Jer našao sam npr.brašno jedino u DM-u za mašallah 9,5 KM..

Hvala puno na savjetima...u Zenici nema Merkatora..mislim ima ali je strašno mali market..koliko je to brašno po kili??granita wrote:U Mercatoru se prodaje Apieco brasno od rize i heljde, oba bez glutena. Ja sebi pravim taj hljeb na nacin da stavim 3 solje rizinog i 1.5. solju heljdinog brasna, malo soli, kvasac i malo maslinovog ulja i naravno vode. Ostavis da odstoji, iako nikada nece nadoci kao obicni hljeb i onako masa bude malo tecnija. To izlijem u duguljasti kalup i pecem standardno na 200 stepeni oko 20-25 minuta, zavisi od rerne. Takodjer u Merkatoru ima pasta od kukurza (zeleno pakovanje) Sun Mills, nije skupa. Kukuruz je iz organskog uzgoja, odnosno nije GMO. DM je pun namirnica koje bebe inace trebaju da jedu, a nemaju glutena - quinoa, amaranth, riza. One proizvode u zutim pakovanjima bez glutena je suludo kupovati - preskupi su i puni umjetnih dodataka, a ovo brasno u Merkatoru nije skupo. Ja takodjer pravim i kombinacije, tipa muffini od rizinog brasna. Imas tonu recepata na internetu.
Ako ti treba jos neki savjet javi se. Ja imam intoleranciju na gluten, pa i sama bribjegavam ishrani bez glutena. Na pocetku je tesko, ali se poslije naviknes. Pazite i na mlijecne proizvode (narocito vocne jogurte, pudinge) jer i tu dodaju gluten kao ucvrscivac.
Sretno!
To sam primjetio jučer kad sam gledao deklaracije tih proizvoda..na Amaranthu piše da postoje tragovi glutena...Milloni wrote:Proizvodi u DM amaranth, quinoa nisu sa deklaracijom bez glutena, cak pise da mogu sadrzavati tragove glutena, tako da ne bi trebalo iste kupovati zbog dijagnoze.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Oko 3.5-4 KM.jasko__ wrote:Hvala puno na savjetima...u Zenici nema Merkatora..mislim ima ali je strašno mali market..koliko je to brašno po kili??granita wrote:U Mercatoru se prodaje Apieco brasno od rize i heljde, oba bez glutena. Ja sebi pravim taj hljeb na nacin da stavim 3 solje rizinog i 1.5. solju heljdinog brasna, malo soli, kvasac i malo maslinovog ulja i naravno vode. Ostavis da odstoji, iako nikada nece nadoci kao obicni hljeb i onako masa bude malo tecnija. To izlijem u duguljasti kalup i pecem standardno na 200 stepeni oko 20-25 minuta, zavisi od rerne. Takodjer u Merkatoru ima pasta od kukurza (zeleno pakovanje) Sun Mills, nije skupa. Kukuruz je iz organskog uzgoja, odnosno nije GMO. DM je pun namirnica koje bebe inace trebaju da jedu, a nemaju glutena - quinoa, amaranth, riza. One proizvode u zutim pakovanjima bez glutena je suludo kupovati - preskupi su i puni umjetnih dodataka, a ovo brasno u Merkatoru nije skupo. Ja takodjer pravim i kombinacije, tipa muffini od rizinog brasna. Imas tonu recepata na internetu.
Ako ti treba jos neki savjet javi se. Ja imam intoleranciju na gluten, pa i sama bribjegavam ishrani bez glutena. Na pocetku je tesko, ali se poslije naviknes. Pazite i na mlijecne proizvode (narocito vocne jogurte, pudinge) jer i tu dodaju gluten kao ucvrscivac.
Sretno!
Pa vec dugo je svaki dp market-mercator, tako da probaj ponovo pogledat. Sretno.jasko__ wrote:Hvala puno na savjetima...u Zenici nema Merkatora..mislim ima ali je strašno mali market..koliko je to brašno po kili??granita wrote:U Mercatoru se prodaje Apieco brasno od rize i heljde, oba bez glutena. Ja sebi pravim taj hljeb na nacin da stavim 3 solje rizinog i 1.5. solju heljdinog brasna, malo soli, kvasac i malo maslinovog ulja i naravno vode. Ostavis da odstoji, iako nikada nece nadoci kao obicni hljeb i onako masa bude malo tecnija. To izlijem u duguljasti kalup i pecem standardno na 200 stepeni oko 20-25 minuta, zavisi od rerne. Takodjer u Merkatoru ima pasta od kukurza (zeleno pakovanje) Sun Mills, nije skupa. Kukuruz je iz organskog uzgoja, odnosno nije GMO. DM je pun namirnica koje bebe inace trebaju da jedu, a nemaju glutena - quinoa, amaranth, riza. One proizvode u zutim pakovanjima bez glutena je suludo kupovati - preskupi su i puni umjetnih dodataka, a ovo brasno u Merkatoru nije skupo. Ja takodjer pravim i kombinacije, tipa muffini od rizinog brasna. Imas tonu recepata na internetu.
Sretno!
Mozes li nam reci koje si neugodnosti imao zbog intoleranciju na gluten. Hvala.granita wrote:U Mercatoru se prodaje Apieco brasno od rize i heljde, oba bez glutena. Ja sebi pravim taj hljeb na nacin da stavim 3 solje rizinog i 1.5. solju heljdinog brasna, malo soli, kvasac i malo maslinovog ulja i naravno vode. Ostavis da odstoji, iako nikada nece nadoci kao obicni hljeb i onako masa bude malo tecnija. To izlijem u duguljasti kalup i pecem standardno na 200 stepeni oko 20-25 minuta, zavisi od rerne. Takodjer u Merkatoru ima pasta od kukurza (zeleno pakovanje) Sun Mills, nije skupa. Kukuruz je iz organskog uzgoja, odnosno nije GMO. DM je pun namirnica koje bebe inace trebaju da jedu, a nemaju glutena - quinoa, amaranth, riza. One proizvode u zutim pakovanjima bez glutena je suludo kupovati - preskupi su i puni umjetnih dodataka, a ovo brasno u Merkatoru nije skupo. Ja takodjer pravim i kombinacije, tipa muffini od rizinog brasna. Imas tonu recepata na internetu.
Sretno!