S osmjehom na licu ulazim u jednu predivnu banku novo otvorenu s predivnim mladim kadrom. U ruci mi procjena sudskog vještaka i predugovor za objekat koji jedva čekam da kupim "da se idućih 15 godina do yaya uvalim za njega":D
Nasmijana službenica nudi mi da sjednem da porazgovaramo i da pogleda malo o čemu se radi te mi nakon uvida reče smirenim glasom: prikupite ostatak dokumetacije o kojoj smo govorili i donesite mi da to pripremimo smo još da vas pitam, imate li možda još kakva opterećenja na platu? pun sebe znajući da sam onim skotovima u Lok MIkrolihvarskoj organizaciji otplatio prije roka puni iznos rekoh, NEMAM!
Tako i bi. Slomio se cijelu sedmicu tražeći bezbrojne sudužnike i silne žirante koji da bi ispunili taj uslov morali bi biti najmanje na platnom spisku u predsjedništvu......Donio sam dokumentaciju i pod naletima adrenalina napuštam banku.... Imam je, kontam, kuća će biti moja dok uz te misli razmišljam kako još organizovati posao i kako steći još više klijenata kako bi još makar malo olakšao težinu te obaveze.
Zvoni telefon isti dan, a rekoh vi ste izvolite! Pa vi meni rekoste da nemate obaveza i obustava na platu a ja nađoh u centralnom registru da nije tako smireno i nepovjerljivo reče ta divna službenica. NEMOGUĆEEEEEEE rekoh!
Instantno s drugog broja zovem LIHVMIKRO ili kako se već zovu, kakve su ovo mućke rekoh ja vama otplatih i oprostiste mi samo milju kamate a vi meni tako. Kad ste kaže napđeni neki šefić otplatili, rekoh kraj 11 mjeseca 2007 te tako ispade da ja lažem tamo negdje jer me se sa 31 12 2007 tereti sa vašim ugovorom o kreditu........
Uspio sam dobiti objašnjenja kako je šlus u centralnom registru jer bla bla bla bla ...... ali i potvrdu da sam otplatio taj kredit a kako ću biti izbrisan iz registra to još niko nezna.....
Koga da kudim neradnike u CB BIH
LIHVARE ili nekog trećeg?
CENTRALNA BANKA BIH i CENTRALNI REGISTAR
Moderator: anex