Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Luisa

#226 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Luisa »

Lud i ponosan wrote:Centrotrans apsolutno podrzavam, dosta je vise provodjenja sile i lopovluka!

Odakle samo pravo GRAS-ovcima da brane koristenje autobuskih stajalista?! Izgleda se opasno ufurali u pricu da im je to babovina.....!!!
Bas lijep bus, a jos ljepsi transparenti...

Ne dajte se i istrajte do kraja! :thumbup: :thumbup:

Image

Prava stvar:) Neka se ima izbor!
alibaba_i_30_godina

#227 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by alibaba_i_30_godina »

Mr. Meho wrote: A sad je Gras kriv sto je narod stoka pa nece civilizovano da ulazi u vozila?
Pratim ovu diskusiju od samog pocetka i mogu reci da sam se svaceg nacitao al' da neko nazove gradjane jednog grada ovim pogrdnim imenom, to nema nigdje. Sve i da je to istina, to je jako nekulturno, pokazuje (ne)kulturu doticne osobe.

GRAS je imao dovoljno vremena da nesto konkretno poduzme, sve sto su radili jeste bila kupovina nekakvih trecerazrednih autobusa sumnjivog kvaliteta iz susjedne zemlje. Da se razumijemo, ova firma bi mogla poslovati jako dobro, doduse i posluje a gdje zavrsi taj novac svima je poznato, samo treba da se promijeni cjelokupan menadzment. Samim tim, novi ljudi ce donijeti nove ideje, zelju za poboljsanjem i dokazivanjem te PLANOVE za smanjenje troskova - bilo to u obliku smanjenja osoba, smanjenja voznog parka i slicno.

Konkurencija je pozeljna jer se tako na obje firme (nekad i vise) stavlja do znanja da moraju bolje i jace raditi kako bi osigurali ono sto najvise zele, a to je u ovom slucaju profit. Pored kvalitetnog javnog prevoza, osavremenja i prije svega zadovoljnih korisnika - gradjana. Nije ni svaka konkurencija zdrava, al' u ovom slucaju bilo kakva u nasem gradu moze znaciti samo pokretanje stvari nabolje.

O nebulozama da su autobuska stajalista u vlasnistvu GRAS-a nije potrebno ni diskutovati.
innovision

#228 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by innovision »

da sumiramo ovih 10 str?
Prvo gras je ispod svakog normalnog nivoa ok je da grad koji ima 4 miliona ljudi bude guzva ali ne i kod nas.
Prljavo je,guzva je,vozim se od neke 12 godine svaki dan i stanje je iz godine u godinu gore,500 ljudi u tramvaju.
Neko je napisao svaka cast kako privatna firma koja ne prima bunuse i subvencije od grada ima kartu marku a grasova je najjeftinija 1.60 km znaci treba da bude maximalno 0.5 km tu neko debelo klepa.

Svaka cast!! Samo se borite za svoje pare hocu sto bolju uslugu
valterbranisarajevo

#229 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by valterbranisarajevo »

Da se nisu pojavili: Zuti, crveni i još neki taksi prevoznici kao konkurencija, pretpostavljam da bi Sarajevo taksiju startna cijena bila jedno 5 KM, ovako nije- što je zasluga konkurencije.

Pročitao sam negdje da na području Beograda pored GSP usluge prijevoza obavlja još 17 prevoznika, u Zagrebu istro tako (Čazmatrans, Samoborček itd), pa ne vidim razloga da i u Sarajevu ne bude tako, odnosno da se za svaku liniju raspiše javni poziv.

GRAS je jedna velika praonica novca i zato vlastima ne odgovara da neko dira u njihovu svetinju. Ja bih lično firmu koja proizvodi takve gubitke davno poslao pod stečaj. Iskreno se nadam da će Grad Sarajevo kada mu se vrate otete nadležnosti ponovo osnovati dobri stari GSP, a da će vangradske opštine imati pravo birati najpovoljnijeg prevoznika,a ne nametnutog..

što se tiče ove zabrane stajanja na stanicama od strene Grasovaca. Oni smatraju da će ponovo uspjeti u svojoj namjeri da otjeraju Centrotrans- kao prije nekoliko godina. Međutim to samo pokazuje kakva bahatost i bezobrazluk vladaju u toj firmi. Mislim da Centrotrans treba izdržati pritiske, ako sada popuste mislim da više neće imati priliku...
Last edited by valterbranisarajevo on 19/04/2010 18:02, edited 1 time in total.
Mr. Meho

#230 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Luisa wrote:
therrarrius wrote:
Mr. Meho wrote: Pa eto zalozite se za potpuno ukidanje Grasa. Za pocetak bi dobro bilo da napravimo probu na makar 7 dana bez njihovih vozila u saobracaju. Slazes se? Da ne bi placao duplo. Ti lagano jednom, al u Centrotrans. OK?
Evo opet. Sta si ti, zivota ti, zapeo za to ukidanje GRAS-a? KO SPOMINJE UKIDANJE GRASA HLJEBA TI?
Ovo ti je vec treci put da ''savjetujes'' raji da ukinu GRAS. :run:

Opet Meho skon'to,

Necmo ukinuti gras vec neradnike, nesposobnjakovice i zastarjeli korumpirani menadzment! To napolje, a GRAS Je narodni, narod ga placa, narod ga je stvorio i nardodu treba da koristi, GRAS JE USLUGA i nista vise.

Na kraju ako treba narod ce i bez Grasa prezivjeti ali narod ne treba da ga Gras pravi budalom, eee ako mene nema nece ni svijet postojati! Koji idiotizam :lol: :lol: :lol:
Djevojcice, pokusaj da napnes svoju mozdanu vijugu. Gras je javno preduzece i ima obavezu, zakonom definisanu, da vozi na svim linijama koje mu se odrede, bez obzira da li mu se isplati ili ne. Kritike zbog cijena karata uputi na adresu Kantona Sarajevo, jer oni odredjuju cijene, a isto tako i linije. Vozila su takva, kakva su, obnavljaju se postepeno, pare ne kapaju s neba. Iz budzeta se subvencioniraju karte za penzionere, studente i ucenike i jos nesto sitno, znaci u sustini ne finansiras ti dva puta Gras, vec finansiras svoje kolege studente, svoje nane i dede penzionere, svoju bracu i sestre ucenike. A i to iz budzeta kasni, a u sustini nije nikakva milostinja, nego zakonska obaveza.

Pokusajte da razmislite malo, bez toliko zuci. Znam da vam je najlakse personifikovati Gras u meni ili nekom drugom diskutantu na ovoj temi i onda sav gnjev usmjeriti na nas, ali bolje bi vam bilo da sagledate sve faktore u ovoj prici. Zvucite infantilno s tom pricom o konkurenciji i tim nasladjivanjem u tome. Konkurencija je naravno pozitivna stvar, ali ako nema pravila igre onda to nije konkurencija nego anarhija. Gradski prevoz je suvise bitna stvar za grad i Kanton da bi se jednostavno prepustilo da radi ko i kako hoce. Samo jos mozda na selima moze ko kako hoce obavljati prevoznicku djelatnost. Ali izgleda da su mnogi navikli na seoski nacin razmisljanja pa sad to pokusavaju primjeniti na grad. Od guranja kao stoka na sve ulaze u vozilo, odbijanja da se plati karta, smrad i znoj, unistavanje vozila itd.

Da ste barem na trenutak razmislili sta bi bilo da nema Grasa, onda ne bi bilo ove i ovakve rasprave.
Mr. Meho

#231 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

valterbranisarajevo wrote:Pročitao sam negdje da na području Beograda pored GSP usluge prijevoza obavlja još 17 prevoznika, u Zagrebu istro tako (Čazmatrans, Samoborček itd), pa ne vidim razloga da i u Sarajevu ne bude tako, odnosno da se za svaku liniju raspiše javni poziv.
Odlican prijedlog. Ali da se ukine zakonska obaveza Grasu da vozi na odredjenim linijama, nego da svi konkurisu ravnopravno na svim linijama. Pa ako za neke linije ne bude interesa, Boze moj, nek se ukinu. Posteno.
alibaba_i_30_godina

#232 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by alibaba_i_30_godina »

Mr. Meho wrote: Odlican prijedlog. Ali da se ukine zakonska obaveza Grasu da vozi na odredjenim linijama, nego da svi konkurisu ravnopravno na svim linijama. Pa ako za neke linije ne bude interesa, Boze moj, nek se ukinu. Posteno.
Sta je tu posteno? Kontradiktoran si. U prethodnim postovima si napisao da je ovo preduzece nase preduzece, ako je nase otkud onda odjednom takva izjava sa tvoje strane?!
Ako je nase preduzece, zar ono ne bi trebalo sluziti nama, tj. gradjanima?! Zar ono ne bi trebalo voziti tamo gdje ima ljudi i gdje je potrebno a ne samo tamo gdje moze ostvariti profit?!
Cuj ukinuti neprofitabilne linije!!! A sta da se uradi sa nekoiko stotina ljudi koji svakodnevno vozare do grada tim linijama?! Njih ostaviti na cjedilu, jel'?!
Srecom nisam jedan od takvih ljudi. Zivim u gradu i rijetko kad koristim javni gradski prijevoz. Ne zato sto bi morao platiti kartu, vec sto mi je draze prosetati 2-3 stanice nego uci i voziti se onim prijevoznim sredstvima, ako se tako moze nazvati.
samo_ovaj_put

#233 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by samo_ovaj_put »

koliko trenutno ima autobusa centrotransa na ulicama grada?
koje su relacije tih autobusa?
cuo sam da u tim autobusima vrijede ovi kuponi grasa(mjesecni studentski)?
johnnykola

#234 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

Mr. Meho wrote:Gradski prevoz je suvise bitna stvar za grad i Kanton da bi se jednostavno prepustilo da radi ko i kako hoce.
sve si rekao. i primjeni direktno i na gras.
Mr. Meho wrote:Kritike zbog cijena karata uputi na adresu Kantona Sarajevo, jer oni odredjuju cijene, a isto tako i linije.
ali ako i ovo stoji, pa mi smo fakat debili najobicniji i opet cemo (ja necu!) za ista goveda glasati na iducim izborima.
ma nama nema pomoci kakogod. kad se samo sjetim kako sam jednom 5 je#enih sati uvjeravao jednog od najboljih
jarana da glasa, ali on jok. nema sanse. sve su to ista govna, veli. pa glasaj za manje! ma glasao bih i za crvene kmere i za pingvine ako postoji sansa da ce mi sutra biti bolje. sa ovim govnarima sam ionako zavaljen evo upravo ovih dana 18 punoljetnih godina zavale slavimo svi skupno. naprosto nevjerojatno! i opet ce sad krenuti nabildavanje strasti taman da se opet glasa za gamad. fuj na kvadrat!
metar_drva

#235 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by metar_drva »

grasovci se ufatili ometanja centrotransa (blokiranje stajališta i sl.) umjesto da u svoju avliju prvo pogledaju i skontaju kako će bit konkurentniji, ccc
law2

#236 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by law2 »

nicija nije do zore.... 8-)
Irm@

#237 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Irm@ »

danas slusam na radiju m..huh.. ispade svi govore istinu..a ko laze niko ne zna
ugl kontaktirali su sindikat gras-a pa taj predstavnik kaze kako ce oni morati otpustati radnike ili blokirati grad (naravno nista pametnije ni ne znaju)
Sacirbegovic i neki predstavnik sindikata Centrotransa kazu kako oni ovo rade kako bi pokazali da građani mogu placati jeftinije a dobiti kvalitetniji prevoz i da rade jer gras ima 15 PRESUDA kojim se ukidaju određene linije..ali naravno i nakon tih SUDSKIH presuda gras-ovi autobusi nastavili su voziti na tim linijama..
eh onda su nazvali ministarstvo saobracaja pa im predstavnica rekla nesto sto mi je samo potvrdilo stav da ITEKAKO PODRZIM CENTROTRANS..kaze ona kako su poslali dopis inspekcijama da po hitnom postupku provjere da li centrotrans ima dozvole za voznju na spomenutim linijama te da li su regitrovali redove voznje :shock: :? :shock:
a bas se pitam sta je s inspekcijom i tim sudskih presudama i nelegalnim voznjama gras-a...
valterbranisarajevo

#238 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by valterbranisarajevo »

Sada su i na Hayatu rekli da sindikat Grasa prijeti blokadom grada. Možda će ovi kriminalci koji vladaju kantonom morati Zakon o javnom okupljanju primjeniti prvo sami na sebi. :D
Mr. Meho

#239 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

NeyDan wrote:
Mr. Meho wrote: Odlican prijedlog. Ali da se ukine zakonska obaveza Grasu da vozi na odredjenim linijama, nego da svi konkurisu ravnopravno na svim linijama. Pa ako za neke linije ne bude interesa, Boze moj, nek se ukinu. Posteno.
Sta je tu posteno? Kontradiktoran si. U prethodnim postovima si napisao da je ovo preduzece nase preduzece, ako je nase otkud onda odjednom takva izjava sa tvoje strane?!
Ako je nase preduzece, zar ono ne bi trebalo sluziti nama, tj. gradjanima?! Zar ono ne bi trebalo voziti tamo gdje ima ljudi i gdje je potrebno a ne samo tamo gdje moze ostvariti profit?!
Cuj ukinuti neprofitabilne linije!!! A sta da se uradi sa nekoiko stotina ljudi koji svakodnevno vozare do grada tim linijama?! Njih ostaviti na cjedilu, jel'?!
Srecom nisam jedan od takvih ljudi. Zivim u gradu i rijetko kad koristim javni gradski prijevoz. Ne zato sto bi morao platiti kartu, vec sto mi je draze prosetati 2-3 stanice nego uci i voziti se onim prijevoznim sredstvima, ako se tako moze nazvati.
Pa sta bi ti? Da Gras radi u minusu radi opceg dobra, a da Centrotrans i slicni kupe slag? Samo nek vaze isti uslovi za sve. To je prava konkurencija.
Mr. Meho

#240 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

johnnykola wrote:
Mr. Meho wrote:Gradski prevoz je suvise bitna stvar za grad i Kanton da bi se jednostavno prepustilo da radi ko i kako hoce.
sve si rekao. i primjeni direktno i na gras.
Mr. Meho wrote:Kritike zbog cijena karata uputi na adresu Kantona Sarajevo, jer oni odredjuju cijene, a isto tako i linije.
ali ako i ovo stoji, pa mi smo fakat debili najobicniji i opet cemo (ja necu!) za ista goveda glasati na iducim izborima.
ma nama nema pomoci kakogod. kad se samo sjetim kako sam jednom 5 je#enih sati uvjeravao jednog od najboljih
jarana da glasa, ali on jok. nema sanse. sve su to ista govna, veli. pa glasaj za manje! ma glasao bih i za crvene kmere i za pingvine ako postoji sansa da ce mi sutra biti bolje. sa ovim govnarima sam ionako zavaljen evo upravo ovih dana 18 punoljetnih godina zavale slavimo svi skupno. naprosto nevjerojatno! i opet ce sad krenuti nabildavanje strasti taman da se opet glasa za gamad. fuj na kvadrat!
Eh to je to. Vecina opravdanih kritika je u stvari trebala biti upucena na adresu Kantona, a ne Grasa. Naravno idu izbori pa eto nam svima prilike...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#241 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Admir_1984 »

Znal neko kakva je nagrada za prvog putnika u CT :D Moja mama jutros krenula na posao, udje u CT bus i bi valjda prvi putnik, uzeli joj ime prezime, adresu i rekli dobice neku nagradu :-D :-D
Manager19sa

#242 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Manager19sa »

studentica_ wrote:Čemu prepirka te nadasve ozbiljan ton o svemu ovome? Opustite se malo i uživajte u usijanoj situaciji na cestama :D

Jutros kad ugledah CT buseve i njihove transparente, bi mi nešto drago oko srca. Nešto se napokon dešava! Dosta je više ispraznog govora i nikad ostvarenih prijetnji od strane bilo koga!

I fino sam sjela u CT bus pri povratku sa faxa, ama neopisivo :) Putnici nasmijani, neka vesela atmosfera, "revizor" sa osmijehom od uha do uha... Kad je tako bilo u bilo kojem Grasovom prijevoznom sredstvu?

Bilo kako bilo, CT želim puno vožnji, i da ne popuste pod pritiskom ovih hajvana iz Grasa. Zaista su dno dna. :x
Samo da se slozim sa kolegicom studenticom :thumbup:

Jos danas neku zenu u CT autobusu zove neko na telefon, kaze zena evo vozim se do Mostara za marku :D :D :D
*mima*

#243 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

studentica_ wrote:Čemu prepirka te nadasve ozbiljan ton o svemu ovome? Opustite se malo i uživajte u usijanoj situaciji na cestama :D

Jutros kad ugledah CT buseve i njihove transparente, bi mi nešto drago oko srca. Nešto se napokon dešava! Dosta je više ispraznog govora i nikad ostvarenih prijetnji od strane bilo koga!

I fino sam sjela u CT bus pri povratku sa faxa, ama neopisivo :) Putnici nasmijani, neka vesela atmosfera, "revizor" sa osmijehom od uha do uha... Kad je tako bilo u bilo kojem Grasovom prijevoznom sredstvu?

Bilo kako bilo, CT želim puno vožnji, i da ne popuste pod pritiskom ovih hajvana iz Grasa. Zaista su dno dna. :x

Sta to ti pricas? Mislis da ce te CT vozit besplatno? Mislis da ces u CT imat godisnju za 33 km?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#244 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Admir_1984 »

*mima* wrote:

Sta to ti pricas? Mislis da ce te CT vozit besplatno? Mislis da ces u CT imat godisnju za 33 km?
A koji ti djavo repliciras bez ikakve potrebe?

Gdje je cura napisala da ce se vozit djaba?
*mima*

#245 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

Cuj sretni i zadovoljni u CT......nidje veze......To ce bit dok ne mazne liniju a onda kad lupi sijenu karte ima da popadamo u nesvijest.....o cem vi pricate.....o nasmijanim facama.....A cim su izazvane te face?
sodom

#246 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sodom »

meho je revizor---
mimo, imaces jeftinije karte, jer ako ti sada daju kartu za marku, kada se jos prosire onda ces imati jos jeftinije karte u buducnosti.
*mima*

#247 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

Meni ne daju......ja je kupim....godisnja koja kosta 766 km
Autobus

#248 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Autobus »

Mr. Meho wrote:
Iz budzeta se subvencioniraju karte za penzionere, studente i ucenike i jos nesto sitno, znaci u sustini ne finansiras ti dva puta Gras, vec finansiras svoje kolege studente, svoje nane i dede penzionere, svoju bracu i sestre ucenike. A i to iz budzeta kasni, a u sustini nije nikakva milostinja, nego zakonska obaveza.
Studente treba izbaciti iz ove rečenice.

Studenti su uzeli 2 KM, a za dva mjeseca će dati 4 KM. To će ovi naši u Vladi vidjeti ubrzo.

Bolje da 20000 studenata plati 50 KM godišnje, nego 1500 studenata 400 KM godišnje.
*mima*

#249 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

studentica_ wrote:
*mima* wrote:Cuj sretni i zadovoljni u CT......nidje veze......To ce bit dok ne mazne liniju a onda kad lupi sijenu karte ima da popadamo u nesvijest.....o cem vi pricate.....o nasmijanim facama.....A cim su izazvane te face?
Treba uživati u momentu dok traje.... ;-)

Pazi na koljeno kad ulazis u autobus.
Mr. Meho

#250 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Mr. Meho »

Vi fakat vjerujete da Centrotrans ima zarade na toj 1 KM? :)
A i to prihvatanje mjesecnih... Pa zar ste toliko naivni da mislite da ce to potrajati. Pa oni od mjesecnih karata nemaju nista, ni feninga. To moze potrajati jos par dana, dok ne privuku malo naivnih gradjana, ali vrlo brzo slijedi otrijeznjenje, jer niko dzaba nece voziti.

Sodom je vozac u centrotransu 8-)
Post Reply