cempresi - tuje

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
kovach2

#1 cempresi - tuje

Post by kovach2 »

Bio bih zahvalan nekome 'ko se razumije u hortikulturu, da mi kaze kad i kako se prehranjuju tuje - cempresi?
vrtlar

#2 Re: cempresi - tuje

Post by vrtlar »

kovach2 wrote:Bio bih zahvalan nekome 'ko se razumije u hortikulturu, da mi kaze kad i kako se prehranjuju tuje - cempresi?

Pozdrav i dobro dosao da bi ti neko odgovorio moras dati vise podataka.Da li su thuje same ili cine zid odnosno zivu ogradu.Normalno se prehranjuje u jesen oktobar ili u proljece u martu.Ako se djubri u oktobru onda se mora uzeti djubrivo bez azota a u proljece sa azotom.U svakoj prodavnici poljoopreme imas specijalno djubrivo bas za thuje.Ako su thuje u zivoj ogradi onda se djubrivo razmuti sa vodom i zalije se.Ako su posebno odnosno svaka sama za sebe onda se stavi oko stabla i prevrne se zemlja ali moras paziti da korijen ne ostetis.

Koje su ti vrtse thuje.
muhanata

#3 Re: cempresi - tuje

Post by muhanata »

Moj tata je mislio da se razumije u hortikulturu, zasadio tuje, odnekud sa neke planine i sve su se jadne posušile :-)

Odvojene su jedna od druge i predstavljale su kao neki "štiti" od prašine.

Mene interesuje da li se one mogu "dozvati" ili ih mora vaditi?
Skyfox

#4 Re: cempresi - tuje

Post by Skyfox »

ja ih imao u zardnjerama na balkonu i nakon 5g ispostavilo se da nisu patuljaste nego standardne... kad vise nismo mogli izac na balkon od njih samo se najednom osushishe preko zime 8(

sad imam shimshire 8)))
chengaba

#5 Re: cempresi - tuje

Post by chengaba »

muhanata wrote:Moj tata je mislio da se razumije u hortikulturu, zasadio tuje, odnekud sa neke planine i sve su se jadne posušile :-)

Tuje sa planine?
Da nije on možda kakvu kleku tebi donio (juniperus)? :D
vrtlar

#6 Re: cempresi - tuje

Post by vrtlar »

muhanata wrote:Moj tata je mislio da se razumije u hortikulturu, zasadio tuje, odnekud sa neke planine i sve su se jadne posušile :-)

Pozdrav ako mozes napisi,koliko su stare te thuje,kad ti je otac presadio i jesi sigurna da su thuje.Najbolje bi bilo kad bi mogla sliku postaviti.
Post Reply