cempresi - tuje
Moderator: anex
-
kovach2
#1 cempresi - tuje
Bio bih zahvalan nekome 'ko se razumije u hortikulturu, da mi kaze kad i kako se prehranjuju tuje - cempresi?
- vrtlar
#2 Re: cempresi - tuje
kovach2 wrote:Bio bih zahvalan nekome 'ko se razumije u hortikulturu, da mi kaze kad i kako se prehranjuju tuje - cempresi?
Pozdrav i dobro dosao da bi ti neko odgovorio moras dati vise podataka.Da li su thuje same ili cine zid odnosno zivu ogradu.Normalno se prehranjuje u jesen oktobar ili u proljece u martu.Ako se djubri u oktobru onda se mora uzeti djubrivo bez azota a u proljece sa azotom.U svakoj prodavnici poljoopreme imas specijalno djubrivo bas za thuje.Ako su thuje u zivoj ogradi onda se djubrivo razmuti sa vodom i zalije se.Ako su posebno odnosno svaka sama za sebe onda se stavi oko stabla i prevrne se zemlja ali moras paziti da korijen ne ostetis.
Koje su ti vrtse thuje.
- muhanata
#3 Re: cempresi - tuje
Moj tata je mislio da se razumije u hortikulturu, zasadio tuje, odnekud sa neke planine i sve su se jadne posušile
Odvojene su jedna od druge i predstavljale su kao neki "štiti" od prašine.
Mene interesuje da li se one mogu "dozvati" ili ih mora vaditi?
- Skyfox
#4 Re: cempresi - tuje
ja ih imao u zardnjerama na balkonu i nakon 5g ispostavilo se da nisu patuljaste nego standardne... kad vise nismo mogli izac na balkon od njih samo se najednom osushishe preko zime 8(
sad imam shimshire
))
sad imam shimshire
- chengaba
#5 Re: cempresi - tuje
Tuje sa planine?muhanata wrote:Moj tata je mislio da se razumije u hortikulturu, zasadio tuje, odnekud sa neke planine i sve su se jadne posušile![]()
Da nije on možda kakvu kleku tebi donio (juniperus)?
- vrtlar
#6 Re: cempresi - tuje
muhanata wrote:Moj tata je mislio da se razumije u hortikulturu, zasadio tuje, odnekud sa neke planine i sve su se jadne posušile![]()
Pozdrav ako mozes napisi,koliko su stare te thuje,kad ti je otac presadio i jesi sigurna da su thuje.Najbolje bi bilo kad bi mogla sliku postaviti.