centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
- polusvijet
#26 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Organizatori bi trebali pozvati Tifu da nastupi na demonstracijama.
Ako ne tezgari ovdje negdje kod nas u dijaspori?
-
teAMICA
#27 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
još kazan graha da skuhamo?polusvijet wrote:Organizatori bi trebali pozvati Tifu da nastupi na demonstracijama.
-
Ponosan
#28 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Dok se pravi zlocinci setkaju po Srbiji,oni hapse one koji su simbol odbrane Sarajeva i BIH! Evropa je oduvijek bila na strani fasista i ovo nas ne treba cuditi,samo nam treba otvoriti oci! Srbija nikada nije bila normalna drzava a to ocito nece ni biti,jer tamo jos uvije vladaju cetnicke horde koje je instalirao Milosevic,Seselj,Kostunica....od takvih ljudi ne mozes ocekivati nista normalno...Bosanci su krivi sto su se branili a agresor treba biti nagradjen,jer on je ipak agresor,a to je u Evropi odavno "moda"! fuj! Ovo sto radi Srbija je dokaz da su oni jos daleko od normalne drzave! Svi na proteste,ne dozvoliti agresorima da se po ko zna koji put igraju s nama! ovo je prevazislo svaku mjeri,Jurisic,Ganic..sad i Jovan..pa dokle vise!?
- polusvijet
#29 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Jok, nego zbog one ratne stvari sto je napisao o Vikicu. Osim ako sam pogrijesio autora?teAMICA wrote:još kazan graha da skuhamo?polusvijet wrote:Organizatori bi trebali pozvati Tifu da nastupi na demonstracijama.
Uspjesni potresi cesto imaju neku stvar, soundtrack. Pored ostalih ikonografskih elemenata.
Ali ako vec insistiras, postaviti po kazan graha pred institucije BiH i svakodnevno dijeliti gladnom stanovnistvu moze biti jak simbolicki cin.
-
teAMICA
#30 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
izvini ako te uvrijedih... ali kakav bolan Tifa? Kakvi nastupi? Mora li se nama sve u teferić pretvorit, što bi se vjerovatno i desilo...polusvijet wrote:Jok, nego zbog one ratne stvari sto je napisao o Vikicu. Osim ako sam pogrijesio autora?teAMICA wrote:još kazan graha da skuhamo?polusvijet wrote:Organizatori bi trebali pozvati Tifu da nastupi na demonstracijama.
Uspjesni potresi cesto imaju neku stvar, soundtrack. Pored ostalih ikonografskih elemenata.
Ali ako vec insistiras, postaviti po kazan graha pred institucije BiH i svakodnevno dijeliti gladnom stanovnistvu moze biti jak simbolicki cin.
- Sezam
#31 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Evo samo da se dogovorimo gdje cemo i kad cemo i sta cemo ako pocne padati kisa i ako se TIfa ne pojavi mislim da fakat nema smisla protestovati. Isto tako ako barem 250 000 ne potvrdi na fejsbuku ucestvovanje na demonstracijama ne treba se onda ni pojavljivati i zato mozda najbole sacekati april/maj dok se vrijeme ne popravi i dok ne skupimo potrebnu podrsku na fejsbuku i dok Tifa ne potvrdi.Ponosan wrote:Dok se pravi zlocinci setkaju po Srbiji,oni hapse one koji su simbol odbrane Sarajeva i BIH! Evropa je oduvijek bila na strani fasista i ovo nas ne treba cuditi,samo nam treba otvoriti oci! Srbija nikada nije bila normalna drzava a to ocito nece ni biti,jer tamo jos uvije vladaju cetnicke horde koje je instalirao Milosevic,Seselj,Kostunica....od takvih ljudi ne mozes ocekivati nista normalno...Bosanci su krivi sto su se branili a agresor treba biti nagradjen,jer on je ipak agresor,a to je u Evropi odavno "moda"! fuj! Ovo sto radi Srbija je dokaz da su oni jos daleko od normalne drzave! Svi na proteste,ne dozvoliti agresorima da se po ko zna koji put igraju s nama! ovo je prevazislo svaku mjeri,Jurisic,Ganic..sad i Jovan..pa dokle vise!?
izdrzi generale, sacemo mi
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#32 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Našem sugrađaninu Jovanu Divjaku neče pomoći naše kukavičke riječi podrške iza tastatura, tipa ''izdrži Jovo'', ''uz tebe smo'' itd ... to više nigdje ''ne pije vode'' ...
Čovjek je kao general stao na čelo odbrane BiH ... još kao pripadnik drugog naroda ...
Jeli itko ovdje od nas svjestan kolika si morao biti ljudska MORALNA gromada da to uradiš ... i to u najtežim historijskim trenutcima za Bosnu i Hercegovinu?
Zato … upamtite ono što ovom dobrom čovjeku može pomoći su naša konkretna djela ...
Prije svega, putem buđenja svijesti kod odgovornih ''duševnih mrtvaca'' koji imaju obavezu da sve učine i ovog dobrog čovjeka hitno oslobode ... BEZUVJETNO!
Hoćemo li biti toliko prokleti kao narod da mu ne pomognemo?
Sutra lično idem ali mirno i dostojanstveno ...
Nemojte nipošto praviti bilo kakvu štetu po objektima, jer to su naše bosanske zgrade i naša imovina ...
Pokažimo svima sutra da smo kulturan narod ... kao što je i naš Jovo Divjak.
Čovjek je kao general stao na čelo odbrane BiH ... još kao pripadnik drugog naroda ...
Jeli itko ovdje od nas svjestan kolika si morao biti ljudska MORALNA gromada da to uradiš ... i to u najtežim historijskim trenutcima za Bosnu i Hercegovinu?
Zato … upamtite ono što ovom dobrom čovjeku može pomoći su naša konkretna djela ...
Prije svega, putem buđenja svijesti kod odgovornih ''duševnih mrtvaca'' koji imaju obavezu da sve učine i ovog dobrog čovjeka hitno oslobode ... BEZUVJETNO!
Nemojte nipošto praviti bilo kakvu štetu po objektima, jer to su naše bosanske zgrade i naša imovina ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
off topic i ostale nebuloze pobrisane... nulta je tolerancija glede pozivanja na nasilje.
što se tiče Beograđana, mnogi moji prijatelji iz Bg imaju problema zbog jasnih stavova o dešavanjima devedesetih i mnogi od njih imaju hrabrosti izaći na ulicu sa takvim stavovima.
pa vi i dalje uzimajte mjesto rođenja i življenja kao osnovni faktor u određivanju ko je "dobar a ko loš"...
što se tiče Beograđana, mnogi moji prijatelji iz Bg imaju problema zbog jasnih stavova o dešavanjima devedesetih i mnogi od njih imaju hrabrosti izaći na ulicu sa takvim stavovima.
pa vi i dalje uzimajte mjesto rođenja i življenja kao osnovni faktor u određivanju ko je "dobar a ko loš"...
-
zonbirile
#34 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
nikako ne kontam što ćemo pred ambasadama,a ne pred vlastitom vladom,koja je isključivi krivac???????
- Vitez Koja
#35 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
antimobbing wrote:Našem sugrađaninu Jovanu Divjaku neče pomoći naše kukavičke riječi podrške iza tastatura, tipa ''izdrži Jovo'', ''uz tebe smo'' itd ... to više nigdje ''ne pije vode'' ...
Ako Bog da, idemo!!!!
- Jara
#36 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Chmoljo wrote:off topic i ostale nebuloze pobrisane... nulta je tolerancija glede pozivanja na nasilje.
- drndalo
#37 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Nego kad cemo mi proteste organizovati pred nasim institucijama koje su trebale raditi SVOJ POSAO, i informisati preko Interpola sve koji su primili te potjernice da je kod Ganica UK sud vec presudio kako je presudio...???

- Corto Maltese
#38 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Autori su braća Mulahalilović, Adi i pokojni Edo.polusvijet wrote:Jok, nego zbog one ratne stvari sto je napisao o Vikicu. Osim ako sam pogrijesio autora?teAMICA wrote:još kazan graha da skuhamo?polusvijet wrote:Organizatori bi trebali pozvati Tifu da nastupi na demonstracijama.
- poznanik
#39 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Ne zaboraviti ponijeti pištaljke!
- vjesticanametli
#40 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
- polusvijet
#41 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Hvala Corto, ja sam fulio.Corto Maltese wrote: Autori su braća Mulahalilović, Adi i pokojni Edo.
@teAMICA, bez uvrede, nastup Tife i patriotske sam spomenuo vise onako ironicno u kontekstu ratne psihoze koju par militanata siri stilom pozivanja na demonstracije.
- burekodsira
- Arc_Angel
#43 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Ok sve je super, ali hajde da budemo malo realni.
cime bismo mi to mogli da natjeramo drzavu austriju da nam vrati jovana divjaka, kako cemo da ih natjeramo, gdje je nasa poluga moci u odnosu na njih??????
samo malo da razjasnimo drzava austrija ce da preksi svoje i mejunarodne zakone, interpolovu potjernicu i na lijepe oci da nam vrati naseg covjeka????????
nije da austrija to nebi mogla da uradi, pitanje je zasto bi?
sve sto smo mi (nasa drzava) radili ili nismo u zadnjih 20 godina je vodilo jednom ovakvom dogadjaju(kao da slicni nisu prije desavali) i sada cemo da prptestujemo sami protiv sebe????? mi smo i stvarali i stvorili ovo sto jesmo danas niko i nista
cime bismo mi to mogli da natjeramo drzavu austriju da nam vrati jovana divjaka, kako cemo da ih natjeramo, gdje je nasa poluga moci u odnosu na njih??????
samo malo da razjasnimo drzava austrija ce da preksi svoje i mejunarodne zakone, interpolovu potjernicu i na lijepe oci da nam vrati naseg covjeka????????
sve sto smo mi (nasa drzava) radili ili nismo u zadnjih 20 godina je vodilo jednom ovakvom dogadjaju(kao da slicni nisu prije desavali) i sada cemo da prptestujemo sami protiv sebe????? mi smo i stvarali i stvorili ovo sto jesmo danas niko i nista
- O'zone
- Globalni moderator
#44 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Ne možemo mi natjerati Austriju da vrati Jovana jer Austrija radi po potjernici koja je izdata od Interpola i mislim da to ne bi treba ni da bude cilj sutrašnjeg okupljanja. Cilj sutrašnjeg okupljanja bi trebale da budu institucije BiH i FBiH koje nisu uradile ništa kako bi zaštitile svoje građane od nastavka agresorske politike a nakon toga da se protesti pomjere do Ambasade Republike Srbije pa da se i njima izrazi nezadovoljstvo i ako znam da sutra neće biti niti jednih niti drugih na svojim radnim mjestima ALI TOLIKO SMO DUŽNI JOVANU da će sutra taj jedan odovjeni sat koji ćemo provesti na ulici nije ni djelić onoga što bi gospodin Divjak trebao dobiti i od nas i od ove nazovi države.Arc_Angel wrote:Ok sve je super, ali hajde da budemo malo realni.
- poznanik
#45 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
O'zone wrote:...Cilj sutrašnjeg okupljanja bi trebale da budu institucije BiH i FBiH koje nisu uradile ništa kako bi zaštitile svoje građane od nastavka agresorske politike...
- Vitez Koja
#46 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Arc_Angel wrote:Ok sve je super, ali hajde da budemo malo realni.
Tvoj prijedlog je da sutimo!!!? Ne mozemo nikoga natjerati da puste Divjaka, ali cu i pored toga biti sutra u 13:00 ispred ambasade. Ako nista, neko ce mu valjda i to prenjeti,zelim biti ispred ambasade radi JOVANA i ja zelim da to on zna. Ako je, on mogao tih dana,u ratu, svoju glavu stavljati na panj radi mene i mog zivota, valjda i ja mogu potrositi svojih par sati radi njega. Uradicu to radi onih hiljada momaka i ljudi koji danas nema,a koji su zrtve iste one politike koja se sada vodi protiv naseg COVJEKA, naseg JOVANA DIVJAKA. Eto, u inat i svijetu i Srbiji i raznoraznim glupanima i fasistima, svemiru i morima i okeanima, ja cu biti tamo, pa makar mi to bilo zadnje u zivotu sto cu ja uraditi!!!!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#47 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Ja ću nositi parolu:
ЈОВО СРБИНЕ
ВОЛИМО ТЕ !
Predlažem pored destinacija pred ambasadama i zgradama PS BiH na Trgu BiH, da prošetamo i Ulicom Hamdije Kreševljakovića (Nekada, Dobrovoljačka)??
ЈОВО СРБИНЕ
ВОЛИМО ТЕ !
Predlažem pored destinacija pred ambasadama i zgradama PS BiH na Trgu BiH, da prošetamo i Ulicom Hamdije Kreševljakovića (Nekada, Dobrovoljačka)??
-
popajic
#48 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
Naravno !poznanik wrote:O'zone wrote:...Cilj sutrašnjeg okupljanja bi trebale da budu institucije BiH i FBiH koje nisu uradile ništa kako bi zaštitile svoje građane od nastavka agresorske politike...
Ljigavi beskicmenjaci ce se i ovaj put izvuci , pobjeci od odgovornosti sa par izjava u medijima
- Gat'Gor
#49 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
05.3.2011. - 13h - austrijska ambasada -> predsjednistvo -> srbijanska ambasada
- psydelija
#50 Re: centralni protest "oslobodite Jovana Divjaka" 05.03. SUBOTA
hem sto zivis na zapadu, ali i razmisljas zapadnjacki!polusvijet wrote:Organizatori bi trebali pozvati Tifu da nastupi na demonstracijama.
protest je ozbiljna stvar i ljudi koji dodju dodju iz ubedjenja, ne zbog tife, bureka, merlina, staklene vune i cicina...
ps: hapsenje je simbolicno i jovan ce ako Bog da uskoro biti sa vama...po meni, glavni protest trebate ispred ambasade srbije organizovati!