Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Banksy

#76 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Banksy »

Cafe Camargue wrote: Barksy, ja bih isto volio da imamo vise finih, ustogljenih, elokventnih, kulturnih, ali se istovremeno nikad ne bih odrekao bafte, adija, i slicne raje.
U postu iznad, ovim ali
sasvim ispravno si detektirao podjelu na
fine, elokventne, kulturne voditelje, na jednoj strani,
a baftu, adija, i slicne, na drugoj.
Ta podjela je jasna i sasvim očita, u pravu si.

Tvrdnja
Sarajevo je uvijek bilo specificnog duha, nikad ovdje nisu prolazili fini, kulturni wannabe europejci. Ni prije rata, ni sad. je sasvim netačna.
Prije rata voditelji su bili Sanja Damić, Mebrura Topolovac, Mirjana Jančić, Jasminka Šipka, i stotine drugih, sličnih.

Ova iskonstrusana priča o nama 'glupim i primitivnim koji tražimo glupost i primitivizam' osmišljena je samo u svrhu opravdavanja nečijeg neznanja, gluposti, neobrazovanosti i primitivizma. Iz samo iz straha da neko pametan, fin, elokventan i kulturan najzad ne poskida ovu sramotu.
pipliček

#77 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by pipliček »

Centralni zatvor je kao emisija puno bolje na početku funkcionisao na radiju, na televiziji je dobro krenuo, u neka doba su postali poprilično dosdadni i zato su ih vjerovatno i ukinuli.
Novi start nije loš, odgovara im više termin, vidi se da se više i trude u izboru atraktivnih gostiju i da pokušavaju da imaju brži ritam nego ranije, scenografija je puno bolja. Uglavnom, Centralni zatvor je u ovom trenutku najzreliji i najjači urbani projekat u našim elektoronskim medijima i zato ih treba podržavati u mjeri koja je realistična.
Cafe Camargue

#78 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Cafe Camargue »

Ali to su razliciti tipovi voditelja, a samim tim i emisija. U CZ dolaze svakojaki gosti iz svih pora drustva, desio se taj franjevac, sutra ce doci braco hadziosmanovic, prekosutra koke, a nekad u buducnosti i bono vox, abdulah sidran i sl. Pa mozes li zamisliti Jasminku Sipku u studiju sa onim Zmajem od Sipova, ili kako se vec zove...
Banksy

#79 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Banksy »

Cafe Camargue wrote:Ali to su razliciti tipovi voditelja, a samim tim i emisija. U CZ dolaze svakojaki gosti iz svih pora drustva, desio se taj franjevac, sutra ce doci braco hadziosmanovic, prekosutra koke, a nekad u buducnosti i bono vox, abdulah sidran i sl. Pa mozes li zamisliti Jasminku Sipku u studiju sa onim Zmajem od Sipova, ili kako se vec zove...
Opet si sam odgovorio.
Ne mogu ih zamisliti iz prostog razloga što nijedna državna televizija svijeta, javni servis, zovi je kako hoćeš, ne dovodi umno poremećene osobe i ismijava ih.
Zmaj od Šipova NE MOŽE doći na PTC, HTV, BBC. To je jednostavno nemoguće, neizvodivo, zbog civilizacijskih normi.

Ne ulazeći ovdje u ocjenu voditelja koji svojom inteligencijom, pojavom i nastupom nisu daleko odmakli od svojih gostiju, njih smo pojasnili ranije.
Da ne pitam tek otkud, po kojem konceptu, Zmaj od Šipova i franjevci u istoj emisiji.
Mislim da se razumijemo.
skojotovski

#80 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by skojotovski »

evo malo "urbanizma" od strane "prave raje":

"RADIO 202
01.12.2004.
JUTARNJI PROGRAM
od 04.00 do 06.00
VODITELJ: AMEL BAFTIĆ

Može li podsjećanje da ima ljudi koji rade u ovo doba, šest minuta iza četiri sata, slušate Radio 202. Šteta što ovo ne snimam, nisam bolje zvučao mislim nikad. 461-552, 461-553. Ima li iko budan u ovom gradu? Dokažite da nas niko ne sluša u ovo doba. Onda, u tom slučaju ne bih trebao davati brojeve telefona, je li?
Ako ste budni u ovo doba noći ili ste drogirani, ili ste penzioner, ili patite od nesanice, ili snimate dokumentarni film.
Slušate Radio 202, devet minuta iza četiri sata.
Hej, mora biti makar jedan ko me sluša večeras, 461-552, 461-553.
Pozdrav ekipi dokumentarnog filma negdje dole na Dobrinji. Ako ništa, znam da me vi slušate. A za one koji ne slušaju, šta bih mogao uraditi da dokažem to da me niko ne sluša apsolutno. Tri člana Predsjedništva BiH, šupci, jebem im sve. Trinaest iza šesnaest, iza četiri, je li. Pedi Ešdaun, deraš, peder pravi.
Dobro jutro narode, jebo vas Tito.
Četrnaest minuta iza četiri sata ujutro.
Kurac, pička, govno, sisa.
Anese, šta ima tamo, ha, ok, je'l de? Ko duša, samo ja i ti, nema nikog drugog u gradu cijelom. Jebem li im sve.
Šta je pičke, ne spavate? 202, Sarajevo. Hej, šta god, ako iko sluša, a znam da ne sluša, tako da smo Anes i ja ovdje jedini, ko vas jebe. Sam sebi pušta muziku i naravno za ekipu dole na Dobrinji. Biće to dobar film, ja znam.
Borislav Paravac, ružan si, odvratan si, jebem ti sve, jebem ti majku.
Ovo je Radio 202, ako neko ima problem sa ovim što pričam, ja se zovem Amel Baftić.
Borislav Paravac, ružan si, odvratan si, svršim ti u usta.
Na Dobrinji danas, večeras, ustvari u ovom trenutku, jutros, ekipa snima film o slobodi medija u BiH. Najebem se ja majke svim ovim šupcima iz Predsjedništva. Znam ja, ovo je mjesec dana murije.
Kakve murije? 461-552, 461-553, ako iko sluša. Država nam kurcu ne valja.
Ovo je Radio 202, Sarajevo.
Vulgaran sam večeras namjerno, imam razlog da budem. Nemoj da se pravimo. Ne valja nam kurcu ovo što se dešava, samo neće niko glasno da kaže.
Ko vas jebe, ne morate slušati, ne morate se javiti na telefon, a fala ovoj slušateljki što se javila maloprije, poštujem.
Svi mi imamo svoje frustracije, ja ću svoje ventilisati večeras, do jutra, do šest.
Nemam šta da kažem, ne možemo državu boljom napraviti, ma šta radili. Jednostavno, imamo prvo 80% seljaka u državi, kojima je apsolutno svejedno, isto kao u Americi otprilike, koga izaberu i šta rade. Osta nas nekoliko da im jebemo mater.
Slušate Radio 202, dvadesetpet do pet. Državnom rukovodstvu i predstavnicima OHR-a bih poželio dobro dojenje, ako je moguće ikako.
Ima li države na svijetu gdje kurac, pička, govno, sisa, može proći nekažnjeno.
Niko ne sluša ovdje. Napadaju ljude zbog emitovanja malih reklama između sedam i jedanaest, a dođe jedan voditelj, ovako u četiri ujutro, i kaže: pička, kurac, govno, sisa. Sluša li iko ovo. Da vidimo da li Regulatorna agencija za komunikacije ima uvid u ono što se dešava u medijskom prostoru BiH. Kurac, pička, govno, sisa.
202, da ne bude zabune. Amel Baftić. Kurac, pička, govno, sisa. Kurac, pička, govno, sisa.
Lik i djelo druga Tita.
Ko kaže da nas niko ne sluša? Evo zove drolja, kaže popušila bi mi ga sada. Haj molim te, možemo li u programu odmah. Šta, nisi drolja? Jok, eto ja sam.
Četiri sata i četrdesetdva minuta, slušate Radio 202. Nije cilj psovati večeras, cilj je dokazati da trenutna pravila, vezana za regulaciju ponašanja u medijima, apsolutno nemaju nikakvog smisla. Pička im materina.
Mog'o bih ja sada psovati malo. Anise bolan, ima li te Paris Hilton, kako to izgleda tamo kod tebe?
Šta je pičke?
Petnaest do pet, rano jutro na talasima Radija 202. Mogu ja ovdje izazivati i pokušavati da napravim ovaj sociološki eksperiment, ako hoćete tako. Ali, isto tako, mogu reći sa sigurnošću da se uopšte nisam šalio, kada sam rekao kako mi se onaj Borislav Paravac nikako ne sviđa. Ide mi na žvice, odvratan je, grozan je, ali neću više onaj jezik upotrebljavati. Što bi rekao moj drug, općim ti se sa majkom.
Mora ovo neki taksista slušati sada, vozi majstore.
Dvanaest minuta do pet sati. Ja sam se izgubio od psovki. Ja ne psujem inače, ovo je večeras socijalni eksperiment. Jebo li vas eksperiment.
Dojte ga fašisti.

Kažem ja, niko ne sluša radio u ovo doba. Može se reći šta god hoćete. Guzio sam se sinoć sa Džordžom Bušem. Zavaljiv'o sam mu ga s leđa. Nisam homoseksualac ali mi je merak bio. I udar'o ga, a on je vrišt'o ko dijete malo. Pa makar Američka ambasada valjda sluša ovo. Ima li ikoga na svijetu? Šta je pičke? Nisam majke mi ja ovakav. Ovo je socijalni eksperiment, još jednom ponavljam. Pozdrav ekipi koja snima ovaj dokumentarni film dole na Dobrinji. Radio 202, Sarajevo.
Između četiri i pet apsolutno niko ne sluša Radio 202. Osim mene i Anesa, ja pričam a Anes sluša. A ovim što spavaju, jebem matar. Socijalni eksperiment apsolutno pokazao se ispravnim. Niko ne sluša radio u ovo doba. Ja sam sada mogao donijeti Majn Kampf ovdje, između četiri i pet, i isčitati ga u komadu, fašističku literaturu. Mogao sam ovo, mogao sam ono, išao sam na banalan primjer, pravo banalan. Ja ću psovati, mada ne znam psovati, pička vam materina. I opet ništa. Vidjećemo.
Ovo je Radio 202, šest minuta do pet sati. Baftić.
Poštujem navalu slušalaca u zadnje tri minute. Stvarno, svaka čast, ima nas. Ko im jebe mater, jači smo od njih. Pustite šupke. Ja kontam, 90% papaka i 10% nas. Pička im materina.
Svršim vam u usta gospodo. Dva minuta do pet sati. Stvarno ne znam, ne mogu da izmislim psovku, ponavljam se, ko kad nisam naučio da psujem. Ali, večeras, spešn za sve vas što ne slušate, što ćete čitati ovo u novinama sutra. Ovaj opsovao članu Predsjedništva majku u pičku, rek'o da su svi ovi iz OHR-a šupci, da se žegaju u bulju, došli ovdje da se ogrebu za sto maraka. Nabijem ih na kurac sve. Evo, sjetio sam se još jedne psovke, nabijem ih na kurac, znači. Između četiri i pet bio sam pravo vulgaran. Neću više. Sat vremena sociološki eksperiment Radija 202.
Pet sati i dva minuta. Stvarno, realno, dobro vam jutro, slušate Radio 202. Slušaocima koji su se mogli naći uvrijeđenim u proteklih sat vremena, ja ću se izvinuti duboko. Ja jesam psovao, ali je stvarno bio u pitanju sociološki eksperiment. Da li ljudi slušaju radio u ovo doba i šta se sve može plasirati na radiju u ovo doba.
I dakle, ponovo onaj fini Bafta, koji ne psuje. Od četiri do pet psovali iz prostog razloga, htjeli da pokažemo da se to može, da niko to ne prati. Mogao je biti kakav fašista umjesto mene večeras. Do šest ja veoma lijep, fin, kulturan kakav jesam.
Još samo da pojasnim. Nije bilo u pitanju ono da li je mogao biti fašista? Nije mogao biti fašista između četiri i pet. Pitanje je da li se kažnjavaju stvari koje se rade u prajm-tajm tzv, između osam i dvanaest i da li postoji ovaj prazan prostor, između recimo tri ujutro i šest ujutru, kada radio stanice iz Sarajeva, susjednih entiteta, emituju program. Tu sve prolazi, apsolutno. Prođite skalom svog radio prijemnika, biće vam jasno.
202 večeras snima dokumentarni film.
Anise, čuješ li me. Dobro jutro, šta ima doktore, čuješ li me. Ja sam se ispričao svima koje sam psovao, znaš to, socijalno opravdanje itd. Mjesec mi je murije svakako.
Neka malo tišine, petnaest minuta iza pet sati. Slušate Radio 202 Sarajeva. Neobično kulturan Amel Baftić. Još jednom, stvarno se izvinjavam svim onima koje su mogle moje riječi povrijediti između četiri i pet. Snimamo dokumentarni film, dio socijalnog istraživanja.
Radio 202 Sarajevo. Dobro vam jutro. Pet sati i dvadesetdva minuta.
Orevuar, orevuar, pravi jutarnji program, za šest minuta.
Radni narode, dobro jutro. Pet sati i dvadesetsedam minuta, slušate Radio 202. Možda malo večeras previše ovog elektro popa, ali u svakom slučaju sve ono što bi vam ovo jutro učinilo ljepšim, pa čak evo i moj glas.
Od četiri do pet psovao Amel Baftić, od pet do pola šest onakav kakav jesam inače. Sasvim normalan, bez psovanja, pogotovo ne u programu. Još jednom izvinjenje svima onima koji su se našli uvrijeđeni mojim riječnikom, koji sam koristio između četiri i pet. Eksperiment, rekao bi Đuro. Dame i gospodo, do petka u pola četiri, želim vam profitabilnu sedmicu. "

to je taj "novinar", to je taj "voditelj", to je taj "uzor", to je taj "urbani lik", to je "prava raja", to je "nešto" što nakon svega (a ovo je samo djelić) još hoda po Sivom domu i ONO nešto kreira! eksperimentiše!
skojotovski

#81 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by skojotovski »

Banksy wrote:
Cafe Camargue wrote:Ali to su razliciti tipovi voditelja, a samim tim i emisija. U CZ dolaze svakojaki gosti iz svih pora drustva, desio se taj franjevac, sutra ce doci braco hadziosmanovic, prekosutra koke, a nekad u buducnosti i bono vox, abdulah sidran i sl. Pa mozes li zamisliti Jasminku Sipku u studiju sa onim Zmajem od Sipova, ili kako se vec zove...
Opet si sam odgovorio.
Ne mogu ih zamisliti iz prostog razloga što nijedna državna televizija svijeta, javni servis, zovi je kako hoćeš, ne dovodi umno poremećene osobe i ismijava ih.
Zmaj od Šipova NE MOŽE doći na PTC, HTV, BBC. To je jednostavno nemoguće, neizvodivo, zbog civilizacijskih normi.

Ne ulazeći ovdje u ocjenu voditelja koji svojom inteligencijom, pojavom i nastupom nisu daleko odmakli od svojih gostiju, njih smo pojasnili ranije.
Da ne pitam tek otkud, po kojem konceptu, Zmaj od Šipova i franjevci u istoj emisiji.
Mislim da se razumijemo.
Banksy, dzaba, ne mogu to ovi "urbani" likovi shvatiti...
bayswater

#82 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by bayswater »

Da opsovati na radiju vise nije jedino privilegija radija 202 od 04-06 ujutro, pobrinuli su se najplaceniji voditelj BBC-a Jonathan Ross i stand up comedian i voditelj ovogodisnjih MTV Europe nagrada Russell Brand u emisiji BBC Radio 2-emitovanoj od 16.00-18.00, u subotu 18 okobra.

Excerpts from Russell Brand and Jonathan Ross on The Russell Brand Show, BBC Radio 2, Saturday October 18, 2008

http://www.guardian.co.uk/media/2008/oc ... achs-calls

Here is a condensed transcript of the stream of phone calls made to former Fawlty Towers star Andrew Sachs, by BBC presenters Jonathan Ross and Russell Brand.
At times the presenters can be heard giggling and talking over the top of each other as Ross jokes at one point: "We can keep doing this for hours."
The calls were posted on the YouTube website.

Russell Brand (RB): "This is Andrew Sachs's answerphone. Right Jonathan, well this is unconventional..
Jonathan Ross (JR): "Don't worry I'll blurt something out"
RB: "Don't blurt something out, not on the answerphone Jonathan.
Andrew Sachs's answerphone: "Sorry I can't answer at the moment, but please call again or leave a message. Speak after the tone, thank you."
RB: "Hello Andrew Sachs this is Russell Brand. I am a great appreciator of your work over the decades. You're meant to be on my show now mate, I don't know why you're not answering the phone, it's a bit difficult - I'm here with Jonathan Ross."
JR: "Hello Andrew..."
RB: "That's Jonathan Ross speaking now. Anyway, we understand.. anyway.. we can still do the interview to his answerphone..."
(The two presenters exchange banter)
JR: "He f***** your granddaughter!" (laughter)... I'm sorry I apologise. Andrew I apologise... I got excited, what can I say. it just came out."
RB: "Andrew Sachs, I did not do nothing with Georgina - oh no I've revealed I know her name! Oh no it's a disaster.
"Abort, abort. Please watch that show. I am out of The Bill, starring Andrew Sachs, I'm out of The Bill... Put the phone down, put the phone down, code red code red. I'm sorry Mr Fawlty I'm sorry, they're a waste of space..."
JR: "... How could I carry that round in my head like a big brain blister all day? I had to pop it and let the pressure out...
"Like it's really bothered us though, he's the poor man sitting at home sobbing over his answer machine...
"If he's like most people of a certain age he's probably got a picture of his grandchildren when they're young right by the phone.
"So while he's listening to the messages he's looking at a picture of her about nine on a swing."
RB: "She was on a swing when I met her. Oh no!"
JR: "And probably enjoyed her."
RB: "Let's ring back Andrew Sachs... What if he answers this time? Oh no Jonathan please. I'll do anything."
(Andrew Sachs's answerphone message comes on for a second time.)
RB: Andrew this is Russell Brand. I'm so sorry about the last message. It was part of the radio show. It was a mistake."
JR: "It was just a joke. If there is any truth in that, I don't know. It was just a joke."
RB: "It was just a joke that we done. I didn't ask him to say it though..."
JR: "It might be true, but we didn't want to break it to you in such a harsh way."
RB: "Ok, look the truth is, Andrew I'm ringing you to ask if I can marry, that's right marry your granddaughter, Georgina the granddaughter."
JR: "And I'd like to be a page boy."
RB: He wants to be a page boy. We're going to have a Fawlty Towers-themed wedding."
JR: "No, no, you've spoiled it..."
RB: "No I'm sorry I'll do anything. I wore a condom. Put the phone down. Oh, what's going to happen?..."
JR: "You'll never become king rat in the Variety Club now Russell Brand."
RB: "Oh no that's over for me. I'm never going to be king rat in the Variety Club. Jonathan I think we've made the situation worse."
JR: "Who'd have thought two people like us could possibly have made the situation worse."
RB: "How could we with all our skills, our social skills, our talents our experiences."
JR: "Our intentions were pure."
RB: "You know the only way we can make this better don't you?"
JR: "Let's phone him again. Let's leave a nice message."
RB: "Listen, we've got to make it better. We'll phone Andrew Sachs back. We've got to stop upsetting Manuel. This time Jonathan I'm convinced we can make it better."
JR: "What should we not mention, the war?"
RB: "Don't mention the war, don't mention his granddaughter. Don't say: 'You only ever played Manuel'... Don't mention The Bill in a negative way. Yes! We'll just sing to him. I'll make up something as I go along."
JR: "I'll be Bing Crosby to your David Bowie."
RB: "I've always seen our relationship as a Christmas-themed hit."
(The answerphone message plays again).
JR: (as the message plays): "She was bent over the couch..."
RB (singing): "I'd like to apologise for these terrible attacks - Andrew Sachs.
"I'd like to show contrition to the max, Andrew Sachs.
"I'd like to create world peace, between the yellow, whites and blacks Andrew Sachs, Andrew Sachs.
"I said some things I didn't of oughta, like I had sex with your granddaughter.
"But it was consensual and she wasn't menstrual it was consensual lovely sex.
"It's full of respect. I sent her a text. I've asked her to marry me...
"Oh Andrew Sachs, will you marry Jonathan, it sounds like he wants to now."
JR: "This has made it worse, I feel it's made it worse, you've trivialised the whole terrible incident. It started fine and then you went on about nonsense."
RB: "You said you wanted to marry him..."
JR: "I wasn't really listening to you, I was concentrating on my back harmonies... There's only one way we could possibly make this better."
(Brand laughs)
RB: "What can we do?"
JR: "Let's use up the rest of his tape, this time with a heartfelt and sincere apology... Pretend you're Gordon Brown and make a beautiful speech rescuing the country from the credit crunch and rescue him from the inner turmoil you've caused by saying that you jumped on a relative."
RB: "Yes, you're right Jonathan, you're right. Only by doing the exact thing that we've done three times already can we make the situation better."
JR: "If you learn one thing from history, it's do not repeat your mistakes."
RB: "Don't repeat them."
JR: "So let's do it right this time."
RB: "Thank God Jonathan."
JR: "Maybe this time... I want to do the song this time."
RB: "You're not doing the lyrics. You'll balls it up. And can't do backing it's not in my nature."
JR: "But you talked about his granddaughter's menstruation."
RB: "Look we've got a golden opportunity here, to make Andrew Sachs happy."
JR: "... we should go in a little bit more relaxed this time."
RB: "Right yeah that's true, let's not look at this as the last time we're going to call Andrew Sachs."
(Ross laughs)
JR: "... The wonder of technology is such that we can keep doing this for hours."
RB: "And even after the show's finished Jonathan we can find out where Andrew Sachs lives, kick his front door in and scream apologies into his bottom... We can just keep on troubling Andrew Sachs... let's do it, right, ok.
"You pretend you're Andrew Sachs's answerphone."
JR: "Hello, Manuel is not in right now. Leave your message after the tone."
RB (as the phone rings again): "Alright Andrew Sachs's answerphone, I'm ever so sorry for what I said about Andrew Sachs."
JR: "Just say: 'Sorry'."
RB (laughing): "I'll kill you!"
JR: "Don't say you'll wear him as a hat, just say: 'Sorry'."
RB: "Sorry, right."
JimboJonez

#83 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by JimboJonez »

Još jedan dokaz da je novinarska profesija otišla u krasni.... (da se ne izražavam njihovim vokabularom)
NeKi_LiK

#84 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by NeKi_LiK »

Neki dan je još jedan vrli voditelj CZ-a uspio izvaliti da Bosna i Hercegovina nikada nije imala uspješnog sportistu u pojedinačnim sportovima.

Možda bi ta izjava i imala smisla da se nije obraćao Denisu Stojniću, čovjeku koji tek treba da odradi prvu borbu u jačoj organizaciji svog, u sportskim savezima većine zemalja, nepriznatog sporta. Možda bi i imala smisla da Bosna u jednom sportu "srodnom" Denisovom nema olimpijca, osvajača turnira Svjetskog kupa, redovnog učesnika Svjetskog prvenstva.
hamdija

#85 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by hamdija »

Cafe Camargue wrote:Hamdija, meni je jasno da vi "nove", "buduce" sarajlije tesko prihvatate nesto novo, urbano, al se ipak trebate potrudit, kad ste vec dosli.

Barksy, ja bih isto volio da imamo vise finih, ustogljenih, elokventnih, kulturnih, ali se istovremeno nikad ne bih odrekao bafte, adija, i slicne raje. Oni su mozda za tebe i hamdiju sramota, al za vecinu gradske raje ipak nisu. Sarajevo je uvijek bilo specificnog duha, nikad ovdje nisu prolazili fini, kulturni wannabe europejci. Ni prije rata, ni sad.
Samo u jednom svom postu si rekao sve o sebi.Ocigledno ti je najvece dostignuce u zivotu to sto si rodjen u Sarajevu.I sta rece "pravi" sarajlija : "Sarajevo je uvijek bilo specificnog duha, nikad ovdje nisu prolazili fini, kulturni wannabe europejci".Trebal sta reci na ovo kralju moj, sahu, idolu ?
VjecitiStudent

#86 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by VjecitiStudent »

CZ 9.1. na Federalnom radiju o, naravno, plinu, rijeci voditelja A.Baftica: "Tuzla je jedino mjesto gdje izgleda nemaju problema sa plinom, jer tamo su napravili neko veliko skladiste, pa sad nemaju problema"

:-)
historicar

#87 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by historicar »

Cafe Camargue wrote:Hamdija, meni je jasno da vi "nove", "buduce" sarajlije tesko prihvatate nesto novo, urbano, al se ipak trebate potrudit, kad ste vec dosli.

Barksy, ja bih isto volio da imamo vise finih, ustogljenih, elokventnih, kulturnih, ali se istovremeno nikad ne bih odrekao bafte, adija, i slicne raje. Oni su mozda za tebe i hamdiju sramota, al za vecinu gradske raje ipak nisu. Sarajevo je uvijek bilo specificnog duha, nikad ovdje nisu prolazili fini, kulturni wannabe europejci. Ni prije rata, ni sad.
zbog ovakvih stavova BiH se nalazi gdje trenutno jeste i stanje je ovakvo kakvo je.

"naša raja", "on je naš, progledaćemo mu kroz prste" to je mentalitet 90% bosanaca

Primjer:

Čovjek se napio kao svinja, sjeo u auto da se vozi do kuće (pijan).
Svojim postupkom ugrozio je živote prolaznika, a slični njemu koji nisu imali više sreće su već ubili na hiljade ljudi po ulicama.

Zaustavlja ga policajac (poznanik) i vidi da je mrtav pijan i šta se dešava:

"Joj Sake jarane ajd sad ću ti progledat kroz prste naši smo".

Sake se ponovo napija i ponovo sjeda za volan i pravi sudar u kojem gine cijela porodica.

I ovaj konj, "naša raja" napio se i došao u emisiju pred 100.000 ljudi (od toga ko zna kolko djece) da ga gledaju i da u njemu vide primjer

Poserem ti se ja na takvog voditelja i takvog uzora i na takvu raju
Cafe Camargue

#88 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Cafe Camargue »

Ne govorim o tome, pričamo o načinu vođenja emisije. Naš je i Velid Spaho, pa bih ga prvog otjerao sa televizije.

@hamdija, drago mi je da si razumio šta sam ti htio reći, samo bih te ispravio u jednom- ne može mi biti uspjeh to što sam rođen u Sarajevu, to je nafaka, i jedna velika prednost u odnosu na vas sa strane. e sad, na nama je da to iskoristimo. ne kažem da među vama nema fine raje, samo što ih je puno manje.
sarajevo63

#89 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by sarajevo63 »

cyprus wrote:
Cafe Camargue wrote:Ne znam fakat sta ste se toliko natakarili na Baftu, da je emisija na Novoj Tv ili B92, govorili bi afirmativno kako je emisija otvorena, opustena, vaka naka, kako smo mi jadni sto nemamo takvih emisija i novinara, al jok posto je nasa de popljuj. Emisija je od pocetka bila neozbiljna, lagana, maksimalno kolko to televizija dopusta opustena, a ovdje je kritikuju ko da je Latinica. Meni je Bafta vazda bio ok, uz adija omiljeni voditelj, prava sarajevska raja, bez takvih voditelja CZ mi ne bi ni bio interesantan. Ovo novi, ustogljeni, elokventni, fini, kulturni, mi nikako nisu za emisije ovog tipa.
Ako su Amel Baftić i Adi Sarajlić tipski primjeri sarajevske raje, ponosan sam što sam papak :D
Kompot, il da ih malčice razdvojiš?
Post Reply