CEMENTNI SPRIC

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
niceman

#1 CEMENTNI SPRIC

Post by niceman »

Pozdrav

Jedno brzinsko pitanje

Naime, da li mogu ponovo nabaciti cementni spric na vec postojecu grubu jer mislim opet stavljati grubu..da sada ne objasnjavam zasto ..mislim samo me interesuje da li je ok..

Hvala unaprijed
Danguba

#2 Re: CEMENTNI SPRIC

Post by Danguba »

da ne pretjeras sa debljinom maltera?
niceman

#3 Re: CEMENTNI SPRIC

Post by niceman »

Otprilike ce mi trebati jedno 4 cm sa spricom zajedno mada je gruba prva radjena prije 30 god, nakon toga ozidan je sprat i na
Nekim mjestima su se poklopili gornji zid sa dole grubom(hm majstori strasni) i onda se stvorio zub izmedju gornje i dojnje, eh sada bi trebalo ih izjednaciti
Danguba

#4 Re: CEMENTNI SPRIC

Post by Danguba »

niceman wrote:Otprilike ce mi trebati jedno 4 cm sa spricom zajedno mada je gruba prva radjena prije 30 god, nakon toga ozidan je sprat i na
Nekim mjestima
su se poklopili gornji zid sa dole grubom(hm majstori strasni) i onda se stvorio zub izmedju gornje i dojnje, eh sada bi trebalo ih izjednaciti
Znaci nije cijeli sprat.
Moras prvo ispitati stanje tog starog malera. Ako dobro drzi mozes uraditi spric a ako je slab radije ga obi pa iznova.

Gornji malter idi sto tanje. Puno je dole stari 2cm + 4 cm novoga :-)

p.s. ne razumijem zasto odmah ne ides na stiropor fasadu. sa njom bi sve izravnao a trosak je malo veci.
niceman

#5 Re: CEMENTNI SPRIC

Post by niceman »

Da drug mislio sam i na tu opciju i mislim da je najbolja uostalom najlaksa malo skuplja ali to je to...hvala drug na podrsci sve najbolje
Danguba

#6 Re: CEMENTNI SPRIC

Post by Danguba »

niceman wrote:Da drug mislio sam i na tu opciju i mislim da je najbolja uostalom najlaksa malo skuplja ali to je to...hvala drug na podrsci sve najbolje
i tebi svako dobro

:thumbup:
Post Reply