CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Moderator: anex
- Mračajski proto
#276 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Idemo u Lišticu da slušamo Thompsona.
- Horasio_Sarajlic
#277 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Fašizam je politički pokret, samim tim u demokratskim zemljama mozes biti fašista, komunista, demokrata itd. Thompson je fašista koliko i Dino Merlin sa pjesmom "Da te nije Alija", mislim suvisno glupo raspravljati o nekim stvarima ...Golf forever wrote:fašista 1/1insomnia78 wrote:Tip koji velica ustaske zlocine nije fasista?
s' moje sokoćalo
- Havatar
#278 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Alija je bio prvi predsjednik Bosne i da je pjesma o njemu to nema nikakve veze sa fasizmom.Horasio_Sarajlic wrote:Fašizam je politički pokret, samim tim u demokratskim zemljama mozes biti fašista, komunista, demokrata itd. Thompson je fašista koliko i Dino Merlin sa pjesmom "Da te nije Alija", mislim suvisno glupo raspravljati o nekim stvarima ...Golf forever wrote:fašista 1/1insomnia78 wrote:Tip koji velica ustaske zlocine nije fasista?
s' moje sokoćalo
- insomnia78
#279 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Poredis pjesmu u predsjedniku jedne drzave sa pjesmom o koncentracionom logoru?
Da te podsjetim da su i u ovom zadnjem ratu bosnjaci stradali u logorima koje su otvarali nasljednici ideologije koju Tomson velica u svojim pjesmama
s' moje sokoćalo
Da te podsjetim da su i u ovom zadnjem ratu bosnjaci stradali u logorima koje su otvarali nasljednici ideologije koju Tomson velica u svojim pjesmama
s' moje sokoćalo
- dječak sa šibicama
#280 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Poturica je gori od turcina, dooobra stara poslovica koja savrseno pristaje stanovitom francuzu.
- Mračajski proto
#281 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Došli smo i do Turaka i poturica. Spomenite još Džemaludina Latića da mi padne kamen sa srca. Naravno, Petra Njegoša obavezno!
- Havatar
#282 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Kojem stanovitom francuzudječak sa šibicama wrote:Poturica je gori od turcina, dooobra stara poslovica koja savrseno pristaje stanovitom francuzu.
- dječak sa šibicama
#283 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Znas kako, ne radi se nuzno o Turcima i poturicama, nego o prelivodama
matrica je bitna, ako me razumijes.
-
kakavdanakneiskustvu
#284 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Golf forever wrote:pa eto sam si rekao, ne smeta ni njima 90%, zašto bi i njoj kojoj je život vezan isključivo za narod koji je publika, i karijera bi joj bila gotova kad bi nešto tako izjavila,kakavdanakneiskustvu wrote:
pa ima ljudi u srbiji koji su i to govorili,javno,pa nek se tih 90 % nose s tim kako hoće i kako znaju,ali njoj očito nije smetalo arkanovo klanje po bosni i hrvatskoj
da li ona i šta misli čisto za sebe, to nikad nećemo znati
samo ne volim kad neko osuđuje jedinku koja je samo jedna od njih 90% i čisotm slučajnošću konkretno vezana za ratnog zločinca
možda su neki koji su ovdje pravili tezge, i sami dolazili i ubijali i klali, ili neki od njihove rodbine i slično
šta je to bolja Lepa Brena ?? koja kaže ne zna od koga su "ugroženi" bili njeni roditelji te su morali biti evakuirani iz Brčkog
nego eto ko ona je "naša"....ništa ona nije bolja o Cece
ili oni koji samo da pljuju po svemu
kao što su na Natu Bekvalac, ko četnikuša, ko pevala za vreme rata..
retardi ne znaju da je dotična 1981.g. i daje bila curica od 10 godina kad je rat počeo !!!!
tačno,nikada nećemo znati šta dotična misli o ratu u kojem je njen suprug klao i ubijao na sve strane
-
kakavdanakneiskustvu
#285 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
It_is_a_Leclerc wrote:Čekajte... A koje je to pravilo prekršila ova dotična ?
To što je neko kriminalac i potencijalno ratni zločinac nije prepreka njegovom pojavljivanju na malim ekranima. Pa barem to mi iz BiH znamo.
i to što kažeš
-
kakavdanakneiskustvu
#286 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Havatar wrote:Ono sto pjeva Thompson je pastirski rok slican onome kod Bijelog Dugmeta.
uz malo veličanje fašizma
- dječak sa šibicama
#287 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Brena kraljica

sta je ono rekla, "nije istina, ja sam imala safari odijelo na sebi"... dobro, mozda i jeste, a ovo joj natakarili na glavu da se uslikaju sa njom.
Sto se tice Cece, njena je karijera placena krvavim parama koje je njen suprug "zaradio" u ratu. Za normalnog covjeka tu prestaje potreba za pricom na tu temu, i nekakve degenercine paralele koje je kao amnestiraju...
Mozemo mi o Merlinu, o Tompsonu, o ovome ili onome, ali niko od njih nije karijeru platio parama koje je njegov partner "zaradio" u ratnoj pljacki.

sta je ono rekla, "nije istina, ja sam imala safari odijelo na sebi"... dobro, mozda i jeste, a ovo joj natakarili na glavu da se uslikaju sa njom.
Sto se tice Cece, njena je karijera placena krvavim parama koje je njen suprug "zaradio" u ratu. Za normalnog covjeka tu prestaje potreba za pricom na tu temu, i nekakve degenercine paralele koje je kao amnestiraju...
Mozemo mi o Merlinu, o Tompsonu, o ovome ili onome, ali niko od njih nije karijeru platio parama koje je njegov partner "zaradio" u ratnoj pljacki.
-
kakavdanakneiskustvu
#288 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Kako sta ces sa "ovim"insomnia78 wrote:A sta cemo za ovu?Horasio_Sarajlic wrote:On je vec nesto drugo, i po meni nemože se porediti sa ovom fufarom niti svrstavati u isti koš, čovjek je patriota, bivsi borac Hrvatske vojske, jednostavno neda svoje a kroz par pjesama napada historijskog neprijatelja, pa je eto kao takav etiketiran kao nacioanlistaaveos wrote:Veceras je thompson na poljudu,hocel itko prenosit,kad je bal nek je maskenbal![]()
![]()
Sarajevsku verziju Čavoglava "Sarajevo zaboravit nece nikada" 1992. dao je na koristenje sa ispravkom teksta bez ikakve dvojbe, a najnovija pjesma "Bosna" je dokaz da je prijatelj BIH, txt pjesme "Bosna":
Pjesmo moja pjevat ću te tamo,
tamo gdje je naša loza počela,
staroj majci kolijevci Hrvata
gdje se naša povijest krvlju pisala.
Istina o Bosni kroz kanjone teče
I mnoge njene tajne kriju stoljeća
Od davnina na nju svak' juriša,
ko da nije dosta snjegova i kiša.
Sa svih strana svijeta
dolazile tvrde sile mraka
ko da narod tamo gine iz meraka.
Jučer svetinja
Danas raspeta
Bosna ponosna, ranjena
Tamo gdje sunce putuje
Vjetar nosi glas, Bosna zove nas
Tamo gdje sunce putuje
tu me čekaj ti stara ljubavi.
Kreni preko planina,
Starom stazom djedova
Bosna će ti reći sve,
odakle nam prezime.
Gledaj lijepu Lašvansku dolinu
uvijek su je naša zvona budila,
zlatna polja, našu Posavinu,
grobovi su puni njenih sinova
Sa svih strana svijeta
dolazile tvrde sile mraka
ko da narod tamo gine iz meraka.
http://lyricstranslate.com
Jasenovac i Gradiska stara
Jasenovac i Gradiška stara,
to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini klaonica bila,
puno srba Neretva nosila
Oj Neretvo teci mi niz stranu,nosi srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani,
da će Božić slavit partizani
Tko je reka jeba li ga ćaća
da se Crna Legija ne vraća
Gospe Sinjska ako si u stanju uzmi Stipu a vrati nam Franju Oj Račane jeba ti pas mater
i onome ko je glasa za te
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića
pozdravi nam Antu Pavelića
s' moje sokoćalo
podržavaš pjesmu,ako se uopće pjesma može podržavati,u kojoj se veliča klanje ljudi?
-
kakavdanakneiskustvu
#289 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Horasio_Sarajlic wrote:Fašizam je politički pokret, samim tim u demokratskim zemljama mozes biti fašista, komunista, demokrata itd. Thompson je fašista koliko i Dino Merlin sa pjesmom "Da te nije Alija", mislim suvisno glupo raspravljati o nekim stvarima ...Golf forever wrote:fašista 1/1insomnia78 wrote:Tip koji velica ustaske zlocine nije fasista?
s' moje sokoćalo
jedan veliča klanje ljudi,drugi pjeva pjesmu jednom političaru,i to je isto?
- Golf forever
#291 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
pobrko si lončiće, ne vidiš i ne razlikuješ crno od bijelogHorasio_Sarajlic wrote:Fašizam je politički pokret, samim tim u demokratskim zemljama mozes biti fašista, komunista, demokrata itd. Thompson je fašista koliko i Dino Merlin sa pjesmom "Da te nije Alija", mislim suvisno glupo raspravljati o nekim stvarima ...Golf forever wrote:fašista 1/1insomnia78 wrote:Tip koji velica ustaske zlocine nije fasista?
s' moje sokoćalo
Merlin ne pjeva niti veliča ikakve dokazane fašiste: četnike, ustaše i slične za koje svaki udžbenik na zemaljskoj kugli kaže da su bili fašisti protiv koji su se borili PARTIZANI !!!!!!!!!!!!!!! jedini antifašisti
nauči historiju
jedino ako ti nemaš nekakvu bolesnu četničku konstrukciju po kojoj su Alija i ARBH bili tobož fašisti, jer je to četničko-srpska konstrukcija nedavnih ratnih događaja
- Golf forever
#292 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
jel ti imaš 15 godinadječak sa šibicama wrote:
ceca je počela karijeru prije rata
proslavila i postala zvijezda 199O. pjesmom "To Miki to" i tim albumom prodatom u 350.000 primjeraka !!!!!!!
inače je započela karijeru sa 15 godina !!! pjesmuljkom "Cvetak zanovetak"
prvi album 1988.
niđe veze ni sa arkanom, ni sa njegovom "zaradom"
- Havatar
#293 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Da joj nije bilo ovoga o cemu djecak prica ne bih nikad mogla da napuni Usce .Golf forever wrote:jel ti imaš 15 godinadječak sa šibicama wrote:
proslavila i postala zvijezda 1991. pjesmom "To Miki to" i tim albumom
prvi album 1988.
već 1990. 3.album prodala u 350.000 primjeraka !!!!!!!!!!!!!!!
i o čemu ti prdiš
- Golf forever
#294 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
haloooooooooooooooooooooooHavatar wrote:Da joj nije bilo ovoga o cemu djecak prica ne bih nikad mogla da napuni Usce .Golf forever wrote:jel ti imaš 15 godinadječak sa šibicama wrote:
proslavila i postala zvijezda 1991. pjesmom "To Miki to" i tim albumom
prvi album 1988.
već 1990. 3.album prodala u 350.000 primjeraka !!!!!!!!!!!!!!!
već 1990. sa 18.godina !!!!!!!! prodala 350.00O ploča !!!!!!!!!!!!!
arkan i priča s njim samo joj je naškodila, jer bi u suprotnom bila prava MEGA BALKANSKA ZVIJEZDA kojoj ni Brena ne bi bila do koljena
- Havatar
#295 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Tad je karijeru pocela i Mira Skoric ,Dragana Mirkovic vec bila zvijezda sa Juznim Vjetrom pa sto ona ne moze da napuni Usce , sto ne moze da napuni Brena koja je bila milion puta veca zvijezda nego ne moze posto nije udovica "najveceg srpskog junaka" i nijedna ne pjeva o povratku Arkana.
-
kakavdanakneiskustvu
#296 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Havatar wrote:Tad je karijeru pocela i Mira Skoric ,Dragana Mirkovic vec bila zvijezda sa Juznim Vjetrom pa sto ona ne moze da napuni Usce , sto ne moze da napuni Brena koja je bila milion puta veca zvijezda nego ne moze posto nije udovica "najveceg srpskog junaka" i nijedna ne pjeva o povratku Arkana.
- Golf forever
#297 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Dragana Mirković, a pogotovu Mira Škorić ( Brenu ne računam jer je matora, po meni nikad nije ni imala sexipila)
ne mogu ni do koljena da budu Ceci
ova je bila jednostavno sex bomba,
pa danas je ko avion a kamoli sa 20 godina
jednostavno je 90tih postala idol tinejžera sa pjesmuljcima koji prolaze kod te populacije

jednostavno je 90tih postala idol tinejžera sa pjesmuljcima koji prolaze kod te populacije

Last edited by Golf forever on 30/06/2013 15:16, edited 1 time in total.
- Havatar
#298 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
Golf forever wrote:Dragana Mirković, a pogotovu Mira Škorić ( Brenu ne računam jer je matora, po meni nikad nije ni imala sexipilna)
jednostavno je 90tih postala idol tinejžera
-
radostan dan
#299 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
glaj puritanaca, niko ne sluša džigeru i ne gleda pink, a napamet znaju komplet opus mileta basa... 
-
kakavdanakneiskustvu
#300 Re: CECIN KONCERT NA PINKU! SRAMOTA!
zaključati ovo treba