Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BELLUNO wrote:A gdje je central kad dodjem u Sarajevo da ne idem tamo.
U centru grada ne mozes fuliti nikako!
Ipsred su auta skupa,
likovi se takmice u 'bacanju' sto opasnijeg pogleda,
cure su prica za sebe.
Medjutim nisu svi isti u Centralu, al je ovo sto sam opisao se odnosi na vecinu.
Da ovo ne bude suplja, izasao sam jednom u Central cisto da bi mogao potvrditi moje 'predrasude'.
I sve sto sam cuo ili primjetio ispred Centrala se ispostavilo tacnim.
znaci bez dobrog auta nemogu sjediti u Centralu.Idem onda na krediti dignuti neki auto ugled je ugled
violently_happy wrote:petak navečer, oko 10h, 'špica' u centralu, stol pored mene sjede neke dvije djevojke, piju sokiće...naravno okolo dolaze ljudi i 'strpljivo' čekaju da neko ustane da bi zauzeli pozicije... hm kad dolazi onaj lik što stalno bude u centralu i oko centrala, ne znam jel on vlasnik, i 'zamoli' te dvije cure da ustanu da bi sjeli neko dvoje...a ove nisu ni popili piće, onako zbunjeno ga pogledaše, platiše i otišle... e svašta... nisam mogla vjerovati
jadna majko svoja, cuj Dino ih digao, a nisu ni popile sok
sram ga bilo, kvari reputaciju takvog kafica, pih
jao kad mi neko kaze central, odmah mi pred ocima sljokice, zlatni kajsevi i cipelice
a koliko sam ja skontala sva mjesta su uglavnom ista,malo ih je da ne teze necemu,zaboravili ste bagdad,od tog mjesta nema veceg snobizma...tu su negdje central i bagdad,a cijene da vam ne pricam...
Saian wrote:Male Daire, shisha (menta, dinja, vishnja) sok od zohve, turski chaj, izvala na sechiji, vjetrich, hladovina, uvijek puno nikad guzhva nit' graja, ...
Ako je ono "jet-shit", dal' se to podrazumjeva da ste vi luzeri!???
Valjda se ide na kafu radi svoga cejifa, a ne da zrakas k'o radar kako te ko pogled'o, ko sjedi do tebe, sta je ko obuko, kakva se moba ima, kakvo se auto vozi itd. Ako ti brate ne pase neki kafic, zaobidji ga, neznam zasto se pridava tolika paznja Centralu i slicnim kaficima. Izgledate isto k'o kakve mahaluse. Sve mi se cini da vam je Central nabio neki kompleks dok o njemu toliko kvocate.
Crvena Tifoza wrote:Ako je ono "jet-shit", dal' se to podrazumjeva da ste vi luzeri!???
Valjda se ide na kafu radi svoga cejifa, a ne da zrakas k'o radar kako te ko pogled'o, ko sjedi do tebe, sta je ko obuko, kakva se moba ima, kakvo se auto vozi itd. Ako ti brate ne pase neki kafic, zaobidji ga, neznam zasto se pridava tolika paznja Centralu i slicnim kaficima. Izgledate isto k'o kakve mahaluse. Sve mi se cini da vam je Central nabio neki kompleks dok o njemu toliko kvocate.
Crvena Tifoza wrote:Valjda se ide na kafu radi svoga cejifa, a ne da zrakas k'o radar kako te ko pogled'o, ko sjedi do tebe, sta je ko obuko, kakva se moba ima, kakvo se auto vozi itd.
Upravo o tome pricamo....tamo niko i ne ide da bi samo pio kafu
Crvena Tifoza wrote:Ako je ono "jet-shit", dal' se to podrazumjeva da ste vi luzeri!???
Lace wrote:
nek si ti nama rekla da su ti celo i faco raja
ngo sta se ono eskobar prekrstio u alfonsa
Kakva crna raja Tobe jarrabi!
Upozoravam ostale na zamke i opasnosti koje vrebaju iz Kiborga
jes..nek vide sta ne treba da rade...da sjede u kiborgu i odmahuju celi i faci ...ne ne..ne valja to...da ne osvanes u novinama sutra...ili jos gore...ne bude o tebi vise nikad rijeci osim "a sta joj bi..." "gdje nestade..." "kazu da je otisla vani..."
ma ja sjednem gdje osjetim da cu past s nogu...u strossmajerovoj sam samo kad odem u sam shop ili idem kuci...imam pristup ulici s 3 mosta al mi je draze sjest u kiborg i cesce sjednem tamo (ako ikad) nego u central...i ne odmahujem celama, facama i ostalim facama...ako im trebam nek se pozdrave ko ljudi
Samo opusteno
a koji je ceif cupkati okolo dok se ne ukaze mjesto...da bi sjeo bas tu, da ti ledja osobe koja sjedi sto do tebe upadaju u tvoj ceif prostor...itd..to ti ga dodje ko neki ceif na pricek a ne ceif sad i odmah jer mi se moze ...ceif je sjesti u vilsonovo...one godine kad su bile baste
Samo opusteno
a koji je ceif cupkati okolo dok se ne ukaze mjesto...da bi sjeo bas tu, da ti ledja osobe koja sjedi sto do tebe upadaju u tvoj ceif prostor...itd..to ti ga dodje ko neki ceif na pricek a ne ceif sad i odmah jer mi se moze ...ceif je sjesti u vilsonovo...one godine kad su bile baste
Ah i u vrijeme mojih lutanja sarajevskim kafanama, nije mi bilo jasno zasto ljudi eto stoje pred Kogom i trpaju se po trotoaru u onoj guzvi. Uopsteno, nikako mi nije bilo jasno koja je privlacnost takvih mjesta i na koji se to nacin ljudi zabavljaju, opustaju ili sta ti ja znam.Srecom, u to doba, mogao si nesmetano otici u Lovac, Radio klub, Steleks i slicne da ne nabrajam "rupetine" ali danas mi se cini, da je svaka kafana uniformisana i ona u kojoj je najveca guzva, vazi za najbolju.
Doduse, ne znam, mladost valjda ima svoje potrebe, koje su nama bekutanerima nejasne.
violently_happy wrote:petak navečer, oko 10h, 'špica' u centralu, stol pored mene sjede neke dvije djevojke, piju sokiće...naravno okolo dolaze ljudi i 'strpljivo' čekaju da neko ustane da bi zauzeli pozicije... hm kad dolazi onaj lik što stalno bude u centralu i oko centrala, ne znam jel on vlasnik, i 'zamoli' te dvije cure da ustanu da bi sjeli neko dvoje...a ove nisu ni popili piće, onako zbunjeno ga pogledaše, platiše i otišle... e svašta... nisam mogla vjerovati
Ovo mi se jako svidza ... uopste ne zalim te krmace! 100% jedan sok pile 3 sata Ko central ....
Crvena Tifoza wrote:Valjda se ide na kafu radi svoga cejifa, a ne da zrakas k'o radar kako te ko pogled'o, ko sjedi do tebe, sta je ko obuko, kakva se moba ima, kakvo se auto vozi itd.
Upravo o tome pricamo....tamo niko i ne ide da bi samo pio kafu
Odem ja da popijem kahvu ak nema guzve i galame, nista posebno, kao sto Tofiza rece na kahvu se ide radi cejfa i drustva, samo iskompleksirani likovi se mogu nesto puhat sto idu u central, o onima koji dolaze tu da se pokazuju necu ni da pricam, a vala nemam namjeru ni blatit sad kafic i nesto pricat puno.. boli me briga, papak se uvjek prepozna sjedio u centralu ili na bilo kojem drugom mjestu, a papaka hvala Bogu ima PUN GRAD!!!
Saian wrote:Male Daire, shisha (menta, dinja, vishnja) sok od zohve, turski chaj, izvala na sechiji, vjetrich, hladovina, uvijek puno nikad guzhva nit' graja, ...
sjoooooooooo kad ce august hebo teeeeeeee
a sobica?
identifiKiraj se!
neJma šaMse
ionako me ne bi prepozn'o, gore sam samo kad je prazno