CELLTONE
Moderator: anex
-
tipfl
#1 CELLTONE
U posljednje vrijeme se vrlo cesto vrti reklama na TV-u za kremu CELLTONE, a kako imam strasnih problema sa kozom lica (akne), razmisljala sam o tome da je isprobam. Zanima me da li je vec neko probao i da li se isplati.
Hvala!
Hvala!
-
afa
#2 Re: CELLTONE
Zdravo.. Imas li mozda broj od reklame gdje se prodaje celltone ? hvala
- mliječni put
#3 Re: CELLTONE
Ne kupovati. I ja sam se povela reklamom, pa provjerila na internetu ljekovitost puževe sline i sl. i kupila 2 kreme. Nikakav učinak, ali apsolutno nikakav. Dakle Celltone zaboravi
- mliječni put
#4 Re: CELLTONE
samo informacije radi, hormoni, vitamini, minerali, ishrana ... skoro nikakve veze s aknama. A Celltone nije ne znam ti kakva opasna krema pa da treba poseban oprez, pa da se čovjek igra kao da riskira život njenim nanošenjem. To je samo bacanje para. I još nešto, ona nije samo za akne, već i za ožiljke, diskoloraciju kože i td. Nemoj tako govoriti ljudima koji imaju problem, možda su i pokušali sve, pa ne ide. Samo ko je se patio s aknama, zna kakav je to težak problem.ljetni_dan wrote:Ne bih da budem gruba, ali koristite mozak koji imate.
Ne postoji čarobna krema za akne niti bilo šta. Povedi računa o ishrani, prekontroliši hormone, status vitamina, minerala...
- mliječni put
#5 Re: CELLTONE
ja sam se dugi niz borila s teškim oblikom akni i jedino što mi je zaista pomagalo je čaj od kunice u većim količinama (dnevno oko 1,5l). A sada praktikujem 2x dnevno očistit razrijeđenim jabučnim octom. Jako mi pomaže, akne brže prolaze, manje je mitsera, a ožiljci i mrljice posije akni prolaze nevjerovatnom brzinom. Neće naškoditi, probaj. Kupi u DM jabukov ocat, ako nemaš neko pravo domaće. Razrijedi u omjeru 1/3 octa i ostalo voda. Ujutro i navečer očisti. Neće škoditi, može samo pomoći.tipfl wrote:U posljednje vrijeme se vrlo cesto vrti reklama na TV-u za kremu CELLTONE, a kako imam strasnih problema sa kozom lica (akne), razmisljala sam o tome da je isprobam. Zanima me da li je vec neko probao i da li se isplati.
Hvala!
Potrošila sam novca na kreme i kremice da sam mogla mercedes kupiti, ali ništa nije davalo trajan učinak. Sada kako koristim sirće, po prvi put osjetim napredak i zadovoljna sam.
- mliječni put
#6 Re: CELLTONE
Nema potrebe za smijehom, jer nikome nije slagao. I sama sam medicine struke i znam o čemu govorim. Sigurno sam pročitala više stručnih studija o dermatološkim problemima, nego ti belatristike.
Uzročnici stvarnaja akni su pretjerano stvaranje sebuma, nepravilno ljuštenje mrtvih stanica kože, bakterije i upala.
Ima više oblika akni, prema tome i više načina liječenja. Djevojka je pitala za Celltone, a ti joj odgovaraš da koristi mozak?! Zatim da kontrolira minerale i vitamine. Sorry, ali nigdje veze. Kada si već za računarom idi na google pa malo pročitaj o navedenom temi. Osim toga, kreme za puževom slinom su vrlo skup i kvalitetan preparat. Samo mislim da ova krema koju nama prodaju nije vidjela ni puža, a Boga mi ni sline
Elem, još jednom ne preporučujem Celltone, čisti gubitak novca. Voljela bih da sam pročitala ranije mišljenje na formu vezano za Celltone, ostalo bi mi 200 KM u džepu.
Sretno forumašici s liječenjem akni
Uzročnici stvarnaja akni su pretjerano stvaranje sebuma, nepravilno ljuštenje mrtvih stanica kože, bakterije i upala.
Ima više oblika akni, prema tome i više načina liječenja. Djevojka je pitala za Celltone, a ti joj odgovaraš da koristi mozak?! Zatim da kontrolira minerale i vitamine. Sorry, ali nigdje veze. Kada si već za računarom idi na google pa malo pročitaj o navedenom temi. Osim toga, kreme za puževom slinom su vrlo skup i kvalitetan preparat. Samo mislim da ova krema koju nama prodaju nije vidjela ni puža, a Boga mi ni sline
Elem, još jednom ne preporučujem Celltone, čisti gubitak novca. Voljela bih da sam pročitala ranije mišljenje na formu vezano za Celltone, ostalo bi mi 200 KM u džepu.
Sretno forumašici s liječenjem akni
-
Desa8
#8 Re: CELLTONE
Ssk Stojan Simic Krpica
Prijatelji, pažnja! Prenosim hitnu molbu!
POTREBNA JE POMOĆ MOM SINU... POSTAVITE NA 10 MINUTA, NA SVOJ PROFIL!!!
HITNO POTREBNE "VEPERSID "AMPULE, RADI NASTAVKA HEMO-TERAPIJE MOG SINA STEFANA, KOJI JE BEZ NJIH ŽIVOTNO UGROŽEN! ZATO VAS MOLIM DA, UKOLIKO POSTOJI NEKO KO IH IMA, A MOŽE DA MI IH USTUPI ILI PRODA, NEKA MI SE JAVI NA MOB. 061/288-12-33, HITNO!!!
VAŠA POMOĆ BI MI DOBRO DOŠLA I NA NAČIN DA SE OVA PORUKA POSTAVI NA VAŠ ZID, U NADI DA ĆE OVU PORUKU VIDETI ONAJ, KO POSEDUJE AMPULE VEPERSID-a!
UNAPRED HVALA,
POMOZITE MU!!!
Moja dobra volja je da ovaj post sa facebook-a postavljam po ovom forumu, bez obzira na temu, zelim samo da neko vidi ovo i pomogne. Budimo humani, ljudi!
Prijatelji, pažnja! Prenosim hitnu molbu!
POTREBNA JE POMOĆ MOM SINU... POSTAVITE NA 10 MINUTA, NA SVOJ PROFIL!!!
HITNO POTREBNE "VEPERSID "AMPULE, RADI NASTAVKA HEMO-TERAPIJE MOG SINA STEFANA, KOJI JE BEZ NJIH ŽIVOTNO UGROŽEN! ZATO VAS MOLIM DA, UKOLIKO POSTOJI NEKO KO IH IMA, A MOŽE DA MI IH USTUPI ILI PRODA, NEKA MI SE JAVI NA MOB. 061/288-12-33, HITNO!!!
VAŠA POMOĆ BI MI DOBRO DOŠLA I NA NAČIN DA SE OVA PORUKA POSTAVI NA VAŠ ZID, U NADI DA ĆE OVU PORUKU VIDETI ONAJ, KO POSEDUJE AMPULE VEPERSID-a!
UNAPRED HVALA,
POMOZITE MU!!!
Moja dobra volja je da ovaj post sa facebook-a postavljam po ovom forumu, bez obzira na temu, zelim samo da neko vidi ovo i pomogne. Budimo humani, ljudi!
-
d23g68
#9 Re: CELLTONE
Registrovala sam se samo iz tog razloga da vam kazem da ja znam kakav je zivot zivjeti sa aknama i mastnom necistom kozom. Stim se borim vec 6 godina. Kupovala sam razne kreme,cajeve,tonike... Nema sta nisam koristila protiv upale lica. Jela sam nemastnu hranu i puno vitamina i mogu reci da to meni licno nije pomoglo. Nato sam na moru srela jednu zenu koja mi je predlozila kremu celtone. Slusala sam njezin savjet i samo u roku 10 dana upotrebljavanja gela je moja koza ljepsa i sjajnija. Svako jutro kad se probudim primjetim da se upale smjanjuju, to jest da se akne povlace, i zato mogu teci da krema zaista pomaze. Ali opet sve zavisi kako ce tvoja koza da reaguje na gel. Moj savjet ti je probaj i ako ne pomaze idi dalje nikad neodustaj. Imam 20 godina i tek sad posle 6 godina sam nasla nesto sto ce mi pomoci. 
Srecno!
Srecno!
-
burnAss
#10 Re: CELLTONE
d23g68 wrote:Registrovala sam se samo iz tog razloga da vam kazem da ja znam kakav je zivot zivjeti sa aknama i mastnom necistom kozom. Stim se borim vec 6 godina. Kupovala sam razne kreme,cajeve,tonike... Nema sta nisam koristila protiv upale lica. Jela sam nemastnu hranu i puno vitamina i mogu reci da to meni licno nije pomoglo. Nato sam na moru srela jednu zenu koja mi je predlozila kremu celtone. Slusala sam njezin savjet i samo u roku 10 dana upotrebljavanja gela je moja koza ljepsa i sjajnija. Svako jutro kad se probudim primjetim da se upale smjanjuju, to jest da se akne povlace, i zato mogu teci da krema zaista pomaze. Ali opet sve zavisi kako ce tvoja koza da reaguje na gel. Moj savjet ti je probaj i ako ne pomaze idi dalje nikad neodustaj. Imam 20 godina i tek sad posle 6 godina sam nasla nesto sto ce mi pomoci.
Srecno!
Samo cu da potpisem ovaj post, sto je ova cura napisala. I ja sam isprobao raznoraznih krema, i potrosio novaca i novaca na kreme, ali nista mi nije pomoglo. Pio sam takodjer svasta, pogotovo ove prirodne proizvode i kreme korisitio al nije bilo nikakve pomoci. Odlucio sam probat i ovo pa et, nadao se da ce bit neke koristi i stvarno sam napokon nasao nesto sto mi odgovara, i zbog cega mi je lice ljepse i cistije. Upale su su se smirile, a i oziljci koji su mi bili veliki sada su se dosta smanjili nakon 2 mjeseca koristenja kreme, dok su neki cak i nestali. Dok ovo potrosim narucit cu jos 2 kreme da imam. Ne kosta vas nista da probate i ovo, nikad ne znate sta vam moze pomoci.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#11 Re: CELLTONE
Vidi ih što se registruju.

- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#12 Re: CELLTONE
jel to negdje besplatno dijele?burnAss wrote:d23g68 wrote:Registrovala sam se samo iz tog razloga da vam kazem da ja znam kakav je zivot zivjeti sa aknama i mastnom necistom kozom. Stim se borim vec 6 godina. Kupovala sam razne kreme,cajeve,tonike... Nema sta nisam koristila protiv upale lica. Jela sam nemastnu hranu i puno vitamina i mogu reci da to meni licno nije pomoglo. Nato sam na moru srela jednu zenu koja mi je predlozila kremu celtone. Slusala sam njezin savjet i samo u roku 10 dana upotrebljavanja gela je moja koza ljepsa i sjajnija. Svako jutro kad se probudim primjetim da se upale smjanjuju, to jest da se akne povlace, i zato mogu teci da krema zaista pomaze. Ali opet sve zavisi kako ce tvoja koza da reaguje na gel. Moj savjet ti je probaj i ako ne pomaze idi dalje nikad neodustaj. Imam 20 godina i tek sad posle 6 godina sam nasla nesto sto ce mi pomoci.
Srecno!
Samo cu da potpisem ovaj post, sto je ova cura napisala. I ja sam isprobao raznoraznih krema, i potrosio novaca i novaca na kreme, ali nista mi nije pomoglo. Pio sam takodjer svasta, pogotovo ove prirodne proizvode i kreme korisitio al nije bilo nikakve pomoci. Odlucio sam probat i ovo pa et, nadao se da ce bit neke koristi i stvarno sam napokon nasao nesto sto mi odgovara, i zbog cega mi je lice ljepse i cistije. Upale su su se smirile, a i oziljci koji su mi bili veliki sada su se dosta smanjili nakon 2 mjeseca koristenja kreme, dok su neki cak i nestali. Dok ovo potrosim narucit cu jos 2 kreme da imam. Ne kosta vas nista da probate i ovo, nikad ne znate sta vam moze pomoci.
-
burnAss
#13 Re: CELLTONE
Dijelede facto. wrote:jel to negdje besplatno dijele?burnAss wrote:d23g68 wrote:Registrovala sam se samo iz tog razloga da vam kazem da ja znam kakav je zivot zivjeti sa aknama i mastnom necistom kozom. Stim se borim vec 6 godina. Kupovala sam razne kreme,cajeve,tonike... Nema sta nisam koristila protiv upale lica. Jela sam nemastnu hranu i puno vitamina i mogu reci da to meni licno nije pomoglo. Nato sam na moru srela jednu zenu koja mi je predlozila kremu celtone. Slusala sam njezin savjet i samo u roku 10 dana upotrebljavanja gela je moja koza ljepsa i sjajnija. Svako jutro kad se probudim primjetim da se upale smjanjuju, to jest da se akne povlace, i zato mogu teci da krema zaista pomaze. Ali opet sve zavisi kako ce tvoja koza da reaguje na gel. Moj savjet ti je probaj i ako ne pomaze idi dalje nikad neodustaj. Imam 20 godina i tek sad posle 6 godina sam nasla nesto sto ce mi pomoci.
Srecno!
- friskyoreo
#14 Re: CELLTONE
Ko razumije engleski, neka pogleda.
http://www.camcheck.co.za/celltone-allantoin/
Suma sumarum, laz i prevara.
"UPDATE 11 October 2013: See new ASA ruling, (opens in new window) which confirms our argument that there is no proof at all that this product works. Importantly, it was Glomail’s own study which showed the product does not work! The result of the ruling is that no further claims can be made that this product is beneficial at all."
http://www.camcheck.co.za/celltone-allantoin/
Suma sumarum, laz i prevara.
"UPDATE 11 October 2013: See new ASA ruling, (opens in new window) which confirms our argument that there is no proof at all that this product works. Importantly, it was Glomail’s own study which showed the product does not work! The result of the ruling is that no further claims can be made that this product is beneficial at all."
-
majaa90
#15 Re: CELLTONE
Možete li mi reći koji broj telefona da nazovem da naručim kremu Celltone i čiji je to proizvod? 
-
sonny_s
#16 Re: CELLTONE
Ja bih se samo nadovezala na ovo.mliječni put wrote:ja sam se dugi niz borila s teškim oblikom akni i jedino što mi je zaista pomagalo je čaj od kunice u većim količinama (dnevno oko 1,5l).
Čaj od kunice nije uopšte bezopasan kako se misli. Može dovesti do problema u menstrualnom ciklusu, zgušnjavanja krvi - kunica/hajdučka trava/stolisnik, kako god da je zove zapravo zaustavlja krvarenje, tako da bih preporučila oprez sa konzumiranjem.
-
ana1234567
#17 Re: CELLTONE
Imam problema sa aknama i oziljcima ,vec se dugo borim sa tim.Eto danas sam odlucila da probam tu kremu.Vidjet cemo rezultate pa vam javim,nadam se da ce biti dobri i da nisam uzalud potrosila pare 
- ilkbahar
#18 Re: CELLTONE
moj savijet svim curama koje imaju problem sa aknama a koje su uzrokovane poremecajem hormona, da piju caj od sladica, odnosno slatkog korjena. caj se pije najvise tri solje dnevno i najduze tri mjeseca, nakon cega je potrebno napraviti pauzu. malo uzrokuje nakupljanje vode u organizmu, tako da treba biti oprezan. ali mnogo pomaze kod hormonski akni.
-
daxiii
#19 Re: CELLTONE
Registrovala sam se samo da kažem...
Ja imam problema sa strijama i celltone krema mi za sada pomaže ...nakon 10 dana vidim pomaka strije kao da se suše..I nije mi žao što sam je kupila,nadam se da i neću požaliti..

Ja imam problema sa strijama i celltone krema mi za sada pomaže ...nakon 10 dana vidim pomaka strije kao da se suše..I nije mi žao što sam je kupila,nadam se da i neću požaliti..
-
ana1234567
#20 Re: CELLTONE
Cellton sam kupila u ljekarni ,i samo jedna krema kosta 300 kuna.Preko tv nisam narucivala ,nije mi djelovalo pouzdano.Koristim je mjesec dana i mogu reci da sam zadovoljna ,uocila sam promjene.Lice mi je svjetlije ,akne se smanjuju .Mogu reci da mi pomaze. 
-
rexxona
#21 Re: CELLTONE
i da li je ikome pomogla od ovih sto su je poceli koristiti ?
-
Acorns
#22 Re: CELLTONE
Samo cisti lice, nabavi kremu/fluid bez ulja i pazi sto jedes.Ne, ne mislim na masnu hranu vec na secer i nemasne mlijecne proizvode koji meni licno uzrokuju povecanje lucenja sebuma pa cak i znojenja.
Takodjer je dobro piti caj od mente, najbolje spearmint, ali ga je teze naci.Djeluje kao i sladic - snizava testosterone koji stimulisu proizvodnju sebuma.
Ako imas hormonalnih problema pokusaj sa Maca prahom, vrlo brzo djeluje na pravilan nacin.
I ja sam pokusala sa raznim kremama i cudima, ali nista to osim da svakako koza mora da se cisti i hidratizira.
Ali cula sam od jedne prijateljice da je njenoj prijateljici pomogao Celltone.
Mozda nije los za oziljke, ali ne vrijedi tih para.
Takodjer je dobro piti caj od mente, najbolje spearmint, ali ga je teze naci.Djeluje kao i sladic - snizava testosterone koji stimulisu proizvodnju sebuma.
Ako imas hormonalnih problema pokusaj sa Maca prahom, vrlo brzo djeluje na pravilan nacin.
I ja sam pokusala sa raznim kremama i cudima, ali nista to osim da svakako koza mora da se cisti i hidratizira.
Ali cula sam od jedne prijateljice da je njenoj prijateljici pomogao Celltone.
-
*malena*
#23 Re: CELLTONE
Pozdrav svima,ja bih voljela kada bih neko iskreno rekao ko je vec koristio,da li je efikasna ova Celltone-krema,naime ja imam problema sa strijama a imam 23 godine i ruzno ih je vidjeti pa ne znam da li bih narucila.unaprijed hvala