Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
NEOPLAN

#626 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

Samo jedno obavještenje: Neko je pitao za nove trolejbuse, danas je u saobraćaj pušten prvi dio ovih vozila za koja su iz MUP-a stigle registarske tablice.
akcija007

#627 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by akcija007 »

Nisam bas aktivan na ovoj temi, danas sam se prvi put vozio CTS-ovim busom za grad i iz grada. Ima dosta omladine,studenata sto se inace sverca u GRAS-u i ovdje kupi kartu za marku. I bas sam primjetio da zbog cijene ljudi cekaju cts a ne grasovu komercijalu .
inace su im busevi super imaju klimu
Sizzla

#628 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Sizzla »

NEOPLAN wrote:Samo jedno obavještenje: Neko je pitao za nove trolejbuse, danas je u saobraćaj pušten prvi dio ovih vozila za koja su iz MUP-a stigle registarske tablice.
Brate nesto si mi previse upucen , jedini branis gras =) iz prilozenog mogu zakljuciti da radis u grasu :lol:
Irm@

#629 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Irm@ »

pade sukob Centrotrans-Gras u drugi plan danas..pa je li zna neko sta bi? ostaje li Centrotrans ili se opet varacamo na staro :(
law2

#630 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by law2 »

chengaba wrote:
tambura wrote:

ljudi poginucete svi bolje pjeske ici, trosi se secer i holesterol, a i nesh poginut :D

Pa ovo je presmiješno, taman govori kako će GRAS postati respektabilan, i BUUUM. :lol: :lol: :lol:
Meni su cudne reakcije ovih ljudi u zapreznom vozilu. Naime gledaju kako tramvaj ide u njih i nista ne poduzimaju. Fakat ne contam.. :-)
A-R-N-I

#631 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by A-R-N-I »

Menadjmet GRAS-a, kao i svakog javnog preduzeca, je leglo korupcije i kriminala, svaki tender za nabavku ili usluge im je namjesten, svakom rukovodstvu JP-a je jedino u cilju sto vise i sto brze nakrast (cast rijetkim, vrlo rijetkim, izuzetcima)!!!!
Rade u gubitcima a pune svoje djepove, boli njih za buraniju, samo gledaju, ako je ikako moguce, svoj lopovluk, kradju i kriminal da provuku kroz neku rupu u zakonu a i ako postupe mimo zakona ko ce im sta????!!!!!! GRAS krade na svim nivoima, od direktora do revizora sa dvije stative u glavi,,, firma posluje negativno, ali koga to briga dok se krade i ima da zacepi svaka rupa ili ako neko pita "zasto posluju u gubitku???" brzo se nadje put da ga se ukljuci u kolo!!! i sad dosao CT da tu nesta trazi!!! tu bagru iz GRASA, kao i u mnogim JAVNIM PREDUZECIMA, treba hapsit namah,, sta ce tek kad (a sumnjam da cemo ikad) se integrisemo u evropu pa im dodje firma iz Berlina?????? blokirati grad i sve nas????
Fordas

#632 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Fordas »

Apsolutno pozdravljam ovu incijativu ako ce ostati na ovome - dakle bez povecanja cijena - i ako ce povecati broj autobusa :thumbup: vec planiram da na posao idem ovim autobusom a ne autom, ne isplati mi se, pa jarane 2 KM dnevno dati za odlazak na posao je bas sega, mislim ekstra povoljno :D
NEOPLAN

#633 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

Sizzla wrote:
NEOPLAN wrote:Samo jedno obavještenje: Neko je pitao za nove trolejbuse, danas je u saobraćaj pušten prvi dio ovih vozila za koja su iz MUP-a stigle registarske tablice.
Brate nesto si mi previse upucen , jedini branis gras =) iz prilozenog mogu zakljuciti da radis u grasu :lol:
Ja objasnih vec.... :thumbup:
kurty

#634 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by kurty »

NEOPLAN wrote:
Sizzla wrote:

Ja mislim da je od direktor GRAS-a... Salu na stranu, par stranica prije rece covjek da mu neko iz porodice radi 30 i kusur godina u GRAS-u

I sto jedna grupa na FB rece:

U borbi izmedju grasa i centrotransa, ja podrzavam AUTOTRANS
Sizzla

#635 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Sizzla »

NEOPLAN wrote:
Sizzla wrote:
dugujem ti izvinjenje onda nisam pratio
MAN-lion's coach

#636 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by MAN-lion's coach »

........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:50, edited 1 time in total.
Lady Saray

#637 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Lady Saray »

Fordas wrote:Apsolutno pozdravljam ovu incijativu ako ce ostati na ovome - dakle bez povecanja cijena - i ako ce povecati broj autobusa :thumbup: vec planiram da na posao idem ovim autobusom a ne autom, ne isplati mi se, pa jarane 2 KM dnevno dati za odlazak na posao je bas sega, mislim ekstra povoljno :D
ovo boldirano definitivno... danas mi jedan zatvori vrata pred nosom jer je pun iako sam ga cekala pola sata i namjerno nisam htjela ici tramvajem ili komercijalom a isto tako mi je mogao naplatiti kartu i da udjem na zadnja jer svi se nabili na pocetak da mogu sto prije izaci :cry:
Simply_Red

#638 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Simply_Red »

mahalas505 wrote:
metar_drva wrote:
starii wrote:pošto je centrotrans ubacio svoje autobuse bez dozvole,mogul i ja tako bez dozvole da ubacim svoj tramvaj od ilidže do baščaršije i nazad..cijena bi bila 0.50KM :)
pitanje je da li bi centrotrans dozvolio da mu se sad neko ubaci u njegove profitabilne linije prema tuzli zenici mostaru ili da mu neko kupi raju ljeti sa stanice i vozi na more...sumljam da bi dali...mislim da svugdje u svijetu postoji jedna gradska služba oko prevoza u gradu,pa je red da tako bude i kod nas inače ovo sve vodi jednom haosu...
veze ti sa životom nemaš
Prije bih ja rekao da ti nemas. Ako mozes da izneses cinjenice koje ce pobiti bilo sta je @starii napisao u gornjem postu?! Jesi li ti mozda upucen kako je rijesen javni gradski saobracaj u evropskim metropoloma i gradovima??
Evo ja ću ti iznijeti činjenicu... Kakva to sranja pričate?? Kakve veze ima da li bi Centrotrans nešto dao ili kako je uređeno u metropolama... Karte u grasu su preskupe, i nek se stvori sad hiljadu prevoznika... i nek karta bude na kraju dzabe.. bolje za nas.. HALO BING
mahalas505

#640 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by mahalas505 »

Simply_Red wrote:Evo ja ću ti iznijeti činjenicu... Kakva to sranja pričate?? Kakve veze ima da li bi Centrotrans nešto dao ili kako je uređeno u metropolama... Karte u grasu su preskupe, i nek se stvori sad hiljadu prevoznika... i nek karta bude na kraju dzabe.. bolje za nas.. HALO BING
Prvo da si citao od prije sta sam pisao na ovoj temu vidio bih da Gras kao takav uopste nije bitan, i nek propadne sto se mene tice. Ali je po meni izuzetno bitan je javni gradski prevoz, i ako bi uveli da svakakvi prevoznici krenu da prevoze putnike bez adekvatne zakonske regulativne i propisa, vidio bi kako bi to izgledalo. A pogotovo ne mislim da je Centrotrans neka solucija koja ce donijeti neko dobro.
A de upitaj Binga da ti nadje kakav jeftin autic da ne moras prevoziti gradskim sobracajem :) .
drndalo

#641 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by drndalo »

A ti se uhvatio zakonske regulative, k'o da smo Svajcarska ( u stvari jesu nam to obecali na prvim demokratskim izborima '90...), i k'o da se tacno zna sta ko treba i mora da radi, a sta ko ne smije... :x
metar_drva

#642 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by metar_drva »

mahalas505 wrote:
metar_drva wrote:
starii wrote:pošto je centrotrans ubacio svoje autobuse bez dozvole,mogul i ja tako bez dozvole da ubacim svoj tramvaj od ilidže do baščaršije i nazad..cijena bi bila 0.50KM :)
pitanje je da li bi centrotrans dozvolio da mu se sad neko ubaci u njegove profitabilne linije prema tuzli zenici mostaru ili da mu neko kupi raju ljeti sa stanice i vozi na more...sumljam da bi dali...mislim da svugdje u svijetu postoji jedna gradska služba oko prevoza u gradu,pa je red da tako bude i kod nas inače ovo sve vodi jednom haosu...
veze ti sa životom nemaš
Ako mozes da izneses cinjenice koje ce pobiti bilo sta je @starii napisao u gornjem postu?! Jesi li ti mozda upucen kako je rijesen javni gradski saobracaj u evropskim metropoloma i gradovima??
od ljudi koji ne znaju, gori su oni koji misle da znaju :wink:
cappy_tempo

#643 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by cappy_tempo »

http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /100421053 zamislite da nasi ovako urade...evo ja pokusam zamisliti :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#644 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by PipiDugaDevetka »

Sarajevo66

#645 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Sarajevo66 »

Pozdrav ,

Apsolutno podrzavam Centrotrans , eh sada da objasnim par stvari , ne koristim gradski prijevoz duze vrijeme .
Mislim da je gras prava cobanska firma postala , pogledajte malo radnike kakvi su , one revizori kakvi su to ljudi samo , kada sam se vozio primjetio sam bio kako ne smiju izbaciti nekoga ko je od oka malo strasan , a neke cure ili stare ako nemaju kartu na tako ruzan nacin izbace iz tramvaja to je fuj . prljavi su im uzasno tramvaji ,autobusi ,trolejbusi , fuj .....onda cijena karte cini mi se 1.80 km je prevelika .
Mislim da je konkurencija zdrava stvar , a to sto oni to ne mogu podnjeti eh to je njihovo nisko i seljacko razmisljanje .
Iskreno drago mi je sto je ovakva situacija i sto je centrotrans uveo ove linije .... i ako gospoda iz grasa ne mogu to podnjeti neka puste da rade njihov posao kvalifikovaniji i bolji ljudi od njih
and

#646 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by and »

:thumbup: podrška centrotransu.
ljudi su pokazali nesposobnjakovićima da sa puno skupljim,kupljenim,ne doniranim ,autobusima mogu voziti znatno jeftinije.
ovaj potez centrotransa bi mogao natjerati mnoge ljude koji sami u autu idu na posao (i mene)da razmisle o alternativi,koja bi između ostalog i smanjila gužvu u saobraćaju.
Comrad

#647 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

Samo jedan primjer nebuloze u GRAS-u, a ima ih mali milion:
Mjesecnu kartu (komad kartona) morate vaditi svake godina i platiti za to 5KM + zahtjev 2KM (za ucenike zahjev je 1KM). Je li problem bio da se napravi jedna mjesecna karta (od malo cvrsceg materijala) koja ce se jednom izvaditi i vaziti minimalno 5 godina. Ne! To mozgovi u GRAS-u nisu mogli skontati, nego svake godine morate im platiti dva komada papira 7KM. Sad skontajte koliko oni izdaju mjesecnih karata, koliko samo studenata, ucenika, radnika da ovih 7KM. Pa u kantonu sa ima cca 500k ljudi, nek ih 50.000 ima mjesecne to je cca 400.000 ciste zarade, jedino sto moraju platiti jeste printanje i papir. Znaci za ove pare su mogli svake godine kupiti po 2-3 nova busa. Ali sto da to rade kada mogu zaposliti svoje rodjake, rodbinu koja ce spavati po salterima i sl.

GRAS pored toga sto crpi nase pare, prima pare od karata, prima pare od marketinga (jeste li znali da jedna reklama na tramvaju kosta preko 25.000KM godisnje!!!), prima donacije i opet su konstantno u gubitku!!! To nema nigdje na svijetu.
to je to

#648 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by to je to »

CT svaka cast!
Erzsebet

#649 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Erzsebet »

Deset razloga zbog kojih nikad neću platiti kartu u Grasovim vozilima
Autor: Erzsebet dana Čet, 22/04/2010 - 02:49

Budući da je ovo uvijek aktuelna tema i da očigledno kod nas nikad ne zastarijeva, pokušaću u ovih nekoliko pasusa reći šta mi je na duši kada je ova domaća javna firma, sa stranim ljudskim resursima, u pitanju.

Da se razumijemo, kartu u osnovi, treba plaćati, ali dole sam naveo razloge zbog kojih pozivam sve građane na bojkot.

Jedan!Zašto kažem «strani ljudski resursi»? Pa već je odavno poznato da je ogromna većina zaposlenih dovedena iz Sandžaka i zaposlena u Grasu. Nemam zaista ništa protiv ovih ljudi, ali imam protiv nepotizma i korupcije. Nikad u životu nisam vidio oglas gdje se možete prijaviti za posao u Grasu, na bilo kojoj poziciji, od revizora do generalnog direktora, nego se svi zapošljavani preko štela, stranačkih vezica i sl. Pritom je barem pola od tih ljudi bespotrebno zaposleno i nema apsolutno nikakvog osnova za to. Ja zaista ne želim da finansiram uhljebljavanje propalica kakvi su većina kontrolora Grasa, a o menadžmentu firme da i ne pričam.

Dva! Najvažnija stvar u ovoj priči je ta da Kanton Sarajevo svake godine iskešira ogromnu sumu novca ovoj propaloj firmi. Pojavljuju se različite informacije oko sume, ali ako je tačno ono što ljudi iz Centrotransa kažu, to znači da sam ja godišnju kartu za javni prevoz već platio i da je plaćam svake godine, bez obzira na to vozim li se ili ne. Igrom slučaja, imam svoj automobil, pa nisam osuđen na usluge ovih jadnika, ali kad ponekad uđem u tramvaj ili trolejbus, prosto me tuga uhvati. Nisam se jednom posvađao s vozačem radi načina vožnje, i nisam jednom spriječio konduktere da naplate kaznu nekoj jadnoj bakici koja IMA KARTU, ali ju je, zaboga, pogrešno poništila. To ću raditi i ubuduće, kad god me nevolja natjera da koristim javne usluge koje sam, kako rekoh, VEĆ PLATIO. Da ne spominjem silne sponzore čije reklame postave na vozila...

Broj tri! Gras je dobio više donacija nego vjerovatno ijedna domaća firma od rata naovamo. Dobili su nove autobuse iz Japana, mnogo vrsta odličnih tramvaja koji se i danas koriste po Amsterdamu, Beču ili Pragu i bezrezervno su se posrali na te donacije, tvrdeći kako im ljudi doniraju krš i kako «ti tramvaji uništavaju cestu». Nisu se zapitali valja li cesta i od kakvog je asfalta napravljena, tj. koliko je ukradeno na njenoj izgradnji, kao što kod nas obično biva. Oni koji dobijaju tolike donacije nikako ne bi smjeli poslovati u minusu, računica sama kaže da tu ima nešto mutno. Ja ne želim finansirati kompanije u kojima se krade.

Četiri! Ponašanje kontrolora je toliko primitivno da samo radi toga ne bi trebalo izlaziti u susret ovim jadnicima. Nebrojeno puta sam vidio kako opkole tinejdžerku i bale nad njom ili kako maltretiraju starce.

Pet! Prilikom nekih većih događaja, oni samovoljno samo ukinu saobraćaj. S kojim pravom? Jesam li ja kriv što im navijači Želje i Sarajeva polome vozila? Zašto bi to mene bilo briga? Neka angažuju policiju i neka spriječe ove stvari, nakon dvije dobre akcije, nikad više im niko neće razvaliti vozila. Znači, ne mogu ni računati na njih kad bi trebali da rade, radi tamo neke utakmice, koja mene apsolutno ne zanima.

Šest! Ne žele uvesti noćni prevoz, iako taj sistem postoji u svakom normalnom gradu na svijetu. Ne mora to biti čest saobraćaj, ali jednom u sat vremena se može izdvojiti autobus. Kažu, «ne isplati se». E pa ne isplati se ni meni plaćati ih, jer sam ih, treći put govorim, već platio.

Sedam! Karte su preskupe. Tolika je cijena karte i u Amsterdamu, kao i u nekim drugim, mnogo bogatijim gradovima od Sarajeva. U Grčkoj javni prevoz košta 40 do 50 centi, u Barceloni takođe. Ne pada mi na pamet da za dvije stanice plaćam 1,80 KM.

Osam! Presjedanje nije moguće, niti je moguće da kupim kartu za deset vožnji bilo kojeg prevoza, jer su kreteni napravili da su sve karte različite, pa tako, ako idete od Drvenije do Mihrivoda, što je otprilike 3 kilometra, morate platiti dvije karte, što iznosi 3,60 KM. Nema šanse!

Devet! Ovo kako se ponašaju prema Centrotransu, koji je privatna, i za njih gospodska kompanija, je samo dolilo ulje na vatru. Nemam namjeru reklamirati Centrotrans, ali ako oni mogu voziti za 1 KM do Hrasnice i do Dobrinje zaista ne vidim nijednog razloga da Gras ne može i za pola marke, pogotovo jer uzimaju milione iz budžeta. Prijetnje da će blokirati grad, lomljenje prozora autobusa Centrotransa i ponovno maltretiranje građana neka im služi na čast. Vjerovatno se nikad nisu naučili ni koristiti javni prevoz kojim rukovode, jer toga u Gusinju i Plavu nema (izvinjavam se građanima ovih mjesta, nemam namjeru uvrijediti sve koji dolaze odatle).

Deset! Niko od njih i ne razmišlja da je u njima problem. Uvijek su krivi građani koji ne žele platiti, kriva je konkurencija, iako je ovo k'o fol kapitalističko društvo i nema više monopola, kriv je Kanton jer im ne da još koji milion više, itd. Ali oni, nikad nisu krivi. E pa, gospodo primitivci, kada promijenite barem 80% ovoga navedenog, možda i platim kartu. Nadam se da će vam jednom doći kraj i da nećete vječno postavljati krive standarde u gradu u koji ste šljegli, te ga prilagođavati sebi. Što se mene tiče, crknite, ugasite se, idite u stečaj, imaće ko organizovati prevoz sa svim tim silnim donacijama i parama koje vam građani daju. Svako iole sposoban bi uspio.

Pored ovih deset razloga koje navodim, još više bijesnim me čini činjenica da su ovi mamlazi uništili kompaniju prema kojoj me vežu istinski lijepi osjećaji, ne radi same firme, koliko radi javnog prevoza. Veliki sam ljubitelj vozova, tramvaja, autobusa i trolejbusa, a posebno metroa kao javnog prevoza i uvijek me oduševljava kada vidim nešto novo i drugačije u nekom drugom gradu. Oni uništavaju kompletan sentiment koji ljudi gaje prema ovakvoj vrsti prevoza i uspijevaju me natjerati da se ovako odvratno ponašam i pričam o njima.
Izvor: Blog Radija Sarajevo
ja.neron

#650 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by ja.neron »

oglasa za zapošljavanje u grasu je bilo ALI SU VEĆ LJUDI PRIJE PRIMLJENI DA RADE ostalo sve podržavam :thumbup:
Post Reply