uzasne. Radno vrijeme je valjda samo do 16h radnim danima.
Sta ako neko izgubi godisnju kartu ? placa li ponovo 50 KM i hoce li je opste moci ponovo izvaditi jer ih izdaju samo do 13.05 ?
tacnije do 15.00 ili ti po onome sto je pokazala praksa 14.54 iako pise da je od 1. do 10. u mjesecu radno vrijeme do 18.00 to se ne odnosi na studente
Imaš raspored rada na svakom šalteru,koji dani u mjesecu,ko gdje kupuje,penzići i ostalo.
Šta je sada problem?Konkretno.Nesnosne gužve...majko mila do sad ih nije bilo.
Sta pricaSS ??? Godisnju kartu je moguce kupiti samo na JEDNOM mjestu...red do Bogu iza nogu..jel to ok ?
Imaš raspored rada na svakom šalteru,koji dani u mjesecu,ko gdje kupuje,penzići i ostalo.
Šta je sada problem?Konkretno.Nesnosne gužve...majko mila do sad ih nije bilo.
ima i pise od 1. do 10. u mjesecu radno vrijeme do 18h na SVAKOM salteru od njih 6 ali problem je kao sto vec rekoh to da se ne odnosi za studentske karte koje se za cijeli kanton vade na 2 saltera do 15h a one jos zatvore prije 15h i ta obavijest pise na pazi sad 1 papiricu font 10 u cosku saltera a to i da bi vidio moras cekati red jer do saltera drugacije ne mozes doci
Mislim, sve mi je jasno na šta igraju i šta žele reći onim drugim slikama, ali ova je zaista vrh... Trebali bismo organizovati polaganje cvijeća palim autobusima u odbrani svoga grada...
O'zone wrote:Bimina nije sigurno Alijina je, a nemam pojima kakve veze ima Rahmetli Alija i GRAS I tu je još natpis "Sarajevo nije od Viječnice do Dobrnje" Valjda prave neki kontra protest ili šta već...
elSaik wrote:Mislim, sve mi je jasno na šta igraju i šta žele reći onim drugim slikama, ali ova je zaista vrh... Trebali bismo organizovati polaganje cvijeća palim autobusima u odbrani svoga grada...
sto bi oni dali svoje autobuse da ih se pitalo isto kao sto su i mnogi drugi "dobrovoljno" davali svoje golfove...hau jes nou... potrebe odbrane
Lady Saray wrote:
ima i pise od 1. do 10. u mjesecu radno vrijeme do 18h na SVAKOM salteru od njih 6 ali problem je kao sto vec rekoh to da se ne odnosi za studentske karte koje se za cijeli kanton vade na 2 saltera do 15h a one jos zatvore prije 15h i ta obavijest pise na pazi sad 1 papiricu font 10 u cosku saltera a to i da bi vidio moras cekati red jer do saltera drugacije ne mozes doci
koja 2 saltera? Cumurija i koji jos? Ili su oba na Cumuriji ?
ma oba na cumuriji, i to moras podici na istom salteru gdje si i predao. ne daj boze da stanes u red za drugi ukoliko je manja guzva.. dzaba ces cekati, nisu uvezani
Ima nas koji imamo obaveze i ne mozemo stici do kraja mjeseca kupiti tu godisnju a kamo li do 13.05.... Tako ako ne budu produzili taj rok..e onda cu se bas svercati, do sada sam uvijek imao kartu uz sebe
Jos jedno pitanje, ok karta je 50KM za 12 mjeseci...sada je proslo 6 mjeseci..kome ide onih 25KM ????
Izgleda opet cemo puniti dzepove nekome...
neo123 wrote:Ima nas koji imamo obaveze i ne mozemo stici do kraja mjeseca kupiti tu godisnju a kamo li do 13.05.... Tako ako ne budu produzili taj rok..e onda cu se bas svercati, do sada sam uvijek imao kartu uz sebe
Jos jedno pitanje, ok karta je 50KM za 12 mjeseci...sada je proslo 6 mjeseci..kome ide onih 25KM ????
Izgleda opet cemo puniti dzepove nekome...
A kome ti da punis djep ....50 km godisnje.....pa ne placas je ti.......Hoce opet bit protesti?
Koristim beneficiju koja mi je obecana , Na proteste nisam isao jer su trebali biti usmjereni ne samo na karte vec i na druge probleme ..... Znaci,ja sada kao redovan student koji je u ne tako finoj materijalnoj sitaciji,trebao propustit sansu za koristenjem ove povlastice ?
Kanton je uplatio za "nas" za godinu, ja pitam sto kanton nije uplatio umejsto 3 miliona 1,5 ?
Ako ti se raspravlja, fino mi posalji pp da ne smaramo ljude na ovoj temi koja nije o GRAS-u vec o centrotransu
Last edited by neo7 on 09/05/2010 12:27, edited 1 time in total.
*mima* wrote:Dobro je....dobili ste karte ...sta jos hoces? Jel mislis da ja potrosim 766 km vozajuci se ?
Ko kaze da se ja stalno vozam ? Vozam se kada nemam druge alternative Kada je ruzno vrijeme, kada nema centrotransa i sl... Ja necu nista Imam sve sto mi treba...Izadji vani i prosetaj
Tema je "Centrotrans vozi za 1KM".
Tema o kartama koje su studenti dobili je zakljucana davno jer je ta tema zavrsena.
Ovdje se o toj temi nece nastavljati.