Pozdrav
Jedno brzinsko pitanje
Naime, da li mogu ponovo nabaciti cementni spric na vec postojecu grubu jer mislim opet stavljati grubu..da sada ne objasnjavam zasto ..mislim samo me interesuje da li je ok..
Hvala unaprijed
CEMENTNI SPRIC
Moderator: anex
- Danguba
#2 Re: CEMENTNI SPRIC
da ne pretjeras sa debljinom maltera?
-
niceman
#3 Re: CEMENTNI SPRIC
Otprilike ce mi trebati jedno 4 cm sa spricom zajedno mada je gruba prva radjena prije 30 god, nakon toga ozidan je sprat i na
Nekim mjestima su se poklopili gornji zid sa dole grubom(hm majstori strasni) i onda se stvorio zub izmedju gornje i dojnje, eh sada bi trebalo ih izjednaciti
Nekim mjestima su se poklopili gornji zid sa dole grubom(hm majstori strasni) i onda se stvorio zub izmedju gornje i dojnje, eh sada bi trebalo ih izjednaciti
- Danguba
#4 Re: CEMENTNI SPRIC
Znaci nije cijeli sprat.niceman wrote:Otprilike ce mi trebati jedno 4 cm sa spricom zajedno mada je gruba prva radjena prije 30 god, nakon toga ozidan je sprat i na
Moras prvo ispitati stanje tog starog malera. Ako dobro drzi mozes uraditi spric a ako je slab radije ga obi pa iznova.
Gornji malter idi sto tanje. Puno je dole stari 2cm + 4 cm novoga
p.s. ne razumijem zasto odmah ne ides na stiropor fasadu. sa njom bi sve izravnao a trosak je malo veci.
-
niceman
#5 Re: CEMENTNI SPRIC
Da drug mislio sam i na tu opciju i mislim da je najbolja uostalom najlaksa malo skuplja ali to je to...hvala drug na podrsci sve najbolje
- Danguba
#6 Re: CEMENTNI SPRIC
i tebi svako dobroniceman wrote:Da drug mislio sam i na tu opciju i mislim da je najbolja uostalom najlaksa malo skuplja ali to je to...hvala drug na podrsci sve najbolje