Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Iso-Miki

#126 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Iso-Miki »

Punice,tetke mame tate dajdze ujne strike adze i badze i ostale pripizdine mogu da ga glodzu.
Druzit se mozemo koliko im dopustim a ta sijela nek okace macku o rep.
Nek dize nos koliko ko zeli.
Musku treba sloboda,mi smo childrenchad sa bradama :D
Prvi put kad bi mi zena rekla ne mozes na kafu sa rajom to bi joj bio i zadnji put
Dozer

#127 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Dozer »

Nije bas ni to najbolji pristup, al' hajd' :D
GaRGa

#128 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by GaRGa »

@Dozer aferim za sedmu godinu, najteza je :)
Dozer

#129 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Dozer »

I statisticki je... tada se desava najvise razvoda.
suntek

#130 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by suntek »

Dozer wrote:I statisticki je... tada se desava najvise razvoda.
Statisticki najslabija karika :mrgreen:
lavorpunvode

#131 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by lavorpunvode »

a sedma godina veze? jel ona kriticna?
:D
pustite se ljudi suplje, sve je to individualno.
i u mom slucaju pojedinci mi vec od trece (kriticne) godine predvidjaju "raspad sistema".
vodjeni nekom "jako pouzdanom" knjihom "Ljubav traje tri godine" tako nekako. jedna jaranica je zaludjena tom knjigom, zaista ubijedila sebe da ljubav traje tacno toliko. zahvaljujuci tome, svoju vezu je zaista dovela u krizu te trece godine. zavrsila se raskidom, naravno.
Dozer

#132 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
To su vec extremi :D

Zaboravih dodati - ne zaludjute se glupostima i ne nafuravajte sami sebe na gluposti. Sasvim normalno ciklicno desavanje jeste da on/ona sebe nafura da ga ono drugo vara. Paranoje su cudo. Ali, kada dodje do toga, a u velikoj vecini slucajeva ce sigurno do toga doci, tada treba ostati smiren i razlozno, normalno i smireno o tome prodiskutovati.

Na ove stvari nema imunih, i ko kaze da nije tako - laze. I on i ona ce prije ili kasnije nesto posumnjati, iz ko zna kojeg razloga, a onda je samo pitanje na koji nacin ce se to dalje manifestovati i razvijati, tj. sve zavisi od nivoa povjerenja koje tu postoji. Neki/neka pocne praviti smicalice, kojekakve ceke i zamkice, ocekujuci da ce se ono drugo upecati i da ce se onda kroz to vidjeti da je bio/la u pravu i da ga/je on/a vara :).
Npr., (neki od slucajeva za koje znam da su radili jedno drugom):
1. ona misli da je on vara za vrijeme pauze za rucak, a pauza je u razlicito vrijeme, i onda laze i petlja na svom poslu da bi mogla biti vani u vrijeme njegove pauze i kako bi ga spijunirala. Par dana je bilo tako i nista nije otkrila, osim da covjek uredno ode s kolegama na klopu i vrati se na kraju vremena za pauzu. Na njenu nesrecu, bude vidjena od strane njegovih koleginica koje mu to prenesu, pa onda on njoj napravi ceku i, naravno, nastane opsti haos :D. Ali, rijesili su to i sad su OK (12-ta godina).

2. Drugi slucaj, on misli da ona njega vara kad je on na putu. I idu "mine iznenadjenja" - on stima posteljinu na svojoj strani kreveta (dobro je zavuce uz ivice kreveta i stavi mali papiric tu, pa ako se dusek bude pomjerao s te strane, a hoce ako je na krevetu dvoje, malo ce izvuci posteljinu, a s njom i papiric :lol: :lol:. Suze su me zaljevale kad sam ovo slusao :lol: ).
Par puta tako, ali uvijek je papiric ostajao na mjestu. Onda je napravio lazno putovanje i virio zgradu iz daljine cijeli dan i noc (pravi bolesnik :lol:), i ujutro u 3 otisao da malo odspava u Banana City :lol: :lol: . Naravno, nista nije upratio.

3. Ili, ona je malo-malo pa na nekakvom bolovanju, a on uredno radi i nista ne sumnja. Ali, kad ta bolovanja postanu skoro redovna mjesecna pojava, a nekad cak i 2 puta mjesecno, i jos kad se pojavi neko putovanje iako joj radno mjesto nije imalo nikakve veze s putovanjima, tu on pocne sumnjati da nesto ne stima. S posla nije mogao izlaziti, a od kojekakvih smicalica gornjeg tipa nije bilo puno koristi jer mu zena nije bila ne vrijednica sto se tice pospremanja po kuci, pa se takva neka pomjeranja necega basi nisu mogla upratiti. Ali, on je, nazalost, bio u pravu. Na kraju, i nakon 7-8 mjeseci, provalio je tako sto je sasvim slucajno upratio poruku na njenom mobitelu (telefon joj bio nastiman na Viberu da odradi osvjetljavanje ekrana i pop-up dolazece poruke, a ostao joj na stolu). Danas su sretno razvedeni, a dijete, naravno, ispasta te gluposti...
lavorpunvode

#133 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by lavorpunvode »

hahahaha... o Boze :lol: papiric je najludji :lol:
madner

#134 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by madner »

Sve se to moze rjesiti instaliranjem spijunskog softvera na mobitel. Tsk, amateri. :D
Zoya

#135 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Zoya »

Madneru, zapisuj ove cake :D

A to za sedam godins,mozes li potkrijepiti necim dozeru?
madner

#136 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by madner »

Ja sam u fazi med i mljeko, tako da se trenutno samo smijem ovim problemima drugih. :D
Bancho

#137 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Bancho »

Dozer

#138 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Dozer »

lavorpunvode wrote:hahahaha... o Boze :lol: papiric je najludji :lol:
Ali, mora se priznati, ideja je originalna. Sto je najtuznije, i te kako ima prakticnu logiku :D
Zoya wrote:Madneru, zapisuj ove cake :D

A to za sedam godins,mozes li potkrijepiti necim dozeru?
Jaranicom koja je sudija za razvode. Kaze zena da je od 5-7 godina taj nekakav najkriticniji period, po njihovim sudskim iskustvima.
bai

#139 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by bai »

Ograničavanje prava na kafu sa jaranima od strane žena, nakon rođenja djeteta kao razlog problema u braku ili ti zvocanje :roll: .
Hej strucnjaci, razlog zašto se vrlo često nakon rođenja djeteta javljaju problemi jeste što niti zena, niti muškarac ne mogu shvatiti da postoji nešto važnije od manikure i svetih kafa sa haverima.
madner

#140 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by madner »

Pa ne traje sveta kafa 8 sati svaki dan.
Kao recimo posao.

To je jedna vrsta sebicnosti.
Dozer

#141 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Dozer »

krvava wrote:ja najsretnija men' se čini bila u toj sedmoj kritičnoj, al mi je zato dvanaesta dohakala :D :lol: :lol: :lol:
Svako pravilo ima izuzetke :D
Nadje li sta novo, ili sad apstiniras :D
bai wrote:Ograničavanje prava na kafu sa jaranima od strane žena, nakon rođenja djeteta kao razlog problema u braku ili ti zvocanje :roll: .
Hej strucnjaci, razlog zašto se vrlo često nakon rođenja djeteta javljaju problemi jeste što niti zena, niti muškarac ne mogu shvatiti da postoji nešto važnije od manikure i svetih kafa sa haverima.
Mislim da ovaj primjer nije naveden za period samo nakon rodjenja djeteta, ali hajde... :-)
A naravno da se sve mijenja s dolaskom djeteta. Neki to shvate odmah, neki malo kasnije, a neki nikad, ali ovih zadnjih je tu najmanje.

A sto @madner kaze - to su sve vrste posesivnosti i sebicnosti, i s jedne i s druge strane.

Btw, znate li da se na prvo rociste za razvod ceka 5-6 mjeseci? Tolika je "navala".... :roll:
lavorpunvode
Ne vidjeh ovo... Moze pitanje...? Sta je poenta veze koja traje 7 godina?
madner

#142 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by madner »

Poenta je skuckati pare za rentu :D
Zoya

#143 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Zoya »

bai wrote:Ograničavanje prava na kafu sa jaranima od strane žena, nakon rođenja djeteta kao razlog problema u braku ili ti zvocanje :roll: .
jest. Puni saloni isfrustriranih majki koje se kaju sto se nisu posvetili karijeri. :roll: Ni muskarci nisi nista bolji. Odjednom su utakmice bitnije od ljuljuskanja bebice jer se to smatra kao posao zene, oni su jelte svoje "odradili".
@madneru,nece tebe tvoje maleno :) Imas vise srece nego kila( sto je u tvome slucaju podosta :D)
Dozer

#144 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by Dozer »

madner wrote:Poenta je skuckati pare za rentu :D
Da...
A, zar nije bolja logika ovo - ako smo vec zajedno 2-3 godine (sasvim dovoljno za upoznavanje i shvatanje da li smo jedno za drugo), zasto se mi onda ne bi uzeli (s papirom ili bez njega), pa to sto zajedno sad "kuckamo za rentu" ne bismo pretvorili u ratu za kredit naseg stana?
Pije li vode ova logika...?
madner

#145 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by madner »

Mislim da ovdje ni jedno ni drugo ne placa rentu, nego oboje zive kod svojih tako da je problem imati tih 400-500 km svaki mjesec. Te se onda hoda i hoda i hoda :D

Zoyo, brez komentara o sreci i potencijalu :D
miki27A

#146 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by miki27A »

Zoya wrote:
jest. Puni saloni isfrustriranih majki koje se kaju sto se nisu posvetili karijeri. :roll: Ni muskarci nisi nista bolji. Odjednom su utakmice bitnije od ljuljuskanja bebice jer se to smatra kao posao zene, oni su jelte svoje "odradili".
@madneru,nece tebe tvoje maleno :) Imas vise srece nego kila( sto je u tvome slucaju podosta :D)
Juce svratili u sports bar (US je u pitanju) da gledamo zadnjih pola sata utakmice: unutra ni 15 ljudi, od toga su 2 zene, 1 dijete od 3 godine i jedna beba u narucju oca (koji ga ljuljuska i gleda utakmicu: znaci moze multitasking i za muskarce). Ja, i indijci su bili, amerikance ne interesuje previse fudbal ovih dana.
p206

#147 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by p206 »

Dozer wrote: Jaranicom koja je sudija za razvode. Kaze zena da je od 5-7 godina taj nekakav najkriticniji period, po njihovim sudskim iskustvima.
zato što ih većina danas veze zasnivaju isključivo na seksualnoj privlačnosti, a ostalo se gleda ali ne toliko koliko bi trebalo...tako da to sve dođe na naplatu kad ta privlačnost ishlapi..

a sve zbog uticaja raznih ženskih časopisa, filmova i dr. koji formiraju mišljenje masa... kao što su mnogi muškarci ranije počinjali da puše gledajući glumce kako to "coolerski" rade, danas se ide u teretane, "beauty" centre i ostalo...

takođe ljudi misle da ako žive u većem gradu da je veća vjerovatnoća naći nekog ko ti odgovara, e tu su se malo zaebali... jer čim ti imaš na raspolaganju više muškaraca/žena koje ti se sviđaju veća je vjerovatnoća da ćeš pogriješiti u procjeni...
da ne pričam da zbog toga dolazi do više prevara i razvoda
VenomousV

#148 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by VenomousV »

Dozer wrote:
lavorpunvode
poenta je zavrsiti fakultet i naci posao, biti odgovoran, pa onda poduzimati neke ozbiljne korake
jel se treba useliti/vjencati pa zivjeti od have, svadjati se (takav zivot obicno izaziva nervozu kod barem jedne strane) i razvesti se nakon 2 godine?

ne hvala, znam ga kako dise, zna me kako disem, jedva cekamo da se uselimo skupa ali mi ne pada na pamet da kvarim ovako lijepu vezu zivotom koji je sve samo ne zivot, od plate do plate, nervozan on sto me ne moze izvesti na veceru, nervozna ja sto trazim a ne mogu da nadjem posao itd itd

i da, svi oni koji bi mi sada htjeli reci sve se moze kad se voli, zajedno bi to prolazili i zblizili se, ostavite to za nekog drugog ko bi vam mozda povjerovao da se zivi od ljubavi

(ko nije skont'o, i ja sam u vezi od 7 godina)
dječak sa šibicama

#149 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by dječak sa šibicama »

Dozer wrote:I statisticki je... tada se desava najvise razvoda.
I mozes misliti preguras tu 7 godinu, kazes uf dobro je, najgore je proslo, sjednes, zapalis, otvoris pivo ili vino, upalis tv, raskopcas slic, opustis se ono totalno... kad tamo, u osmoj godini, draga kaze "ne mogu ja vise, gusi me ova veza" :zvijezda:
dječak sa šibicama

#150 Re: Čemu vrijeme tome i vakat : Ženidba !!!

Post by dječak sa šibicama »

VenomousV wrote:
Dozer wrote:
lavorpunvode
poenta je zavrsiti fakultet i naci posao, biti odgovoran, pa onda poduzimati neke ozbiljne korake
jel se treba useliti/vjencati pa zivjeti od have, svadjati se (takav zivot obicno izaziva nervozu kod barem jedne strane) i razvesti se nakon 2 godine?

ne hvala, znam ga kako dise, zna me kako disem, jedva cekamo da se uselimo skupa ali mi ne pada na pamet da kvarim ovako lijepu vezu zivotom koji je sve samo ne zivot, od plate do plate, nervozan on sto me ne moze izvesti na veceru, nervozna ja sto trazim a ne mogu da nadjem posao itd itd

i da, svi oni koji bi mi sada htjeli reci sve se moze kad se voli, zajedno bi to prolazili i zblizili se, ostavite to za nekog drugog ko bi vam mozda povjerovao da se zivi od ljubavi

(ko nije skont'o, i ja sam u vezi od 7 godina)
A zasto si tako sigurna da ces jednog dana imati posao/da ce i on imati posao, uz koji ces moci reci "nemam financijskih briga".

Covjek snuje, Bog odredjuje, kako se kaze.

Nemoj naglo, tacnije, znam ja njih koji su cijeli zivot isplanirali, do 60 i neke, sve u detalje, pa odose u ponor i prije cetrdesete.
Post Reply