Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

justdoit

#1 Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by justdoit »

Baftić
''Spremajući se za ovu emisiju, danas sam naišao na podatak da je jedan sultan, neki od ovih Osmanlija, dao franjevcima potrdu da mogu da žive ovdje''

fra Mirko Majdandžić
''Da, radi se o dokumentu koji se ove Ahdnama i potječe iz 1463. godine...''

Baftić
''To je 16. stoljeće?''

Dakle, osim što je neobrazovan, bilo je očito da je voditelj današnje emisije Centralni zatvor bio potpuno van sopstvene i bilo čije kontrole. Očito pod utjecajem nekog opijata, stalno je trljao nos, smijao se i pričao gluposti (dobro, to je radio i prije,samo ne u ovolikoj mjeri).

Dragi Amele, sramoto i bruko ionako urušene profesije, novinarstva,
Ne znam da li da ti kažem ubij se što si tek danas naišao na podatak o postojanju Ahdname i ne znaš kako ju je izdao sultan Mehmed II el Fatih, ili da ti ipak poželim da dođeš pameti i odeš se liječiti od ovisnosti o drogama...

Hajde, liječi se, pa se onda možeš obrazovati!
sffovac

#3 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by sffovac »

haha bafta
takav je on i bez opijata :D
pun_mjesec

#4 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by pun_mjesec »

to je stvarno treb'o znat'...

ali, sto se tice cz meni je on najpozitivniji voditelj. slusam ih samo na radiju i skoro sve sam prest'o slusat' osim njegovog termina petkom. nekako je opusteniji puno vise za razliku od ostalih a opet puno kulturniji i tolerantniji. svidja mi se sto sve ove penzionere sto mu se javljaju tretira isto... i dobro dodje za kraj radne sedmice, slusas i veselis se vikendu zajedno sa njim, tacno vidis kako je vikend vec poceo :D
bayswater

#5 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by bayswater »

e nek' si mu rek'o...
http://www.bosnasrebrena.ba%2Fphp%2Fmodules.php%3Fname%3DNews%26file%3Darticle%26sid%3D287&h=98dc5445675376060b619e4f8000fc7a
http://www.bihsavezzena.com%2Fzena%2F1213%2F1213_17.pdf&h=98dc5445675376060b619e4f8000fc7a
http://www.ghbibl.com.ba%2Findex.php%3FItemid%3D60%26id%3D80%26option%3Dcom_content%26task%3Dview&h=98dc5445675376060b619e4f8000fc7a
go brain...
Vokri

#6 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Vokri »

"Smeta li vam sto :lol: :lol: vas zovem padre?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by ladyblue18 »

CZ inace vode neobrazovani "novinari". Pa ja samo kada se sjetim prije 7 dana Marjana i onog lika lafo novinara dodje mi da rigam :-? Novinari, voditelji su nam dno dna
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Truba »

kao i sve ostalo u državi...

ko je vidio pripremit se za razgovor s franjevcem... svak sve zna u ovoj državi

pa da bi postao fratar trebaš 6 godina ići u školu oko 150 ispita položiti
brate ne može svak s njima pričati treba se dobro spremiti... barem 2-3 dana malo čitati ako ništa da znaš otprilike povijest provincije bosne srebrene i ustrojstvo crkve u bih te odnos države prema crkvi od dolaska franjevaca do danas...
a može i malo podjebavanja za odnos fratara i dijecezanskog klera... ma milina jedna samo malo treba konsultovati knjige i internet :cry:
justdoit

#9 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by justdoit »

Ja, padre?!?!?!?! To zaboravih!

Pa: ovo su suze u mojim očima (???)

Pa: nikad nisam osjetio ovoliku energiju između gosta i voditelja (?!?)

U biti ne gledam CZ jer me nerviraju svi voditelji, ali Baftić me evo drugi put iznenađuje svojim neznanjem općih stvari (danas pokušah odgledati jer su mi o fra Mirku uvijek svi govorili samo u superlativima, pa reko da vidim šta čovjek ima za reći).

Nekada, prije koju godinu, istom je voditelju gostovala Dragana Tomašević, autorica monografije ''Sarajevo gdje je nekad bilo''. Pametni Baftić je pitao zašto Sarajevo u osmanskom periodu zauzima veći dio monografije od ostalih perioda. Žena je bila toliko zbunjena da je jedva procijedila nešto kao ''pa zato što je vladavina Osmanlija najduže trajala''

Nije to ljubav ili odbojnost prema istoriji, to su jednostavno stvari koje je NEDOPUSTIVO za bilo koga da ne zna, a za novinara pogotovo! :x :x :x

Razbjesne me ovakve stvari... zato ih inače ne gledam...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Truba »

u našem društvu vako kakvo je ...

ko imalo išta zna ( a zna da niš ne zna)
obično se zavuče u mišju rupu :cry: i šuti da ne bi ispao glup
zato budale non stop na TVu trube
i zato imamo gomilu onih rijalitija
:run:
odron inače ne gledam TV niti čitam novine niti slušam radio :D

što ne znam ne može me nervirat
KemooSA

#11 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by KemooSA »

ladyblue18 wrote:CZ inace vode neobrazovani "novinari". Pa ja samo kada se sjetim prije 7 dana Marjana i onog lika lafo novinara dodje mi da rigam :-? Novinari, voditelji su nam dno dna
Onaj sto "beci" ocima je kriminalan! Mislim ako je dobar kao kolumnista ili novinar u printanim medijima ne mora da znaci da bi trebao da bude i dobar tv voditelj. :-) A sto se Baftica tice on mi je i donekle regularan,nekako opusteno vodi emisije uz uvijek lagani "hinjski" osmijeh...
Baltazar_khan

#12 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Baltazar_khan »

Svaka čast da ima neko ko je primjetio to. Fakat, lik se nenormalno ponašao, vidi se da je bio na nekakvim drogama...

Sjecam se one njegove retardirane izjave za arkana, kad je rekao "rahmetli arkan". Onda nazove u program neki lik, obrusi mu samo tako, zacrveni se Amel ko paprika :x
Vokri

#13 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Vokri »

jest, meni je to kad je rek'o rahmetli arkan bilo dno dna, ali ne treba zaboraviti ni onaj intervju sa jelenom karleusom....
zalizani

#14 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by zalizani »

Nije ni Amel ko nekad :-) ,nakon sto se vratio s` ekskurzije njemu su vile u glavu :S
amrica

#15 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by amrica »

stvarno sam zbunjena, je li to onaj neki amel sto je predstavljao omladinu prije nekoliko i vise godina? nekakve afere i slabopametne stvari?

Ono, covjek ismijan do daske?
amir79

#16 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by amir79 »

gledajuci ovaj zadnji Cz dobio sam utisak da je Amel B. jedan obicni debbil, pravo me je iznervirao. vjerovatno je bio i pijan.... sramota za federalnu
zaratustra

#17 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by zaratustra »

pun_mjesec wrote:to je stvarno treb'o znat'...

ali, sto se tice cz meni je on najpozitivniji voditelj. slusam ih samo na radiju i skoro sve sam prest'o slusat' osim njegovog termina petkom. nekako je opusteniji puno vise za razliku od ostalih a opet puno kulturniji i tolerantniji. svidja mi se sto sve ove penzionere sto mu se javljaju tretira isto... i dobro dodje za kraj radne sedmice, slusas i veselis se vikendu zajedno sa njim, tacno vidis kako je vikend vec poceo :D
Ja bih rekao opušeniji. :lol: :lol: :lol:

Ali, bez obzira na sve a posebno na rana jutarnja testiranja sa psovkama, djeluje nekako nevino. :D
skojotovski

#18 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by skojotovski »

amir79 wrote:gledajuci ovaj zadnji Cz dobio sam utisak da je Amel B. jedan obicni debbil, pravo me je iznervirao. vjerovatno je bio i pijan.... sramota za federalnu

hehehe, jes to tek sad "dobio utisak".... :lol:
be highirly

#19 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by be highirly »

ponukan vasim pisanjem o CZ i bafti odgledah emisiju ...pa sta je ono jadna ti majka, mene bi bila sramota ponovo sjesti preko puta kamere ali ljigavcu i smradu to nece biti problem
dezurni_ucenik

#20 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:55, edited 1 time in total.
zimomor

#21 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by zimomor »

KemooSA wrote:
ladyblue18 wrote:CZ inace vode neobrazovani "novinari". Pa ja samo kada se sjetim prije 7 dana Marjana i onog lika lafo novinara dodje mi da rigam :-? Novinari, voditelji su nam dno dna
Onaj sto "beci" ocima je kriminalan! Mislim ako je dobar kao kolumnista ili novinar u printanim medijima ne mora da znaci da bi trebao da bude i dobar tv voditelj. :-)
Upravo tako, ali se poslovi na FTV-u izgleda dobijaju na osnovi ''ma raja je on, hajd nek' malo vodi nesto pred kamerama". Bafta, Adi Sarajlic, taj tip iz Starta... sve je to u 5 deka.
Luce

#22 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Luce »

Gledala emisiju i nisam se mogla nacuditi. Amel je bio 100% pijan a slazem se da mu je fond rijeci jadan i da covjek uopste ne uspijeva da se izrazi. Ideja emisije je dobra, gosti su dobri ali novinari su odron.
JThomas

#23 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by JThomas »

izgleda da je sreća što gotovo uopšte ne gledam TV :lol: :roll:
Luce

#24 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by Luce »

Bolje ne gledaj, samo ces zatupiti :-D
cuturica

#25 Re: Centralni zatvor i neobrazovani Amel Baftic

Post by cuturica »

Imam jaranicu diplomirala žurnalistiku devetkom i sada radi u granapu. baftić završio srednju i radi na televiziji. jadna li nam majka.
Post Reply