Centrotrans vozi za 1KM
- metar_drva
#376 Re: Centrotrans vozi za 1KM
kao što neko ranije reče, poslat specijalce da uklone blokade. pa ne može svako blokirat grad kako mu je ćeif
- Comrad
#377 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Evo ovdje mozemo vidjeti kakve seljacine rade u tom preduzecu. Njihov odgovor na ovo je trebalo biti snizenje cijene + poboljsanje usluge, a sta ce oni uraditi, pa blokirati saobracaj. Jedino to i znaju.
Specijalce i rastjerat, ako se mi ne mozemo okupljati i strajkovati, ne mogu ni oni.
Specijalce i rastjerat, ako se mi ne mozemo okupljati i strajkovati, ne mogu ni oni.
-
sarajevo63
#378 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Prije tih specijalaca koji il će il neće hajmo pitati gospodu hoće li to dozvoliti:ruud wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100420016nera18 wrote:odlcino, danas pocinje gradjanski rat u nasem nam dragom gradusarajevo63 wrote:Federalni radio: vijest: NAJAVILI SU BLOKADU GRADA DANAS: Spremimo se na pješačenje
sta ce ba oni blokirat, ko su oni, povodom cega?![]()
![]()
MINISTAR
Mihajlo KRMPOTIĆ
Tel. +387(0)33 562-056
Tel. +387(0)33 562-057
PREMIJER
Besim MEHMEDIĆ
Tel: +387(0)33 562-068
Telefone u ruke, zovimo!
Evo ovdje mozemo vidjeti kakve seljacine rade u tom preduzecu. Njihov odgovor na ovo je trebalo biti snizenje cijene + poboljsanje usluge, a sta ce oni uraditi, pa blokirati saobracaj. Jedino to i znaju.
Odlično! najava ide po Zakonu!
Mene blokiraju jer sam u privatnoj firmi.
Last edited by sarajevo63 on 20/04/2010 10:18, edited 1 time in total.
- atko
#379 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Ma ovdje je i definicija normalnosti pobudalila
GRAS ce CT konkurenciji odgovoriti tako sto ce kazniti gradjane tj. svoje i kupce usluga i finansijere tamo gdje nije komercijalan + jos toliko neduznih koji ni ne koriste gradski prevoz al i od njihovih para se finansiraju tamo gdje nisu rentabilni
Mislim da bi gradjani trebali da izadju i da ih propisno zgaze ... dosta je sto punim budzet ... e sad jos ne mogu ni licnim autom proc na poso ....

GRAS ce CT konkurenciji odgovoriti tako sto ce kazniti gradjane tj. svoje i kupce usluga i finansijere tamo gdje nije komercijalan + jos toliko neduznih koji ni ne koriste gradski prevoz al i od njihovih para se finansiraju tamo gdje nisu rentabilni
Mislim da bi gradjani trebali da izadju i da ih propisno zgaze ... dosta je sto punim budzet ... e sad jos ne mogu ni licnim autom proc na poso ....
-
prezimenko
#380 Re: Centrotrans vozi za 1KM
kako sam ljut na gras, trpim im teror vec godinama i kad neko uradi nesto po tom pitanju pocu *.
Kako misle blokirati grad ?
Prestati voziti super ima centrotrans
Blokriati saobracajnice?
Sta ba, ko im je dozvolio - za to treba dozvola i postoji mjesto gdje se moze protestovati inace fino nek policija rastjera.
Ko su oni da smiju blokirati saobracaj ? Kazem drzavljani druge zemlje da dodju i blokiraju drugi grad to se zadnji put dogodilo na pocetku rata.
ako blokiraju saobracaj zaklinjm se da vishe nikad necu uci u GRAS-ovo vozilo ... srecom imam alternativu sada.
Sta misle tko su oni da blokiraju grad u koji su doli prije par godina
Kako misle blokirati grad ?
Prestati voziti super ima centrotrans
Blokriati saobracajnice?
Sta ba, ko im je dozvolio - za to treba dozvola i postoji mjesto gdje se moze protestovati inace fino nek policija rastjera.
Ko su oni da smiju blokirati saobracaj ? Kazem drzavljani druge zemlje da dodju i blokiraju drugi grad to se zadnji put dogodilo na pocetku rata.
ako blokiraju saobracaj zaklinjm se da vishe nikad necu uci u GRAS-ovo vozilo ... srecom imam alternativu sada.
Sta misle tko su oni da blokiraju grad u koji su doli prije par godina
Last edited by prezimenko on 20/04/2010 10:25, edited 2 times in total.
- nuraH
#381 Re: Centrotrans vozi za 1KM
joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
Centrotrans - kao prvo oni su privatna firma, a ne javno preduzece kao sto je GRAS - kojem se od grada i kantona tj. od nasih poreza uplacuju subvencije da bi vrsili prijevoz!
drugo, Centrotrans se zali na monopol GRASA u gradu Sarajevu - a centrotrans ima MONOPOL U CITAVOJ BIH - naravno sto se tice medjugradskog prijevoza!
hoces da ides u bilo koji drugi grad - moras ic centrotransom jer nemas drugog izbora!!!
trece, kako je moguce da privatna firma upravlja autobuskom stanicom koja pripada gradu Sarajevu.
Najbolji primjer:
Ja cesto putujem u zenicu - koja je ujedno i najprometnija dionica u BIH (25.000 vozila dnevno)
Centotrans ima liniju svakih sat vremena od 6:30 ujutro do 20:30 navece (15 linija dnevno),
dok Zenica BUS ima samo dvije linije i to u 8:00 i 18:00 (2 linije dnevno).
Cijena karte kad ides centrotransom je 12,5 KM dok je cijena kad ides Zenica BUS-om 8 KM.
Pored toga, kada dodjem na stanicu - oni debili NECE da mi prodaju nijednu drugu kartu osim centrotransovu (naravno jer oni drze tu stanicu) tako da kad hocu da idem Zenica BUS-om moram kartu kupiti u autobusu, a da bi kupio kartu u autobusu moram platiti centrotransu stanicnu uslugu od 2 KM!!! tako da me karta izadje 10 KM - sto je opet jeftinije od centrotransa!!!
a sve to bi bilo uredu - da ja imam vise termina sa Zenica BUS-om - jer ,budimo realni ko ce uganjat ta dva termina!!!
kad sagledas realno - moras ic centotransom - jer nema konkurencije - jer je ministarstvo igrom slucaja odlucilo da Zenica bus smije imat samo 2 termina!!!
sve je to politika - a centrotrans nekoga tu strasno potkupljuje!
zalazem se za konkurenciju - ali potpunu konkurenciju! ako cemo uvodit konkurenciju u gradskom prijevozu ajmo je onda uvest i u medjugradskom prijevozu - pa nek GRAS vozi svakih sat vremena za zenicu i nek karta bude 5 KM!!!
mamu im 'ebem svima!!!
Centrotrans - kao prvo oni su privatna firma, a ne javno preduzece kao sto je GRAS - kojem se od grada i kantona tj. od nasih poreza uplacuju subvencije da bi vrsili prijevoz!
drugo, Centrotrans se zali na monopol GRASA u gradu Sarajevu - a centrotrans ima MONOPOL U CITAVOJ BIH - naravno sto se tice medjugradskog prijevoza!
hoces da ides u bilo koji drugi grad - moras ic centrotransom jer nemas drugog izbora!!!
trece, kako je moguce da privatna firma upravlja autobuskom stanicom koja pripada gradu Sarajevu.
Najbolji primjer:
Ja cesto putujem u zenicu - koja je ujedno i najprometnija dionica u BIH (25.000 vozila dnevno)
Centotrans ima liniju svakih sat vremena od 6:30 ujutro do 20:30 navece (15 linija dnevno),
Cijena karte kad ides centrotransom je 12,5 KM dok je cijena kad ides Zenica BUS-om 8 KM.
Pored toga, kada dodjem na stanicu - oni debili NECE da mi prodaju nijednu drugu kartu osim centrotransovu (naravno jer oni drze tu stanicu) tako da kad hocu da idem Zenica BUS-om moram kartu kupiti u autobusu, a da bi kupio kartu u autobusu moram platiti centrotransu stanicnu uslugu od 2 KM!!! tako da me karta izadje 10 KM - sto je opet jeftinije od centrotransa!!!
a sve to bi bilo uredu - da ja imam vise termina sa Zenica BUS-om - jer ,budimo realni ko ce uganjat ta dva termina!!!
kad sagledas realno - moras ic centotransom - jer nema konkurencije - jer je ministarstvo igrom slucaja odlucilo da Zenica bus smije imat samo 2 termina!!!
zalazem se za konkurenciju - ali potpunu konkurenciju! ako cemo uvodit konkurenciju u gradskom prijevozu ajmo je onda uvest i u medjugradskom prijevozu - pa nek GRAS vozi svakih sat vremena za zenicu i nek karta bude 5 KM!!!
mamu im 'ebem svima!!!
-
sarajevo63
- nuraH
#384 Re: Centrotrans vozi za 1KM
i nemojte se zavaravat da ce karta ostat na 1KM!!!
karta za Zenicu je bila 8,50 KM i kada je centrotrans uklonio konkurenciju,
pri svakom poskupljenju goriva je dizao cijenu karte - a kad pojeftini gorivo
onda cijena ostane ista! danas je karta 12,50 KM za 70 km do Zenice,
(a do mostara i tuzle su karte jeftinije!!!!)
a naravno niko se ne buni jer nemas drugog izbora vec da ides centrotransom!
udjes u onu stanicu - opale te po usima za 12,50 KM i onda jos procitas natpis:
''putujte s osmjehom - centrotrans'' i onda te jos doceka minibus do Zenice
gdje ljudi nemaju gdje sjest pa stoje do Zenice - mamu im ja s osmjehom!!!!
- atko
#385 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Svagdje ima svega ... ne kazem ... al opet je to o cemu ti pricas u granicama normale s obzirom kakva nam je drzava ... ne branim niti volim CT ali ovo je prilika da se nauce i jedn i drugfi i peti i deseti postovat svoje klijente i poslovati u uslovima trzisne ekonmomijenuraH wrote:joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
...
... ali ovo ponasanje grasa je NO COMMENT
- metar_drva
#386 Re: Centrotrans vozi za 1KM
čisto da znaš, i privatna firma može biti javno preduzeće. "javno" se ne odnosi na vlasničku strukturu.nuraH wrote:joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
Centrotrans - kao prvo oni su privatna firma, a ne javno preduzece kao sto je GRAS ...
Last edited by metar_drva on 20/04/2010 10:34, edited 1 time in total.
-
prezimenko
#387 Re: Centrotrans vozi za 1KM
nuraH wrote:joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
Najbolji primjer:
mamu im 'ebem svima!!!
Da al centrotrans ima konkurenciju , gras je nije imao. Tako zenica BUS moze napraviti svoju autobusku stanicu (kupi plac) i naplacuje ti kako hoce.
Centrotrans je izgradio monopol nad konkurentima.. jel legano ne znam ali konkurencija postoji to je kljucno.
Gras se zali jer je dobio konkurenciju
- atko
#388 Re: Centrotrans vozi za 1KM
nuraH wrote:i nemojte se zavaravat da ce karta ostat na 1KM!!!
Pa eto odlicne prilike da GRAS uzvrati udarac na medjukantonalnom nivou ... da ubaci fine i ciste autobuse i davozi za 7 KM do zenice ... ha ja
-
prezimenko
#389 Re: Centrotrans vozi za 1KM
U srbiji karta 0,40€ sto ne bi mogla ostati 1 KM kad je realna cijena ?*mima* wrote:Naravno da nece ostat 1 km....to raja zavaravaju sami sebe....nijhe ni CT od jucer. Posto nisam citala sve....vidim da se psuje po GRAS-u sandjak........A ko je to gazda CT?
ili bar uvesti tarifiranje po stanici - Obicno kad se javi konkurencija (npr telecom, ht, mtel) musterije se privlace raznim nacinom tarifiranja tj. paketima usluga.
npr. ako dolazis centrotransom u sarajevo besplatno dobijes i kartu za njihov gradski prevoz ili popust od 50%
Gubitak grasa po godinama (cifra dole je dug koji se povecava):

izvor: ks.gov.ba
U sustini se ovo moze protumaciti i kao da su primanja ista ali su rashodi svake godine veci. Nisam ekonomista pls da neko razjasni.
Last edited by prezimenko on 20/04/2010 10:41, edited 2 times in total.
- ruud
#390 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Centrotrans je vecim djelom u vlasnistvu radnika (pod 1414 dionica, koje su 98% u vlasnistvu radnika..) tog preduzeca..metar_drva wrote:čisto da znaš, i privatna firma može biti javno preduzeće. "javno" se ne odnosi na vlasničku strukturu.nuraH wrote:joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
Centrotrans - kao prvo oni su privatna firma, a ne javno preduzece kao sto je GRAS ...
- nuraH
#391 Re: Centrotrans vozi za 1KM
trebas nesto shvatit! ima nesto sto se zove medjugradski prijevoz i ima nesto sto se zove ''javni gradski prijevoz'!!!prezimenko wrote:nuraH wrote:joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
Najbolji primjer:
mamu im 'ebem svima!!!
Da al centrotrans ima konkurenciju , gras je nije imao. Tako zenica BUS moze napraviti svoju autobusku stanicu (kupi plac) i naplacuje ti kako hoce.
Centrotrans je izgradio monopol nad konkurentima.. jel legano ne znam ali konkurencija postoji to je kljucno.
Gras se zali jer je dobio konkurenciju
javni gradski prijevoz je zasticen od konkurencije - po definiciji!! jer nije isplativ i mora se subvencionirat!!!
tako ti je u svim gradovima evrope! otidji u bilo koji glavni grad u evropi i vidjeces da javni gradski saobracao vrsli jedno preduzece koje je 'JAVNO' i koje se subvencionira od strane grada!!!
- Adriatic
#392 Re: Centrotrans vozi za 1KM
GRAS je odavno prestao biti firma. Jednostavno, radi se o grupi bandita koja krčmi novac svih nas.
A sve zahvaljujući političkoj podršci.
Kao i iza svega drugog, i ovdje su u pitanju stranački kriminalci.
Krmpotić će to sve riješiti, na zadovoljstvo GRAS-a i bagre u njemu.
I tako do sljedećeg protesta.
A sve zahvaljujući političkoj podršci.
Kao i iza svega drugog, i ovdje su u pitanju stranački kriminalci.
Krmpotić će to sve riješiti, na zadovoljstvo GRAS-a i bagre u njemu.
I tako do sljedećeg protesta.
-
prezimenko
#393 Re: Centrotrans vozi za 1KM
atko wrote:A sta je tu cudno ?? Pa kako ljudi ne kontaju da ce sva ta predzeca doc jednog dana na red i da ce dobiti konkurenciju u ovom ili onom obliku !!!nuraH wrote: znam - mislio sam na javno - kao drzavno (ne-privatno)- do mene je...
al ako je tako - hajmo mi onda osnovat privatno preduzece koje ce dostavljat vodu gradjanima
pa napravit konkurenciju vodovodu!
il recimo da odvozimo smece pa da napravimo konkurenciju rad-u ... itd...
moraju potojat neke granice kad je u pitanju javna usluga!!!
centrotras ce vrsit usluge samo tamo gdje mu je isplativo - vijecnica dobrinja (komercijala),
i onda kad ugroze GRAS - kojem pola linija nije isplativo, i koje kompenuzje upravo s ovim linijama koje su isplative
ko ce onda ljude vozit u gornje velesice, sirokacu, itd... ????
Zar ne bi bilo fino da dodje konkurencija toplanama aa??
Drzava treba da bude samo regulator pravila igre i da zadrzi samo ono sto MORA ostati drzavno ... naravno pretjerana privatizacija nije rjesenje ... zato drzava treba pametno da postavi pravila igre ... samo ima jedan mali problem ... prvo treba drzavu postaviti;)
Rece neko ranije da drzava subvencionira linije koje nisu isplative !
-
prezimenko
#394 Re: Centrotrans vozi za 1KM
upravo o tome se ovdje i radi - neke stvari ne mogu bit prepustene konkurenciji - a to je sve ono sto je 'JAVNO DOBRO'nuraH wrote:A sta je tu cudno ?? Pa kako ljudi ne kontaju da ce sva ta predzeca doc jednog dana na red i da ce dobiti konkurenciju u ovom ili onom obliku !!!atko wrote:znam - mislio sam na javno - kao drzavno (ne-privatno)nuraH wrote: čisto da znaš, i privatna firma može biti javno preduzeće. "javno" se ne odnosi na vlasničku strukturu.- do mene je...
al ako je tako - hajmo mi onda osnovat privatno preduzece koje ce dostavljat vodu gradjanima
pa napravit konkurenciju vodovodu!
il recimo da odvozimo smece pa da napravimo konkurenciju rad-u ... itd...
moraju potojat neke granice kad je u pitanju javna usluga!!!
centrotras ce vrsit usluge samo tamo gdje mu je isplativo - vijecnica dobrinja (komercijala),
i onda kad ugroze GRAS - kojem pola linija nije isplativo, i koje kompenuzje upravo s ovim linijama koje su isplative
ko ce onda ljude vozit u gornje velesice, sirokacu, itd... ????
Zar ne bi bilo fino da dodje konkurencija toplanama aa??
Drzava treba da bude samo regulator pravila igre i da zadrzi samo ono sto MORA ostati drzavno ... naravno pretjerana privatizacija nije rjesenje ... zato drzava treba pametno da postavi pravila igre ... samo ima jedan mali problem ... prvo treba drzavu postaviti;)
a to su: Policija, Hitna pomoc, struja, voda, grijanje, smeće i javni gradski prijevoz![/quote]
Jel ti radis u GRAS-u ?
- S obzirom da si saobracaj zavrshio ....
Ne mogu da vjerujem da je neko(korisnik usluga) protiv konkurencije (sem konkurenata
Jos je gras sa drzavne strane u punooo boljem polozaju
ima monopol i tehnicki(ima linije sa presjedanjem) i zakonski (subvencije od kantona a i stelu
Last edited by prezimenko on 20/04/2010 11:01, edited 2 times in total.
- nuraH
#395 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ne radim u GRAS-u, zavrsio sam smjer 'komunikacijske tehnologije'prezimenko wrote:
Jel ti radis u GRAS-u ?
- S obzirom da si saobracaj zavrshio ....
Ne mogu da vjerujem da je neko protiv konkurencije (sem konkurenata)
al sdam vrlo dobro upoznat sa saobraćajem i znam kakve su karte u igri
ne zelim da zastitim GRAS ni u kojem slucaju - cak sta vise kivan sam na njih vec godinama!
misljenja sam da javni gradski saobracan ne treba biti prepusten konkurenciji - treba biti javni i treba ga tretirati kao javno dobro!
druga je prica sad sto GRAS ne radi svoj posao kako treba, kako su skupi itd...
ako treba, ukinut cemo GRAS, osnovat novo preduzece i dat nekome drugom koncesiju za javni gradski saobracaj!
a dopustiti, prljavim igracima kao sto je centrotrans da se umjesaju u NASE javno dobro i da kontrolisu nesto od cega zavise nasi zivoti - hocul stic na poso, kad cu stic, kolko ce me kostat, itd... to niposto!!!
GRAD i iskljucivo GRAD treba odlucivati o ovakvim stvarima!
- metar_drva
#396 Re: Centrotrans vozi za 1KM
nije uopšte pitanje dal će karta bit 1 il 2 marke, ne znam zašto ste se toga prihvatili k'o pijan plota. radije ću platit 2 km za normalnu uslugu, nego 1,60 za "uslugu" koju pruža grasOmerovim_Koracima wrote:A zar narod misli da ce karta od 1 KM bit vjecno...hahahaha e moj anrode retardirani Bosanski,maloumni.
Btw sto bash da uzmu komercijalu a ne npr Dom Armije - Bare il Breka,il Ilidza - Tarchin il nesto slicno tome. Sto su odustali do Aerodroma?![]()
![]()
Politika je zajebana stvar,pogotovo ka dje Direktor Centre. Jedan od vodecih ljudi u sda. Odakle to da murija obezbjedjuje prevoz gradski? sda je najgora stranka u BiH. Dodik je bolji od njih!
-
goibos
#397 Re: Centrotrans vozi za 1KM
ja samo molim GRAS da ne blokira grad, ako će nešto blokirati nek blokiraju CT i njohve buseve ili nek blokiraju ministre al nek ne prave *ranja po ulici
i dosadni ste sa podržavanjem tog CT, trebate shvatiti da je to jedna lopovska firma, naveo sam i ja neke razloge zašto, naveli su i drugi neke razloge i svakako ne podržavam ovo njihovo *určenje...
i koji idiot moraš biti pa da onim autobusima voziš gradske rute... hahaha
a pustite GRAS, meni je GRAS-a žao, realno... neka ih
gras sigurno ima ogromne troškove za održavanje trolejbuskih i tramvajskih linija a CT bi ovde da dođe na gotovo i pokupi 2-3 isplative autobuske linije...
eto samo još da i željeznice uvedu 2-3 vagona na tramvajske šine pa da i oni traže svoja "prava"...
a konto sam i ja uzet neki stari razvaljeni trolejbus pa se prikopčati na gras mrežu i naplaćivati kartu 1km, imam pravo
i dosadni ste sa podržavanjem tog CT, trebate shvatiti da je to jedna lopovska firma, naveo sam i ja neke razloge zašto, naveli su i drugi neke razloge i svakako ne podržavam ovo njihovo *určenje...
i koji idiot moraš biti pa da onim autobusima voziš gradske rute... hahaha
a pustite GRAS, meni je GRAS-a žao, realno... neka ih
gras sigurno ima ogromne troškove za održavanje trolejbuskih i tramvajskih linija a CT bi ovde da dođe na gotovo i pokupi 2-3 isplative autobuske linije...
eto samo još da i željeznice uvedu 2-3 vagona na tramvajske šine pa da i oni traže svoja "prava"...
a konto sam i ja uzet neki stari razvaljeni trolejbus pa se prikopčati na gras mrežu i naplaćivati kartu 1km, imam pravo
-
mahalas505
#398 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Jesi li ti siguran u ovo? I niko mi ne odgovori kako je privatizovan Centrotrans? Kako je doveden do prosjackog stapa, pa privatizovan od strane tadasnjeg direktora. Jel da malo slici na privatizaciju Milkos-a,TP Marketa, Energoinvesta,Energopetrola i koliko samo drugih firmi.ruud wrote:Centrotrans je vecim djelom u vlasnistvu radnika (pod 1414 dionica, koje su 98% u vlasnistvu radnika..) tog preduzeca..metar_drva wrote:čisto da znaš, i privatna firma može biti javno preduzeće. "javno" se ne odnosi na vlasničku strukturu.nuraH wrote:joooj koja politika mamu im 'ebem (centrotransu)!!!
Za situaciju oko Grasa je krivVLASNIK GRASA, a ko je vlasnik da mi je znati?!?!!? Sve ostalo je suvisno pricati!! Ali malo ko ovdje dublje razmisli i vidi kako su stvari rijesene u susjestvu i u EU.
-
prezimenko
#399 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Pa gle ako ti je karta iz hrasnice do grada 3,20 (jer dva puta presjedas) logicno je da ces da i ako centrotrans posklupi na 2KM ici centrotransom jer te direktno vozi do grada i puno brze nego da moras presjedati.metar_drva wrote:nije uopšte pitanje dal će karta bit 1 il 2 marke, ne znam zašto ste se toga prihvatili k'o pijan plota. radije ću platit 2 km za normalnu uslugu, nego 1,60 za "uslugu" koju pruža grasOmerovim_Koracima wrote:A zar narod misli da ce karta od 1 KM bit vjecno...hahahaha e moj anrode retardirani Bosanski,maloumni.
Btw sto bash da uzmu komercijalu a ne npr Dom Armije - Bare il Breka,il Ilidza - Tarchin il nesto slicno tome. Sto su odustali do Aerodroma?![]()
![]()
Politika je zajebana stvar,pogotovo ka dje Direktor Centre. Jedan od vodecih ljudi u sda. Odakle to da murija obezbjedjuje prevoz gradski? sda je najgora stranka u BiH. Dodik je bolji od njih!
Gras je upravo i uveo presjedanja da vishe keshira.
Ono sto zelim reci je da i telecomi konkurisu paketima usluga (cuju korisnika) a ne cijenom obracunske jedinice.
uzmite npr eronet i hej! pakete gdje u svakom daju nesto besplatno dok je drugo skuplje npr telefoniranje sa jednim brojem besplatno je idealno za zaljubljene a to niko osim njih ne nudi bar ne po toj cijeni i na prepaid paketu
Last edited by prezimenko on 20/04/2010 11:22, edited 1 time in total.
- nuraH
#400 Re: Centrotrans vozi za 1KM
Centrotrans je privatizovan po istom šablonu kao i Sarajveska pivara!!!mahalas505 wrote: Jesi li ti siguran u ovo? I niko mi ne odgovori kako je privatizovan Centrotrans? Kako je doveden do prosjackog stapa, pa privatizovan od strane tadasnjeg direktora. Jel da malo slici na privatizaciju Milkos-a,TP Marketa, Energoinvesta,Energopetrola i koliko samo drugih firmi.
Za situaciju oko Grasa je krivVLASNIK GRASA, a ko je vlasnik da mi je znati?!?!!? Sve ostalo je suvisno pricati!! Ali malo ko ovdje dublje razmisli i vidi kako su stvari rijesene u susjestvu i u EU.